Deníček uživatele efule

09.10.2012

Na pondělní kontrole mi dr. oznámil že mám nález na porod, CS mi nazapisuje jen hodnotu X,Y,H a číslo mam teď H0,5cm což by mělo znamenat že jsou cesty měkké čípek 0,5cm. Bříško mi tvrdne už dlouho i když to začínam vnímat čím dál víc, do toho se přidala bolest zad jako bych to měla každou chvilkou dostat a v neděli se k tomu pocitu MS přidal navic ružový výtok..fakt to vypadalo že to spíš dostsanu než že budu rodit :s: po chvilce to ustalo i bolest a po dlouhé době jsem spala celou noc :-D

23.07.2012

Ahoj, chci se zeptat na názory na masáž hráze před porodem a na nějakou osvědčenou techniku.(postup masáže)
Něco jsem si na netu našla, ale ráda bych zkusila něco už vyzkoušeného :-)

Ahojda já se masíruju tak že si nakapu olejíček od weledy je moc šikovný :one: mám sním zkušenost při prvnim porodu a masíruju né ze předu od pipinky ale ze zadu, stejně hráz je mezi koncem pipinky a zadečkem tak že masíruji ze zadu a zhruba na půl prstu do hloubky a tlačim přitom na hráz....je to docela fuška :s: na ruku ale dá se to.A pak mi doktor říkal ať postupně přidávám prsty tak že já se dokážu masírovat se čtyřmi prsty :s: Hráz se ti pěkně roztáhne ale když začínáš je dobré začít jedním, potom dvouma atd... Nejlepší je když masíruje manžel, ale tam vždy skončíme :sex: :s: Tak že to se moc hráz nenamasůruje :s: :a:

In reply to by Namba

děkuji za popis,olejiček se kupuje v lekárně? je důležity? nestačí např. lubrikant asi ne že? :-) jinak doufám, že masírovat bude přítel a :sex: závěr by mi nevadil, teda ale po masáži ještě dotaz jak dlouho má masáž trvat? :-)

In reply to by efule

asi se dá koupit v lékárně a nebo ho prodávají všude kde jsou krámky s dětským zbožím a nebo se dá přes net objednat.Určitě důležitý je svým složením a hlavně nebudeš mít žádny výtok po tomhle olejíčku páč je šetrný k pochvě a jejímu prostředí :///: A je tam i popsáno jak často se má hráz masírovat a jak a taky i doba, já masíruji každý den 5 minutek ale většinou doporučují 3x do týdne a 15 minutek :00: :s: :a:

Ahoj, masáž hráze jsem zkoušela ale byl to trošku problém - já si tam prostě skoro nedosáhla :s: . Takže musel manžel - na předporodním kurzu nám říkali - strčit dva prstíky a tlačit směrem ke konečníku a kroužit s prsty do leva a do prava. Jestli to pomohlo to ti fakt nevím, nebo jsem měla akutního císaře. :a: . Jinak slipových vložek jsem kvůli výtoku ke konci těhu spotřebovala taky kvanta.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to je mlezivo, mě začaly téct prsa kolem 20tt a když jsem ve 27tt ležela v nemocnici, mívala jsem do rána mokrou košili :s:

06.07.2012

ahoj, mám pár otázek a budu ráda za každou radu nebo zkušenost.

ahoj, já nevím, mě to moc jako tvrdnutí nepřijde. Tvrdnutí je stah dělohy, je to nepříjemný pocit, celá děloha ztvrdne jako šutr, ucítíš to i na dotek, že je bříško jiné. To, že tě to stahovalo pod žebry bych taky spíš brala k zádům. Tvrdnutí je normální, ale nesmí být časté,říká se cca 5-10x za den max! :a:

06.06.2012
týdny a měsíce těhotenství
06.06.2012

Ten čas, ale letí. Je to chvilka, kdy jsem v ruce držela pozitivní těhotenský test a dnes už začínáme, aspoň podle posledního měření , 6měsíc (22+2) :one:

21.05.2012

Dneska mám za sebou 2 vyšetření a taky jseem dostala 2 fotečky :one: Z té první jsme byli s tatínkem trochu zděšení, trošku šisatá hlava, dlouhý krk a místo bříška balón :-) naštesti foto z odpoledn

Mrňous
Mrňous

Děkujeme :€s€:
Je to bobiš, ještě se nenarodil a už nás s taťkou rozesmál, při ultrazvuku se pořád snažil dát nohy zahlavu, jako by chtěl udělat kotoul vzad, bylo to strašně vtipné :s:

08.05.2012

Ahoj, chci se zeptat jak často jste mrňouse ze začátku cítily, začínám 19tt někdy na přelomu 16-17, jsem cítila takový první vetší pohyb, predtím jen takové náznaky.

tak já jsem momentálně 17+4 a pohyby cítím každý den-ale jen v klidu :) Když si lehnu,natáhnu nohy,napnu břišní stěnu,tak kopanečky cítím skoro pokaždé :) Ale přes den vůbec,běháme s malým,pořád na nohou,v autě nebo MHD,tam to jako fakt ještě necítím :) U Lukyho jsem cítila první pohyby až kolem 22. týdne a to dost nepravdielně zpočátku...

to do mě naše holčička buší pořád :s: ta když se aspon hodinku neozve tak je to zázrak :s: ono bude asi fakt záležet na tom jak se mimiškovi chce :€s€: a nebo i na citlivosti maminky mě to tak říkal doktor..já cítila první pohyby už kolem 16tt :one:

Neboj miminko má zatím hodně místa tak proto ti to připadá že kopká málo určitě sebou mele...počkej až mu trošku porostou nožky to budou kopance ;) já cítila pořádné pohyby až kolem 20tt u obou dětí.

Já jsem těhu poprvé a placentu mám také na přední stěně a první pohyby jsem začala cítit už v 18.týdnu,po dvacátém už pravidelně každý večer u Ulice :s: Neměj vůbec strach,mimi tam teď má ještě dost místa tak si tam bude skotačit jak se mu zachce,než si vytvoří svůj režim kdy bude vzhůru a kdy spinkat ;) Buď v klídečku,nožky nahoru a užívej :€O: :c:

Já měla placentu na přední stěně což mi řekli až ve 22 tt a přes den jsem skoro celé těhotenství pohyby moc necítila. Časem jsem si na to zvykla a nebyla vyděšená jak ze začátku těhu jestli je prcek v pořádku. Moc si těhotenství užívej :a: .

23.04.2012

Co myslíte, může být z tohohle kluka ještě holka? Doktor říkal, že nemůže dát ruku do ohně, tak se chci zeptat jestli některá z vás měla taky takovou fotku a má z ní holčičku :-))

Co to bude.....

Ahojky gratuluju ke kloučkovi, podle tohoto utz je to jasný klouček, ty čekáš první ? Při prvním je to jedno co to bude hlavně že je zdravé příště může být holčička do páru :) :a:

In reply to by Jamuna

Přesně tak, čekám první a je to vlastně jedno, tak jako tak budu mít radost :-) jen o kapičku vic jsem prvně chtěla chlapečka, aby pak případná sestřička měla staršího brášku :-D

jé, tak za mě jasný kluk, takového pindíka měl přesně na ultrazvuku můj Filípek a je z něj Filípek už půl roku :s: :a:

to je jasnej kluk...na šňůru takhle bych to netypovala:) taky jsme měli takovou fotečku a máme doma skoro 11ti měsíčního kluka:)

Tak těžko říct :-), mě totiž doktor ve 21tt řekl, že u nás vidí kluka a o 5 týdnů později z byla 100% holčička, shodl se na tom pak další doktor a i mám krásnou fotku toho "kávové zrnka"...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka