Deníček uživatele eva.sm

08.06.2016

Mate někdo zkušenost s lecbou hemangiomuv Hradecké nemocnici? Dik

 

Ahooojky,prosla jsem si lecbou rozsahleho hemangionu u dcerky ale v Brne...U nas lecba Prednisonem a vysledky perfektni...dnes je ji sest let a nikdo neveri ze tam byl..Jsem stastna..a preji vam at mate stejnou zkusenost..

30.05.2016

mate někdo zkušenost. Asi nam to začíná. Dcera ma rymu a asi to male začíná. Diky

se staršími sourozenci se tomu nevyhneš. Synek měl taky rýmu kolem toho 2. měsíce, dokonce mu to odložilo očkování o 3 neděle (všechno zlý je k něčemu dobrý)

synek hodně kašlal, takže jsem s ním pro jistotu skočila k dr, ale naštěstí se z toho vyklubala jen ta rýma. odsávala jsem mu nosík, kapala nejprve vincentku, po dvou dnech jsem nasadila nasivin a dr. doporučil fenistil. docela ho to rozhodilo, trvalo cca 10 dní než rýma zmizela, pak další týden, než se srovnal úplně

Jejda...my sme si tim prosli..Co slo to malej chytl od starsi dcery...Co to pujde odsavej nosik..ja davala vincentku...zvysenou polohu na spani..Bohuzel u nas z teho byl kasel a mel chytnuty prudusky takze atb..ale bylo to v prosinci..Pisu ti to protoze on vubec nekaslal,nemel teplotu,jen hur dychal a ja myslela od te rymy..sla sem s malou k dr.a at hodi oko aj na kluka a malem me kleplo..Preju at je vse ok.Klidny noci a brzke uzdraveni...papa

23.05.2016

Holky jaké máte stínítko, roletu do auta. První dceři jsme kupovali něco s Medv.Pu. Obrázek hezký, ale efekt žádnej, takže jsme jezdili s plinou v okně. Asi či tmavší barvy tak lepší co?

 

ja mam v aute primo stínící rolety a jsou super, kupovane v nejakem autosalunu nebo mototechne nebo jak se to dnes jmenuje. Jen teda vyrobce uz je za tu dobu smaznuty, mame ji 6 let a plne slouzi

05.05.2016

Ahoj všem, prosím poradíte jaký kolotoč nad postýlku. Nechci, aby melodie byla moc hlasitá, a aby se dal jen točit, nebo jen hrát melodie, nebo obojí. Nebo alespoň, aby se dal točit i bez spuštěné melodie. Něco jsem si našla na netu, ale tam nepíšou, jestli to lze pouštět odděleně. Děkuji za tipy. A odkdy ho můžu mimču zavěsit? Už si to nepamatuju. Malá má zítra měsíc, ale už krásně vydrží třeba deset minut na zádíčkách a pozoruje buď hrazdičku nebo to, čím jí před obličejíkem mávám. Na hrazdičce se jí právě že líbí jen koukat, když pustím melodii, tak to nee.

většina těch lepších kolotoču má všechno zvlášt,melodie,točení,světlo a regulaci hlasitosti,tudíž to mužeš a nemusíš  pustit vše najednou .Ten muj reagoval i na dětský pláč že se sám zapl když začlo dítě plakat,ale už se nevyrábí.Pokud si nejsi jistá,projdi obchody,vyber si a pak si ho kup na netu levnější.

Takovej seženeš lehce. Až budu doma ,kouknu co je to za značku. Má tři melodie, které se dají stlumit, točí se i bez zvuku a i svítí. Též se světlo dá vypnout. 

30.04.2016

Už se tu řeší letní dovči, ale já poskočím ještě o krok dál a poptám se vás, kam na zimní dovolenou. Loni jsme byli v Krkonoších ve Špindlu, ale pouze s osmiletou dcerou.  Letos v zimě s námi pojede i naše zatím novorozeňátko, které bude mít potom 8 měsíců. Takže potřebuju hotýlek, kde jsou přátelští k dětem a mají třeba i herničku a hlavně nestojí někde na svahu, aby se dalo vyjet s kočárem. Máte někdo nějaký typ? Nejlepší by bylo aby u hotýlku, penzionu  byl v dohledu svah, aby se nemuselo camrat nikam daleko.

19.04.2016

Možná blby dotaz holky ale prdiky bud jsou hned od narození nebo můžou začít třeba až c deuhem týdnu?

 

In reply to by eva.sm

blbost to asi není, ale sama za sebe bych preventivně nedávala. ony sice nejsou nijak škodlivý, ale proč to zbytečně do toho těla cpát, když by to třeba vůbec nebylo potřeba. momentálně jsem ráda, že už je synkovi nemusim dávat před každým kojením, ale kapu jen, když se hodně kroutí a je mu nejspíš blbě

 

synek měl teď potíže už od porodnice, ale řekla bych, že většínou trápí spíš až trochu později.

no uvídíš, co vám sedne. poslední dítko jsem prokapávala (a stále prokapávám) kdečím a nic moc....ale čím je větší, tím je to lepší...vlastně už je to téměř v pohodě, ani už si moc nedávám pozor na jídlo a baštim skoro všechno.

tak co já mám zkušenost,tak přímo v porodce bývají málokdy,spíš potom později,kolem toho měsíce... Nám nejvíc pomáhali kapičky BioGaia v kombinaci s Espumisanem,ale těch kapiček je spousta druhů,takže je potřeba vyzkoušet,co sedne vám... Osobně bych začala s něčím levnějším :)

16.04.2016

Prosím, má někdo zkušenosti? Při těhu se mi na jedné noze vyrýsovala krásná žíla. Po porodu se zdálo že krásně splaskla ale asi čtvrtý den mě na jednom místě začalo pobolívat a mam tu zilu takovou tuhou a na dotek bolavou. V pondělí volám Dr.ale presto me zajímá nemáte-li někdo zkušenosti co by to mohlo byt. Dík E

 

Taky mi v těhotenství vylezla škaredá žila. Celkově mě nohy bolely. Paní mi v lékarně poradila Priessnitz Žilní. Začala jsem si nohy mazat a moc mi to pomohlo. Mám je takové lehčí a navíc se to skvěle maže a krásně voní. :one: 

Zkusenosti nemam...mela jsem jen strsne krece v jednkm lytku. Ted me jedno lytko uz par dni boli a uz strasim s trombozou :(  Radsi k lekarce zajdi co nejdrive at to zkontroluje.

14.04.2016

Zdravím všechny maminky, chtěla jsme se zeptat, jak to děláte večer s kupčením versus krmení. V porodnici říkali nejdřív koupat, potom krmit. Jenomže takhle mi malá celý koupání probrečí a je to k ničemu. Pak se hladově přisaje a padne. To přece není dobře. Děláte to některá obráceně? Jasně že je riziko, že si ublinkne, ale když se dostatečně ponosí a odříhne, tak by to neměl být problém ne? Díky za názory a zkušenosti. Eva

Také mně to v porodnici řekli, ale malá plakala hlady a byla nervózní. Od 3. dne jsem ji koupala po svém, tedy po kojení, a náramně si to užívala. Stačí miminkem moc neházet. Nikde není psáno, že se miminko musí koupat večer... jestli najdeš přes den chvilku, kdy nespí a nemá hlad a máte na koupání čas, teplo a klid, tak ji klidně okoupej během dne (pak s ní ale aspoň půl dne zůstaň doma, ať neonemocní).

tak pokuď máš blicí dítě,tak je jasné,že ho po krmení koupat nebudeš :) pokuď nemáš blicí,tak ho klidně můžeš vykoupat po krmení.Myslím,že je to úplně jedno.Já třeba měla doma ekzematika,takže jmse ani každý den nekoupali a všichni to fakt přežili v pohodě :) Druhým dítětem jsem se hlavně naučila neřešit kraviny :) zejména ty,co mě někdo vehementně doporučoval *wink* *wink* 

Ahoj,

tak Kryštůfek mi první dva týdny koupání proplakal. Holt se mu to nelíbilo. Pak mne napadlo, zkusit toho "drobečka" vykoupat v menším prostoru. Přestala jsem koupat ve velké vaně a strkalo ho do klasického umyvadla. Stejně, když jsou takhle malí, tak je to opravdu jenom ho opláchnout a ven. V tom umyvadle byl klidný, pěkně jsem ho umyla a když už se mi tam nevešel, tak jsme přešli do vany. Po koupání jsem ho vždy nakojila a šlo se spát. Teď mu je 11 měsíců a nejdřív se nají, protože to kolikrát má úplně všude. A pak napustím vanu, aby si malej mohl jít hrát a pořádně se vycachtal.

Ale myslím si, že si to musíš všechno vyzkoušet a dělat si to po svém. Ty sama uvidíš, co vám bude vyhovovat.

Když byl ten náš loupežník menší (tzn. tak do 4.měsíců věku) a já jen kojila, tak jsme nejdřív koupali, ale třeba i ve 16h, prostě dřív, kdy jsme věděli, že nás nebude omezovat hlad a pak až krmení - kojení. U toho se vlastně tak krásně udyndal, že spal téměř hned jak špalek (i když třeba jen na 2-3h protože to byl už zase hlad *smile*  ).

A teď (je mu 8 měsíců) tak nějak to přirozeně vyšlo, že nejdřív večeře a potom hygiena, ale to už jsme taky na příkrmech a nejde třeba jen o ublinknutí, ale představ si krásně umyté vyvoněné miminko a on se mi k večeří celej zlíská masovozeleninovým příkrmem, kde je hlavně mrkev - to je pro mě infarktová situace :00:  ale vyšlo to u nás tak nějak přirozeně, tak to zkus podle sebe, jak to vyhovuje vám všem a ne podle toho co říkali v porodnici *smile* 

já mám zkušenost, že v porodnici mi každá dětská sestra říkala něco jiného, a někdy to byl i opak, co mi tvrdila předchozí směna :00:  :a: 

11.04.2016

Ahoj všem maminkam i tehulkam, ve středu se mi narodila krásná holčička Johanka. Včera nás pustili domu a me dnes prepadla hrozná depka. V porodnici nas bylo plno, dnes byli se mnou doma chlap i prvorozena dcera. Ale zítra uz budu sama. Chce se mi brečet, potřebuju s nekym byt. Tohle jsem u první dcery nemela s to jjsem byla sama skoro porad. Ale teď jsem totálně vynervovana, proste uplne v hajz...

to jsou jen hormony,neboj *wink* to brzy pomine,až zjistíš,že to jde s oběma *wink* máš trošku nervy asi z toho,jak to zvládneš,ale až si nastavíš nějaký systém,tak to bude lepší.Navíc,pokuď nemusí dcerka do školy,tak si jí nechej doma a jděte třeba na krásnou procházku,udělejte si hezký den spolu *wink* Nebudeš sama s mimčem a venku přijdeš na jiné myšlenky *wink* 

Mám 3 měsíční miminko a abych se nehonila jako u prvního,tak jsem si slíbila,že za den musím stihnout jen oběd,ať je co jíst a zbytek,až bude čas a musím říct,že do teď i když 3-letý syn nechodí do školky a mám ho doma,je to pohoda a vše se stíhá tak nějak samo,takže být tebou,tak bych odpočívala a nic neřešila.

Ahoj nevím co poradit, odpočívej, pokud nemusís s první dcerou do školky zůstaň ležet a uzivej si voňavé miminko ;-) myslí na to, jaké máš štěstí, jste zdraví,  pořádku.... Já třeba nemohla měsíc po porodu chodit...rozestup stydké spony,zablokované SI klouby, hnuta pánev došla jsem jenom o berlich na záchod a zpět, spala pouze na zádech a v kruhu,aby se záda nedotýkala postele, nemohla malou nosit při chůzi atd nestezuji si, jen bych dala cokoli za to, moci se starat... Motivuje se tím, že jsou na tom lidí hůř a prozivas krásné období... Drž se papa:a: 

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka