Deníček uživatele Heelenka

25.10.2013

Chci si na mateřské udělat rekvalifikační kurz.Poslala jsem ohledně toho dotaz na úřad práce,protože přes ně by to bylo zadarmo a oni mi odepsali,že se musím evidovat na úřadu práce a budou mi ho hradit.Prý nevadí,že jsem na mateřské.
Nemáte s tím některá zkušenost?Nebudou se na mně dívat jak na exota,kyž se půjdu registrovat na pracák,když jsem na mateřské?

to je jedno,jak se budou dívat ne? a proč? když chceš se něco přiučit.nevíš,jsestli je to to samý na RD? a berou jakejkoli kurz,nebo to musí pořádat úřad práce?

In reply to by umpopo

Když tak bych jim tam napsala email. Nevím kde by si dělala kurzy? Dělala jsem kurz zaměřený spíše na podnikání. A druhý kurz pečovatelky. Z druhého kurzu máš daleko větší možnost výběru. Ale musíš to udělat, jinak bys to musela celé zaplatit. Vše bylo pod nimi a ÚP práce to bylo jedno, hlavně když ti nemuseli nic dávat. Ten co byl po nás kurz, tak tam byla možnost i hlídání prcka nebo mě proplácely jízdný, ale snad jen do 2000 kč. Měla jsem to celkem daleko, což jsem velice mile uvítala :-).

21.07.2013

Dlouho jsem tu nebyla :) .Naše malinká nám dává pořádně zabrat :00: .Už máme 4 měsíce,5,2 kg a 61cm,pořád kojíme,ale je to pěkný uplakánek.Pořád se chce nosit v náručí a jak ji položíme,je křik.Začal

Ahoj Romanka při poslední kontrole to měla 2 měsíce a 1 den měla 63cm a 5950g.Je strašně šikovná jde spinkat v 21h a budí se v 6 ráno na papání a pak spinká ještě do 8h :s: přes den ale nespí skoro vůbec.Papá sunárek a papáme po 5-6 hodinách a flašku na 150ml nechá prázdnou jednou nám vypila 200ml a spala od 22h do 7:30h :s: Syn se do roku budil jednou či dvakrát.Jinak sou nám 3 měsíce umíme se přetočit na bříško a zase zpět na zádička.A mám ten pocit že asi nás brzy navštíví zoubek jelikož je princezna protivná a strká si vše do pusy a slintá jak buldoček :s: Jinak 1.8. máme první očkování a 14po jdeme na náušničky :girl: Přeju i vám krásné chvíle z mrnousky a užijte si to co nejvíce tak rychle to utíká :k:

Ahojky...tak my máme ve středu 3měsíce... a včera se mi poprvé přetočil ze zad na bříško... tak mu od té doby maluško pomůžu a zvládá to pěkně... když leží na zádech chce pořád strašně zvědat za ručky a hlavu taky :) koníčky paseme pěkně... směje se nahlas a pořád nšco vykládá..je to náš brepta :) jinak sme o před týdnem měřili má cca 65cm a cca 7,5kg... máme macinka Nikyho :)

Ahojky,
Tak našemu Alexíkovi už je 3,5 měsíce (šíleně to utíká) a pláče jen když ho bolí bříško a má hlad. U doktora jsme byli minulé úterý a měl 60 cm a 5900 gramů, bohužel nekojím, protože jsem přišla o mlíčko :( , ale co důležitější je aby byl zdravý. Spí mi celou noc od devíti do sedmi takže jsem v klidu vyspaná, horší je to přes den to usne tak 3 - 4x za den jenom na 30 minut. Jinak je to velký smíšek pořád se směje, když na něj někdo mluví. A k tomu otáčení buď zatím ráda, že se ti neotáčí, malej se to naučil přesně ve třech měsících, dám ho na zádíčka jen se otočím a šup už je na bříšku, v klidu ho ani nepřebalim :00: . Po :€O: se mi taky stýská, snad se mi časem podaří přítele přesvědčit ještě pro jedno mimčo.

Ahoj. Nám bylo minulý čtvrtek 3 měsíce a na kontrolu jdeme teď ve středu,tak sem zvědavá kolik bude mít. Měří teď asi 65 cm,je to dlouhán. V kočárku taky dlouho nevydrží,ale do půl roka doufám aspoň že jo! Filípek je hodnej,v noci pěkně spinká,jen občas má svoje dny kdy se chce nosit,odmítá bejt v kočárku,špatně jí,je mrzutý...ale nám pokaždý taky není hej že?

ahoj, nám jsou 3 měs a 10 dní, malá je zlatá teda, skoro nepláče, dneska měla uknouranej den, ale mám podezření, jestli se nezačíná něco dít v pusince, nějaky ten zoubek, protože pořád kouše, nejradši mě, slintá jak bernardýn a v noci měla zvýšenou teplotu. Jinak je to ale spáč, přes den 2x dopoledne a 3x odpoledne, jednou na ty 2 hodinky jinak tak hodinu a večer usíná kolem osmé a spinka do tech 6 - 7 nadlábne se a většinou do 8 ještě pokračuje...pořád jen kojíme, má 6 kg a 63 cm...oblečení jsme ještě nepřebírala, zatím ji všechno, až na 3 dupačky je a do zavinky se mi vleze ještě krásně, sice to nemá přes nožičky,ale počítám ještě měsíc dva že tam vydrží..doufám, protože bez ni v noci, to by byl děs běs hrůza, ještě pořád sebou dost hází, takže musí být stažená, aby se nebudila...když ji mám na ruce tak se snaží zvedav hlavičku z mé ruky. miluje být na bříšku a přetočíme se zatím jen na bok, mají čas :-)Vojtovku ale pořád cvičíme :-( jaký máte kočárek, že už vám bude malý? a neboj, ono se to s tím pláčem zlepší, uvidíš :-)

07.07.2013

Uvažuji,že koupím z Ameriky quinny zapp xtra 4 kolový se skládací sedačkou.Máte někado se čtyřkolovým podvozkem zkušenosti?Nerada bych vyhodila peníze :00: .Je taky tak hlučný při jízdě jako 3 kolový

Zkušenosti quinny zapp xtra 4 kola?

Ahojky, já ho chci taky si pořídit a zrovna jsme v USA a je velký problém ho sehnat.. Všude vypredanej :(hodně cestujeme, tak by se mi moooc hodil . Kde ho chceš objednat ty?

Taky jsem o něm přemýšlela, ale nakonec mám klasiku 3kola zapp xtra. Nevím ale při jízdě mi vůbec hlučný nepřijde.... a jinak já do terénu a na zimu mám kočárek s velkýma kolama.
Ale 4kolák bych brala...

Já jsem na něj slyšela samou chválu... :) Měla jsem ho objednaný přes jednu paní z USA a po třech měsících čekání jsem to vzdala a doslova z ní vydolovala zálohu. Poradíte přes co zvažujete zakoupit?

17.06.2013

Poraďte mi prosím nějaké dobré golfky .Měla jsem na dceru buggstera a super!Maximální spokojenost,kolečka nerachtala,projela jsem vším i v těžším terénu,velký,pohodlný,skladný,ale už se mi nelíbí žádn

Ahoj, my máme Cam Cortinu a jsme spokojení, předtím jsme měli Chicco, ale rozbil se nám - nekupovali jsme jej nový...., když porovnám oba, tak Chicco byl o malinko větší, ale Cam Cortina je zase lehčí a menší při složení :)

Já mám CHicco a jsem spokojená. Vozím v něm už druhé a určitě přežije i třetí. Dají se polohovat nožičky, brázdím s ním po vesnici, kde nejsou všude super chodníky a je za pár hmatů složený v autě. Pohodlný je, nemohla jsem uspat malou tak jsem se projela 50metrů a už chrněla. Jenom mi naprasly u rukojeti pěnovky. Nevím moc jaký bude v zimě, když je málo sněhu je OK, když je víc, dávám děcko do saní, nebo jedu autem. Jinak nedoporučuju zelenou barvu, já jsem koupila ostrou zelenou barvu a je období, kdy na tom kočárku sedí tak tuna malinkých černých broučku. Nevím, jestli je nějaký pěkný, ale je docela praktický.

13.06.2013

Tak jsme dnes byli na 3 měsíční prohlídce.Máme 4590 gramů a 59 cm.

Ahoj Heli, tak to se malá pěkně vytáhla :€s€:
Kde jste nakonec sehnali to nastřelení?? A ty nastřelovací náušničky vám tam i prodají?
Mě už zbývají necelé 3 týdny, tak o tom také přemýšlím..
Opatrujte se holky a užívejte léto :a: :k: :k: :k: :k:

In reply to by Scorpio

Tak to už budeš mít zachvilku.Uteče to jako voda :one: .Na nastřelení jedeme do Nového Jičína k paní doktorce Syrovátkové.Naše doktorka jenom píchá a to až po druhém očkování v 5 měsících.Holky z toho byly vždycky vyjukané a já ještě víc a plakaly jak o život :00: ,tak se tomu chci pro tentokrát vyvarovat.Tady ta paní doktorka mi řekla,že není nutné až po očkování,že nastřeluje i malým miminkům,tak jedeme k ní. ;) Cena i s naušničkama pecičkama s kamínkem 450Kč,nebo kytičky 500Kč

04.06.2013

Měla jsem teď 2 dny nějakou virózu.Codila jsem pořád zvracet,něco mi nesedlo.Bohužel jsem v sobě neudržela ani vodu :( .Podepsalo se to na nedostatku mlíčka.Malá má teprve 2 a půl měsíce.Včera už chu

Jukni na stránku kojeni.net databáze otázek a odpovědí. Myslím, že ti to pomůže. Držím palec. Já jsem měla několik různých krizovek , ale všechno nějak dopadlo a pak jsem nemohla ty dvě moje princezny odstavit. MI pomohl kojící čaj, melta, hodně tekutin, prý jsou dobré homeopatika a pak časté přikládání, kojení z obou prsou na střidačku (při jednopm kojení i několikrát vyměňovat prsa), odpočívat,Gravimilk.

Můžeš zkusit i homeopatika - ricinus communis 5ch, 5granulí (pozor, neberou se do ruky, ale sypou se z víčka přímo do čistých úst) 3x denně rozpustit v ústech. Po navýšení laktace opět vysadit. Homeopatka mi říkala, že 20min. před a 20min po nic nejíst, nepít (hlavně se vyvarovat aromat jako mentol, káva apod.; homeopatika se vstřebávají sliznicí, tak proto). Mně ricinus pomohl. :a:

petymaty

Heli ahooj

poslala jsem ti osobku ;) :€s€:

Jinak s kojením moc neporadím, patřím bohužel mezi maminky, kterým ruply nervy ze situace, která byla v rodině a koupila UM :/ Nebyl to spurt, ten jsme už tenkrát měly za sebou...no hele, malá prospívá i tak, já jsem klidnější a tím pádem se i líp postarám o staršího synka - nekrmím malou už na 8x jako dřív...no ale každý to co unese ;)
Věřím, že jsi silnější než já a kojení se ti povede udržet!

Jsi skvělá a děláš to dobře, myslím, že s kojením neskončíš, hoď se do klidu hodně pij a jez polévky, přejí jen příjemné a bezproblémové kojení :€s€:

30.05.2013

Maminky z Valašska nevíte,kde nastřelují v okolí Valmezu,Vsetína,Rožnova naušničky?Máme jít s 3.dcerkou v srpnu píchat a kdyby byla možnost nastřelení,radši bych je nechala nastřelit,ale naše doktorka

Ahoj, já bydlím u Rožnova pod Radhoštěm, a nechali jsme holčičce (už má 3,5roky) píchnout u dr Dernické (naše prý píchá hrozně). Byla jsem u toho a není to žádná hrůza. Měla to fakt rychle a ani ji to nějak nehnisalo. U toho nastřelení bych měla strach je pak měnit za jiné náušničky, ale třeba to není žádní hrůza. Co člověk - to názor.
Teď čekáme druhé mimi a jestli to bude holčička, tak se opět obrátím na doktorku Dernickou, protože je na to fakt dobrá :one: . Má je i pěkně píchlé. Neteřím (dvajčatům) píchali uši v Břeclavi a jako hrozné. Ségra to chce jedné z nich nechat přestřelit

tak jestli mohu tak doporučuju nechat nastřelit někde jinde, stojí to cca 250,-i s naušničkama )musí se nechat 5 týdnů ty jejich z chir.ocele, ale jsou moc hezké a bývá i na výběr barva) Naše doktorka taky nenatřelovala, ale sama mi to doporučila, abych si zašla k jinému Dr. a nebyl žádný problém, žádná krev po nastřelení, žádný zánět a malá ani neplakala když jsme vycházeli z ordinace

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Přesně proto uvažuju o nastřelení.Byl to hrozný pocit čekat za dveřma a poslouchat ten pláč.První dcera byla píchat naušničky až v 6 měsících.Dřív doktorka nechtěla a když mi ji přinesli,byla z pláče úplně fialová.Mladší dcerka to nesla líp,ale teď mám z toho zase hrůzu.Možná je to i tím,že jsem starší,než u prvních holčiček a jsem na malou více úzkostlivá a opatrnější.
Jak se jmenuje ta doktorka v Jičíně?

jestli smím poradit tak paní doktorka ví proč nenastřeluje. Nastřelení naušnic je strašně nešetrné. Sice je pravda, že je to za chviličku hotové, ale to ucho se vlastně prostřelí tou tupou naušnicí. Jsou z toho ošklivé jizvy na zadní straně ucha / výstupní ranka/. Píchanec sice bolí o trošku víc, ale lépe se hojí a nezničí to ucho tolik.
Musím se přiznat, že děr po tělě mám celkem dost, jen těch naušnic mám 7 a můžu říct, že po tom co jsem viděla nastřelení naušnice, bych do toho nikdy nešla a už vůbec bych neuvažovala o tom tohle nechat absolvovat malé dítě.
Mám po těle více piercingů a můžu srovnávat bolest a to píchnutí jen do lalůčku je téměř úplně bez bolesti.
Určitě se ozvou i lidi co si budou nastřelení strašně chválit, ale za mě určitě píchanec jehlou..

13.05.2013

Po šestinedělí jsem si nechala napsat Azalii,ale asi po 5 dnech jsem začala špinit a teď už 3 dny i krvácím.Je to už 9 dní a nevypadá to,že by to chtělo skončit :? .Kojím cca 8x denně.Tak jsem se těšila na :sex: a nic :( .
Po předchozích těhotenstvích jsem brala cerazette a celou dobu při kojení 10 měsíců jsem nezašpinila ani neměla MS.
Tak teď nevím,jestli ji mám vysadit a vyprdnout se na to,nebo vydržet?

bohužel mirena je jediné hormonální tělísko-nicméně ještě vyjde levněji,když si spočítáš,že je to antikoncepce na pět let (při HA v prášcích při průměrné ceně 600 na tři měsíce).Samozřejmě za předpokladu,že ho budeš mít celých pět let... já bych do toho šla (půjdu,ale mě bylo doporučeno až z rok po porodu :().Jinak s Azalií jsem měla ten samý problém teď podruhé-špinila jsem střídavě asi tři týdny,už jsem myslela,že budu muset vysadit (pak nevím,jak bychom to řešili) nakonec se to upravilo,teď jí beru šestý měsíc a pohoda.Až na to,že jí zapomínám brát :( ale zatím dobrý :) jinak cezarette je to samé co azalie,takže tím si moc nepomůžeš (jen jiný výrobce).Jinak můžeš jít ještě do nehormonálního tělíska (dana),ta je výrazně levnější,ale tké mívá více komplikací (tělísko vycestuje,častější záněty,silnější MS,možnost nechtěného těhotenství).Pak existují nově ještě nějaké vaginální kroužky s hormony,ale o ty jsem se moc nezajímala...

Nad tím gynefixem jsem taky přemýšlela,ale moje gyndařka ho nezavádí,musela bych si ho nechat zavézt u konkurence :00:

Ahoj, já jsem měla s Azálií šílené problémy, špinila jsem nebo krvácela skoro pořád, vždy pár dní dobré, pak z ničeho nic špinění a pak i po krvácení, jako u menzes....moje dr. mi nejdřív říkala, ať vydržím, že se to někdy spraví, ale u mě se to nespravilo ani po 3 měsících užívání, a to jsem ji brala i s dcerou a to bylo v pohodě, tak jsme ji vysadili a napsala mi pak normální hormonální antikoncepci, jenže já už jsem potom kojila jen jednou denně, bylo to v synových 10-ti měsících, takže to mi mohla napsat...já bych se poradila s gyndařem.

23.04.2013

Jak často mívají Vaše kojené miminka stoličku?

Zatím teda pořád nic :) ,ale děkuji za uklidnění.Jinak je spokojená,krásně přibírá na váze,tak to nebudu nijak hrotit.Ve čtvrtek jdeme do poradny,tak uvidím,co řekne doktorka :a:

Ivettta

S tím nemám zkušenost. Naší Anetce budou 3 měsíce, taky kojím a kadí mi každý den, někdy i víckrát... ale slyšela jsem že normální je klidně 10 dnů.

Ahojky, nám bude 5. měsíců, jsme taky plně kojení a rekord i u doktorky máme 15 dní. Jinak teď když se vykadí jednou za týden, tak skáču radostí do vzduchu. Ale krásně prospívá - za poslední měsíc přibral 1,1 kg, je hravej, veselej, tak si s tím hlavu nedělám a doktorka nám jen řekla, že mám jednou týdne dát 2x 60ml UM, nebo 1x týdně kašičku na zahuštění... Ale ty jen koj!!! a kdyby se ti zdálo, že má tvrdé bříško a bolí jí, tak bych asi zavolala doktorce a zašla pro jistotu na kontrolu... :a:

23.04.2013

Ahoj všechny dubňátka :a: .Pěkně se nám to rozrůstá,ale nějak nestíhám sledovat,kdo už je na světě :€s€: a kdo ještě v bříšku :€O: .Mrkněte na seznámek a kdyžtak dejte vědět ;) http://www.mojeteh

Tak já jsem měla termín dnes, ale Adámek si namířil na svět dřív (stejně, jak jeho starší brácha o tři týdny dřív), narodil se 1.4. na Velikonoční pondělí nebo na Apríla, jak chcete :s: Ale i tak měl 3,5kg a 50cm. :a:

Já jsem taky stále celá, TP máme zítra. Dnes jsem se vrhla na okna, tak snad se malej uráčí a třeba nám to vyjde i do toho termínku. Okna jsou to poslední co mě doma strašilo, když zasvítilo slunko. Tak když už, tak ať máme čisto se vším všudy a krásně voňavé záclony.
Haničko držím nám palečky, ať už to máme rychle za sebou. Vypadá to, že jsme z dubňátek posledníčci. :s: :r: :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka