Deníček uživatele icq.2

10.11.2009

ahojky

me to mala delala taky az do 3.mesicu,my ji mlatili u ucha cimkoliv nebo tleskali,nebo schvalne nechali neco spadnout co dela ramus a ona se nikdy neotocila ani nepohnula brvou,uz jsem z toho byla uplne na nervy a pak najednou v poho.tak uvidis,je cas,bude to dobry

Buď v klidu,ve dvou měsících je velmi brzo na nějaké závěry.Sotva se rozkoukává.Sluch se řeší později,já mám nedonošenou dceru a tak jsme absolvovali spoustu vyšetření.Ale tak kolem 3 měsíce nebo 4měsíce.Museli jsme tleskat na jedné a na druhé straně nebo zkusit bouchnout dveřmi atd...,ale až v pozdější věku.A když jste byli v porodnici na 100% tak se netrap vše je jak má být.Poznáš to,až se začnou vědomě usmívat na to naše dospělácké pitvoření atd...Klid a raduj se ze svého syna :one: :cc): :a:

In reply to by Bakurcata

tak to on se na mě pitvoří,když se mu ukážu a mluvím na něj.ale dnska jsem viděla film na Nově o hluchém chlapečkovi,tak jsem se hned zarazila

In reply to by icq.2

To tak neber,to se budeš nervovat po zbytek života...to bys nemohla ani koukat na zprávy...co kolikrát ukazují co se dětem děje např(meningokok,psi,atd..).opravdu je maličkej,a když se na tebe pitvoří už ted tak není co řešit.Ale chápu Tě ,já taky všechno řešila(mě v porodnici řekly,že holka nemá mezikomorovou přepážku,a že mi nikdo neřekne,jestli to bude mít vliv na vývoj nebo ne.)Pořád jsem jí sledovala a porovnávala...Ted jí budou 4 roky a je v pořádku(na neurologii mi už v 6 týdnech řekla,že je tolik vrozených vad mozku a ani nemáš zdání,ale taky mě to neuklidnilo)Ale už jsem v pohodě.Píšu to proto,abys věděla,že tě chápu.Ale u tebe nemá cenu se trápit.Bud šťastná

In reply to by icq.2

já řeším ten samý strach
jako jsou filmy s hvězdičkou pro mládež
měly by být také filmy "nepřístupné" matkám na mateřské :s:
viděla jsem ten film už podruhé, a pár dní už řeším, zda dcera slyší a tohle mě zase zvyklalo :00:

25.10.2009

tetičky chci se Vás optat kolik vaše miminka vypijou ml?já už nekojím a dávám UM-Hami 1 a Domík mi vypije od 120-150ml po těch 3h.má už 5500kg a je mu 6.týdnů.není to moc?

maleho kojim asi 13x denne a po kazdem kojeni dokrmujeme asi v prumeru 50ml
(za den asi 500ml UM)nutrilonu comfort
mame 8tydnu a vazime asi 4800g a merime asi 59cm,zitra jdu na poradnu,snad to neni moc nebo malo
:a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jo po kazdem kojeni,a pauzy si dela maly sam,no nekdy je to 1.5 a nekdy i 4.5h,a nekdy mu staci i kojeni
nejdriv nakojim a pak mu dam flasu,nekdy si vypije 20ml nekdy i 60ml,je to fakt ruzne
a vazime presne 4730g
:a:

ahoj tak Natalce budou tri mesice,a vypije,nekdy 100ml,i 120ml,plne kojim a vecer ji davam UM,taky uz mame pres 5kg,a jime kazdy dve hodiny.Taky mam nekdy obavy aby z ni nebyl tlustoch.

Stazi mi pila stejne jako pije tobe Domik, ale ona spinkala celou noc, takze to musela nahnat pres den. Od tretiho mesice pila cca 200 ml a petkrat denne. V noci spinkala. Ale je fakt, ze tolik nevazila ani ve ctyrek mesicich :).
Kolik jste meli porodni vahu? Mimi by melo v prumeru pribrat kolem 250 g za tyden.

25.10.2009

ahoj tetičky, :§) :§) :§) :§) :§) :§) :§) :§) :§) :§) :§) :§) :§) :§) :§) :§) :§) :§) :§) :§)

Neboj, rozhodně nejsi hrozná matka. Prostě jsi tvrdě usnula, to je vše. Mimiskové mají silné reflexy, kdyby se malé dostaly zvratky do dýchacích cest, začala by je automaticky vykašlávat a to by tě určitě probudilo. Pro jistotu jí dávej na noc spinkat na bod, ať máš klid. Mě se už párkrát stalo, že jsem usnula tak tvrdě, že jsem malého neslyšela křičet hlady. Přítel mě musel vzbudit, abych ho nakojila. :-)

Ahojky, mě se stalo několikrát, že malá třeba hodinu po jídle začala blinkat a hodně a neudusila se. Dr. mi akorát říkal, ať jí radši dávám na bok, aby nebyla na zádech a to zvracení šlo mimo a neměla toho plnou pusu. Nemůžeš být pořád vzhůru, to by ses zbláznila. Prostě jsi hluboce usnula, když je člověk unavený, tak to tak má.

Ale jdi, samozrejme ze nejsi hrozna mama! Presne jak bylo receno, priroda to chytre uzpusobila tak, ze miminko se pri blinkani udusit nemuze. A ze byl pokakanej? No to se ti stane jeste hodnekrat! Kdyby mu bylo nepohodlne nebo ho neco bolelo tak bude brecet a vzbudi te, to se vubec nemusis bat:) Ja mam desetimesicni holcicku a blinkani a kakani se nam stalo kolikrat, monitor dechu nemam (a ani bych nechtela, akorat bych plasila) a Holly je spokojeny batole!

z toho nic nebude , mimi se ti neudusi, ma uzpusobene ustocka a nosanek tak aby se to nemohlo stat, priroda neni tak blba jak se nekdy zda.... (to jsem si nevymyslela to je vykoumano vedecky)
kdo obcas nema poblinkane miminko ktere zrovna vstalo at zvedne ruku... nehladej draamu tam kde neni, tak se jednou poblinkal.... to neni nic az tak neobvykleho

23.10.2009

holky mám takový problém,změnila jsem UM Nutrilon na Hami 1. a když jsem včera prcka vážila tak zhubul o 50g.vážím ho obden.

Ahoj,
on mohl být komplet vyčůraný a vykakaný narozdíl od předchozího vážení. Zkus ho zvážit za půl dne znovu. Nám malá taky blinká (jsme teda na MM), tak jsem zavedla nějaká opatření. Kojím v sedě, aby měla zadeček níž než hlavičku, zvedla jsem čelo postýlky, rozhodně přebaluji před kojením (bohužel se pak někdy pokadí, tak musím i po kojení) a snažím se s ní moc neházet.
Nám toto pomohlo a už neblinká obloukem, jenom někdy malinko.
J.

ahojda. Zkus ho zvazit treba az za tyden. a uvidis, muze to byt klidne tou zmenou nez si zvykne ale kdyz ty se zvazis tak ti taky vaha kazdej den neukaze stejnou hodnotu. drzim palecky

20.10.2009

HOLKY NĚKDE JSEM TU ČETLA,ŽE SE MUSÍ POSÍLAT NA OSSZ NĚJAKÝ PAPÍR ZE SOCIÁLKY,KDYŽ JSEM NA MD.JAKÝ TO MÁ BÝT.UŽ JSEM POSLALA RL,ALE O ŽÁDNÉM PAPÍRU NEVÍM.MÁTE S TÍM NĚJAKÁ ZKUŠ

ahojky,to jsem potřebovala jen já, protože mám malou mateřskou kol 5tis.tak jsem si na kontaktu vyzvedla papír ,aby mi potvrdili výši PPM a poslala ho s rodným listem na OSSZ,pošlou mi ho pak zas zpět, aby mi dorovnali PPM na 7600,- :a:
http://www.prckoviste.cz/elianka

17.10.2009

dneska jsem malého domču vážila a měl 5200g v 5.týdnech. chci se optat kolik musí přibírat za týden když bude jen na UM?

tak mi už jsme taky na UM.Máme sunar, protože nutrilon zvracel.Jinak přibíráme asi tak 250g za týden a dr. nás chválí.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Leni já mám pocit že se nepletou, mě také doktorka říkala, že průměr je 100-200g za týden no a my máme týdně 300g, každé dítě je pochopitelně jiné, ale tolerance je prý 300g za měsíc, pak se to řeší...

12.10.2009

chci se optat,sháním váhu na miminka,ale ráda bych si jí půjčila nevíte o nějaké a kde se dá sehnat?

12.10.2009

ahoj holky,jsem tu nová.

dneska jsem malého domču vážila a měl 5200g v 5.týdnech. chci se optat kolik musí přibírat za týden když bude jen na UM? z prsa vytýhnu tak 20ml z odsávačky.

In reply to by icq.2

za týden by mělo mimi přibrat od 100-250g..to je prý jako ideál,ale nevím, jestli to platí i na UM..moje holka přibrala i 400g za týden a dr. nic neříkala..ono i záleží, jestli vážíš po kojení, nebo po jídle, jestli kadilo mimčo atd. Už je to lepší s tím jídlem??Zvyknul si malý na menší dávky??

Ahoj, nevím, kolik vážil Dominik při porodu..ale já měla stejný problém..váhu můžeš aspoň na nějakou dobu používat kuchyňskou...Jsou většinou do 5kg..dala jsem na ní tácek, vynulovala a na ten tácek dala malou..ten tácek musí být průsvitný, ať vidíš na displej..ale jde to. Sice se malá hýbala, ale mi šlo hlavně o to, jestli přibírá, nebo ne.
Jinak ho určitě překrmuješ..120ml je dost, obzvlášť po 1,5hod. Otázka je, kolik mlíka máš..ale jak jsem už dole psala..já to dělám tak, že malou nakojím, nechám odříhnout a čekám co bude..většinou je v klidu a po nějaké době začne řvát..někdy za hodinu, někdy za půl, někdy za 1,5hod...každopádně..buď se budeš snažit rozkojit, jak radí Kytiii, nebo to můžeš dělat jak já..mi se to prostě nepovedlo, tak kojím jen z 1prsu, a pak dám UM...po těch 2-2,5hod kojím z druhého a zase příkrm...mezitím se ti to první prso nalije více a tím by i měl malý více vysát...Ale zkus malému dávat míň...třeba 60tku a pak uvidíš..můžeš mu tu 30tku vždy dodělat, když bude mít málo. Další věcí, co nám dost pomohlo je cumel..bránila jsme se mu, ale ona naše holka chce někdy jen tak dyndat a usnout u toho..a už jsem měla bradavky bolavé..zezačátku sice mimina cumel nechtějí a neumí cumlat, ale naučí se..takže někdy je mimčo prostě jen protivné a chce dyndat..A to cvičení je lehké..prostě malého vysleč z plínky, nech mu jí pod zadkem a cvič nožičkama k bříšku a zpátky, obouma najednou, pak jen jednou a pak druhou, pak zase obouma...nebo moje malá má ráda, když jí dám nohy do tureckého sedu a přitáhnu k bříšku a chvilku jí tak držím..Pomáhá i krém Pupík..to je název..a maže se na bříško krouživým pohybem po směru hodinových ručiček..dávat malého na bříško několikrát za den, nebo ho zkus dát do polohy tygříka na ruku..taky to mají děti rády..a pokud to nepomůže, tak šupej k dr. Ale bude nejspíš přejezený..Hodně sil..a dej vědět, jak jsi dopadla.Papa Radka

ahoj, taky bych doporučovala tu váhu... jen tak zjistíš, kolik vypil od tebe a eventuelně, kolik mu máš udělat UM - protože když se děti dokrmují Um, tak se musí opatrně, neboť oni by pili, dokud by teklo a pak by je bolelo bříško z toho, jak jsou přejedené..
- když jen kojíš, tak klidně můžeš přikládat i po hodině, ale UM musí mít minimální dobu, kdy ho dát nemůžeš...
- každopádně se snaž rozkojit! jak na to?
1) před každým kojením prsa namasíruj hodně teplou sprchou a během kojení popíjej teplý nápoj
2) koj z obou prsů, ale (!) prsa několikrát prohoď - třeba po 3 minutách... aby ti u prsa jen nedudal, ale účinně sál... poznáš to - když se dítě přisaje, chvíli hladově saje a pak odpadává, tak když přestane sát a začne jen žužlat, hned ho dej na druhé prso (střídat můžeš i častěji, třeba po minutě), tak aby sál opravdu těch 12-15 minut (ne jen žužlal)
3) po kojení se snaž ještě 5 min odstříkávat (zpočátku nic nepůjde, ale jde o tu stimulaci, prsům chvíli potrvá, než si na ni zvyknou a poteče mléko, tak týden)
4) hodně hodně opočívej - když malý přes den usne, dáchni si taky... musíš pořádně jíst a pít!!!! - je v podstatě jedno co, ale aby toho bylo hodně :)
5) když ti po kojení vypije např. 120ml, dej přístě jen 100ml - o kojení se musí přihlásit dřív
6) přes den nesmí být interval mezi kojeními delší jak 2 hodiny, v noci 3 hodiny, jinak se laktace nikdy nerozjede!!!!! stimulace musí být, byť by měl tahat na prázdno...

Držím palce Jitka

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky