Deníček uživatele IlonaGruberova

://: Čauky holčinky.Tak mám v hlavě trochu zmatek!!! :spid: :spid:

Ahojky,mě minulý týden na 3D utz řekla pí.dr,že mimouš odpovídá podle velikosti o týden víc.Byla jsem minulý týden ve 24tt a původní termín porodu jsem měla 12.9. a ted ho podle pí. dr. mám 7.9.Do poradny jdu ve středu,tak jsem zvědavá co mi na řekne můj dr.Ale sama pro sebe budu raději počítat s termínem 7.9.

ahojky, ja by jsem se v tom pripade taky priklanela k tomu ze je mimi starsi, ale to bohuzel neznamena ze ho driv porodis :-( jen to muze znamenat ze te dr necha zbytecne dlouho prenaset a to neni zrovna to prave :n: na druhe strane se to meni a urcite se to jeste nejak zmeni, vsak i samotna vaha novorozencu je velmi rozdilna, me rikal dr (ne muj)ze se to neda presne urcit ze je to plus minus 300 g :P

Ahoj holky těhulky.Tak jsem tu skoro 14 dní nebyla.Dcerka byla nemocná,neměla jsem náladu na nic moc.Teď už je to O.K.Byli jsme s mužíčkem na UZ v Pardubkách,místo plodovky.Podepsala jsem

Tak to je super,že jste si to užili :dance: :one: Tak takhle se tam promenádovalo jo??To je hezký :c: Asi chtěl aby jste věděli co vás čeká u porodu ;) :) Tak uvidíte,jestli jste se nespletli :///: Měj se moc krásně a užívej si :) Paaaaa :a:

Ahojky,
my jsme se s manželem také báli, abychom pohlaví nezahlédli. Doktorka ale přejížděla sondou tak rychle, že jsme neměli vůbec žádnou šanci :///: . Alespoň nemáme vůbec tušení. Jinak pohyby miminka cítím také. Někdy se mi dokonce udělá na břiše boule. Je to super :one:
Měj se hezky a užívej si těhulkování
J.

Ahoj holčičky těhuličky :girl: :girl: :girl:

Já, takový problém nemám a nemám s tím skušenosti. Ale Dr. to určitě řekni nic tím neskazíš! A určitě ti poradí co s tím!! :a: hezké těhulkování :s:

ja zatim problemy nemam,ale kazdopadne to rekni doktorce a ta te pohlida,neni to sranda,ja mam vysoky tlak a to je hodne spatne kdyz je to nelecene,pri vysokem tlaku se hodne zadrzuje voda v tele a tak vznikaji otoky,asi tak nejak mi to doktorka vysvetlovala,a nebo jestli hodne solis tak ji omez.ale preji ti aby to nic nebylo :a:

Je to hodně individuální, někdo v těhu trpí na otoky víc a někdo méně. Já třeba otoky nohou nemám vůbec, ale zjistila jsem, že když se ráno změřím přes boky, tak mám o 3cm méně než večer!!! Tak se mi zjevně voda zadržuje taky, ale to je přirozené v těhu, to je úkol hormonu progesteron tohle nám dělat - nemluvím ted o otokách nohou z toho, že jsou furt dole a nehýbou se. Možná ted ak bude teplo, to bude chtít i pít víc. Jinak ty nehydrostatické otoky vznikají obecně při nedostatku bílkovin - zkus více sýra, masa, tím jak je víc bílkoviny v krvi, tak na sebe potá vodu - drží jí v cévách (a pak tedy vymočíš) a ne tolik v těle.

voda se usazuje,kdyz se moc nehybame,kdyz je lymfaticky obeh zpomalen,vice se pohybuj,protahuj se,nohy i ruce nechavej vyse nez telo a dr.to myslim radeji rekni...

Ahojky zářijovky!! :\x: :\x:

Ahojky Ilonko,tak to je krásný,že se mu líbí jízda vlakem :one: :///: Tak to mám radsot,že se takhle ozývá :qu: :qu: Pa Janča

Těhuličky,co je pravda na tom,že těhotenství po 10 letech se bere zase jako by bylo první??? :cc): Víte o tom někdo něco??? Krásný velikonoční den :w: Ila

Ahoj, já otěhotněla také až po 10 letech a musím říct, že celé těhotenství jsem měla bezproblémové tak jako první. První porod trval asi 3,5 h a druhý jen 1,5 :)

To ne, máš změny na čípku - tvar otvoru (změna z kruhu do přímky), pochva vyhlazenější, budeš druhorodička, ale psychicky to můžeš možná jako prvo, kdoví ;)

moje známá rodila po 13.letech a v porodnici jí brali jako prvorodičku. A ona sama říkala že to všechno dávno zapomněla :a:

no já to mám po 8 letech.-)Jsem 15.týden a taky se na to všechno těším a doufám že vše bude i mimi ok.-) mě se hezky,.papa Janule

Ahojky holčičky !!!Chtěla bych se vás zeptat,zda už všechny cítíte pohyby!!!??? :cc): Jsem trošku nervozní,já moc ne.Je fakt,že jsem trošku tlustokožec.

cítím pohyby už od 17 týdne. Byla jsem z toho hodně překvapená ted jsem v 19 týdnu.Tak n eboj brzy se určitě dočkáš

In reply to by panenka101

Ahojky...tak to jsme na tom stejně :\x: :qu: ,taky cítímpohyby od konce 17.týdne :///: a teď jsme 18+5 to je hezký :one: Taky jsem byla překvapená a dr. se divila vypadalo že mi to nevěří,ale já si byla 100% jistá :qu: :qu: :qu:

In reply to by Janca.dc

se taky doktorka tvářila,že mi to moc neveří, ale já jsem si jistá že to co s emi tam v bříšku hýbalo a hýbe je mimi.někdy mám dokonce pocit že tam mám nějakýho vetřelce,protože miminko je uplně nahoře až u pupíku takže když si sáhnu na břicho tak cítím jak je veliké, je to moc hezký.

Ahoj, neboj se, já jsem to nedávno taky řešila, citila jsem je až kolem 22 tt a teď jsem v 24 tt a pěkně na mě ťuká, ale hlavně když ležím. Hlavně žádny stres. Pa.

já jsem prvorodička dneska přesně v 19t a musím říct, že taky pohyby zatím žádné a jsem z toho taky dost nervozní :( :§) ale na gyndě před 14dny mi říkal doktor, že pohyby jsou až kolem 19-20t, tak nevím no... taky si říkám, jestli to není tím, že nějaké menší bříško jsem už měla před otěhotněním :? tak snad se brzo dočkáme ;)

Ahoj těhulinky.Tak jdeme do dalšího týdne!!! :n:

Ahoj,já jsem 17+3 a také do práce nechodím.A můžeš být klidná,také jsem na večer utahaná jako kotě...Phyby ještě necítí,jen občas na večer sem tam jako lechtnutí,až mě to rozesměje...

Ahoj Ilon, neboj já jsem taky jak mátoha. Teď jsem v 19.tt a už je to lepší ale jsou dny kdy jsem uplně vyřízená a udělám fakt jen základ a pak pul dne spim. ale pak je den kdy si za celý den nelehnu a nevadí mi to. :\x: Taky jsem doma a fakt nevim jak bych to dělala kdybych chodila do práce. A to s prvním mimi jsem ještě v šestym měsíci skoro neměla bříško a jezdila jsem normálně na koni - sice s větším ohledem na bezpečnost ale to si teď vůůůbec nedovedu představit. :jawdrop: tak se opatruj a když jsi unavená tak si prostě odpočiň. Věř že tělíčko si samo řekne co potřebuje. Vždyť jsi doma! Tak se nestresuj a užívej si těhulkování :a: A pohyby neboj ty přijdou. Mně začly taky až koncem 18.tt a to čekám druhý :cc):

In reply to by ajsha

Já čekám právě taky druhý a holky už v 16. psaly,že něco cítí.Ale nebudu dělat zmatky,ono se mne ještě nakope dost a dost.Včera jsme byli u tchýně.Byl tam i 3-letý synovec.Manžel mu řekl,že mám v bříšku miminko.No, to jsme se nasmáli. :cc): On úplně stuhnul,pořád upřeně koukal na to břicho a už nevydal ani hlásku.Do té doby mu pusinka jela a jela,jak se snažil nám všechno říct.Až jsem brečela smíchy,mít tak sebou kameru,to stálo za pohled!!!! :qu: ila

In reply to by IlonaGruberova

Neboj. Taky jsem trošku znejistěla ale i když jsem se ptala doktorky tak řikala že jsem moc netrpělivá že musim počkat ;) No a když jsem dorazila domů tak se malá ozvala. A včera jsme byli na koncertě a to se ozývala až jsem myslela že mi vykopne močák :qu: Takhle přesně reagovala dcera když jsme jí to řekli. A to jí bude už šest! :s: Taky nechápala a uplně ztuhla a najednou ticho. Je to sranda jak chudáci nechápou. Teď už je nadšená a když jsme jí řekli že to bude sestřička asi čtvrt hodiny tady pobíhala a vejskala jupí já budu mít sestřičku :\x: :qu:

:\x: Ahoj holky.Jsem tu nová.Snad to nespletu a vložím to správně!! :dog: Je mi 34,takže jsem "starší matka".Tento týden jsem byla na 2.

já jsem ještě o trochu starší - je mi 41 a jsem ve 36.tt. Ze začátku jsem měla naprosto stejné úvahy jako ty. Doktor mi hned doporučil amnio a dál to neřešil,já hledala další možnosti. Kamarádka mi doporučila placený ulrz + krev ve 12.a 16.tt.,neváhala jsem ani chvíli...výsledky pak dali dohromady a na amnio jsem už nemusela :\x: "Doporučili"mi v mém věku pouze tu genetiku s tím,že mně dopředu řekli,co mi tam řeknou - tj.že bych raději na plodovku měla jít a také se budou ptát na anamnézu naší rodiny....ale k čemu je to platné? Pro mě byly směrodatné konkrétní výsledky,takže jsem na tu genetiku ani nešla..... :00: Chodila jsem až do minulého týdne do práce a zatím vše OK :) Tak držím palce :a:

podle mýho názoru, jestli jsou všechny hodnoty OK, tak je to zbytečný a nešla bych, rozhodně bych dala přednost tomu ultrazvuku ;)

mě sice ještě ani 30 nebylo, ale na odběr mě poslali taky z důvodu rizika na DS, rozmýšlela jsem to hodně, byla jsem v té době na riziku a proto i to 1% možného potratu po amniu mě děsilo...no a pokud opravdu po odběru několik dní odpočíváš, tak je riziko ještě menší. já byla v brně a doporučili mi ještě hořčík pro zmírnění kontrakcí.
na odběr jsem šla a byla jsem nakonec ráda - zbytek těhu jsem věděla, že je miminko zdravé

Ahojky. Být tebou, radši bych šla taky na ten speciální utz. Tu plodovku bych volila jen ve velmi kritických případech. Tak znám holčinu, co kvůli tomu přišla o miminko v 18tt. ležela jsem s ní na pokoji, když se jí to stalo. Byla strašně smutná a bylo to depresivní i pro nás ostatní. Prý už i trochu cítila pohyby. Takže jestli existuje jiné řešení, tak šup na něj

Je mi 34let takže ještě stále mladinká maminka a na amnio jsem šla z důvodu že v době porodu mi bude už 35let. Nezaváhala jsem ani na chvilku a jsem strašně ráda že jsem to podstoupila teď vím že to bude zdravá holčička a už se jen těším.Genetik mi také vysvětlil že když se stalo že některá maminka potratila šlo o těhotenství kde nebylo vše OK.Nakonec ti srdíčko napoví jak se rozhodnout.Přeji hodně štěstíčka a pohodové těhulkování. :a: :a: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka