Deníček uživatele Fionka

16.04.2011

Maminky,potřebuju uklidnit!! byla jsem s malým na pohotovosti kvůli teplotám. Ode mě dostal v 17h panadol sirup a na pohotovosti mu dala doktorka v 18:30 paralen čípek.

No průjem bude určitě z toho-můj malý ho má snad pokaždé po sirupu na teplotu,teď mu nic nedávej určitě těch 6 hodin,a já osobně bych ho více hlídala a zapla monitor dechu.
A to se doktorka neptala,jestli jsi mu něco nedávala?

In reply to by Fionka

to nechápu,někdy ti doktoři asi nemyslí...
Ale jinak si taky myslí,že z jedné dávky navíc,by se nemělo nic stát. Hlavně aby vám teploty brzo přešli. U nás více zabírá spíš čípek než sirup,takže já vždycky střídám po 4 hodinách sirup nurofen a čípky panadol nebo paralen,a snažím se to dělat tak,aby mi čípek vyšel na noc,protože po něm mi malý spinká líp,ale to je asi u každého jinak. Tak přeji brzké uzdravení a klidnou noc ;)

10.04.2011

Poraďte mi někdo,prosím,jak se jmenuje součástka ze starší postýlky,je to takový plastový váleček,který se dává do díry v postranici postýlky,je v tom dírka se závitem a šroubuje s

24.02.2011

Dobrý večer,doufám,že mi tady někdo třeba poradí nějakou fintu na mého ročního synka..

a co mu zkusit dát tu lžičku ať papá sám? U nás to zabralo :D Sice z toho nejsem moc nadšená, ale aspoň papá

To bude možná zoubkama... naše Gabča taky jednou chtěla jen mléko a ještě tak jogurty a nic jiného pomalu nevzala do pusy... a pak vylezly dva zoubky v rozmezí pár dnů... a jak byly venku, tak zase začala v pohodě jíst jako dřív...

18.10.2010

Maminky,máte doma zvlhčovač vzduchu? podělte se o to,jaký je,chystám se nějaký pořídit,máme dost suchý vzduch v ložnici,ale chtěla bych názor ostatních.

17.05.2010

Prosím o radu! od 6.5. čekám na mateřskou,která mi jde složenkou.. Doteď nikde! už jsem začala obvolávat sociálku,poté Českou správu soc.zab., poštu...

Ahojky, podací číslo poukázky Ti řekne sociálka a pokud to bylo v obálce posílaný tzv. obyčejně, tak se to dohledat podle razítka nedá, protože obyčejné zásilky se nějak neevidují. Pakliže to bylo posíláno doporučeně, tak pak podle podacího čísla se to dohledat dá...Měj se :a:

Ahoj Fionko, z vlastních zkušeností práce na sociálce vím, že se to stává celkem často. Pak se musí hlavně dohledat, kde se ta složenka "zasekla". Ale nezoufej, o penízky nepřijdeš... Zavolej (nebo běž) na tu sociálku, odkud ti ty peníze chodí a poptej se na podací čísloté složenky a rovnou se zeptej, ať ti dají číslo na svoji centrálu pošty (my jsme to teda za klienty automaticky dělali, že jsme tam volali sami). Bohužel ale, ikdyž vše zjistíš a zjištíš, že ta složenka neleží u tebe na poště, tak se musí počkat, až se sociálce ta složenka vrátí jako nevyzvednutá a pak teprve ti ji můžou vyplatit znova. Snad jsem ti aspoň trochu pomohla. Ať to vše dobře dopadne :-)

jojo,je to hrůza,nedávno jsme tu u cesty našli dopisy.
Jediná možnost pro tebe,nechat si složenku nově poslat,jde to ,ale až po delší době až po splatnosti té první.

každá takhle složenka má svojí číslo....nevím, pod kterou poštu spadáš, ale ta hlavní pošta tiskne tyhle poštovní poukázky a má i jejich čísla... ale věř tomu, že je naprosto normální, že se to ztratí... zavolej si na tu sociálku, at ti nadiktují ty údaje co mají k té složence a pak zavolej na centrálu hlavní pošty...

06.05.2010

Holky,prosím o radu! Můžu nahlásit délku mateřské dřív,než půjdu na rodičák? mateřská mi končí někdy na konci června.. můžu nahlásit délku už teď?

Ahojky zavolej si radši na socku,já vím že já jsem byla,až jak mi končila mateřská,protože se hned u toho vyřizuje ten rodičák.

Ahojky, jsme na tom stejně, taky mi končí v červnu. Když jsem byla žádat o porodné, tak mi paní povídala, ať přijdu žádat o rodičák raději dřív, než později. Klidně už v květnu, takže se tam taky chystám.
A dovolenou, to mi zas řekla mzdová účetní, že si mám v květnu před koncem mateřský zavolat a nahlásit to a oni mi ji proplatí, jako bych si ji vybrala.
Tak snad jsem ti trošku pomohla ;) . I když na úřadech to mají pokaždé jinak. Ale snad to dopadne :) . Tak přeju příjemné a rychlé zařizování :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky