Deníček uživatele Galateia

11.11.2008

Ahoj holky. Nemáte některá zájem? :wink: http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=124911

07.10.2008

Ahojky holky :k:
I když nemám anketky zrovna v lásce, tak bych ráda zcela vyjímečně jednu přidala }:)
Tady jsou otázečky:

1/ Jak staré je vaše miminko?

Taky se zapojím :-D
1/ 9 týdnů a 4 dny
2/ holčička
3/ cca 10x denně
4/ jednorázové - Tesco, Pampers, DM, Babydream
5/ ubrousky - zkusila jsem Pampers a Nivea, ale teď používám DM s heřmánkem
6/ Weleda, Rybilka, Johnson
7/ právě že ano :( a řekla bych, že bohužel po ubrouskách Pampers a pak nám to ještě zhoršil Imazol. Měla to chudinka dost strašný,ale teď už jsme to vyléčily díky Sudocremu a krému Weleda, tak snad to vydrží a už se to nebude opakovat.
8/ Já můžu doporučit krém Weleda, je fakt dobrej a Sudocrem. A když jsme měly to šílené opruzení, tak jsme omývaly černým čajem. :wink:
A jdu vyhodnocovat, když jsem to slíbila :\x:

1. 5 měsíců
2. holčička
3. v noci už ne, přes den tak každé tři hodiny a když se poprdí a jsme doma, tak okamžitě - celkem to vychází tak 6x za den
4. jednorázové - Tesco nebo Pampers
5. střídám to - někdy vlhčené někdy bavlněné ubrousky (viz http://www.kikko.cz/internetovy-obchod/kikko-pleny/ubrousky/-/bavlnene-…)
6. střídám je - nejčastěji vinohradskou mast (míchají ji v lékárně)
7. jenom drobné problémy, kt. jsme řešily heřmánkovým čajem zevně
8. často přebalovat :s:

1. 4 týdny
2. chlapeček
3. před každým kojením - nebo když slyším, že se podělal
4. Látkové + jednorázové - ekoušské
5. Myju zadek pod vodou...v noci používám ubrousky, to se mi nechce fungovat.
6. Rybilku
7. Zatím ne a doufám, že to ani nenastane
8. Nějak nemám co bych doporučovala. Doufám, že můj postup je dobrý a že Honzík opruzeniny nikdy mít nebude :)

1/ 2,5 měsíce
2/ holčička Deniska
3/ každé 2-3 hodinky
4/ používám jednorázové plenky Fixies a začínáme zkoušet Pampers, malá má hodně citlivou pokožku.Ty plenky Fixies jsou pro nás nejlepší, jsou vzdušné a měkoučké. Třeba plenky od Huggiesu nám nevyhovovaly vůbec
5/ začala jsem používat vlhčené ubrousky od Nivey (Soft Care) , do 6ti týdnů jsem malou omývala pod vodou, trpěla chuděrka na opruzeniny
6/ heřmánkové koupele a krém Levantis od firmy Nobilis. Teď má prdelku krásnou tak ji mažu krémem na zadeček od SebaMedu, ten je také dobrý
7-8/malá měla do 6ti týdnů problémy s opruzením. Vyzkoušeli jsme toho opravdu hodně (Bepanthen, Sudocrem,Imazol,Rybylka,dětská Indulona na opruzeniny,krém z bambuckého másla pro miminka...), ale nakonec nám pomohly ty koupele z heřmánku, krém Levantis a omývání pod tekoucí vodou - žádné vlhčené ubrousky. Také jsem malé dávala do plenky tak na 20 minutek vylouhovaný sáček heřmánku.

Ahojík :a:

1. 4 měsíce,
2. chlapeček :§) ,
3. každé 3 hodiny, taky když se pokaká, ale v noci nepřebaluju :n: ,
4. jednorázové (Pampers, Huggies),
5. zvlhčené ubrousky (Pampers, ale i jiné ;) ),
6. Weleda, Sebamed, Bepanthen,
7. nemělo :n: ,
8. babské rady žádné nemám, ale nedám dopustit na Bepanthen - pokud má mimi podrážděnou (opruzeniny, potničky) pokožku, vždycky pomůže ;)

Díky za anketku :k:

28.09.2008

Ahoj holky.
Tak se konečně dostávám k tomu, abych vám popsala svůj úžasný porod :)

Patří Ti velikánská gratulace a přeju Vám holky hlavně hodně zdravíčka a až přijde ta správná doba, tak ať potkáte taťku, který za to stojí! :k: :k: :k: :h: :h: :h: :w: :w: :w:

Gratuluju a přeju hodně štěstí vám oběma při hledání nového tatínka, když ten původní stojí zřejmě za pendrek a není proč litovat, že odešel :one: :one: :one: .

chtěla bych Vám moc poděkovat za milé komentáře. Ani nevíte, jak mě to hřeje u srdíčka a dává sílu !!!! :heart: Jste zlatíčka :k:

Moc se mi líbí jak popisuješ svůj porod a tak celkově tvůj přístup. Neznám tvůj příběh nebo spíš váš příběh holky ale zhruba jsem to pochopila i tak. Držim vám moc palce at potkáte hodného tatku a máte se co nejlíp. Natálka má štěstí že má tak silnou mamču. Hodně štěstí

:\x: Přeju tobě i Natálce moc štěstíčka a zdravíčka! Nevím, jestli mám píchat do vosího hnízda, co se týče manžela. No je prostě pryč a být tebou za žádnou cenu bych ho nebrala zpátky, kdyby chtěl. Já byla před nějakým časem na druhé straně barikády než ty, ta slepice, kráva.... Ano, je to odsouzeníhodné, že odešel. Ale upřímně řečeno, každý myslíme a chceme to nejlepší pro sebe. Takže mravokárné řeči, jak to ta ženská může udělat s vědomím že on má manželku a dítě, beru s rezervou. Jestli jsem někoho naštvala, omlouvám se. Každopádně tvůj manžel není poslední chlap pod sluncem, jsem si jistá, že se nový tatínek najde. Mějte se :h:

21.08.2008

Ahoj holky.

Ahojky,já taky přenášela...rodila jsem až41+4 Hamiltna mi dělali 3 krát až na potřetí se mi díky němu spustila hlenová záátka...od tý doby slabé kontrakce 24hod....dokonce mi dali i tabletku ,po tý jsem měla kontrakce 5 hodin po 5,7,4 min a pak se to zastavilo...až další den se do toho pustili....klistýr,praskli vodu...injekce .infuze....a pomalu to začalo...pak ještě 6 hodin křížových bolestí pak jsem chtěla vyskočit z okna,tak jsem si dala epidural,ten mi zachránil žiovot...2,5 hod bez biolesti,nabrala jsem za tu dobu sílu a pak přestal působit a my šli tlačit...a pak už jen ten uzlíček :-) držím palce Eleonorka

Ahojky, moc držím pěstičky, ať se porod rozjede a máš mimíska u sebe co nejdřív a bez vyvolávání :||): Mě dělala hamiltona v pondělí a ve středu jsem rodila, ale kromě pocitu, jakoby mě někdo nakopal mi nebylo nic. Tak hodně štěstííííí :k:

In reply to by Ricky

Taky doufám,že to půjde samo a rychle :-D Tak aspoň,že Ti to pomohlo :wink: Mě ty kontrakce zatím drží pořád od těch 11 hodin ://: No já vím, bude hůř :)
Děkuji za přání a přeji Ti krásný zbytek dne :k:

30.07.2008

Ahoj holčiny.

Tak me zacina mrzet, ze do tehle smutne statistiky taky zapadam... :( No alespon sem se uklidnila vedomim, ze otec ditete , ac ve svych asi 35 letech....je NEZODPOVEDNEJ, NEDOSPELEJ EGOISTA... :s: :s: :s: :s: :s:

No to je hustýýý...

V neděli jsme s manželem oslavili 1 rok výročí od svatby a za 17dní mám termín. :cc):
Doufám, že nepřibudu do statistiky :w: :w: :w: a s manželem strávím víc než 5 let, nejlépe celý život a naše děti budou vyrůstat v úplné rodině. A já pro to udělám maximum, aby to tak bylo. :one:

In reply to by ppjotra

vidíš, mi v červnu oslavili 5 výročí a pár dní předtím jsem zjistila, že má manžel jinou, po 12-ti letech, co jsme spolu!! A od něj bych to v životě nečekala!! A dítko se má každým dnem narodit.. Takže to zatím vypadá,že ač bych to v životě neřekla, se do statistik možná zařadím :( A člověk může dělat co chce,ale osudu bohužel neporučí.
Jinak Ti samozřejmě přeji, aby Vám to vyšlo!!!! :heart:

To je zajímavé..já viděla zase dokument, kde se uvádí, že každý 3tí dítě není toho taťky co má..
My tu máme zajímaví příběch, jedna dívčina nařkla svého šéfa ze znásilnění a početí...všichni ho zavrhli, žena podala žádost o rozvod..on tedy nelenil a udělal si testy a tam se zjistilo, že je neplodnej...zvláštní, doma měl tři dět..

24.07.2008

Holky, tak už :\x:
Jen doufám, že se Dadajli nebude zlobit, že jsem se tu podělila o radost ;)

24.07.2008

Ahojky holky. Musím si vám postěžovat, jak probíhala dnešní poradna :-(

ahojky,je mi tě upřímně líto!Takovej hnusnej přístup,ale podle toho,co jsi psala,tak jsi otevřená na 1 cm a vše vypadá dobře,ne??takhle mi to vysvětloval muj dr,já jsem lékaře změnila v 35 tt,už jsem toho taky měla plné zuby!!!!To byl přístup,že by jeden blil!!!ale ted jsem maximálně spokojená!!!!mě dělali ctg už v 36+1,trochu jem se divila,jestli to není brzo,ale proč ne,že????
tak to ještě vydrž a až porodíš pak změn gynekologa,máš na to právo a dokud nebudeš spokojená,tak hledej dál!!!
budu ti držet pěstičky :one:

A NEBOJ. JÁ V PODOLÍ TAKY ČEKÁM 2-3 HODINY. ALE ZVYKLA JSEM SI NA TO, VEZMU NĚCO NA ČTENÍ A ANI MI TO (POKUD NENÍ HORKO) NEVADÍ. PROSTĚ TO K TOMU PATŘÍ. UŽ TO NENÍ JAK U DR, KDE JSEM ČEKALA TAK MAX. 10 MINUT.

In reply to by Galateia

ahoj, tak jsem si uz myslela, ze jsem mela jen smulu...puvodne jsem premyslela, ze bych rodila taky v Motole, ale byla jsem tam na ultrazvuku ve 12.tt a ve 20.tt a ten pristup sester a doktoru me tak znechutil a odradil, takze jsem nakonec rodila u Apolinare :) tak pevne nervy at prezijes ty ostani kontroly!!!

In reply to by Galateia

ahoj, tak jsem si uz myslela, ze jsem mela jen smulu...puvodne jsem premyslela, ze bych rodila taky v Motole, ale byla jsem tam na ultrazvuku ve 12.tt a ve 20.tt a ten pristup sester a doktoru me tak znechutil a odradil, takze jsem nakonec rodila u Apolinare :) tak pevne nervy at prezijes ty ostani kontroly!!!

24.07.2008

Ahoj holky.

Tak ať to má co nejrychleji za sebou ať se může co nejdřív radovat z mimíska! Moc ji od nás pozdravuj... držím pěsti

hlavně ať je vše v pořádku a miminko je zdravé a krásnééééé :h: ...jestli ji budeš psát, tak ji pozdrav a ať to má holka za chvilku za sebou :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky