Deníček uživatele eelfik

02.12.2013

Ahoj holky, máte někdo malé miminko s atopickým exémem? Jakou používáte kosmetiku? Koupu v Biodermě, ale nevím čím mám mazat tělíčko a čím obličejík? Můžu červeným excipialem? Aviril raději nepoužívat? A dáváte HA mléko? Maličká má 8 týdnů, před pár dny jsme tedy na radu MuDr. začli dávat HA Bebu, ale ta cena je masakrózní a hlavně po ní má zácpu. Moc díky za rady.

Ahojik,nám hodně pomohl robátko emoliens na zarudlá místa,jinak mažu robátkem těl.mlékem.Do toho mlíka bych asi šla.Jinak když to má jen na tvářičkách zkus bepanthen,třeba to je jen miminkovský ekzém.

Ahoj, tak HA mléko určitě smysl má, má naštěpenou bílkovinu, takže snášenlivost by měla být lepší. Otázkou je, zda nedávat ještě něco "lepšího", kde je ta bílkovina naštěpená ještě více, např. ten Nutrilon Alergy Care. Asi bych zkusila nechat otestovat na alergii na BKM pokud má ekzém už takto malý a hodně.
Co se týká mazání, tak u ekzému musíš právě pochopit, že léčba je vesměs symptomatická a právě je třeba se věnovat spíše příčině (alergie, psychosomatika, zažívání, ledviny, apod.).
Já mám AE od šesti týdnů věku, moji kluci naštěstí ne. Vím, co je to za peklo, zrovna držím celkem přísnou eliminační dietu a zkouším, co se mnou co dělá. Vyzkoušela jsem za život mraky všech možných mazadel. Mně nejlépe vyhovuje konopný krém od CutisHelp pro miminka na ekzém. Excipial je na nic, obsahuje Ureu a z dlouhodobého pohledu vysušuje. Také cokoli na olejovém základě vysušuje. O tom krému Blue Cap jsem četla a samá chvála, tak musím vyzkoušet.
On Ti nikdo moc neporadí, každý to má trochu jinak. Ale přeji, ať to malého moc netrápí.

In reply to by Lištička

Ahoj, no u maličké se to zase až tak moc neobjevilo, má jen vyrážku na obličeji, ale jelikož má starší dcerka má AE, MuDr. říkala, že ho bude mít pravděpodobně i mladší. Vyrážku v obličeji má ale spousta miminek i bez AE. Tělíčko má jinak úplně čisté. Prosím tě, co je to BKM? :) :) Chtěla jsem na mazání něco spíše jako prevnci, resp. ji nechci dráždit kůžičku, abych ty projevy nějak nepodpořila.

In reply to by eelfik

Promiň, nějak jsem přehlédla, že máš holčičku a ne kluka ...
BKM - bílkovina krav. mléka.
Já jsem u kluků jako prevenci dělala, že jsem je téměř vůbec nemyla a nepoužívala žádnou kosmetiku, ani jsem je nemazala, tedy kromě zimy a občas Vitelou (zinková mast). Občas když se hodně pokakali, tak šli jen pod sprchu zadečkem a jinak jsem na otírání prdelky používala od Sebamedu olej. Holčičky mají intimní hygienu náročnější, ale určitě bych to nepřeháněla s mytím a mazáním, pokud to není vyloženě třeba.

02.12.2013

Ahoj holky, malinkatou kojím, ale větší část dostává v umělém mlíčku - teď jsme přecházeli ze Sunaru na Bebu HA. Už třetí den nekaká, občas tlačí, ale nic nevytlačí, jinak je spokojená, hezky pije, nepláče. Zkoušela jsem dát půlku glycerinového čípku a nic. Volala jsem už i MuDr., ale nic moc mi neporadila. Máte s tím někdo zkušenost? Moc díky za rady.

děti kakat opravdu nemusí každý den, ale vy máte i příkrm a to by měli. proč jste přecházeli na HA mléko a nebylo by dobrý zkusit se rozkojit plně? s dobrou laktační poradkyní a jestli byste vy chtěla, to není takový problém.

In reply to by Pechy

Plně se rozkojit problém opravdu je. Laktační poradkyni jsem doma měla. Sama laktační poradkyně mi říkala, že je blbost, že každá žena může kojit plně - záleží na tom, jak velká je mléčná žláza, pokud je malá, tak se mléka tvoří logicky málo. Úplně stejné jsem to měla i u první dcerky. Omlouvám se, ale takové řeči mě vždy jen naštvou, protože to vypadá, že snad kojit nechci.....přitom jsem pro rozkojení dělala vše možné i nemožné.

08.11.2013

Ahoj holky, jsem asi idi.t, ale jak mám správně poskládat ty pleny - všude čtu na třetiny - jak je to myšleno? Mám to poskládat na třetinu a pak přehnout na polovinu a nebo poskládat na čtvrtinu a pak přehnout na třetinu - no špatně se to popisuje. Můžete mi napsat rozměr složené plenky v cm (hlavně tu šířku) - já už se pak k tomu dopracuji:-).

Tak nám v porodnici ukazovali, že jí máme skládat na čtvrtiny. Když si vezmu plenu, tak přeložím napůl a rovnou ještě napůl a pak z té nudle zkrátím délku taky na půl. A dávali jsme dvě na sebe. Na třetinu mi to přijde docela široké na tak malé miminko. Nevím no. Já to dělala takhle a malá měla kyčle v pořádku. Dělala jsem to poctivě celé šestinedělí a na kontrole v 6-ti týdnech bylo vše v pořádku a už jsme nemuseli takhle balit.

Ivettta

plenu si rozděl na 3 díly pak poskládej a nakonec přehni napůl :D :a:

31.10.2013

Ahoj holky, prosím vás, na příbalovém letáku je napsáno 5 kapek denně. Dáváte tedy jednou denně 5 kapek a nebo do každého UM jednu kapku? MuDr.mi řekla, že někdy zabere až podávání Bio Gaia a Espumisanu dohromady, takže dávám to i to. Snad to nevadí. Mám 3 týdenní holčičku, kojím a dávám i Sunar a asi před 4 dny ji začlo moc trápit bříško. Za jak dlouho ty kapičky vašim dětem zabraly? Díky moc.

a proč dáváš sunar,když kojíš? vždyť si jí odstavíš a zbytečně jí bude bolet bříško,ne? no každý kapky fungujou na jinym principu.gaia jsou probiotika a espumisan redukuje bubliny ve střevě.gaia potřebujou týden než se to osídlí.a 5 kapek dohromady.ale kapky nejsou samospásný,nahřívej bříško teplym obkladem,nebo peckama, pak namasíruj olejíčkem - miminka stačí hladit po směru ručiček bříško,netlačit.nejlíp při každym přebalení.dobrý e taky fenyklový olej na to bříško.

Ivettta

Ahoj, nám zabraly opravdu během týdne. Dávala jsem je teda samotné Espumisan jsme zkoušely před tím a ten teda nezabral. Dávala jsem 5 kapek najednou na lžičku. A byl od bříška klídek. Držím palce aby taky zabraly, vím jak bříško umí potrápit a nejen dětičky ;)

24.10.2013

Ahoj holky, mám tady spoustu těhu oblečení. Nemám čas to prodávat a nosit na poštu po jednotlivých kusech, takže to nejprve zkusím prodat vše dohromady..a proto taky tak levně. Je to 16 kusů - 3kalhoty, 1 lacláče, 4 trika, 2 tepláky, 1 plavky, 1 župan, 1 šaty, 1 kojící podrpsenka, 1 tílko, 1 košile. Plus přidám zdarma sukni a ještě teda ty 2 knížky - Kniha knih o mateřství a Příručka pro tatínky.

23.10.2013

Ahoj holky,
mám doma 2 týdenní holčičku a i když je to mé druhé dítko, tak stále něco řeším a bojím se, aby bylo vše ok. Na bříšku má takové jakoby červené mapy. Prostě ta barva není jednolitá.Je to normální??? A taky při každém přebalení má na pupíčku malinko zaschlé krve. Na netu jsem našla, že se to do konce 6nedělí může takto dělat. Nejraději bych šla k MuDr., ale nechci být za hysterku.

Holky, moc díky za cenné rady. Docela mě pobavily vaše komentáře ohledně vypravování se ven :s: , vidím, že v tom nejsem sama. Ještě jednou moc díky :a: .

ahojky,pokuď máš méně mlíčka,tak určitě pravidelně budit-přes noc aspoň po třech hodinách,přes den klidně po dvou,aby se ti začalo pořádně tvořit.Co se týče pupíčku-ano má nárok na slabé krvácení,vždy vyčistit do such lihem a ohýbej jí plínku tk,aby jí neměla přes pupíček a ta plenk to zbytečně nedráždila.A s tou výprvou neporadím-věř,že to časem bude horší,dokuď byl mladší mimino,tak to šlo,dneska je mu rok a nejen,že se rozčiluju se starším,by se laskavě oblékl a nezbořil přitom barák,ještě naháním toho mladšího,abych ho vůbec nějak oblékla :s: :s: hzejména ráno při vypravování se do školky je to celkem sranda :///: nejlepší je obléct mimino,vrazit do kočáru ven nebo na chodbu (nevím jak bydlíte) a doobléct starší :) chce to jen cvik,neboj,za chvíli si to sedne ;) co se týče těch mapek,tak to bude nejspíš jen horším prokrvením,někdy to miminka mívají,že jsou tková flekatější ;) časem se to zlepší :)

co se týče frekvence kojení, záleží na tom, jak mimčo přibírá. Pokud málo, tak je potřeba krmit častěji, pokud dost, tak stačí laktaci podpořit odstříkáváním a mimčo budit nemusíš. Já bych se v tomhle poradila s pediatrem.

no a pokud jde o to, jak se se dvěma dětma vypravit ven, tak věř, že se to za pár týdnů zlepší ;) my když jsme začínali, mívali jsme běžně hodinu zpoždění oproti tomu, jak jsem si to naplánovala, teď (mladší už má rok a čtvrt) už pár měsíců umíme přijít na dohodnutou schůzku se čtvrthodinovým předstihem :s:

Ahoj a má to jen na bříšku? Moji kluci měli i ruce někdy i nožky-nic to není a i sem tuhle četla, že je to u novorozenců běžný...S tím pupíkem se mi to teď u druhého syna stávalo taky-nečistíš to moc často lihem? Já to dělala třeba dvakrát, třikrát denně a pak jsem se dočetla, že ten líh ho vysušuje, že max. jednou denně. Takže každý večer jsem mu tam jen kápla a byl pokoj ;) Jinak v porodnici mi říkali, ať ho v noci klidně nechám 5-6 hod. Ten můj hladovec se stejně budil sám cca po těch 5 ti hod. a trvá mu to i do teď (3,5 měsíce) :s: Taky mám doma starší dítko (3,5 roku) a taky jsem zpocená až na :zadek: než se vypravíme. Jediný co se zlepšilo, že už nejsem tak vynervovaná, prostě jsem otupěla :s: ...Už neřešim, jestli malej chvilku brečí než se starší svým šnečím tempem oblíkne :s: :s: :s: :a:

07.10.2013

Ahoj holky, dnes jsem 39+2. Dnes ráno jsem krvácela, tak jsem valila do porodnice, tam mě zkontrolovali a jsem na 2 cm otevřená, čípek 2 cm a prý jsem krvácela, protože se tam dole otevírám. Nad ránem a ráno jsem občas cítila bolesti podbříšku. Od poledne jsou ale častější a dost bolestivé, ale nepravidelné - od co 7 až po co 15 minut.

Ahojky,mám to samé,odtekla mi hlenová zádka,včera zase trochu byla taková narůžovélá a pokaždé když jdu na záchod tak malinko hlenu utřu,ale není to pravidelné,mám termín ted 11.-12. října,takže jsem na tom stejně,v pondělíjsem byla na monitoru otevřená na 2cm a připravená k porodu už asi měsíc,takže taky čekáme,dost mě bolí podbříšek a nepravidelné poslíčci,tak jsem taky zvědavá kdy to
příjde.Taky jsem druhorodička,tak to máme opravdu stejně ajsem zvědavá,která ten porod bude mít první za sebou,držim moc palečky a hlavně bezbolestný porod :s: papa

já měla neco podobného a také jsem nevedela... bylo to 3 týdny pred porodem... nakonec jsem si do porodnice dojela autobusem a tam protrhli plodové obaly, aby se malé chtělo ven ... zatím vyčkej, ale raději měj tašku a mobil poruce :-) a pokud odtece plodovka tak jed urcite hnedka...

Sestřenka měla něco podobného a pak jí to ustalo, ale může se Ti rozjet i porod. Jak radí holky pode mnou, teplá voda a uvidíš, zda se to uklidní či rozjede. Já měla druhý porod delší než první.

Vím, že to tu nikoho momentálně nezajíma, ale strašně ti závidím :-). Taky jsem si tohle chtěla prožít, rodila jsem 2krát, ale vždy vyvolávačka. Nemohu ti tedy poradit, ale přeji ať je všechno v pořádku.
P.S. teplou vanou zřejmě nic nezkazíš a jak psala už jedna maminka, bud se to rozjede nebo zastaví.
Hodně štěstí...

Tak asi už se to chystá, ale určitě bych ještě chvíli vyčkala. Ne každá druhorodička to musí mít mnohem rychlejší. Dala bych vanu a uvidělo by se. Nevím za jak dlouho bys byla v porodnici. Každopádně si myslím, že se uvádí, že se má vyrazit až když je to pravidelně po pěti minutách. Jestli máš ale nějaké obavy, tak je určitě lepší vyrazit dřív. Já můžu těžko radit. My jsme vyráželi po prasknutí vody, takže v tomhle směru jsem byla docela ráda, že nemusím řešit jestli jet nebo nejet. Po prasknutí vody se má vyrazit co nejdříve. Dej tu vanu a snad budeš moudřejší.

13.05.2010

Holky, prosím vás, četla jsem, že do porodnice se má jet, když jsou bolesti po 5 minutách déle než hodinu a jsou čím dál víc intenzivnější.

Držím pěsti, jestli to je ono... A jsi ještě tu, nebo se potkáme pak na pokoji v porodnici? To jsem zvědavá :-D

Hodně holek má před porodem sedánky na záchodě.... tělo se potřebuje vyčistit..myslim, že už je to ono ;-)

Cauky, ja to mela taky tak... jak dlouho mas uz bolesti?Dej si vanu, pokud se to nezlepsi, tak budes rodit a to prejde, tak jsou to poslicci.Drzim pesti.Katka

Ahoj, já jsem to v prvním těhu měla taky tak a jela jsem a už si mě tam nechali... ale měla jsem to celou noc. Zkus si dát teplou vanu, jestli ti to nepřestane, tak jeď!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka