Deníček uživatele Hanis

05.10.2011

Ahojky holky,

chtěla bych se přidat do vašeho klubíku...:) Mám dvě holčičky,

Jdu se k vám přidat... :) půjde nám to???

Ahoj, já mám děti bez dvou týdnů od sebe dva roky. Malýmu teď už bude 5 měsíců, u nás to probíhalo naprosto pohodově. Měla jsem ze začátku doma manžela, takže mi pomáhal, hlavně se stara a hrál si s dcerou, zatímco já jsem přebalovala a neustále kojila malýho ;) Jelikož manžel pracuje každý den stejně a chodí domů odpoledne, tak jsme si udělali harmonogram hned od začátku, takže večerní koupání a krmení dcery má na starosti manžel a synka obstarám já, děláme to zaráz, takže nám to nezabere ani moc času ;) Spát chodí večer od začátku oba dva ve stejnou dobu, tj. v půl osmé jsou už v postelích :) Já měla největší strach, jak to zvldánu ráno, když se mi probudí mimčo Adámek hlady a Viktorka bude už taky vzhůru, ale zvládly jsme to bravurně, občas to udělám tak, že když má Adámek hodně hlad, tak jdu pro Viktorku do pokoje a řeknu jí ať jde za námi ajsme všichni tři v posteli, dokud nenakojím a pokud Adámek není tak moc hladový, tak je prvně převleču, přebalím, nachystám snídani Viktorce a pak jdu kojit ;) Já můžu říct že mi teď dává nejvíc zabrat právě viktorka (je jí 28 měsíců), Adámek je naštěstí od narození celkem hodný, takže mu nevadí když se mu neustále nevěnuji, vydrží chvilku sám, tak jsem za to moc ráda ;) Tak ti přeju pevné nervy a neboj, vše zvládnete na jedničku ;)

No, to by mě taky zajímalo, jak se to dá zvládnout - za 3 týdny mě čeká to samé... Pro jistotu jsem povolala svojí maminku, aby mohla prvních pár dní pomoct s vařením a taky s hlídáním starší ratolesti - čerstvě 2 roky. Ale mám takový pocit, že mi tu bude spíš "překážet", tedy ne doslova, ale že se stejně budu těšit, až budu s děťátkama sama a naučíme se zvykat si na nějaký rytmus. Přeji ti hodně štěstí a lásky, ať to hravě zvládáte:)

Ahoj, já mám doma taky dvě cácorky - starší bude mít 2 roky, mladší 6 měsíců. Příjezd z porodnice byl dost šílenej, vůbec jsem tam nespala a doma byl celkem sajgon :-D Ale postupně se to setřepalo. Mám ještě "bonus" v tom, že jsem na děti sama - manžel jezdí za prací od pondělí do pátku 250 km daleko.. Takže jsem si všechno musela zařídit sama a na nikoho se nespoléhat (babičky jsou taky 250 km daleko). Krmení - přednost má mimino (nekojím podle hodin, ale poznám už, kdy má mimi hlad :-) ), koupání - zpočátku jsem koupala holky nastřídačku - mladší v úterky a soboty, starší ostatní dny (pokud byla zmazaná, tak rychlá sprcha denně). Spaní - starší spí od 6m v pokojíčku, teď už ve velké posteli. Mladší spí se mnou na letišti v ložnici. Zvládnout se to dá někdy líp, jindy hůř a někdy si připadám jako matka hysterka :-D Tak držím palce, a ať vám holčičky dělají jen samou radost! :-) Pa pa

31.08.2011

Ahojte maminky,
mám dotázek ohledně přechodu z jedné mateřskéna druhou.. Mám 21dcerku a zhruba za 3týdny se nám má narodit další prcek..

moc moc děkuji.. Samozřejmě jsem na pracaku nebyla, zítra tam mazu a uvidím co mi tam řeknou. Jste zlate holky, díky.

Tak já jsem nastoupila mateřskou 21.7., papír jsem nesla k účetní asi 25.7. a doteď mi nic nepřišlo, ani žádný dopis o výši mateřské a ani žádné korunky. Jen rodičák za syna, kterému je 22 měsíců, ale to pak budu muset určitě vrátit, ale bez peněz jsem býtz opravdu nemohla.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

oni jsou ted nějaké změny??? mateřskou loni vyplácel stát (čssz dle místa zaměstnavatele) a ne zaměstnavatel... zaměstnavatel má 8 denní oznamovací povinnost socka 30 dn na zpracování žádosti a 30 dní na výplatu peněz :(

03.08.2011

Ahojky holčiny, tak po hrooozitánsky dlouhé době se ozýváme a všechny vás moc zdravíme.

Po delší době zdravíme všechny ŘÍJŇÁTKA... :) a poloha KP ve 33 týdnu - změní se to???... :((
Po delší době zdravíme všechny ŘÍJŇÁTKA... :) a poloha KP ve 33 týdnu - změní se to???... :((
Po delší době zdravíme všechny ŘÍJŇÁTKA... :) a poloha KP ve 33 týdnu - změní se to???... :((
Po delší době zdravíme všechny ŘÍJŇÁTKA... :) a poloha KP ve 33 týdnu - změní se to???... :((

Jééé, já chci taky takové! :-))) Fakt krásné bříško! Určitě čekáš chlapečka.. a Viktorka je moc hezká holčička! Když jsou zdraví, tak co si víc může člověk přát, že? Moc gratuluju! :k:

Ahoj.. verdikt o otočení se dozvím příští týden na kontrole v 32tt, ale naposledy byl prcek ještě KP.. Otočit se může kdykoliv do porodu, pokud má místo. Zrovna teď jsem se dozvěděla, že se kamarádce holčička otočila den před nástupem na císaře. :)

Ahojky my jsme 38tt a jsme taky KP,ale já už ani nedoufám,že se otočí..i když překvapení na další kontrole by to bylo pěkné:) s císařem jsem ale už smířená..takže je mi to v podstatě jedno..hlavně aby byl ten můj chlapeček v pořádku...už se na něj moooooooooooc těším...:)

14.05.2011

Ahojky :)

Bříško 20tt :))
Bříško 20tt :))

Jé, ahoj Hani, týjóóóóó máš už nádherný veliký bříško. Fotečky jsou kouzelný!!! :-) Jak se jinak máte??? Já jsem teď v 17tt a už mám taky pěkný pupan, takový jsem měla s LIndou snad až šestém měsíci:-D Cítím asi týden pohybUž máš za sebou ultr. na Veveří? Víte co to bude????? My zatím ne :-), jsem zvědavá :-) Jdeme 14. 6. a 17 odjíždíme s Lindou na dovču do Chorvatska na Istrii ... pak s malým mimčem a pak s dvouma dětma si o zahraniční odvolené můžeme několik let jen nechat zdát. Tak jsme se rozhodli ze dne na den a dokud to jde, že si ještě jednu (naši druhou zahraniční) ještě užijeme. Linda se moc těší na bazén a moře, tak doufám, že ji to nadšení vydrží:-) Mějte se krásně, pusu Vikince. papa

In reply to by Hanis

tak to budou parťáci, kteří se spolu krásně vyblbnou:) zrovna nedávno jsem říkala, že bych potřebovala porodit už tak roční dítko, aby si spolu mohli rovnou hrát:)

Ahoj, máš krásné bříško, já jsem teď v 19.týdnu a mám poloviční.....jinak mám 5,5 kg nahoře, takže nejsi v tom sama, ale mě to nijak netíží začínala jsem na 53,5 kg a hlavně, že jsme v pořádku,ne? ;)

08.04.2011

Holky, prosím o radu..

ahoj, afty mívám většinou týden, pokud se mi nerozesejou po celý puse, to je pak na dýl. synek měl první afty v roce a půl, tehdy to blbě snášel (teploty, nejedl, byl protivný) a trvalo to tři neděle, než byl uplně fit :-(
pusinku jsem mu všplýchávala odvarem z hřebíčků. dr, nám tehdy nic nedoporučil, protože ješně neuměl vyplivovat a všechno polykal, mě ho bylo líto a na záněty v puse (a bolavý zuby) se doporučuje právě hřebíček (má antiseptický a analgeticý účinky), no a protože na žvýkání hřebíčků byl ještě mrňavej, tak jsem jich vždycky pár spařila vodou, nechala vylouhovat, pak nalila do skleničky s rozprašovačem (od vincentky) a šplýchala mu to do pusinky - držel, ono to bylo celkem příjemný. a nebo jsem mu do toho namočila kus fáče a pak mu tím potřela dásně. nevím, jak moc to pomohlo, ale mám pocit, že od bolesti určitě jo

06.04.2011

Ahojky holky, dlouho jsem tu nebyla.. Nějak s tou mou cácorkou není čas.. Teď teda spinká s teplotou, asi ji trápí zoubky, nebo na ni leze nějaká choroba..

14+4
14+4
14+4

Ahoj.. Teda bříško ti vyskočilo strašně rychle, to je pravda, ale zas na druhou stranu se ti pak určitě zastaví a zatímco my ostatní budem růst rychlým tempem, ty už budeš pořád stejná :) Já taky čekám druhý, malýmu byl před dvěma týdny rok, ale teda břicho zatím nemám žádný, díky bohu, protože by mi asi překáželo při neustálým nošení malýho :) Tak ať prcek hezky roste a užívej těhulování :)

Ahojky, máš moc roztomilou holčičku! :k: A gratuluji k druhému těhu, super, že je vše v pořádku, no, tééééda, to tvoje bříško, já žasnu! :€O: Já jsem sice o týden míň, než ty, ale to už mi přijde jako tak 6. měsíc! :///: Já nemám ani poloviční! Nemáš tam třeba dvě??? :a:

28.02.2011

Ahojky holky, tak jestli můžu, tak se k vám přidávám.. :) Na testíku jsem 24.1. našla // a teď jsem 10-tý týden těhulkování a termín porodu mám zatím 1.10. ..

Termín mam take 1.10. dnes mi to doktor potvrdil a jsem 9+6tt a me v postylce spí 18ti měsíční syn Jiřík a JAKY MESIC VUDEC JSME??

06.04.2010

Ahojky holky, hodně si tu pročítám, že nás je spousta po porodu špekatých a silných. Samozřejmě patřím mezi Vás..

víš ona je dieta a dieta,...buď držíš drastický nicnežroutctví a nebo přemýšlíš nad tím co jíš a zdravě se stravuješ,.....já měla na porodním sále 86 kilo, za celé těhotentsví jsem nabrala 24 kilo a teď mám 19 dole a je to tím, že moc nemlsám(oproti těhu) a večer jím jenom něco lehkýho,....samozřejmě, že se taky někdy natlášskám, ale to už sou jenom výjimky, jinak baštím všechno(teda všechno nenadýmavý) a není prblém mít 5 knédlů a omáčky kýbl,...mám nemocnou štítnou žlázu, takže dispozice k tomu mít po porodu zpátky 60 taky nemám,....
někde jsem četla, že příjem kojící maminky má být jako před těhotenstvím + nevím kolik kilojoulů ale má to dát asi jako 2 jogurty navíc,....

takže držím palce....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj chtěla bych se zeptat jestli to jsou tablety nebo kapky nebo co vlastne???Dekuji a kolik to stoji?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jé konečně někdo kdo s tím má zkušennosti taky jsme o nich po porodu uvažovala a chtěla se na to zeptat doktorky ale vždy jsme na to zapoměla.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no já právě viděla že to hodně holek nabízí na MMB tak bych si to koupila asi od nich než se někde registrovat.
jééééééé tak to je super že za takovou krátkou dobu budeš na své původní,to bych taky chtěla a kdyby bylo ješt mín vůbec bych se nezlobila :qu: :qu:
pití bude problém někdy jsme schopna vypít 4l i více a z toho tak 1l ale stejně se budud muset donutit i kvůli mlíčku.
děkuji za radu

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

když tak bych se pak ozvala ted jsem teprve 27tt ale už přemýšlím dopředu.za kolik to prodáváš?
a myslíš že to pomáhá i těm co nejsou po porodu?

30.03.2010

Ahojte holky, tak dnes jsem byla u kadeřnice a chtěla jsem se Vám pochlubit s mým novým účesem..:)

Moje novější JÁ :)

Čauky Hani, tak musim říct, že ofina je pro tebe jak dělaná!! :one: Je sice pravda, že bude peklo ji pořád udržovat a zastřihávat.. vlasty rostou neuvěřitelně rychle a na ofince je to nejvíc znát, ale u tebe to vážně stojí za to, protože ti prostě mooc sekne!! Ty si nějak barvíš nebo melíruješ vlásky?? Máš je na těch nových fotečkách krásně světlounké, tak nevím zda máš i novou barvičkou a nebo je to taky už koonečně tim náádhernym sluníčkem :€s€:

In reply to by blonďák

s tou ofinou máš pravdu, už dnes ráno jsem ji měla rozházenou, ale dá se to.. Mám moc šikovnou kadeřnici :s: která mi říkala,sama v žádném případě nezasřihávat :n: ... hodit do čelenky, nebo sponky..
Vlasy mám aj trošku promelírovaný, ale museli jsme spěchat,protože Vikinka :€s€: byla se mnou, tak mám jen vršek hlavy, příště mi ji udělá celou..tak jsem zvědavá. Já s vlasama moc neexperimentuju, vždycky jsem vypadala jak trdlo, ale dlouhá ofina mě už nebavila :€}€: tak jsem do toho šla a opravdu nelituju, tak se měj krásně a pozdravuj od nás Vivinku :k:
--------------------------------------------------
http://www.prckoviste.cz/viktoriezemanova

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

moc děkuji za pochvalu a Vikinka taky mooc děkuje. A co ta tvoje beruška četla jsem, že má problémy se spinkáním.. :( my jsme měli taky takový období. bohužel jsem ji musela nechat vyřvat, nic jinýho nefungovalo..
--------------------------------------------------
http://www.prckoviste.cz/viktoriezemanova

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to naše Vikinka snad tu změnu ani nepocítila, chodí spinkat kolem půl 9.. :k: Sice na 2x , ale dá se to.. :'zz):
Tak od nás Vikinku moc pozdravuj - je to krásná panenka :€s€: . Ukazovala jsem jí mamce a má prý překrásná očička.. takový hluboký a je nádherně fotogenická. To naše Vikinka skoro na všech fotkách vypadá jako mega cvalík. :€m: je to naše miloučký zlatíčko :h: :h:
--------------------------------------------------
http://www.prckoviste.cz/viktoriezemanova

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka