Deníček uživatele Flapi

10.02.2010

Ve zprávě z dnešního monitoru mám napsáno: z důvodu zúžené undulace...
Nevíte někdo co to znamená

Tohle sem nasla na netu, ale ani ten MUDr. rikal, ze to nejde moc vysvetlit, tak nevim jestli z toho budes moudra :00: ...Snad sem ti aspon malinko pomohla :? :s: :
Dobrý den,i mladý lékař po medicíně se učí cca 1-2 správně interpretovat záznam ozev plodu, stěží laikovi vysvětlím v pár větách , o co jde,jde o velmi složitou oblast. Chcete-li ale, musím jedině odborně - zúžená undulace je hodnocení jednoho z jevů, tzv. krátkodobých frekvenčních jevů ( oscilace křivky ). Není-li další abnormální nález,již sama o sobě zúžená undulace může vést k podezření na abnormální zásobení plodu a její nález by měl být po termínu doupřesněn oxytocinovým zátěžovým testema hodnocením množství plodové vody.Je-li pak ale vše o.k.,tj zátěžový test je normální,ex post je možné označit za artefakt a možno říci,že plodu se daří dobře. Nevím,jestli z toho budete moudrá...zjednodušeně bohužel nelze vysvětlit. Mám tedy jediný návod,ptejte se,ptejte se, ptejte se ...ale lékaře,který monitor hodnotí, máte na to plné právo, virtuálně nemohu vysvětlit něco,co nevidím...

to teda nevim co by to mohlo byt :00: ...Ale zavidim ti, ze neco z tech lekarskych zapisu prectes...Ja nikdy nerozlustim co tam ten muj doktor pise :? ...Tak snad v porodnici budou vedet co se se mnou delo :s: ...Kdybys nahodou zjistila co to je tak pisni...docela me to zajima...Hodne stesti a krasne tehulkovani :a:

07.02.2010

Dneska jsem tak uvažovala nad tím, kde si budeme vyzvedávat rodný list mimča. Bydlím v Plzni, ale trvalé bydliště mám jinde. Rodit budu taky v Plzni.

Rodný list ti vydá Plzeńská matrika,v porodnici za tebou příjde paní dá ti pár informací,podepíšeš se jí a tatínek rodný list vyzvedne protože potřebují i jeho podpis a plahočit se v mrazu s novorozeńátkem a po porodu,opravdu nejde.

ahoj, myslím, že je to podle toho, kde rodíš. Tady ve F-M to vyřídí nemocnice a pak mi RL do týdne přišel poštou, takže jsem nikde nemusela chodit.

Rodný list vydá matrika kam spadá porodnice kde budeš rodit nezáleží na trvalém bydlišti. V místě trvalého bydliště se pak podává žádost o porodné a později žádost o rodičovský příspěvek.

Ahoj, já jsem trvalým bydlištěm PJ, současnou adresou PS a rodila jsem na Lochotíně, pro RL jsem si šla na matriku u synagogy, taky jsme tam vyřizovali otcovství. Zatím nevím, že by někdo chodil jinam, co jsme rodily v Plzni, papa :a:

05.01.2010

Přidává fotečky prcka z velkého ultrazvuku z 29.12. Vypadá to, že prcek bude celej po tátovi :///:

UZT v 32 tt
UZT v 32 tt

ten je ale krásnej.. :h: no já jsem zvědavá na našeho prďolku zítra.... budeme už 33tt, tak co nám všechno ukáže.... :s:

Teda dobře se tam šklebí :) !!my jdeme zítra, jsme strašně zvědaví jak už bude prcek velkej :) !!! tak se opatrujte ať jste i nadále v pohodě!papa

30.11.2009

Teda já jsem ostuda. Teď přišel H z práce a dal mi velikánskou Milku a physalis. Máme půl roku od svatby a já na to totálně zapomněla :(

jakápak ostuda, vždyť půlrok se neslaví..... tak jsi na to měla reagovat jinak a dát mu jinej dáreček :c: :c: :c: neboooj, až budete spolu rok, tak mu to vynahradíš :one:

Nejsi zadna ostuda vzdyt se slavi az rok :qu: ja se tak tesim az budeme slavit ten nas,mesic pred nasim vyrocim se nam narodi Samuel to bude ten nejkrasnejsi darecek :c: :c: :c: :c: :h:

přesně Flapi, jak holky píšou, půl rok není obvyklé slavit. je od něho moc pěkné, že ON si na to vzpomněl a přijde mu to jako důvod k oslavě, to je vidět, že mu na tobě záleží :)))). netrap se tím a oslavuj :)

my budeme mít 6.12. půl roku, ale to se přeci neslaví. Až přijde první rok, pak bude teprve o oslavovat, tak z toho nebuď smutná :-)

30.11.2009

Dobré ráno.
Tak se dneska chystám na sociálku poptat se kdy jako už konečně pošlou nějakou tu nemocenskou :? Tak jsem zvědavá co mi řeknou...

Tak já jsem si volala už ve čtvrtek a paní mi řekla, že tam nemám lístek na peníze :jawdrop: Prostě se někde stratil :? Šéf mi trvdí, že ho poslal, ale tam ho prostě nemají, tak jsem v pátek letěla k doktorce pro nový a dnes jsem tam vše i s lístkem na tento měsíc posílala, tak jsem zvědavá kdy to dojde. Paní na sociálce mi říkala, že každé pondělí se vyřízené nemocenské odesílají do Prahy a z tama pak posílají peníze, takže za 14 dní bych to měla mít, tak jsem zvědavá :? Je to fakt šílené, ale sestra u doktorky mi říkala, že by se nedivila kdyby se to fakt ztratilo na sociálce, protože oni tam nosí do té jejich schránky neschopenky a když tam byla naposled,tak ta schránka byla přeplněná, že to s tama vypadávalo a klidně by to kdokoliv vytahl,takže super :O Odkud jsi? Já z Uh.Brodu a vyřizuje to sociálka v Hradišti,jo a do té schránky se to dává v Uh.Brodě.Tak jen abych věděla jestli je to jen v našem kraji nebo ne,víš? Měj se :a:

To víš,s tím je to teď potíž.Já jí teda za říjen dostala už 13.11.,ale jsem z malého města,asi to tu netrvá tak dlouho.Ale před pár dny tady holky psaly,že to trvá i dva měsíce a chodí strašně nepravidelně.Tak jsem zvědavá,kdy dorazí v prosinci(doufám,že dorazí).Jsou to šmejdi,jen kdyby se člověk o jeden den opozdil s platbou pro ně,tak se s tebou už nikdo nebaví :(

No mě ji už prý posílají (no zatím nic nedošlo :( hlavně že v neděli v nějaké té polední debatě, tuším, že pan ministr říkal, že už by to mělo být v pořádku... no stejně v tom mají bordel...
http://mimiskuv.blog.cz/

ahojky nic moc ti neřeknou, mě aspoň teda jen řekli že na to mají 30-60 pracovních dnů...tak uvidíš jak pořídíš ty...já na ní taky stále čekám...oni si asi myslej že mi těhulkový to nepotřebujem... :r: pozdravuj mimíska a posílám pohlazení... :||):

In reply to by 2andilek2

Tak jsem se dozvěděla že to teprve 27.11. posílali a že to teda prý můžu čekat každým dnem. Nevím jak bych to dělala kdybych žila na doraz. Nezajímá je, že lidi musí platit nájmy a já neví co všechno v terínech a že je nazajímá že sociálka á spoustu času. Tak jsem na ně zvědavá.

26.11.2009

Ahojte :)

Tak to gratuluju k super výsledkům :) !!! teda další kontrola až tak pozdě?? já mám teď 3.12. a další mě taky vychází buď na vánoce a nebo na posledního prosince, tak uvidím, kdy mě objedná!! a kam se máš objednávat na ten 3. ultrazvuk???už se moc těším až prcka zase uvidím, v úterý to byla takový rychlovka, jen jestli jsme v pohodě, o víkendu jsem prcka cítila strašně málo, tak jsem to pro klid duše raději dr. řekla a on mi ho zkontroloval :) !!!vše je o.k a odpovídáme 27tt. Tak se opatrujte a pohlaď bříško :) papa

In reply to by kattyy

Taky se mi to zdá strašně dlouho. Myslela jsem že teď budu chodit častěji, ale co nadělám, snad ví co dělá. Stejně mi většinou vůbec nic nedělá. Utz nemá, jen poslechne srdíčko(a to vlastně dneska ani neudělala) :(

Ahojky, tak hlavně, že je vše ok :one: a ty jdeš na kontrolu až 7.1.? :jawdrop: tý jo.... já byla včera a na další kontrolu jdu 17.12. ;) ale mě doktor řekl, že mám méně plodové vody, tak to bude asi tím a bude to kontrolovat.... jinak mám už vypsány papíry na mateřskou a jdu 4.1. :c:

12.11.2009

Tak jsem byla ne testech na cukrovku. Přišla jsem, vzala mi krev, za chvíli si mě volal zpět, dala mi vypít tak necelej půlirt nechutně sladkýho čaje (prej do 5 minut).

Ahojky, no já jdu na to 20.10. brzo ráno, tak jsem na to zvědavá :) !!!mám na to recept do lékárny, tak jsem zvědavá co budu pít za blaf :00: !!!neboj všechno bude dobré!!držím pěstičky!!papa

Ahojky,já byla ve středu.Mě umíchala jen teplou vodu s moučkovým cukrem a bylo to hnusný.Jsem myslela ze to nevypiju.Ale zvladla jsem to a vysledky jsou dobre.Me to hned napsali do prukazky.

ahoj ja jdu ve stredu a vubec se netesim,podle toho co ctu tak ta voda fakt neni dobra.tak at vysledky dopadnou dobre.drzime pesticky :one:

taky jsem na testu byla dneska. 30% glukóza je fakt hnus, ale když musíš, dá se všechno. Vlastně jsem to čekala horší. Já to do sebe kopla snad během minuty, i když v polovině jsem málem vrhla :O Já si mám přijít pro výsledky až příští týden ve čtvrtek. Myslím, že je to podle velikosti laboratoře nebo taky podle stáří přístrojů :#o:

21.10.2009

Ahoj. Chci se zeptat od kdy se chodí na předporodní kurz? Nevíte někdo?
Díky

Ahoj, já na kurz jdu na konci listopadu a to budu v sedmým měsíci, u nás má kurz 6 lekcí. Když jsem se tam chtěla objednat tak se ptala v kolikátým jsem týdnu a podle toho mě pak zařadily.

Ahoj, moc toho o tom nevím, ale taky už jsem se poptávala (jsem v 18. tt). Nabízejí kurzy už od tuším 18. týdne, ale asi to nemá tak úplně cenu. Na který bych já osobně ráda chodila, tak ten je od 32. do 37. týdne... Poptej se v okolí :a:

Ahoj.Myslím že tak nějak,jak jsi ty.Už si to přesně nepamatuju :-) Jsou celkem 3,ale doporučuji ten 1.vynechat....Je úplně oničem

21.10.2009

Ahoj. Chci se zeptat od kdy se chodí na předporodní kurz? Nevíte někdo?
Díky

:) ahoj ja mam predporodni kurz za sebou...taky jsem nevedela kdy nastoupit ale kdyz jsem se byla prihlasit tak jsem nahlasila termin porodu a pani si nas pak zavolala,kdyz udelala skupinu abysme byli na tom tak nejak nastejno :||): zalezi jak ten kurz dlouho trva ale byli jsme tam vsichni v sedmem mesici nekdo na zacatku nekdo uz v pokrocilim...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky