Deníček uživatele hrebule

10.03.2009

Je tu nějaká maminka, co je těhu a je ji více než 40:-)

asi nás moc není...já jsem otěhotněla ve 40 ( druhý měsíc snažení ) a v listopadu mi bylo 41. Teď jsem ve 37.tt.,celé těhu naprosto v pohodě :one: a už se nemůžu dočkat,až budu mít prcka u sebe :cc): hodně jsem předtím sportovala a užívala života :s: Jo,a doma mám už 16 letého synka :///:

tak já tu také ještě bloudím :-) ..........jsem dnes přesně 41+0 a zítra nastupuji na vyvolání
A jak jsi na tom Ty?
já mám tak trochu obyvy z toho vyvolávání :-(, ale tak třebas to bude rychlejší
tak papa
Lisa

16.02.2009

ahojki, nevíte kde najdu na netu nějaký program na výpočet pohlaví, ale datumu početí? Nebo něco podobného. Děkuji

Ahoj těhulky, tak jsem taky chtěla vedět než mi určí doktor pohlaví našeho druhého mimíska, co to bude a dělala jsem si různé tabulky a docela jsem se zklamala. Celou dobu mi vycházela holčička, tak jsem byla ráda protože syna už máme. A pak na ultrazvuku dr. zjistil, že to bude kluk, tak jsem se ho ptala jestli se nesplet, a on na to že ne, že je dobře vyvinutý, a od té doby jsem se ho ještě několikrát ptala a vždy kluk, tak jsem si tu tabulku opět našla a jen tak ze srandy jsem si tam zadala našeho narozeného syna a s velkým překvápkem to měla být také holčička. Takže podle tabulky je to Nikolka a Natálka, ale doma mám Radečka a těšíme se na Tomáška. Takže raději počkat a věřit doktorům, než tabulkám.

Ahojky ... já mám na to takovou tabulku ... zkoušela jsem to a u všech mi to vyšlo. Třeba to opravdu funguje, tak se koukni :one: ... Jen ještě musím přijít na to, jak to sem vložit :s:

ahojky rika se ze se to pozna podle toho ci krev je mladsi dam priklad : ja sem se narodila v cervenci 84 a pritel v cervnu 81 prvni dite se nam narodilo v roce 2003 kdyz me bylo 19 a pritelovy 22.Krev se meni po 7 letech jemu se vymenila ve 21 letech a me naposled ve 14 letech takze jeho krev byla mladsi tudis se nam narosil kluk,Dalsi dite se nam narodilo v dubnu 2008 me bylo 23 a pritelovy 26 moje krev byla mladsi tudis se nam narodila holcicka.Nevim jestli to tak vazne funguje nebo jestli je to nahoda ale vetsine kamaradek to taky tak vyslo ale jsou samozrejme i vyjmky.Skus si to vypocitat a napis

03.07.2008

Všem přeji hezký slunečný den. Chtěla bych se zeptat na možné zkušenosti. Vzhledem k cystě jsem dostala injekci agolutin. po 10 dnech jsem dostala MS. Trvala mi jen 3 dny.

27.06.2008

...je nějaky znatelný příznak, když mám před MS cystu a teď mi probíhá MS, zda cysta odejde? Jdu sice na kontrolu po MS, ale zda je možný nějaký signálek, že se rozpouští:-)

já měla ten příznak, že jsem to měla hodně silné a dva dny před MS jsem dost špinila. A od té doby jsem už cystu neměla. Držím pěstičky, ať sama odejde.

In reply to by Tomasci

....tak já po agolutinu jsem to do 10 dne dostala, ale pořád mě tam v tom podbřišku na levé straně bolí a MS mám normální. žádne špinění rovnou MS. Tak asi uvidíme, ve čtvrtek jdu na kontrolu. Kéž by to byl jen ta ovulační cysta. Ale asi né, když mi říkala že je nějaké dvoukomorová.

19.06.2008

Má někdo zkušenost s Agolutinem?

Hrebule, já jednou na MS čekala 12 dní, jinak mi chodila tak 6.-.8. den po agolutinu. Kdyby Ti ms nepřišla do těch 10-14 dní, dostaneš ještě jednu injekci.

To s tím Dr. je hrůza. To na náladě nepřidá! Moc Ti přeju, abys byla s tím novým spokojená a podařilo se ti otěhu.

ahojky já dostávám agolutin 21 den cyklu na srovnání a vlastně jsem to měla i na cystu....MS dochází většinou 5-7 den ale může to trvat i 14 dní,je to individuální

In reply to by Hanik

Mě ho píchla kvůli té cystě. A tu cystu mi vlastně našla i před 2 měsíci a to mi o ní neřekla. Až teď jak jsem pobrekovala, že mě pořád bolí břicho, tak hup a kontrolovala dva snímky. Já na to koukám. Prostě už jsem mohla být léčena dřív. A to dobře ví, že chci mimi. A nakonec mi řekne, no tak prostě ho mít nebudete. Tak jsem si vyřídila jiného Mudr. Tk uvidíme. mám k němu dorazit po Ms. Ale tak mě překvappilo, že mám pravidelnou Ms a teď najednou nic. Tak se v tom pořád plácám.

In reply to by hrebule

to si děláš srandu,že ti tohle řekla?tak ta by mě už neviděla to je kráva......vydrž a když nepřijde do těch deseti dnů raděj tam zajdi nebo mu zavolej...

In reply to by Hanik

...a to jsem ji dala ještě takovou krásnou nevěstovskou kytičku, aby se o mě hezky starala a teď vytasila tohle. Hned na to jsem sháněla někoho jiného a narazila jsem přímo na primáře gyndy, tak hned po MS mám za ním jet. A největší problém je že je mi 42 a to ona dobře věděla. A prostě jen sedí za stolem. A ještě mi řekla, jé to je dobře že jsme se podívali......když ví, že tam něco bylo a že nemůžu otěhotnět, tak se starám. Chodím k ní od ledna. A vlastně kdybych to věděla , tak jsem měla půl roční náskok. Sice primář je nějakých 70 km, ale mě to stojí za to. Bolesti břicha jen v levé části dole.....ona řekne, jé to jsou bolesti ovu, dobře mi je popisujete....a ona tam byla cysta. Najednou jsem neměla ani hlen a bazálka se držela pořád pod 37. Mě to nedošlo. Možná jsem měla být sama akčnější. Ale když jsem vysadila HA, tak mě to ani nedošlo, myslela jsem si, že fakt jsou to OVU bolesti. Teď budu čekat na tu MS. Ale proč ji nemám, když jsem ji normálně měla mít? To teď pracuje ten Agolutin na té cystě? Fakt takové problémy jsem nečekala. Opravdu to chce mít asi všude tláču.....jinak nikdo ani nehne brvou. Musí to být vyjímky.

16.06.2008

Prosím, kdo má nějaké informace, či zkušenosti s cystou?

Ahojky, snažíme se o druhé miminko mame už pěti letého chlapečka zjistili mi cistu teď pujdu na laparoskopii mám strach a doufám, že potom brzy otěhotním. :s:

ahojky,ja cystama docela trpim, dokonce pred hormonalni lecbou se mi udelala asi 6 cm kolem vajecniku, mela jsem ji tam i po druhe MS, coz vetsinou se pousti sama bezprostredne po MS, muze se stat ze pretrvava pak je to na laparoskop.nic jineho se s tim delat neda, taky me to bolelo, ale pak ustalo.nicmene kdyz ji mas omezuje to 100 procentni funkci vajecniku, a pred otehotnenim bys mela byt cista a i diky tomu se nemusi darit otehotnet, ale neboj pusti se jen je to neprijemny...drzim palce.

ahojky já jí měla 26 mm a dostala jsem injekci agolutinu a je pryč,bezbolestně a dokonce jsem měla MS jen dva dny když mi praskla,každý má jiný průběh já naštěstí bezbolestný a brání to v otěhotnění na 95 procent

In reply to by hrebule

tak ti držím palce ať tam není......jen jsem nepochopila to proč doufáš že to pro tebe bude 95 %,vždyť chceš otěhotnět ne?a ty cysta tomu brání!!!!!!!!!asi si mě jen špatně pochopila ;)

13.06.2008

Ahojki, máteněkdo zkušenosti s BT. Mám mít MS za 5 dnů a pořád mám teplotu 36,8-,36-9 vůbec mi to neskočilo na těch 37, které mají být od poloviny cyklu. Měřím si BT v 6 hodin.

Ptala jsem se na to doktora a ten mi říkal, že každá žena to má jinak. Vykašli se na měření BT a užívej si klidu i bez toho. Třeba to pak půjde samo

Hřebule, po OVu nemusí být zákonitě přes 37. Neboj, pokud k navýšení došlo, OVU asi proběhla. Držím palečky.

A jakou BT mas v prvni pulce cyklu? Neni nutne mit po ovulaci 37°C - ja merim od prosince a 37°C jsem namerila za tu dobu cca 5x... V prvni pulce cyklu mam 36,5 a pak 36,8. Dulezita je ta zmena, ne absolutni hodnoty...

In reply to by hrebule

Tak to by OVU mela byt:-) Uvidis, jestli MS prijde nebo ne...
Drzim palce, aby se ot povedlo ;)
Tobe taky pekny den a hůavne viiiikeeeeendddd

29.05.2008

Děvčátka, kdo má zkušenosti se zvýšeným prolaktinem.
MUDr. mi dělala testy a mám ho zvýšený. Poraďte :-)

Já ho měla taky zvýšenej. 4 týdny jsem brala Medocriptine a jsem ok. Sice mi z něj ze začátku bylo blbě, ale to, že jsem vydržela mi za to stálo. Určitě si nech taky napsat prášky.

Prolaktimu se řiká lidově stresový hormon,protože jednou z příčin zvýšení je stres,pokud jsi v psychycké pohodě,tak máš zřejmě stejný tip zvýšení jako já a to ve funkci hypofýzy.
Když u mě zjistili vysoký prolaktin a byl bohužel dost vysoký (každá laboratoř má jiné normy a jiné metody při jeho stanovení ),poslali mě na ENDOKRINOLOGII,kde mi předepsali DOSTINEX a zároveň mě objednali na magnetickou razonanci,to prý dělají pro jistotu.Záleží,jak vysoký ho máš,já už ho mám po měsíci konečně v normě.
Dostinex totiž nezabírá každému stejně,nejdříve jsem brala 1 tab. týdně,jenže to bylo málo,zabrali mi až 2 tab.týdně.
Teď čekám na menstruaci,kterou už přez rok prakticky neznám a snad už se mi zadaří a otěhotním.
Utěším Tě tím,že léčba PROLAKTINIE má přez 90% úspěšnosti.
Pokud by jsi chtěla nějaké další informace dej vědět,pošlu Ti odkazy na stránky,kde se toho dozvíš ještě mnohem víc.Já už o tom mohu přednášet.
Samozřejmě vysoký prolaktin způsobují i jiné faktory,třeba máš úplně něco jiného.
Ale každopádně neztrácej hlavu a VĚZ,ŽE NIC NEVYPADÁ TAK ŠPATNĚ,JAK SE NA PRVNÍ POHLED JEVÍ. :girl:

In reply to by malajerry

...to jsou skvělé informace, ale vůbec tomu nerozumím. Tak vlastně, protože mám nějaký stres, tak se to projeví v té hodnotě. Jako, že prostě stresuju, že to třetí měsíc zkoušíme a pořád nic...tak to může být i to? Nebo, že prostě cítím, že nejsem psychicky v poho? Jako když se uklidním, tak budu O.K.? Hodnoty mají bát 23 a já mám 27...tak snad to nebude tak horké... A tenhle hormon brání ovulaci? Fakt, čím víc informací, tak míň vím.

In reply to by hrebule

Tak to vezmu popořadě ;)
Vysoký prolaktin bohužel zabraňuje ovulaci,popřípadě,jako v mém případě,způsobuje ztrátu menstruace. :r:
Jak jsem už psala,patří mezi hormony,které jsou ovlivněny i zvýšeným stresem (může se tomu řikat i určitý blok).
Myslím,že ty máš hodnotu skoro normální,protože mě to šlo do ticíců,takže určitě menstruaci máš.V Tvém případě Tě asi na ENDOKRINOLOGII zatím nepošlou (myslím gynekolog) a zkusí Ti napsat už zmíněné léky,teprve až když nezaberou,tak Tě pošlou dál.
Já vím,že je těžké nemyslet na to,kdy už se to povede,ale i to bohužel stres je.Radím najít si něco,co Tě přivede na jiné myšlenky.Já si třeba pořídila domácího mazlíčka a starám se teď o něj a dny utíkaj a já nemám čas myslet na to,jestli už jsem těhotná,nebo ne.
Je to výborná terapie.
Zatím nemá smysl Ti psát o dalších příčinách zvýšeného PROLAKTINU,protože ho máš a to mi věř docela ještě nízký,ale každopádně pokud budeš chtít,tak Ti pak písnu víc.
Zatím držím pěstičky :s:

Ahoj, já mám zvýšený prolaktin a nereaguju na léky, tak jsme skončili na IVF, ale nechci tě strašit, jsem spíš výjimka. dr. tě asi pošle na endokrinologii nebo jen předepíše dostinex nebo medocriptine. Jak moc to máš vysoký?

21.05.2008

...tak jsem to dostala......rovnou hup bez varování snížení teploty.......tak zase další měsíc.......je mi z toho smutno....tak teď bych měla jít ten třetí den MS na odběr krve...tak uv

Ahoj to je mi líto, ale snad ten odběr krve ukáže co se děje a bude se s tím moct něco dělat, držím palce :a:

Ahoj,poslala jsem ti zprávičku. :) .
Pusť si nějakou pěknou muziku a hlavu vzhůru.Na odběrech ti řeknou,co dál(hlavně dej vědět :w: )a příští měsíc ukážeš dvě čárky na testu (a předběhneš mě-tobě to ale odpustím :s: )

20.05.2008

tak jsem tu byla přesně před 28 dny.....ovu asi proběhla....snaženíčko také........tak uvidíme co mi zítra ráno udělá BT.....minulý měsíc 29 den mi klesla a 30 jsem to ji dostala.....

Ahojte všecky snažilky. Musím říct,že vás obdivuju jak si všechny měříte teplotu a tak. Mě se nechce a hlavně si myslím,že jakmile se začnu měřit,zablokuju se úplně a neotěhotním.Jako,že kdybych měla jít na to jen když mám správnou teplotu,zaručeně mi tělo řekne,ať si trhnu ;) Že to takhle jednoducý není,abych si změřila,kdy otěhotním.Zkuste to hodit za hlavu a tělo se odblokuje. :girl: Nemyslím to zle.Jen mám takovej názor.Já mám teda 11 letého syna a teˇse snažím o druhý.Teprve teda měsíc,tak jsem asi ještě moc optimistická :a: Tak se nezlobte.Držím vám všem palce :°:

In reply to by zuzula

....já už mám za sebou dvě děti.....teĎ v hodně pozdním věku bych ráda stihla ještě jedno....tak proto toho tolik kolem. Zkoušela jsem to bez měření, ale pořád nic, tak jsem to teď jeden měsíc zkusila. Hlavně jsem chtěla vědět, zda se teplota pohybuje. Milujeme se spontálně, tak jako před tím, není to závislé na teplotě......já jsem si byla naprosto jistá, když jsme se rozhodli, a vidíš, už mám za sebou 4 měsíc snažení :-)...a já se musím starat, abych stíhala, pokud by byl potřeba ještě nějaký hormonální zásah :-) Tak mi drž palečky a já budu také všem ostatním....

Ahojky, tak držím pěsti aby teplota neklesla a bylo mimi, já budu mít za dva dny ovu, začali jsme teď sedmý měsíc tak taky doufám že už to vyjde, tak moc držím pěsti zatím :a: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka