Deníček uživatele Hanal

11.05.2012

Ahoj holky maminky a všechny snažilky, náš malý drak oslavil nedávno rok a je šílený jak to letí. Všem snažilkám a čekatelkách na IVF přeji hodně štěstí a pevných nervíků.

Ahoj

to je krásné ..a pojaké době době jste se k tomu odhodlali(snažení)já vůbec nevím jak to funguje..ale pěkného prcka máš :a:

In reply to by Dasa Fojtikova

Ahoj, na IVF jsme šli po 2letech snažení. 1.návštěvu na kliniku jsme absolvovali po roce - to nezjistili příčinu našeho neúspěšného snažení a řekli ať jsme trpěliví. Za další rok mě můj gynekolog poslal na laparosopii, kde zjistili, že bez IVF nemůžu otěhotnět a dva měsíce po laparos.jsem díky IVF byla těhotná :-).

09.05.2012

Ahoj, chci se zeptat vás maminek na zkušenosti s ukončením kojení. Mé dceři bude teď v květnu 14měsíců.

no jestli je takový závislák, tak bych navíc brala v potaz, že ti zřejmě náhražku asi nevezme, takže bych neodstavovala naráz, ale utla všechna nepříjemná kojení (tj. noční) a ponechala 2 pravidelná - večerní (ne před spaním - ideálně před koupáním) a ranní... dítě se během 3 dní přeorientuje - přestane prso v nepravidelné časy vyžadovat, zjistí, že umí usnout i bez něj... a ideálně se ti za několik týdnů/měsíců odstaví nenásilně sama (v podstatě ihned, jakmile přestane prso výživově potřebovat)...
- ale jestli už kojit nechceš, tak prostě nedat... jak píší holky...

In reply to by Kytiii

Ahojky, jsem pořád na vážkách jestli to takhle utnout nebo ji nechat. Ale nechci kojet třeba 2roky. Naštěstí se mi daří opět jí nedat celý den i večer před usnutím, takže zůstává "pouze" noc. Ale dnes byl úspěch - probudila se jen dvakrát, tak třeba se to zlepší a vyřeší do pár týdnů samo. Nechám ji ještě měsíc a pak se rozhodnu...

In reply to by Hanal

Nechci tě strašit, já chtěla kojit do roka...no, ale v tom roce jsem si řekla, že ještě chvíli a pak to utnu. Pak jsem to odložila na rok a půl, nojo, ale byla jsem měsíc před porodem, přece ji, chudinku, nebudu traumatizovat tím, že ji ještě vemu prso. A tak má malá 27m a pořád kojím :///:
Přeju pevnější nervy a větší rozhodnost.

In reply to by Hanal

u prvního jsem taky chtěla rok... a pak se to posouvalo a posouvalo... :D na roce a půl jsem už věděla, že nechci dělat půl roku Sunar a díky těhotenství se týden před druhými narozkami odstavil sám... ideální :D
no a u druhého je to takové, že prostě brácha byl 2, tak Robo bude taky dva... je to tááák pohodlné... nic nevyvařovat - ekonomické... nic nekupovat - a děti jsou tááák zdravé :D - Kryštof měl po celou dobu kojení jen jednou průjem a Robo byl taky nemocný jen jednou... a doktorka nás zná jen z očkování a pravidelných prohlídek :D - však mu to taky napsala do Průkazky - :D

03.04.2011

ahoj "březňátka", přidávám taky fotečku a hlášení o naší březnové holčičce. Nikolka se narodila 24.3, měla 3550g a 49cm.

Naše Nikolka

krásná holčička s krásným jménem, taky mám Nikolku,ve čtvrtek nám bude už 8 týdnů, hrozně to letí

Jezisi, ta je jak panenka tam :c: a chválím zavinku - klasiku ... Taky v ní jsme a výplň máme prachové peří a malej si v tom hoví :C]]:

Ahojky,moc gratuluji k Nikolce :) je nádherná.Mě se narodila Terezka 29.3.Jsem strašně štastná maminka.Je moc hodnoučká :girl: chodí z ruky do ruky ;) Hezky se opatrujte holky :h: :€s€:

18.03.2011

Ahoj, dnes jsem byla na poslední kontrole u svého lékaře.....malá zůstala otočená KP, podle UTZ má už 3450g.

ale vy jste se rozhodli pro císaře.No ona taky ta váha.Tak aspoň víš,kdy budeš konečně maminka.Uteklo to hrozně rychle.Já už jsem 17 dní maminka :-)

JÉÉÉÉ,TAK TO UŽ BRZO BUDEŠ MAMINKA :) UTEKLO TO OPRAVDU RYCHLE ;) MĚLI JSME STEJNÝ TERMÍN,TAK JSEM ZVĚDAVÁ JESTLI TĚ JEŠTĚ DO PÁTKU PŘEDBĚHNU :s: OPATRUJ SE TĚHULINKO :a:

In reply to by piškotek

máš pravdu - uteklo to. Ještě před chvílí jsem si říkala, kdy už mi konečně naroste trochu bříško a teď jsem jak malá velryba :-) a chystám se na pátek a porod :°O°: . Je to zvláštní - pohybuju se mezi těším a zvědavostí a na druhou stranu se bojím(zákroku i toho jak prcka zvládnu). Snad to v nemocnici rychle uteče, rána se bude dobře hojit a budeme brzo doma. Taky jak na potvoru bojuju s nachlazením.......nesmím mít na zákrok horečku a nejlépe nebýt nemocná vůbec, tak snad to vyležím :00:

tak si užívej poslední dny s pupíkem. Taky byl malý Kp a rodila jsem císařem,zvolila jsem spinál,ale stejně jsem z toho nic neměla,jak mě malého ukázali,takový nervy jsem snad ještě neměla. Ještě že jsem ležela,začala jsem jim tam kolabovat :s:
ale v poho,nic jsem necítila,jen škubání,ale žádná bolest. Tak ať ti to dobře dopadne a malému přeji hodně zdravíčka. :/;x:

05.03.2011

Ahoj těhulky, jsem v 37.týdnu, včera jsme byli na konrole. Malá má už 2900g, krásně jí bylo srdíčko. Jen trochu zlobí - nechce se otočit.

Ahoj, já mám termín 4.března a malá je také KP..doktoři mi naopak doporučili rodit přirozeně, jelikož čekám už 2.dítko a malá má teď podle posledního uz 2900-3000g a je hezky zadečkem v dobré poloze.. ale strach z toho mám úplně hrozně velký, chtěla jsem jít na císaře, ale když jsem viděla ty maminky po císaři a maminky po porodu..brrr, říkali mi, že mám cvičit kočičí hřbet na otočení miminka, tak trenuju každou volnou chviličku, třeba se to povede..aspon jedna mala moznost na uklidneni, ze to nakonec dopadne dobre,normalne.. :)

In reply to by evatlu

neboj se porodu KP!já měla za sebou už jeden porod a druhá dcerka byla kp a dr.mi řekli že když už sem jednou rodila tak v pohodě.v 38tt jsem nastoupila do porodky dr.mě více prohmátl a začli mi bolesti a ještě ten den se narodila.bez nástřihu!měla 52cm a 3,35kg.takže se neboj je to jako normální porod,jen musíš mít dítko hezky zadečkem dolů ne nožkama to by si šla na císaře.ale pokud se na ten porod necítíš nemůžou tě nutit.ale tak třeba kočičí hřbety zaberou :s: já je nedělala.měla sem malou od 30tt zadečkem dolů auž tak zůstala.tak držím palečky :a:

Ahojky, tak já nevim, jestli Ti to sem mám napsat, ale myslim, že už se Ti neotočí :(. Naše ďáblice je KP už od prosince a do dnešního dne se neotočila, takže v pátek už jsme s panem :*8*: domluvili datum císaře. Každopádně držím palce, ať se Ti miminko " umoudří " a udělá mamince radost, že se otočí :k:

In reply to by Damicka

ahoj, to se nemusíš bát psát :-). Zase takový strach z toho nemám (v květnu 2010 jsem byla na laparoskopii, takže už trochu tuším, do čeho půjdu :bulva: ). Já měla spíš takové dilema, co je lepší varianta v případě, že se neotočí....ale přikláním se k císaři. Jestli nebude otočená do pátku, tak taky domlouváme termín. Něco to má do sebe.........víš, kdy prcek přijde na svět, no a tatínek, který měl dilema jestli jít či nejít k porodu, má o starost míň ;-).

Ahojky,to to letí.Kamarádka měla porod svého 2 dítěte kp.Rodila normálně.Po své zkušenosti řekla že by radši císaře.Mě doktorka řekla že záleží taky jak je miminko malý a kolik je plodové vody.Držím palečky at se malá otočí. :)

26.12.2010

Ahoj holky, přeji všem šťastné a veselé :-). Já od štědrého dne ležím v posteli. Už od 20týdne mě trápí tvrdnutí břicha, ovšem bylo občas.

ahoj, tak jsem nakonec zajela s manželelm k doktorovi........udělal mí UTZ - čípek je v pořádku, neotvírám se. Takže klidový režim, pít magnézko a snad se to zlepší......už jen ta cesta mi neudělala dobře - takže žádné uklízení, návštěvy, vaření...........jen pod peřinu a odpočívat. Co by jiní za takovou možnost dali a mě to popravdě děsí.........vždyť jestli se to nezlepší, tak nemám šanci si jet koupit a nachystat výbavičku, budu to muset řešit po netu, domácnost bude muset obstarávat manžel - ještě že mám chlapa co umí vařit :-). Tak ať nám bříška povolí....

In reply to by Hanal

Nebuď smutná, mě to povolilo tak po 4 dnech. Nesmím to teda přehánět, většinou mi jen stačí dojet autem na návštěvu k našim,oběd vařím na třikrát a mezitím odpočívám. Když potřebuji vytřít nebo něco takového, tak taky postupně.Ale už to není tak zlý a v noci se docela i vyspím. Na záchod jdu jenom 3x :s: .
A výbavičku určitě ještě pořídíš.
Tak ať je líp :a:

Ahoj, tak já jsem v 32 týdnu...Bříško mi tvrdne už od začátku. Je pravda, že do 30týdne to šlo. Když jsem to přehnala, jako že jsem třeba jen vytřela, tak stačilo že jsem si druhý den poležela a vše se tak nějak srovnalo. Asi v 31 týdnu se to zlomilo a nemůžu dělat skoro nic. K rodičum pěšky nedojdu, jinak mi břicho začne tvrdnout už u sousedů a uklízím na etapy. Pan doktor na prohlídce povídal že se mi malý tlačí dolů, což jsem teda poznala i bez něj, protože mě z toho bolel celý podbříšek.
V ordinaci nemá ultrazvuk, tak mě jen tak pro svůj klid poslal do nemocnice kde mi zkontrolovali čípek a nařídil jenom ležet. Čípek je v pořádku, ale odpočívat musím. Prý porodit dřív bych mohla ze dne na den, tak to nemám pokoušet.
Tak pořádně odpočívej, pokud nebereš magnézko, tak si ho nech určitě napsat. A kdyby se ti něco nezdálo, zavolej nebo zajeď do nemocnice, nebo ke svému doktorovi. Ono za to ti naši broučkové stojí :cc):
Já myslím že nakonec stejně budu ještě přenášet a malýmu budou muset ještě pomoct ven.
Tak si užívej svátky na gauči a nech se obskakovat, návštěvy si pozvi k sobě domů aby jsi o nic nepřišla :€Ss€:
Ahoj a ať je líp.

Ahojky, já už ležím od pondělí na nemocenské beru magnézko 4x denně. Bříško mi tvrdlo pomalu celý den a mám zkrácený čípek, teď co ležim je to lepší, ale né o moc, většinou jak vstanu tak ztvrdne v úterý jdu na kontrolu tak uvidím. To, že bych měla ležet ještě dva měsíce mě taky docela děsí, hlavně mě od začátku bolí pánev a kyčle tak už nevim jak si lehnout. Tak holky ať se nám to zlepší. Pa

In reply to by Adelhaid

Tak já naštěstí mám čípek v pořádku, to mně uklidnilo. Ale mluvila jsem s kamoškou a ta mi řekla, že to tvrdnutí měla k při každým ze tří těhotenství, čípek měla zkrácený někdy od půlky a nakonec pak stejně přenášela... :-) A taky už jsem celá přeležená a nevím jak si lehnout, a já to mám do porodu ještě 3 měsíce... Tak nám holky držím palce, ať se to zlepší :)

25.10.2010

Dnes jsem byla na odběru plodové vody. Trochu jsem doufala, že mě na genetické konzulataci ukidní a řekne, že to není třeba když je riziko tak nízké - a opak byl spíš pravdou.

:one: :one: :one: budu ti hrozně moc držet palečky aby bylo všechno v pořádku a hnedka jak se něco dovíš, tak to sem písni ať víme... :one: ale já úplně maximlně věřím,že je všechno dobrý!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :k:

In reply to by Mrs.Suski

děkuju :a: .........teď budu hodně odpočívat a doufat. Částečné výsledky budou už zítra.........tak snad....malá je z toho odběru taky nějaké nervozní - páč mi teš dělá v bříšku asi kontrmelce. Asi je naštvaná že jsem jí nechala ubrat vodičky.

18.10.2010

ahoj holky, vím, že toto je věc, kterou si ve finále musím rozhodnout sama, ale i tak - chtěla bych znát váš názor.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Zítra jdu na to.....už teď vím, že jinak jsem se rozhodnout nemohla. Ty nervy do konce těhu.......to by byl prcek fakt chudáček. Když jsem začala po výsledcích tripple testu stresovat - mimčo o sobě poprvé dalo vědět. Čím víc jsem byla nervózní, tím častěji jsem cítila kopanečky. Když cítím, jak je na mě mimčo napojené, jak reaguje na můj stres......musím udělat něco, čím se toho stresu zbavím a prcka uklidnila, aby se u mě do března cítilo jak v pokojíčku. V tomto případě je to bohužel odběr plodovky. Doufám, že tam kam jdeme jsou odborníci a nic hrozného se nestane. Vím, že zítra prcka uvidím na UTZ :-) a to je vždycky krásný pohled, taky nám řeknou na jistotu pohlaví - takže ne všechno je na tom děsivé ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ahoj, ve 13.týdnu jsem byla jen na UTZ. Krev mi brali až teď v 16.týdnu, kdyby byly první testy OK, tak jsem přece jen klidnější. Ale já žádné první testy nemám.......takže po několika úprcích na záchod v důsledku nervů, jsem kapitulovala a zavolala doktorovi, že půjdu na odběr. Je těžký se zbavit toho strachu. Čím víc se snažím, tím je to horší..........Když jsem zvolila jedno z řešení, trochu se mi ulevilo (i když se těch odběrů děsím, říkám si, že jsem vzládla IVF, tak zvládnu s prckem i tohle - má mámu zkrátka nerváka a bez nějakého konkrétního výsledku se nervovat nepřestanu).

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka