Deníček uživatele haminka

15.12.2008

Pěkné ráno,maminky,těhulky i snažilky!!!Několik základních informací :girl: Joli bude mít 28.12. 7 měsíců-od 6.

Ahojky no asi ti moc neporadím, malá má přes 8 měsíců, taky ještě kojím ale jen 2x - 3x denně. A malou po koupání nakojím to je asi tak kolem půl osmé a spí mi až do sedmi do rána, takže vydrží jen s mlíčkem taky se doktorka divila, že nedáváme kašičky ale když nemusíme tak na co. Jinak kolem desáte půl desáte dostává svačinu-přesnídávku, nebo desert co je pro děti od 8 měsíců, na oběd kolem půl druhé až druhé papa masozeleninový příkrm-kupuju a odpoledne podle potřeby nakojím, třeba v pět jen z jednoho prsu nebo vůbec když usne a vzbudí se nějak před koupáním a pak pije přes spaním po tom koupání.ale říkala jsem že budu kojit max. asi jen do roka ale uvidíme jak to dopadne

Haminko, kojit nepřestávej a místo umělého mlíčka raději dej na noc kašičku - od půl roku klidně můžeš i kojenému dítku (ale to ty vlastně už dáváš).. a po kašičce dej ještě prso, aby to mimčo zapilo a nemělo by se určitě v noci vzbudit hladem... jestli se budí, tak určitě ne hlady... spíš si tak zvyklo a ví, že když zapláče, tak ho maminka vezme a dá prso a pochová a je to... ale kojit bych nepřestala... spíš zkus v noci, když se vzbudí, nabídnout dudlík, pohladit a nechat v postýlce... možná to pár dní bude trvat, ale pokud mu dáváš kaši na noc, tak to opravdu není hlad... no a přes den zase nějakou tu zeleninku nebo ovoce... já jsem to tak dělala u obou dětí, a všechno jsem dávala zapít mlékem z prsa, jen když děti měly třeba masíčko se zeleninou, tak potom čajík... a kojila jsem tak do roku... a ten čajík jsem nejdřív dávala lžičkou, a později z flašky nebo hrníčku...

Ahoj Haminko,
to se ti nedivím, že jsi vyřízená! Přesto bych ti doporučila kojit nepřestávat, jen opravdu upravit ten noční režim, protože tohle nemůže vydržet nikdo a není to úplně v pořádku, aby tě mimi budilo tak často!
My jsme to měli s Tobíkem podobně, stále až do půl roku kojení po dvou hod, v noci tak po třech a ž 4...kolem půl roku ovšem zlom a já kojila i 6x vnoci! Při prvním zakňourání už jsem startovala kojit, aby chudáček neměl hlad a měl blízko maminku:) Pak jsem se dočetla, že dítě kolem 6měs. má spát v kuse až 10 hod.!!! Rady byly různé..
Já to zkusila takhle: od 6. měs. večer kaši..nemléčná rýžová, svoje mlíko jsem odstříkala (mám teda odsávačku) a vařila kaši z něj. Po třech dnech už zbaštil celý talíř:) První noc po kaši Tobík plakal hodně, chtěla jsem ho ignorovat, aby si zvykl, že v noci se nekojí a zařekla se, že mu dám až po 4.hod ranní. Ale měl škytavku a hlad..takže jsem vyměkla! Další noc už byla lepší, snědl víc kaše..třikrát plakal asi 5 min. a pak pokaždé usnul! Mě nikdy nenapadlo to plakání ignorovat! Kojila jsem v půl páté. Třetí noc jedno plakání kolem druhé..kojení v půl šesté. Od té doby, teda od půl roku spí Tobík od 6 do 5 až 6 bez jídla!
Úleva to byla obrovská, ale mělo to pak i své stinné stránky a to na kojení. Přes den T. krásně jedl, už žádné dokojení nechtěl, takže jsme kojili ráno a dopoledne a odpoledne..z dřívějších např. 12ti kojení jen 3..a mlíko se opravdu rychle přestávalo tvořit! Začala jsem přikrmovat Nutrilonem, z dudlíku se po 3 týdnech naučil pít. V 7,5 měs. jsme s kojením skončili a mně to strašně mrzí, protože jsem chtěla kojit déle.
Ale třeba tvoje holčička nebude takový jedlík příkrmů a kojení udržíte. Nebo koj jen jednou v noci a to striktně, věř, že mimi to brzo pochopí, ale musíš být opravdu odhodlaná a neústupná, jinak mimi ještě víc zmateš a bude to pořád zkoušet. Ten pláč je děsný, ale za pár dní bude klid!
JInak jsem ale ráda, že Tobík to UM pije, někdy dlouho kojené děti další mlko úplně odmítají a já si přeci jen myslím, že je to pořád důležitá složka stravy na ještě dlouho.
A nakonec ještě článek!

Tak hodně štěstí a sil, bude líp, uvidíš!papaP

In reply to by mirax

Jééééééé,mirax,ty jsi úžasná :one: :h: :k: děkuji za vyčerpávající odpověď!!!!! Takž je asi chyba,že jí při každým zakňourání strčím prso :? no,budu se muset obrnit tpělivostí,ale zkusím ji nechat kňourat,snad to zabere.Moooooc děkuju!!!Pozdravuj Tobíka!

ivka2222

vauuuuuuuuuuuuuuu holka jak to můžeš vydržet??jak to že jsi ještě mezi náma??to je strašný co všechno se dá zvládnout :jawdrop:

03.12.2008

Ahojky všem, holky pokládám asi trapnej dotaz,ale když všude čtu,že jsou ve všem škodliviny apod.,tak se radši zeptám vás,zkušenějších,abych náhodou něco nepokazila...

květák ve skleničce prodávájí. Ale já normálně dělám obídek z kupováného. Třeba dě+lám zapečenej květák s bramborem a zapeču to žloutkem. To malé moc chutná!!!

25.11.2008

Před chvílí jsme se vrátili z plavča-moc se nám tam oběma líbí.(Akorát mamka by si tak pokecala s jinou maminkou a ty ostatní se k tomu moc nemají :?

tak to Ti bohužel neporadím s tou mrkvičkou. Malá má teprve 4 týdny... Ale chtěla jsem se Tě zeptat, kdy jste začaly s plaváním? Taky bych chtěla chodit, ale nevím kdy by to bylo ideální... Poradíš mi?

In reply to by Beruska_Zuzanka

Ahojky,předně ti musím pochválit roztomilounkou ikonku :c: u nás začalo plavání až teď a je to pro miminka cca od 6. měsíce (ale pokud se na to maminka a miminko cítí,tak je možno i o něco dřív).Pokud je zájem,tak od 6. týdne do toho pů roku jezdí lektorka domů a plavání probíhá ve vaně (to jsme ale neabsolvovali).

20.11.2008

Ahojte,dnes jsme měli kontrolu na neurologii dopadla dobře...jupííí.

Já jí to dala píchnout 14 dní po očkování..ve 3 měs. bylo mi to tak doporučeno..píchnutí se prý líp hojí..po nastřelení je prý větší díra..aspon to říkala dr.
My máme 5 měs. také začínáme se zeleninkou..a neboj trapnej dotaz to nebyl..moje doktorka mi to sama řekla..at jí to vařím..takže určitě nejsi jediná, kdo se ptal..Jak si přijala mrkvičku..mě jí jednou vyblila a pak ji zas šmakovala,tak snad už nám bude chutnat..My máme 7kg a ve 4měs jsme měly66cm..ted nás neměřila..

In reply to by Kachka

Mrkvičku zkusíme asi od zítřka nebo o víkendu-jsem zvědavá,jak jí bude šmakovat :a\|: (asi jsme si s naší dr. moc nesedli-já vypadám mladší než jsem-asi tak na 18 :girl: a ona se podle toho tak ke mně chová-neřekla to sice nikdy nahlas,ale její výraz mluví za vše:tak mladá a už má dítě :n: Takže pokaždé,když se na něco zeptám,tak se tak jaksi zatváří...a já si v tu chvílí připadám jak největší pitomec). My jsme měli očkování opožděný (doporučení z neurologie),takže i náušničky budou dost pozdě-pravděpodobně necháme propíchnout.Máte krásné míry :one: naše Joli je trošku drobek :cc):

In reply to by haminka

Zítra dostane už brambůrek s mrkvičkou..tvoje má taky krásné míry..znám i holku,co na 8 měs. nemá ani 7kg..Dej vědět jak jí to šmakovalo..u nás byl nejdřív děsnej škleb, pak o tom dost přemýšlela..co jí to máma dává za žrádlo..ale nakonec mnamka..
Hlavně až jí to dáš píchnout,tak jí ten den nekoupej..nám to dr. zapomněla říct a zanítilo se jí to..

Ahojky Verun:) Tak já doufám ze budete mit ockování bez reakce. Filda mel do druhem ockování horecku 2 dny a nechtel papat ale po tretim ockovani byl vesely a velmi hravy:))))) My máme 6timesicni prohlidku az 3.12. ale jak maleho ockovala pred tydnem tak mel 6700 g a zatim mam porad kojit. No a jinak nema jeste dovivinuta jaderka takze 4.12. jdeme k ortopedovi uz po čtvrté!!! Mejte se hezky T+F

Já teď chodila na ORL (ušní, nosní, krční), byla tam super dr a říkala mě, že pak mám přijít k nim na píchaní uší, že je pro píchání, prý po tom nastřelení dost často hnisají uši.pa

13.11.2008

Ahojky maminky,malé bude 28.11.

ahoj,určitě jak radí holky,umělé mléko rozhodně ne,máš dost svého tak na co jiné,kaši vyzkušej po lžičkách,ale mě to nezabralo,Lukáš se budí po 3-4 hodinách,ale spíš kvůli kontaktu se mnou,někdy se jen přisaje a ani se nenapije.Já dávám ještě behem dne pribináčky a podobný....a přesnídávky ovocné,nic jiného mi nechce a samozřejmě kojím.Tak pa a hezký den M

Ahoj, než nutrilon bych radši zkusila dávat nějakou kašičku. My měli v pěti měsících ten samý problém a dala jsem mléko nutrilon a do měsíce jsme skončili s kojením. Takže když bych se znovu rozhodovala volila bych radši kaši.

In reply to by Dídinka

Já jsem chtěla plně kojit až do toho ukončeného 6.měsíce,ale ten spánkový deficit už je tak obrovský...takže raděj jí zkusím něčím dokrmit a budu v pohodě,než kojit za každou cenu dál a být pak přes den jak mrtvola a ještě ke všemu protivná :r: Takže zkusim asi tu kašičku,děkuji!!!

11.11.2008

Pěkný den všem :k: naše princezna už skoro měsíc válí sudy :qu: akorát jen na jednu stranu...

Ahoj.nas Misa se otaci ze zad na brisko asi od 5mesice, ale taky jenom na jednu stranu, on doprava, kdyz mu pomaham tak se pretoci i na druhou, ale sam ne..strach bych nemela, rikala jsem to detske lekarce a ta rikala, ze to mame trenovat na druhou stranu, tak trenujem....jo a co je to valet sudy?ze se otoci na brisko a zase na zada?ja totiz nevim :r:

In reply to by veunka

Máme to podobně... s dopomocí se otočí,ale samotné se jí do toho moc nechce.Dr. nám hrozí rehabilitací (-vojtova metoda-děti u ní pláčí)-kvůli špatnému porodu,a já se jich bojím... tak se snažím uklidňpvat...Joli se od křesla dokutálí až dokud jí v tom nezabrání nějaká překážka.Z bříška se otočí na obě strany,ale z těch zádíček jen na jednu...

25.10.2008

Krásné ráno, moc sem nestíhám chodit-a když tak kouknu co je tu nového a max odepíšu,pochválím,poradím...

Máááš náádhernou dcerku.... :c: :c: :c: .Fotečky jsem zkoukla, jsou skvělý.... :one: :one: :one: .Přeji hezký výlet a at se vám daří...... :k: :k: :a: :a: .

ahojky,fotecky jsem videla jsou nadherny........mala je sikulka.Terinka se 2x prevratila na brisko,ale v noci asi to ani nevedela :s:

15.10.2008

:a: Ahooooooooojte maminky,všimla jsem si,že Jolanka má na pohmat tvrdší prsíčka-je to normální :? fakt nevím!!!!

my máme chlapečka a také měl zduřené bradavky, prý si ze mě vzal hodně hormonů, u holčiček to může zajít i dál- prý jim z toho může téct i mlíčko. (Jak to říkala paní doktor, tak to posílám dál...)

29.09.2008

Ahojte maminy ;) Nějak už se sem skoro nedostanu-přijde mi,že v noci Jolanka pořád papá,ale já statečně odolávám a pořád kojím.Přes den jsem ráda,když si alespoň chvilinku sednu-ber

Ani mi nemluv!! Do tech 3 mesicu tak krasne spinkaval. Dala jsem ho do postylky ve 21h, on tam SAM usnul a spal az tak do 3, nekdy do 6. A ted? Vecer je ujecenej, musim s nim chodit, pak mi usne, polozim ho do postylky a za 20 min. ma oci jak baterky :00: takze usne äz tak o pul 11 a o pulnoci uz musim zas kojit, pak po 3 hodinach.

In reply to by Janulkaa

S usínáním problémy zatím nemáme-naštěstí.Chodí spát o půl osmé,když se zadaří,tak poprvé vstává v 11 a pak každý dvě hoďky.Někdy i po hoďce a půl-je sice pravda,že si jen cucne a spí dál,ale...Nevím jak dlouho to vydržím :n: Janulko!Držím nám palce,ať vydžíme :one:

26.09.2008

Huráááááááááá...konečně nás paní doktorka pochválila!!!!!!!Za necelý měsíc Jolanka přibrala 700g a hlavička je sice v horní hranici normy, ale taky O.K.

In reply to by haminka

to jsi napsala fakt krasne ..... :c: ja posledni tyden otykam, ale jeste to je snesitelny.... termin mam 19.10. a pak 22.10., ale pry mi hrozi, ze porodim driv. Uvidime :///: tak delam posledni upravy jako prani a zehleni a jeste potrebuju dokoupit veci pro malyho a pro sebe do porodnice :///: a pak uz se jen budu tesit na jeho prichod :h: a co tvoje malinka? je tedy hodna? netrapi te nic?

In reply to by lulisek

Moc se sem už nedostanu :r: když malá spinká,tak dělám takový ty drobný domácí úpravy-mytí nádobí,žehlení...však víš.A nebo :'zz): vedle ní (to se ale moc často nestává).V noci chce každou chvilku papat,ale už si na ten spánkový deficit tak nějak zvykám.Chci vydržet výhradně kojit toho půl roku..tak uvidíme.Lulisku držím pěstičky,ať se ti miminečko narodí tak jak má!Už zbývá jen kousíneček-a bude to nejkrásnější miminko pod sluníčkem :h: :c: :e): jak se bude jmenovat?

In reply to by haminka

dekuju za pranicko :h: bude se jmenovat Oliver, manzel vyzaduje neobvykle jmeno a me se tohle z toho co navrhoval libilo nejvic :///: prosazoval si asi pul roku jmeno Kvido! tak at se vam dobre vede i nadale a malinka at je zdravoucka a dela ti jen radost :c: :///: :///:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka