Deníček uživatele Evča

30.05.2009

Ahoj holky, řeším už skoro měsíc problém se stravováním syna. Odmítá mi jíst kaše, polévky, skleničková jídla, vařená jídla...

Většinou je to u takhle starých dětí obdobím..půl roku jedí jak vrabci..a pak zas mají období,že toho snědí hromadu..Hlavně jestli pije...

Nestresuj se.Je to normální.Naše malá(22 měsíců)taky toho moc s jídlem nedá.Ráno vypije 15o ml kakaa na ex+k tomu tak čtyři kousky rohliku,chleba s něčim máznutý.K obědu má ráda hlavně polévky(dnes jsem do ní dostala půl knedlíku s masem a omáčkou).K svadčině jí hlavně jogurt a nějaké ovoce.Pak šmejdí po čokoládkách a k večeři si někdy taky jenom něčeho ždibne.Taky bych byla radši,kdyby víc jedla(je drobná a hubená-má asi 11,5 Kg)Ale vezme si co potřebuje,tak jí nebudu přece k jídlu nutit. :a: (Pokus mu nandat to co mu chceš dát k jídlu a nechat ho jíst samotného-málá taky nic nechtěla a jen co jsem jí nechala osamotě tak se do toho pustila)

11.02.2009

Ahoj maminy! Tak máme za sebou další preventivní prohlídku a oddechla jsem si.

Ty jo, tak to máte fest :w: :qu: Eli měla v 11měsících 75cm, 8040g, ale papá všechno a hezky a moc, občas je i Pribináčeka z jogurtů dobrou mámu. Však mrkni mi do blogu a uvidíš ;) :a:

Tak to teda koukám,takovou váhu :e):
Mám 2děti a obě měli v roce kolem 9kg.Naše dr.by tě asi hnala,ta jak má mimi trochu víc než má,prý zakazuje tučný jogurty apod.Ni c ve zlém,hlavně že je jinak zdravej.Taky záleží,jak jste na tom výškově a váhově vy s manželem.Já mám 50kg i s postelí,tak nemůžu mít mimi cvalíka.Nám aspoň vydrží oblečky déle,to vy asi furt nakupujete...

In reply to by pindruše

Tak to mě by musela zakázat mu dávat cokoli. :( Tučný jogurt nezná, o Pribiňáčku si může nechat zdát. :n: Jí jen bílou aktivii, večer už nedávám ani kaši, chodí spát jen s mlíkem, protože se budil úplně stejně jak po talíři kaše. :a\|: Šetříme kalorie oproti jiným dětem a stejně je to pořez. }:) Oba s manželem jsme velký a rozhodně žádný tintítka, tak nemůžeme chtít drobečka :!k:

18.01.2009

Ahoj. Tak jsem se včera rozhodla, že v létě pojedu do Chorvatska na týdenní dovolenou s partou kamarádek a syna (bude mu v té době rok a čtvrt) nechám doma tatínkovi, ať se stará :O .

Musím tě pochválit-bezva nápad :one: ,určo si to zasloužíš a at tě ani nenapadne couvnout a manžel to prostě bude muset zvládnout a ty si koukej dovču užít. :a:

In reply to by olik

Budu to organizačně zajišťovat pro ostatní, tak ani nejde jen tak vycouvat. Ani nemám strach, že by to vzdal tatínek - má přece svou hrdost :w: To spíš mě se bude strašně stejskat a budu se bát odjet kvůli malýmu :cc): :h:

Já bych to nedokázala,ale na druhou stranu je fakt,že si odpočineš :s: a co na to tatínek,už jsi mu to řekla?Ten bude čubrnět :s:

In reply to by koniprd

Tatínkovi jsem to řekla okamžitě a rovnou mu nadiktovala termín, kdy si má na hlídání vzít dovolenou. :!k: Už zkoušel vymýšlet, jestli by v tu dobu nebyla volná moje mamka. Je mi jasný, že ta by malýho brala hned, ale aby to mělo výchovný efekt, dostane zákaz. Jen ať si to tatínek užije se vším všudy :s: :s: :s:

16.01.2009

Tak dnes odpoledne mi volala mamka, že poslouchá Blaník a že tam volal tatínek, že se mu právě narodila paterčata :jawdrop: - Pavel :cc): , Pavla :girl: , Markéta :girl: , Petr :cc): a Mil

že jsem to taky slyšela. Nejdřív jsem si taky myslela, že jde třeba o pejsánky,ale když se ho pak moderátor zeptal, zda to jsou jejich první děti tak řekl, že jo. A dál mluvil v tom smyslu, že bylo hrozně překvapení, že to vůbec nečekali, tak to jsem tak nějak nepochopila

05.01.2009

Ahoj holky, máme doma maroda. Včera (akorát na jeho 9-ti měsíční narozeniny :) ) mu najednou vylítla teplota ke 39, dnes má od rána kolem 38.

ivka222

aby to nebyla ta šestá nemoc??já bych mazala k dr. ta teplota je vysoká

In reply to by ivka222

Ježíš nestraš! Já si spíš myslela, že to budou zuby. Má teprve dva, tak by nějakej mohl zas narůst. Uvidím jak se teď vzbudí, kolik bude mít a k doktorce teda aspoň zavolám.

Malýmu bude 7 měsíců a používáme Panadol baby sirup a dávám ho jakmile mu vyleze teplota na 38.Jen po očkování jsem dávala pouze 250ml a ne 400ml.A většinou mu to do hodiny max. klesne.

03.12.2008

Ahoj, dnes jsme byli s Radimem na 8-měsíční prohlídce (8 měs.

nám je 8 měsíců a máme 8 a půl kg a 70 cm:-)))prostě kus chlapa... vypadáme na 7 měsíců a nosíme už velikost 74....takže se taky hlásím do klubu XXL

tak mi máme za 5 dní 5 měsíců a vážíme úctyhodných 7320g a měříme 65cm :00: možná vás předběhneme ale to se dozvíme až za 3 měsíce :!k: :!k: :!k:

Teda vůbec nezávidim tydle míry..kdo by se s tím nákladem tahal.. :s: :n:
My budeme mít na Vánoce půl roku a zatím máme 7,8kg..a 68cm..takže Vás určitě netrumfneme..teda doufám..ted se narodilo miminko mělo přes 5,3kg..tak ty Vás možná doženou :s:
Ps: po umělým mlíčku se vždycky víc nabírá..

26.11.2008

Ahoj holky, kolikrát v noci krmíte vaše mimča?

Ahoj, nám jsou 3,5 měsíce malá je na UM pije 150ml a papá v noci jen jednou ve tři ráno a pak až v osm a jednou mezi dvanáctou a jednou dáváme dudlíka. Tak to zatím jde, snad se nepokazí :cc):

ahojcky naší natálce bude 5.prosince 8. měsíců, nakojím ji po koupání asi kolem 7-7:30 jak kdy hned mi usne a vzbudí se až ráno kolem 6 to jí zase nakrmím a pak ještě spinká tak 2 hodky někdy jen hodku jakkdy

In reply to by Maminka20

Tak to můžu jen závidět, myslela jsem, že takový miminka jsou jen ve sci-fi :s: (jste o den mladší než my :\x: ). Ale určitě s takovou noční životosprávou malá nemá něco přes 12 kg jako Radim, co? :!k: :!k: :!k:

my to měli od půlnoci co dvě hodiny.. pak období, kdy krmím jen jednou, včera to bylo dvakrát a dnes zase častěji.. v noci kojím a bude nám 8 měsíců.. je to fuška

Ahojky nám je půl roku,spal do 5 měsíců celou noc a teď se budí taky tak 4x za noc ,ale jen jednou tako kolem druhé,třetí mu dám jídlo,jinak dudlík a někdy čajík

24.11.2008

Holky prosím poraďte mi nějaké chůvičky, které máte odzkoušené a jste s nimi spokojené.

Ahoj my máme od Philipsu Avent (ty levnější), máme velký patrový byt, takže využiju i v paneláku a jsem spokojená maximálně. Mají desítky frekvencí, takže nehrozí, že tam naladíš sousedovic chůvičku (výborné do paneláku, kde je více prťat). A na netu se oproti obchodu dají sehnat za rozumnou cenu.

13.11.2008

Holky četly jste to? Bára Basiková čeká se svým o 15 let mladším přítelem miminko. Ve svých 45 letech! Prý podstoupila všechna vyšetření a je v pořádku a už je v 5. měsíci.

Ahojky, kolegyně v práci porodila ve 45 dvojčata, dva kluky. Jeden měl 3,90 a ten druhý 3,15, oba 51 cm. Jsou krásní a prospívají. Mají ještě 2 holky jedné je 20 a druhé 17. Její manžel má 52 let. Je to mazec. Já jsem dítě otce, který mě měl ve 45 letech a nikdy mi to nevadilo. Opravdu záleží na jednotlivém člověku. Proto jí to přeju, v dnešní době to je celkem normální.

Ahojte, moc jí to přeju. Pokud si na to troufá a je v pořádku, resp. i ten její, tak proč ne. Dneska se ty hranice posouvají a taky bych neřekla, že mít dítě třeba v 18 letech je nějaká výhra. Prostě to má každý jinak a ne každý je v 60 odepsanej. Mojí tchýni je 60 a vypadá na max. 50 a manželovo babičce je 80 a vypadá na 65 a je čiperná víc než kterákoli jiná ve 40. Dokonce hlídá 3-letého synovce tak 2 dny v týdnu.

Když to vezmu tak, že až jejímu capartovi bude 15, jí bude 60. A vzhledem k tomu, že 15 leté dítě doma mám, vím co to obnáší. A proto až bude 60 mně, budu si hrát s vnoučaty a nebudu zírat na 15 leté dítě, které v tomto věku nebudu mít šanci pochopit. A taky nedopustím, aby moje dítě vedla na marutitní ples "matka důchodkyně" a dávala si rakvičky a punč s babičkami ostatních. 45 let je zkrátka na mimčo moc.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka