Deníček uživatele Elukiv

07.02.2013

...ale protože jsme dnes s Maxem byli u doktorky, tak vám jdeme nahlásit, že Maxík ve svých 21 týdnech váží 7690g, měří 67,5 cm a má se více než čile k světu.
Dovednosti:

Do konce 5. měsíce zbývá týden...
Do konce 5. měsíce zbývá týden...

No teda Maximek už je kus chlapa!! :) Je kouzelný Míšo.A Vikča,jaká je úžasná sestřička :h: Rostou ti do krásy ;) Jinak na té fotečce v pravo dole je Max celá ty :)Mějte se krásně a pusinku zlatíčkům :a:

In reply to by Candless

Je ho kus Moni, roste šíleným tempem, zrovna dnes jsem si říkala, že týden už je zase pryč a Max je zase o týden starší, že to ani není pravda, že mu bude už 5 měsíců...
Díky za všechna milá slova! :a:

náááádherné dětičky máte, Miško. A moc šikovné. Ani není možná, že už je Maxíkovi 5 měsíců, strašně to letí. Ten můj kraken malej měl včera 5 týdnů ...
Mějte se krásně a ať se daří :-)

In reply to by Elukiv

neeee, je to zlatíčko :h: ...
... když spí. Když je vzhůru, tak ho musím mít pořád na ruce, jinak řve tak, že bourá sídliště :-D
... naštěstí v noci spinká krásně, většinou

15.01.2013

A Maxík roste před očima.
Dnes, dva dny po 4. měsíčninách, se prcek přetočil ze zad na bříško - opakovaně :-)
Do 5. měsíce vstoupil s mírami 6800 g a 63 cm. Je to kousek.

4 měsíce jsou pryč
4 měsíce jsou pryč
4 měsíce jsou pryč
4 měsíce jsou pryč
4 měsíce jsou pryč

Krása Míšo, dětičky jak ze žurnálu :€s€: . Jaké bylo cvíčo? Sakra už bych taky se sebou měla začít něco dělat :00:

In reply to by Katulle25

Káťo díky :-)
Cvíčo bylo super, zpocená jsem byla jako myš, chvíli na rolleticu a pak půl hodinka chůze v tom podtlaku, mírném tempu i sklonu plošiny, ale i tak jsem toho měla až až. Od příštího týdne chodím 3x týdně, huráááááááá :s: :a:

Más Míšo úžasné děti...a Maxík je nádherné spokojené miminko, co víc si přát :€s€: !!!A se ségrou si teda jsou opravdu strašně moc podobní...Přeju hodně energie při cvičení a příjemné odreagování :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ráďo máš pravdu, nezapřou se. Je ale zajímavé, že ač jsou si podobní, tak přesto je Viki (a vždy byla) podobou na tátu a Max zase na mě :-D
Taky se na vás moc těšíme, jen mi prosím osvěž paměť s datem :k:

13.12.2012

Před třemi měsíci jsem akorát vstávala do sprchy a sestřička mi o pár minut později napíchla kanylu s kapačkou na zavodnění :-)

Přesně 13 týdnů - 3 měsíce
Přesně 13 týdnů - 3 měsíce
Přesně 13 týdnů - 3 měsíce

Ahoj Míšo, malej je srandista co :s: Je krásnej. Já už mám svou Karolínku taky u sebe, narodila se 14.11.a je to celá Kačka :one: Tak přeji ať hezky rostete a třeba nám na jaře vyjde nějakej ten srazík co? :a: :a: :a:

Michalko, tak jsem si přečetla 3 tvoje blogy a musím říct, že se to opravdu moc krásně čte, až si říkám, jestli není škoda, že nemá Kubík sourozence :s: ale tenhle nápad mě pak hodně rychle přejde :dance: Maxík je nádherný! a Vikulka taky!! vyrostla z ní krásná slečna a malej vypadá moc spokojeně, což taky, podle toho co píšeš, i je ;) tak ať mu to vydrží ještě hodně dlouho :///: a jak zvládá Viki školku?! Kubíno zvládl odloučení od nás, ale je 5 dní ve školce a pak 3 týdny marodí :( takže je to fakt na prd, já pak v práci nemyslím na nic jinýho, než co se děje doma s malým :(

24.11.2012

Už je to týden, co jsme se byli celá rodinka fotit. Posílám malou ochutnávku. Bylo strašně těžké vybrat jen pár fotek... všechny jsou úžasné :-D

Maximovo první focení
Maximovo první focení
Maximovo první focení
Maximovo první focení
Maximovo první focení
Maximovo první focení

Ahoj,mas krasne deticky i fotky. Chtela bych se te zeptat :-). Shanim sikovneho fotografa a ty vase fotky jsou presne jak maji byt? Povis mi prosim,kdo vas fotil? Diky moc a preji tve rodince hodne zdravickaa stesti do noveho roku :dance:

In reply to by Nadsena cekatelka

On je fakt skvělý, bezva člověk, výborný fotograf, navíc táta malého synka, takže děti fotí nejen s velkým umem ale i chutí :-)
Akorát je tedy trochu dražší, ale za kvalitu si člověk připlatí rád. My např. využíváme akce ze slevových serverů, kde se občas jeho práce objeví.

13.11.2012

Náš Maxim už je dva měsíce na světě :bulva: :-D
Nějak se mi tomu nechce věřit, že je to pravda.

Dva měsíce našeho Maxima
Dva měsíce našeho Maxima
Dva měsíce našeho Maxima

Krásně vám brouček roste. A koukám, že to máte s taťkou pěkně rozdělené. Malý je celý maminka! :one: Tak se opatrujte a mějte se krásně!

Boreček :one: je to fešák Míšo :€s€: a neboj, prsa se zas rozjedou...to bude tou nemocí...
Jaktože všechny už chodíte :? na očkování??? Nás to čeká až ve 3 měsících... :00:

In reply to by Macinka Dobroška

Maci není kam chvátat s očkováním, já chtěla odložené schéma jako měla dcerka (první očko v 6. měsíci), ale dr. mi to nedoporučila, že se tady zase vyskytuje černý kašel a že je lepší mít prťata naočkovaná už takhle brzy. Takže jdeme v 10 týdnech...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Taky mi to moc mrzelo, ale ještě v sobotu jsem nebyla moc použitelná a ani nejela na návštěvu k ségře...
Určitě zase něco naplánujeme, malá jde tedy od prosince do školky, ale něco do Vánoc bychom mohli spáchat, co myslíš? :-)

26.10.2012

Tak a včera mi skončilo šestinedělí.
Dnes v poradně jsem se dočkala očekávaných informací :-)
Váha: 4560 g
Délka: 57 cm
Obvod hlavy: 38,5 cm

Šestinedělí je za námi
Šestinedělí je za námi
Šestinedělí je za námi

To mě mrzí Miško, že máte takové potíže. :( Ale malý je krásný a parádně roste. Zase bude dobře.

In reply to by jira

No to byl zrovna takový souběh všech možných nepříjemností, že to na mě tenkrát padlo, teď je zase o trochu lépe :-)
Roste bezvadně, od poslední kontroly přibral zase 700 g, váží už 5,26 kg, halama jeden :s:

Koukám Míšo, že to máte "strašně veselý" :00: Drž se... a neboj, kýlečka i kyčle se určitě spraví a malej bude brzo dobrej... až ti bude vážit kolem těch 6-7 kilo už ani ty prdíky nebudou tak hrozný. Aspoň my s Márou to tak máme... je to lepší. Sice si zamrčí, občas i zaplaká, ale pak zabere, zrudne a hlava mu vypadá, jako by měla prasknout a BUCH !!! To jsou rany... a pak vždycky nastoupí jeho blažený úsměv :)
:s: :s: :s: :s: ježiš, zrovna jak jsem napsala to BUCH, tak malej zatlačil a zarval jak starej chlap :s: :s: :s:
Takže se držte, bude líp :-)

Ahoj, máš doma krasavce ;) . Kýla se určo spraví. S prvním synem jsme nosili měsíc kýlní pásek a po kýle ani vidu... Kyčle přeji aby byly taky v pohodě ;)

15.10.2012

Tak v sobotu měl ten náš Maxík už měsíc.
Neuvěřitelně s ním ten čas letí, asi je to i tím, jak je každý den stejný :-)

První měsíc je pryč
První měsíc je pryč
První měsíc je pryč
První měsíc je pryč

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

my pekli minule koláčky, no malý byl nadšený, dělat dolíčky žárovkou a sypat posypku.. to bylo jeho, včera jsme šli na chvíli ve a spolu jsme pilkou řezali dřívka na krmítko pro práčky... sice to bylo na dlouho aby se nepořezal, ale byl z toho nadšený.

Ahojda Míšo, konečně se dostávám ke komentáři :) . Viki s Maxíkem jsou krásná super dvojka, hlavně je bezva že na něj malá nežárlí, to je šikulka. A Maxík je zas šikula jak pěkně baští, moc Ti to přeju, že se Vám takhle daří, vím jak ses toho bála ;) . Takže paráda, jen tak dál :one: Jo a jak tu holky psaly o tom BabyCalmu, tak nám taky pomohl ;) . S tou pozorností je to u nás stejně, já mám taky pocit, že se pořádně nevěnuju ani jednomu z nich a občas mě to přepadne a je mi to strašně líto. Snad se to nějak ustálí, i když já nemám ten záchytnej bod v podobě školky, ale uvidíme... Tak papa a těším se na nějaké brzké shledání :a:

In reply to by Katulle25

Ahoj Kačí, ani nevíš, jak já jsem ráda, že to kojení funguje takhle bezvadně, snad to vydrží aspoň do jara :-)
Ten BabyCalm asi opravdu vyzkoušíme, zkusili jsme ta homeopatika na doporučení Jiřinky a nějak nám nefungují, dneska je dostane po třetí, tak uvidíme, jestli zaberou...
Určitě to zvládneš nějak prcky sladit tak, abyste měli ty dny cca stejné a spokojené. Moc ti držím palce :-)

19.09.2012

Zítra to bude týden, co se na nás Maxim prvně podíval. Cestu na svět měl jednoduchou, vyndali ho doktoři z plzeňské fakultní nemocnice 13.9. v 8:33.

Sláva nazdar výletu, z porodnice už jsme tu
Sláva nazdar výletu, z porodnice už jsme tu
Sláva nazdar výletu, z porodnice už jsme tu

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak to máme podobně. Když ho vyndali a koukali jsme na něj, tak byl kompletní kopie malé. Když jsme šli domů z porodnice, tak už vypadal trochu jinak. Ale jsou si pořád hodně podobní. Jen mi to máme naopak. Malá je moje věrná kopie a malej vypadá víc na tátu. Tak uvidíme jak se nakonec vybarví. Jinak se máme dobře. Je hodnej, spinká. Akorát neumí krkat a pořád ublinkává a kroutí se jak žížalka jak ho to tam tlačí.

In reply to by jira

A co nějakou fotku, ať se můžu pokochat dalším miminkem :k: :-)
My s krkáním problém nemáme, ale prdy ho zlobí teda maximálně. Ve středu mi přišly BioGaia kapičky, tak kapeme společně s Espumisanem a ještě jsem mu začala dávat fenyklový čaj, tak to nějak i zabírá bych řekla, ale stejně víme o každém prdu :-D

In reply to by Verucira

Zkus, nic tím nezkazíš. Chamomilla se dává i plačtivým dětem, takže jsou pak broučci takový klidnější. A kdyby náhodou nepomáhala, tak ten Nux Vomica ve stejném ředění a stejné dávce. Každý je jiný a nemusí na něj působit to samé. Ale většinou heřmánek funguje.

10.09.2012

Tak a je tady poslední týden mého těhotenství a tvého pobytu v teplíčku, měkoučku a bezpečí mámina břicha Oskárku.

týý brďo, tak to Vás asi vážně nepředhoníme :) moc se těšíme na míry a fotečky Oskárka,...i se setřičkou:)

Miško, moooooc na vás myslíme a držíme vše, co máme :one:
Oskárku, moc maminku nezlob a koukej už vykouknout na svět :-) šupky dupky ven :-)

20.08.2012

... a řekla bych, že je to pravda :s: Když je doma vše připraveno a už se jen čeká, kdy to přijde, je to delší než počáteční čekání na další kontrolu :-)

Devátý měsíc je prý nejdelší
Devátý měsíc je prý nejdelší
Devátý měsíc je prý nejdelší

:a: Míšo, moooooc vám to všem sluší :h:
držím palečky ať to brzy vyjde a podaří se normálně :||):

Konečně jsem se taky dostala ke tvému příspěvku. :)
Vypadáš tak odpočatě a Viki je už culíkatá slečinka. :girl:
Moc ti držím palce aby porod proběhl jak si přeješ a byl za odměnu jako u mne č.2 a č.3. :D
Já už se (možná trochu sobecky) těším na klidná dopoledne s Tomíkem, půjde do školky až za rok, tak si to spolu ještě užijeme. Za prázdniny jsme konečně odplínkovali a zahodili lahev s dudlíkem na mléko.

In reply to by MaKrTo

Ahoj Péťo :-) řekla bych, že si tohle těhotenství užívám snad i víc než to s Viktorkou, možná je to tím, že mi nebylo tak dlouho špatně a takové ty těhotenské neduhy jako pálení žáhy, oteklé prsty a kotníky přišly opravdu až v té finální fázi :-) Navíc je Viki zlatá holka, která je opravdu hodná a i mi "nutí" k větší aktivitě ta péče o ní - procházky, vaření apod., prostě člověk se jen neplácá doma a nepřemýšlí nad těhotenstvím :s:
Vikču do školky také nepřijali, tak budeme válčit i s bráchou doma, jsem na to zvědavá, jak to zvládneme, trošku se toho bojím, ale nějak to půjde. Možná se ve školce uvolní místo a třeba na druhé pololetí tam Viki nastoupí :-)
Gratulujeme k odplenkování a oddudlíkování :-) My Vikče vzali flašku před Vánoci společně s dudlíkem, začali se jí křivit zoubky, tak to šlo z domu :-) a plenky šly dolů loni v září ale plně bez plen je malá od března a vlastně teď v létě jsme to vychytaly k dokonalosti, že si malá sama řekne nebo přinese nočník, takže jsem na ni hrdá :-)
Mějte se Petí moc krásně!!!

Teda Miško,tobě to tááák slušíííí :)Všem to sluší :) Vikinka už je taky pěkně veliká kočička!!Určitě to bude starostlivá sestřička :)Moc ti přeju,aby ti ten přirozený porod vyšel!Jinak ještě 3 dny a já už rodila :///: tak šup šup ;) POhlad pupíček a at to máš hlavně co nejrychleji zasebou a už se těším na fotečky miminka ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka