Deníček uživatele Ei.lin

05.03.2012
Muffiny

In reply to by leonule1

OK, on byl v jiný diskuzi a ten obrázek byl k tomu:-)
tady je recept:
Muffiny s višněmi a čokoládou

150g cukr krupice/krystal
1 vanilkový cukr
2 vejce
320 g hladké mouky
1/2 kypřícího prášku do pečiva
100g másla
100ml mléka
200g čokolády na vaření
cca 150 – 200g višní (třešní/broskví/meruněk/nektarinek)

Cukry a vejce ušleháme elektrickým šlehačem do pěny. Přidáme hladkou mouku a v ní rozmíchaný prášek do pečiva, rozpuštěné máslo s mlékem, nasekanou čokoládu (ty nejhezčí kousky si schováme na ozdobu) a ovoce nakrájené na kousky (od višní těsto krásně zrůžoví).
Těsto rozdělíme do formiček vyložených papírovými košíčky. Navrch zapíchneme pár kousků čokolády, které jsme si dali stranou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 25 - 30 minut.

Nejlepší jsou ještě teplé, ale i druhý den jsou výborné.
Višně teď v zimě mám z léta v mrazáku;-).

02.12.2011

Něco k adventu ;)

Přichází advent
Přichází advent
Přichází advent
Přichází advent
Přichází advent
Přichází advent
Přichází advent

ty jsi vážně šikula :one: , krásně tvoříš!! Andílek je moc hezkej, adventní věnce jsou povedený taky moc!! a botičky pro skřítka od Ježíška :c: nemají chybu :one:
Klučík je roztomilej, v očích mu září pěkný raráškové :c:

In reply to by Kajula

díky :+^*
za šitý věnce může manžel, loni se rozčiloval, že to furt opadává, zvlášť ten na dveřích, a když jsem letos přišla s tim, že zas budu dělat věnce, tak jeho reakce byla: "to zas bude bordel, nešlo by to bez toho jehličí?" :D
Anděl je z loňska, jen přiletěl letos znovu nově naplněnej ;) a botičky/ponožky na nadílku taky, loni byly tři a letos šiju čtvrtou, aby měl i ten menší, už to mám na stole nastříhaný a nalepený obrázky medvídka a sněhuláka, starší tam má mašinku a koníčka :)
jo a klučík je sám pěknej rarášek :s:

06.11.2011

Tak se jdu konečně pochlubit, co jsem v srpnu spáchala pro toho staršího k narozeninám :c: a vypadá to, že ten mladší bude chtít takovýho taky :c:

Kůň pro Beníka k třetím narozeninám:)
Kůň pro Beníka k třetím narozeninám:)

tak to je naprostá bomba, můj malej miluje koně a z tohodle by byl paf. Náhodou za nějakej pěknej peníz by jsi mi to nevytvořila? :///:

05.11.2011

Formičky na kávový zrna;)

formička na kávový zrna
formička na kávový zrna

nesehnala jsem formu :-( a takový naděje jsem vkládala do vánočního trhu. prý jsem nebyla jediná, kdo se na ně ptal...tak snad příští rok budou

In reply to by Ei.lin

jojo, to už jsi sem někdy dávala, že? hledala jsem to u nás v obchodech, ale nenašla...ale na druhou stranu nebyla jsem zase tak aktivní :s: ...taky jsem měla pořád pocit, že je času dost a předevčírem jsem mále dostala šok, že už je 15. a já nemám skoro nic napečenýho :s:
ale formičky budu vést v patrnosti a kávový zrna nechám na jindy...aspoň budou víc chutnat

tak hlásím, že kávový zrna se zdařily :one: , jsou výborný, už skoro i "sežraný" :s:
Ta jakoby marcipánová hmota je výborná, měla jsem co dělat se udržet, abych jí nesnědla jen tak z misky :s:
A ta náplň mi teda dost zbyla, tobě to vychází? Dělala jsem ty malý zrna, měla jsem jich asi kolem 55 kousků, ale náplně mi zbylo hodně.... takže asi ještě zadělam tu marcipku a udělam další zrna :///:
Fakt jsou výborný :one: , i manžel, který tohle jinak nemusí se pořád shání, kde jsou schovaný :s:

23.08.2011

jsou tři roky a tomu mladšímu bylo v sobotu osm měsíců:-)
Takže Samuel měl 68 cm a 8,6 kila a Benedikt 96 cm a 14,6 kila:-) Jsem jim každýmu tipovala o půl kila víc, my nemáme váhu;)

07.08.2011

pár fotek mých kloučků z července:)

Moji kluci
Moji kluci
Moji kluci
Moji kluci

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

díky :) (akorát ty buchty mohly bejt potvory víc tvarohový, nějak toho těsta bylo víc, než jsem myslela ;) )

10.07.2011

Se vám musim pochlubit, co jsem konečně pro synka došila:)))
inspirace z Praktický ženy (letošní květnový - spací pytel pro miminko, a loňský červnový - ta loď;))

spací pytel:)
08.07.2011

Tohle jsem si chtěla zapsat do deníčku, protože ten sen bych nerada pozapomněla:-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak jak jinak:-D To je fakt bomba. ELiška je velká ségra, představuje se ELiška sestlička. ALe taky mu bere hračky, sice mu i pujčuje, ale hlavně to co nechce. Jinak ho občas chytí za ruku a táhne ho jak pytel. Nedělám si iluze, že se budou řezat. Občas ho zalene a pusinkuje, a i když ho lisuje, tak se mu to líbí. Jak se tak dívám s tím termínem, tak do třetice přes kopírák? Já vidím taky ideální odstup ty dva a půl až tři roky. Hlavně nemáme hlídání, babičky jsou na Moravě, tak ať to dám. Moc se mi líbilo květnové mimčo, bylo to na léto, v hicech už měla malá 6 týdnů, tak s es tím popasovala. Tak třeba se nám to podaří :-D Plánujete nějakou dovču?

In reply to by Evucha

:-))) Beník se tuhle měl k nějaký holčičce na hřišti, zachytila jsem že jí říká něco, že ona je holčička a pak jí říkal: Já sem Beníček:-)))) jsem se mohla počurat smíchy:-) Jojo, taky mi zalehává Sama, nejlepší bylo jak jsme se vrátili z moravy a manžel tam má dva bratrance osm a devět let,a ti tam s Benem dováděli a vozili ho na koníka.... a pak doma, jak si Sam lehl na břicho,tak Ben hup a chtěl na něm jet :00:
Jo, mně by se taky líbilo květňátko, tak duben květen, to by bylo hezký, no uvidíme jak se zadaří:-)
chtěli bysme navštívit mojí babičku v Havl. brodě a jinak zatim nevíme:-) Co vy?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jo, to Ben Sama taky takhle zkouší a pokouší, teď jsem byli na návštěvě u kamarádky, ta má holčičku co jí bude v září rok, a dloubal i jí chudinku, potvora jeden:-(
S tim budoucim bydlenim vám držim palce, jak to tam budete mít s prací?

In reply to by Ei.lin

Nějak pořád nestíhám :-) v pátek nakonec jedeme do Jihlavy na dovču, má pršet, tak jak říkal muž, budem týden hrát s ELiškou Černého Petra....Kamarádka nechtěla k Brnu, že tam bydlí, tak prý raděj Vysočinu. Ale necítí se, je čerstvá těhule, tak jedem nakonec sami. S prací uvidíme :-) Já jsem učila na základce biolu, zeměpis a co šlo :-), biolu můžu učit i na gymplu, takže snad prácu najdu, stejně to asi bude jen na část úvazku, podle toho jak budem zvládat. Manžel programuje, takže to asi taky půjde. Teď dělá už tři a půl roku z domu, protože firma tady zrušila kanceláře, všecky propustili a jen on zůstal. Takže má kancelář v Dublinu a občas tam musí. Jak dlouho tam bude nevím, ale teď mu po 8 letech přidali, tak ho asi chtějí. Jen nám blokuje jeden pokoj, takže jsem s prakticky s dětma v 1+1 přes den a spí v jeho kancláři. Což je průšvih když se jim nechce. Ale su strašně ráda, že je s náma, protože s jeho pracovním nasazením by je znal tak leda z fotek v počítači. Včera skončil ve dvě ráno, v pů desáté začal, poobědval s nama a ani dneska nekoupal a furt ještě maká. Někdy mám pocit, že mu každou dovolenou "osolí". A nechcu vidět, jak to bude až se vrátíme. Skoro si někdy říkám, jestli by nebylo lepší vzdát se domečku, stejně nebude mít čas tam něco šolíchat. No nic, přeju dobrou noc a pozdravuj kluky :-)

In reply to by Evucha

chichi, já taky učila, ale výtvarku :D ale jen rok, pak jsem byla dva roky na poště se mi v Praze nepovedlo najít volnej celej úvazek, ten co jsem měla mít na osmiletym gymplu nakonec padnul,protože ten člověk co odtamtud chtěl do nějakýho grafickýho studia tam nakonec nešel a zůstal tam, a pak jsem během půl roku narazila jen na dva čtvrtúvazky a my potřebovali aby nám taky schválili hypo, takže jsem pak byla dva roky na poště a pak už na mateřský :)
No teda máte to taky veselý s tou tátovou prací, to ten můj sice do práce jezdí, ale zase je má tři nebo čtyři směny do týdne, dělá dvanáctky denní noční, tak jsme sice vázaný na Prahu, na domek z toho asi nikdy nebude, ale doma ho zas užijem :D

16.05.2011

Ta skoro s půlročním zpožděním vkládám :D
Adventní kalendář pro Beníka, za ním je jeho mikulášká punčocha ze zelený strany s koníkem a z červený strany s mašinkou :c:

24.03.2011

Tak mám pro vás další svojí dodatečnou chlubící se nadílku :) to jsou dárky, co jsem dělala k těmhle Vánocům :c:

Ještě Vánoční dárky:)))
Ještě Vánoční dárky:)))
Ještě Vánoční dárky:)))
Ještě Vánoční dárky:)))
Ještě Vánoční dárky:)))
Ještě Vánoční dárky:)))
Ještě Vánoční dárky:)))
Ještě Vánoční dárky:)))
Ještě Vánoční dárky:)))
Ještě Vánoční dárky:)))

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka