Deníček uživatele Freya

07.12.2014

Ahojky všem,
dneska jsme 40+2tt, zítra mám poradnu-normálka po týdnu.Chtěla jsem se zeptat-kdo máte nějakou aktuální zkušenost s přenášením v Podolí?Budu chodit takto po termínu už co dva dny na monitor?Chodí se současně i do poradny?Jsou v Podolí (mám jít k Dr. Bubnovi) ochotni smlouvat o vyvolání dříve,než po 10 dnech přenášení?
Moc díky :€s€:

Tak držím pěsti, ať je too v pohodě, rychle s co nejmenšími bolestmi. Dlouhého porodu se neboj. U Mě se to táhlo 3 dny a stejně byl nejhorší jen ten konec, jinak se to dalo zvládnout i s koukáním na telku, popř. jinou zábavou. Jen jedna rada - pokud budeš chtít epidural, trvej na něm a hned od začátku se ho dožaduj. Já jsem si i něj řekla 4x a paní porodní asistentka to pořád oddalovala s tím, že to jde dobře a na konci se to "zaseklo" a už bylo pozdě. Opravdu si to tam musí člověk pomalu vyřvat. Ale jinak je tam super personál, všichni jsou moc hodní, tak se neboj. Šestinedělí už je slabší, ale to už budeš mít u sebe miminko a bude Ti to jedno. Ještě jednou přeji hodně štěstí.

26.11.2014

Krásný den všem,
už se nám to blíží (dneska 38+5, ale prý se vůůůbec nic nechystá :00: ), tak jsem se chtěla optat:
Kolik jednorázových plenek a jaké velikosti pořizujete do začátku?

Dcerka při narození 3,6 kg a využila jsem dvou balení plen vel. 1. Koupila jsem ty, které jsou vykrojené na pupík, který nám chvíli hnisal a tak jsem to dost ocenila. měla jsem jedny, které vykrojené nebyly a musela jsem je překládat, protože ji to pupík hrozně dráždilo. jinak bych moc dopředu nekupovala, mě moc nevyhovujou pampers, malá je po nich hrozně červená, tak kupuju huggies nebo šmoulí pleny, které jsou naprosto super, vyzkoušela jsem od pampers přes huggies, happy, vše a šmoulí teda vedou.

my je kupovali v akci v Kauflandu tuším, když vyšla jedna plinka pod 4 Kč, koupili jsme 4 balíky, pak najedeme na sleep and play pokud bude výhodná akce, pokud ne, tak už rovnou na šmouly z Alberta, ze začátku je spotřeba plen největší, protože přebaluješ před každým kojením,až budeš doma z porodky a po šestinedělí, tak se to trošku ustálí a nespotřebuješ jich až tolik denně, alespoň u nás to tak bylo :a:

synek se narodil čtyřkilový, dcerka měla 3 a tři čtvrtě a oba měli do porodnice 1 a ještě jeden další balík spotřebovaný doma byly taky 1

Ja jsem mela pripravevene Pampers premium care 1, jedno baleni jsem spotrebovala hned v porodnici a pak jsem koupila rovnou dvojky, ale uz jen Pampers New baby, meli je v porodnici a lip nam sedli a to mel malej jen tri kila. Ty premium care mi prisli zbytecne drahy, stejne zezacatku prebalujete kazde 2-3 hodky. Potom jsme presli na active baby, nebo Tesco loves baby. Po vsech ostatnich znackach mel malej sileny opruzeniny.

24.10.2014

Tak ... dneska jsme 34+0 a mě najednou napadlo, že bych asi možná měla začít "něco" dělat ... koukala jsem tedy na net na maliníkový čaj, lněné semínko a masáž hráze (že existují, jsem věděla, ale pořád jsem si říkala, že blíže se zajímat je času dost :///: ) ... a ...

Já zkoušela lněné semínko :///: vždy jsem si trochu přisypávala do housky poslední měsíc před porodem. Nevím jestli to bylo tím, ale porod jsem měla rychlý a snadný. Ale já tomu celkem věřila na rady své babičky :one: (prý pomáhalo i dobytku kravám před otelením, je to možná k smíchu, ale něco možná na tom bude)Tak nevím ono zaručit to nejde, pořád to člověk musí brát s rezervou ;)

U prvního porodu jsem nedělala nic...taky mi nic nepomohlo :s:. Ne vážně, porod nic moc.
U druhého jsem pila maliník a k porodu jsem dostala od kamarádky diantalgel. Porod byl hodně rychlý, moc hezký, šitá jsem byla dost, ale proti prvnímu porodu mi to tehdy celý přišlo jako ráj. Takže jsem byla vlastně moc spokojená.
U třetího porodu jsem pila maliník a pořídila jsem si epino balonek, abych trénovala k porodu spodek. Porod byl superrychlý, bez poranění, bez jakýchkoli následků, vlastně jsem nemusela ani tlačit, dcera si vylezla téměř sama.

Lněný semínko neznám, prej je hnusný, tak jsem si ho nikdy nekoupila. Maliník mi chutnal, takže ten jsem pila od 34 týdne hodně.

08.04.2014

Neuvěřitelné...naprosto neuvěřitelné...

4+4tt, testíky, ultrazvuk, obrovská radost a obrovský strach

přeju ať všechno dobře dopadne :one: Nevím co to je snažení, máma říká, že jsem plodná jak jablůňka, že kolem mě stačí jen projít a má pravdu :-) hlavně buď v klidu a žádná velká fyzická námaha

Ahoj, přeju ať je všechno v pořádku.A moc držím pěsti.Radu jak se zbavit strachu bohužel nemám :)

ahojky ;) tak to jsme na tom stejně :a: akorát já tesíkovala v pondělí a k mudr jdu za 14 dní :€O: :€s€: :a: vypadá to na společně těhulkování :k: tak ať se nás mimísci pěkně drží :one: měj se moc príma pa :a:

Moc gratuluju, ty jsi to tak krásně napsala -) :€s€: Když jsem to četla vzpomněla jsem si na sebe, když jsem měla na testu dvě čárky. :-) Opatruj se. :h: :h:

07.11.2013

Ahojte všichni.

Ahoj, dolouskáno až do konce :) Nevím jak to funguje se vším ohledně CARu, ale můj přítel se na spermio objednal sám od sebe, nemuseli jsem to nikde řešit spolu nebo přes mého doktora...
Jinak tedy přeji hodně štěstí a držím palce, aby to dopadlo :)

09.07.2012

Ahojky všichni.Jsem tu úplně nová,tak vůbec nevím, jestli píšu do správné "kolonky" ... snad ano ... :) .

Ahoj, mít miminko podle mě vůbec není o věku! Je to o tom jak se cítíš, jak jsi zvyklá "být".

Mě je dneska 21 a mám rok a půl starého synka. Vdala jsem se v 19cti a jsem nejšťastnější na světě!!! Dokonce jsme tento měsíc začli pracovat na druhém miminku - sourozenečka.

Já jsem totiž byla rozhodlá, že budu mladou maminkou už snad v 10ti letech :-) Pak jsem v 18ti odmaturovala, v 19ti si našla práci a vdala se a nic mi nebránilo svůj sen a touhu uskutečnit. Možná jsem to měla jednoduší, protože je manžel o hodně starší jak já a on si miminko přál moře let a neměl nikdy štěstí. Takže naše rozhodnutí založit spolu rodinku bylo snadné a rychlé.

Mimo to já jsem nikdy nebyla žádný diskotékový typ. Chodila jsem na dízu mezi 14ti až 16ti lety a pak mě to nebavilo. Manžel žil svou prací a koníčkem - bezmotorovým létáním, kterému se věnuje i dnes.

Musím říct, že mě život "maminky" naplnil ohromně! Najednou jsem pořád šťastná, ikdyž není každý den posvícení a mám pořád dobrou náladu. Syn je pro mě vším a pro manžela jakbysmet! Pravda je že se bojím jak zvládnu to druhé miminko, ale toho jsem se bála už u toho prvního... otázky typu "Budu dobrá máma?" - "Budu vědět co po mě miminko svým pláčem bude chtít?" - "Budu schopná v noci vstávat?" - "Nebudeme se s manželem hádat, protože budeme oba nevyspaní?" - .............. a další a další. Nakonec jsem měla úplně jiný starosti - syn se narodil o 3týdny dřív a váhově úplně mimo grafy 1980g a 45cm. Nikdo neví proč. Je ale úplně zdavý a čilí a šikovný, jen ta váha a výška je stále mimo - v roce a půl 8,5kg a 76cm. A vzhledem k tomu, že jsem stále vdaná a syn krásně prospívá a všichni doktoři ho moc chválí a tchýně závidí to bezpřestání usměvavé batole, které ona nikdy nezažila - to je mi odpovědí na všechny mé otázky z těhotenství.

Takže pokud to cítíš tam uvnitř - a je úplně jedno kolik ti je - jestli 20 nebo 40, tak si promluv s manželem, promluv mu do duše a šup do postýlky bez kondomů, bez "pozornosti" bez gelů a hurááááá :sex: mateřství čekááááá

jojo, mně bylo 24, chlapovi 34. Na téma dítě vždy jen řekl, že Já jsem na to mladá a ON je na to starý. Bál se zodpovědnosti, toho, ať nás zajistí... Pak nám praskl kondom a doma máme skoro tříletého Petříka :s: Chvíli to rozdýchával, ale je nejšťastnější taťula na světě :) A popravdě, mně je 27 a z mé třídy z gymplu máme děti asi jen tři holky. Zbytek je úplně mimo mně, cestují, studují další a další výšky. Mně přijde 24 ideální věk na dítě :) pa :a:

In reply to by nifrachet

:) Taky si myslím (s tím věkem) - já bych právě docela nerada byla ten typ,co má deset titulů před jménem a deset za, procestovanýho půl světa a ve 35 zjistí, že to "nějak nejde" ... zatím mám Bc., teď sedím nad diplomkou a podle mě by to už stačilo :///:

Napsala jsi to moc hezky :one: .
Já jsem o rok starší než ty :) a už čekám druhé dítě. Ale já vždycky věděla, že jsem rodinný typ a můj muž taky. Záleží na tobě, jak to cítíš - zkus si o tom promluvit s mužem. Jsi ještě mladá, takže z jedné strany vůbec spěchat nemusíš. Ale zase z té druhé kdo ví, jaké ,,komplikace,, na vás za pár let můžou čekat (samozřejmě nemusí a může se zadařit hned). Hodně štěstí.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky