Deníček uživatele Handulka

06.02.2009

Holky já už fakt nevím co s tim naším zlatíčkem :cc):

No já už jsem se naštvala a spala jsem s nim dneska dopoledne do 11-ti hod!
to je očistec :!k:
uvidíme co bude dál možná je ještě malinkej a časem se to upraví...možná taky ne

mamka si ho teď vzala na procházku tak já rychle kuchtim abych to stihla než se vrátí Míra z práce.Dělám brambory s masem smetanou a sýrem.Mňamky to se zase přežerem :hu: .Akorád takhle asi nezhubnu, což :°: ?
Jinka ještě k tomu bobkovi malímu.Já si ho do postele beru ale většinou až ráno-to chrní jako dřevo.No ale když si ho vemu večer, uspinkám u sebe počkám až zabere tak ho dám do postýlky a světe div se, jak ho jinak máma nemůže vzbudit tak najednou je v pohotovosti, hubu od ucha k uchu a je po spaní
Uvidíme co udělá čas.Já bych najela taky na tu uspávací metodu jak tu píšou holk ale má to spoustu háčku.Hlavně ten že máme malej byt a Domís spí s náma a za druhý já jsem na to měkká.Já bych to nedala kdyby plakal, vím to.jdu nebo to spálím :w:
Až zaznamenám změnu k lepšímu, dám vědět
Páá

jo a Marti dělaj si z nás ty naše ratolesti snad fakt prdelky
neboj vy jste ještě hodně malinký tak to bude snad oki s tím spinkáním
a já jsem se furt divila proč mi v těhu říkali ať spim co můžu, že pak už to nepůjde...hahaha....je to tady :!k:

...Handulka a Domísek...

In reply to by Handulka

Hanííí, :k:
na tu metodu " vyřvat " :r: :r:
sem měká taky,ale můžu Ti říct,že to uteče
tak rychle,že bych to těm miminkům bezbranejm
neudělala, :h: jednou to prostě bude klapat,jak má!!!!!
Vidím to u Štěpánky,je v pohodě,rozmazelená není
a měla sem jí v posteli a chovala a nosila... :!k: :!k:
Prostě to dělej jak cítíš....tak to bude nejlepší!! :h:
PA PA PA!!!! :a: :a:

In reply to by mona80

já když to tak vezmu tak jsem ho snad ještě pořádně plakat ani neslyšela (v uvozovkách samozřejmě)
jasně - když ho něco bolí popláče si, občas se zavsteká asi jako každý jiný mimi ale já mu nedávám příležitost.
Jak si kňourne tak běžim aby nebyl uplakanej
Taky jsem si ho naučila na chování (někdy se za to proklínám) ale zase si ho užívám a vím že nebudu jednou litovat že jsem si ho pořádně neužila.
mě to neobtěžuje ale někdy prázdný ruce potřebuju :!k: tak ho dám do lehátka a vysvětlim mu že mamka teď musí něco udělat a pak se mu zas bude věnovat a on hajá, kouká , povídá a je spokojenej
Je to nemožný vím, ale přijde mi jako by mi fakt rozuměl
a když už mám všeho fakt nad hlavu tak ho jednou za čas šoupnu tatínkovi a na hodinku se zdejchnu a relaxuju...třeba tady :!k:
Ono se to snad srovná věřím tomu.Papa a pusinku Štěpulce a Milánkovi :h:
...Handulka a Domísek...

Ahojky! Já jsem měla to samé s chlapečkem. Taky usínal po druhé. Ta postel zabrala, ale už je mu šest a pořád ještě chrupe s náma a za těch šest let by se dalo na jedný ruce zpočítat kolikrát spal někde jinde než doma a mezi náma. Teď mám holčičku šest týdnů. Vůbec zázrak, že se povedla, když to nemáš kde pořádně udělat :///: Je hodňoučká a spinká i osm hodin v kuse a do pelíšku chodí nejpozději v devět, ale nespí přes den a vyžaduje si dost pozornosti. Vařím si den dopředu a nikdo se na tebe nemůže zlobit, že doma nemáš pikobelo. Já mám taky tři koše na žehlení a už 2dny jsem nesáhla na podlahy. Taky je tady způsob, ale je jen pro silnou maminku, pevná hodina koupání, masáž, kopkání si, papkání a pak do postýlky a nechat plakat, trvá to tak týden a plakání se taky zkracuje, ale musíš na to mít nervy. Držím ti palečky pa

29.01.2009

koupili jsme Domčuškovi v lékárně mastičku na prdíky PUPÍK
nepíšou na ní jak často jí používat. Jsou nám necelé dva měsíce a tak jí mažem vždy jen po koupáníčku

děkuju moc za odpovědi, no já bych řekla že nám pomůže jak kdy, někdy máznu a prdíky fakt slyšim, jindy se zas nic neděje.Alespoň vím že se nemusím bát máznout vícekrát ale přeci jen budu hlídat jestli nepálí nebo neštípe
Každopádně koupím i ten polštářek jak říká Monča.Jo a monýs, psala jsem ti zprávičku, snad dorazila.Papa
...Handulka...

Hančí, :k:
nám teda nezabrala.....vůbec!!!! :00: :00:
Pytlík z třešnovýma pecičkama byl
skoro 100% účinný!!! :one: :one: :one:
Malej z nahřátým bříškem usnul během chvilky
a ze spaní sem slyšela prdíky jak samopal a on se
ani nehnul!!!! :!k: :!k: :!k: :!k:
Tak pa pa!!!! :a: :a: :a:

Já mam taky Dominička :///: Já sem Domčovi mazala pupíka při každym přebalování, když ho trápily prdíky, ale pak sem přišla na to že se mi potom vzteká asi ho ta mastička pak už pálila. :00: Tak sem radši přestala, ale doktorka mi doporučila sab-simplex kapky, asi tak 10kapak na lžičku před kojením klidně i 5x až 6x denně a docela to pomohlo. ;) Doktorka mi říkala že tydle mastičky nerada vidí, že to funguje tak že ty děti to svědí a tim je to nutí kopat nožičkama a tak se jim rozhejbají ty střeva (no je to možný).
Já myslim že když ho namažeš vždy když má bolení tak tim nic nezkazíš. Jen pozor na to aby pak nebyl vzteklej po tý mastičce jestli jí budeš mazat častěji. :O

janka.82

Ahojky Handulko. Tak my taky od narození mažeme jen po koupáníčku (preventivně). Jinak někdy (málokdy), když vím, že malýho trápí prdíky, máznu i přes den ;)

29.01.2009

ahojky kočeny
mám na vás malinkou otázečku
jakým stylem se přez den věnujete svojim broučkům?
Domísek se narodil 2.12.

tak jsem ráda že dělám co se dá

já jsem jen chtěla vědět jak to dělaj ostatní maminky.já když se mu chvilku nevěnuju a hajá třeba chvilku sám v lehátku, tak mám pak výčitky že se mu věnuju málo, i když vím že se mu tam líbí a je spokojenej.jsem hold trubka, co?
tak ať vám dětičky hezky rostou papapa
...Handulka...

In reply to by Handulka

trubka urcite nejsi,ja mam pocity stejne neboj.kdyz je mala v lehatku tak mi to pak taky prijde lito,ze ji nemam spis u sebe,ale myslim,ze nad tim nemusime smutnit,protoze se venujeme nasim miminkum jak jen to jde a to se prece ceni zlatem ;) :a:

Ahojky Hanďulko :a: Malýmu je teď 2,5 měsíce a taky už pomalu nevím, co s ním. Hrát by si chtěl pořád, ale sám to ještě moc neumí a já taky potřebuju chvilku oddych... Takže si s ním povídám, dělám na něj opičky a tak, pak mu šoupnu plyšáky a on je vydrží chvíli okousávat, než najde pěsti :) Taky ho baví koukat se na nožičky. Hrazdičku nemáme, ale už jsem si jednu objednala na netu, a už se jí nemůžu dočkat! Odpo jsme taky venku, ale zrovna má nějaký růstový období a chce jíst po1,5 hodině, takže to je jenom na chvilku... Ale úplně bezkonkurenční zabavovadlo je televize! :00: :s:

ahoj Handulko,myslim,ze na vas vek delas vse co se da.Ja mamm holcicku skoro 3 mesice a venuju se ji tak jako ty,obcas pokukuje po nejakych hrackach,ale nic zavratnyho to jeste neni.Mame hrazdicku,lehatko,ale nejlip je stejne jeste porad u mamy v naruci :a:

18.12.2008

ahoj holky potřebovala bych poradit, Domčulkovi byly v uterý 2 týdny.
Já už mám míň mlíčka tak mu 2x denně dávám sunar premium 1

tak mi to nedalo a ten čajíček jsem mu nakonec udělala, ale jen 20 ml, aby pocucával
je to feniklovej sunárek tak snad nám aspoň vyžene prdíky
Já už musim zase letět tak páčko a dík moc
...Handulka...

Gratuluji k miminku. Určitě čajík dávej, nemůžeš vědět jestli z Tebe dostane dostatek tekutin. Já Anetce také dávám od začátku. Sama si o něho i říká pláčem. Je jí 7 a půl týdne.

já být tebou tak dám Domčulkovi :cc): nejdříve mlíčko od sebe, kde se i napije i na žízeň a potom bych ho dokrmila sunarem ;) . Mateřské mléko je přeci přední na žízeň a zadní na papání :?

janka.82

Ahoj Handulko. Dodatečně moc gratuluji a přeji Vám hodně zdravíčka. Myslím, že asi budu jediná, ale klidně čajík dávej. Nevidím důvod, proč ne! Já malému taky dávám od 2 týdnů.

In reply to by janka.82

já razím tu samou teorii.... mlíkem (ať už předním nebo jakým - stejně prej přední zadní neexistuje) se "nezapije" takže já taky říkám ČAJÍK ANO!!! Já dávám malému od 2 týdnů

16.11.2008

holčiny, ještě jeden dotázek
už asi týden mě trápí brnění konečků prstů na obou rukách
je to fakt nepříjemný a kolikrát mi přijde, že prsty vůbec necítím a neudržím věci

Hani mě na to řekla dr.že to je tím,jak máš v těle hodně vody že jsi odulá vodou a může to být tím,že voda vlastně zabraňuje krvi tolik protékat jak by měla a proto je to brnění,mívám to také a u první těhu jsem to taky měla,po porodu to přejde-neboj

já už jsem o tich karpálech taky slyšela
počkam až se Domčuška narodí a jestli to bude pokračovat tak si zajdu na ortopku prý na to zabírají některé opichy
Já jsem před těhu měla hodně náročné zaměstnání, děnně jsem ořezávala 7,5 hod skalpelem a ty ruce měli opravdu zápřah
spíš je mi divný, že mě teď víc trápí ta levá a tu nějak moc nezatěžuju
Každopádně moc dík :k:
...Handulka...

navíc i oteklé, ale jsem teprve 27 tt, doktorka mi řekla, že pokud se jinak necítím zle, tak je to normální průvodní jev. Nesmí se to zhoršovat. Nešikovná jsem taky! Brnění mám spíše v nohou a navíc křeče. Myslím, že každá to máme individuální, ale ty to máš za pár, tak si nedělej starosti a užívej si posledních dnů "těhu" :||): , protože pak už budeš rovnou "mami" :/;x: a netrap se !!!! :k:

Zrovna včera jsem se tady na to ptala, ale nikdo mi neodpověděl mam to taky. Z ničeho nic mě začnou brnět prsty na nohou nebo na rukou v út se na to zeptam dr. .

16.11.2008

ahojky kočky, tak jsem se dneska vrátila z porodnice ale Domíska mám ještě u sebe v bříšku :dance:

já se sama sobě divím že jsem teď v pohodě a nijak se z toho nestresuju, pro mě je nejdůležitější že mimís roste a že se do teď v bříšku udržel.
Jinka už se na něho mocky těším
Já zas budu průběžně dávat info
tak papky a hezký večer
...Handulka...

Ahoj Handulko, podle profilu koukám, že jsi asi z Písku? Já pořád zvažuji jestli rodit v Písku nebo ve Strakonicích . Jak si tam byla teď spokojená? Jinak moc blahopřeji, že jsi vpořádku. Čiky

In reply to by čiki

jj jsem z písku
rodit budu tady, už to tu znám :s:
ležela jsem tady v létě a teď znova, tak si tu připadam jak doma :00:
Personál je příjemnej a myslim si že o maminky i o mimísky je dobře postaráno
Tak hodně štěstí při výběru :k:
...Handulka...

Ahojky, tak hlavně, že je vše jakžtakž v pořádku. S tou váhou si nedělej hlavu. Pry je možná odchylka až půl kila. Mně ke konci těhu tři doktoři strašili, že je Verunka malinká. Že prý budu rádá, když bude mít 3 kg. Měla jsem i špatná CTG a říkali, že jí špatně vyživuju. No narodila se s váhou 3,5 kg. Všichni koukali a úplně zdravá (3xťuk). Dobře, že tě hlídají, než aby se něco zanedbalo. Moc moc zdravíčka a už to nějak přežij. ;) Ivča

06.11.2008

mám zasejc dotázek :dance: :s:
chci se zeptat, jestli dáváte čajíček svojim miminkám i když kojíte

Ahoj Hani,když jsem porodila Lukyna tak mi dr.řekla že pokud kojím tak čajdu dávat nemám,že má vše z mlíka,ale vzhledem k tomu že se mi Lukyn narodil v červnu a před 2 léty byli opravdu děsný horka tak jsem mu čaj vařila,protože bych musela mít Lukyna pořád na prsu.
Já jsem vyvářela Fenykl a z toho jsem měla čajdu-je výborný na prdíky a tím pádem jsem ani nepostřehla že by Lukyn někdy trpěl na prdíky.
Snad ti rady pomůžou,vyzkoušej a uvidíš sama co nejvíce ti vyhovuje.
Páček :dance: :a: :h:

kupuju od HIPPU heřmánkový.... je moc mňam a je fajn že si mrňous zvykne od mala na byliny.... já dávám čajík (tento) od dvou týdnů (je od 1.týdne života)... určitě mimču občas cucnout dej...já dávám od 2 týdnů flašku a neměl problém se přisát k prsu (i když už nekojím, ale to je jiná pohádka.... nekojím z jiného důvodu!!!

kazda mame jiny nazor :)..ja male cajik obcas dam, kupuju detsky bylinkovy nebo hermankovy, pomaha nam to na boleni briska,prdiky nebo ted jsme meli prujem a hermankovy caji zabral...

Pokud kojis nemela bys nic navic davat, pokud to neni nutne. Mimco se na to nauci a zacne ti odmitat cucat z prsu. A krom toho v prsu mas predni a zadni mliko. predni je na piti, zadni na jidlo. Mimco nema potrebu prijimat tekutiny odjinud.
Ale na druhou stranu, me byl treba caj doporucenej jednim doktorem. Ale to spis kvuli prdikum a bolavemu brisku....

04.11.2008

ahoj těhulky, projíždím si těhu průkajdu a napadlo mě, jestli si nechcete nějaká srovnat míry miminka v 32+1 tt
Náš brouček měl cca 2009 gr
PI 0,91
BPD 87,7
HC/AC 313/272
FL 64,3

My byli na Uz ve 32+3 a Honzík má podle výpočtů 1870g a 34-36 cm.
Já tomu ale stejně nevěřím,je to vždy jen orientační a myslím že má ve skutečnosti víc.
Lukyn když se narodil ve 37+4 tak měl 3,44 kg a 51 cm a to mi dr.také ve 30 tt řekl,že je menší.
A to měl dokonce už dlouhé nehty což znamená že je mimi donošené až až.A prý kdybych ho donosila do toho 40 tt tak by měl přes 4 kilča.
Takže si myslím,že podle toho jak mooooc mě Honzík naráží prdelkou do žeber že tak zas malej opravdu nebude :s:
Páček :cc):

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka