Deníček uživatele Draconela

09.03.2010

Ahoj holky, trochu ( no vlastně pořádně) vás teď zanedbávám, ale nějak mi prostě s tou mou dračicí nezbývá čas...ale teď k mému dotázku.

Holky, já mám asi druhý šestinedělí, už to mám 3 týden a nevypadá to, že by to chtělo nějak přestat :\\:

3 měs po porodu nachlup a je silnější než před ním...déle před a po špiním a 2-3 dny je velmi silná... :-( bléééé

První MS přišla cca 7 měsíců po porodu (kojím a neberu žádnou HA), byla celkem slabá a asi 3 dny. Tak jsem si říkala super, pohodička. Další pak přišla asi po 35 dnech a byla silná jak :pig: a asi 8 dní :00: Tak uvidíme co další.

10.02.2010

Ahojka holky, já už jsem vážně hotová, ta moje potvůrka má v noci spaní, že mě jde z toho na mrtvici :r: :O .

In reply to by Draconela

Marti, já mám pytel taky bez rukávů ale stejně ještě přes Viktorku přehodím deku. No myslím, že jí na ruce není zima, jako třeba nám ta deka nepomůže, ona ty ruce pod dekou neudrží, nebo ta vaše jo? Já když je zima, tak ji dávám pod pižámko ještě bodýčko s dl. rukávem.

In reply to by Draconela

ja mam s dlouhyma rukavama a jsou odepinaci a davam ji do toho normalne v overalku.

Pises, ze ti usina u prsa, precti si tu knizku, fakt, stoji to za to. Roza usinala sice sama v postylce, ale zavinuta a s dudlikem, tak jsem ji to sebrala a taky mi to prvni dva dny rvalo srdce, jak brcela, ale ted uz v pohode, i pres den, dam ji do pytle, do postylky, asi minutu rve a pak uz jen brbla az se ubrbla ke spanku :) a budi se mnohem min. Prekonas ty prvni dny a pak uz to bude jenom lepsi :one:

30.01.2010

Ahojky tety, tak v pátek nám bylo 7 měsíců :||): ... toto letí, nestačím zírat :jawdrop: .

Je nám 7 měsíců
Je nám 7 měsíců
Je nám 7 měsíců
Je nám 7 měsíců

Je to šikulka ta Zuzu blondýnka. :) jak jsi ji naučila to paci, paci? Já to s Danem dělám x krát denně už jak dlouho a ten natvrdlík to pořád nechápe. :n: :s:

In reply to by mikoss

No já jsem to s ní taky dělala x krát za den asi měsíc a pak to najednou udělala sama. A tááák jsem veliká už taky umí krásně. Je to prostě moje šikulka. Musíš mít trpělivost, kluci jsou na některé věci pomalejší. :C]]:

30.01.2010

Ahojka holky, kdo má autosedačku Espiro Optima Pro 0 - 25 kg? V jakém autě ji máte?Sedí dobře a jak složitá je montáž??

Ahojky, vím že je tohle už stará diskuze ale projíždím všechny články které se týkají teto autosedačky! Včera jsem si ji taky vyhlídla na netu protože jde dát i proti směru ale jsem zaskočená že některým nepasuje do auta :( My tady nemáme nikde poblíž obchod se sedačkama tak ji nemohu vyzkoušet a jsem z toho dost smutná :? Taky jsem si myslela že jsou všechny tak nějak univerzální... Ale co! My máme Fabii Sedana tak jsem mysela jestli bys třeba nevěděla jestli to do tohoto auta sedí nebo ne :00: Budu ti vděčná za všechny informace :+^*: :+^*: :+^*: :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jééé Mirko, to bys byla moc hodná :) Já to vajíčko právě taky dopnu jen tak tak takže to asi nepujde ale když to budu vědět na 100% tak budu mnohem klidnější a budu vybírat klasickou 9-25 kg polohovatelnou po směru :00: A vy jezdíte proti nebo po směru?? A jak máš starého prcká? :+^*:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Aha, no tak aspon že tak :) Ale Klárce je teprve 6,5 měsíce a má cca 8 kilo :s: Tak možná ještě tak měsíc vydrží ve vajíčku ale raději už se poohlížím po něčem větším :one: A to jsi ho tam dávala až ted od těch 9ti měsíců nebo už dříve?? :+^*:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jj tak budeme se snažit vydržet co nejdéle...nohy tam nějak naskládáme :s: ale pokud bys byla tak hodná a vyzkoušela bys mi ji v tom sedanu tak bych ti byla moc vděčná... vyzkoušej mi ji prosimtě i po i proti směru :+^*: :a:

24.01.2010

Ahojka holky, tak se vám musím "pochlubit", dneska jsem poprvé Zuzu uvařila a bylo to... totální fiasko :jawdrop: :? :( . No, videjko vám sem hodím později :00: .

protlaky a zeleninku zamrazuji v kaliskach a kelimkach od koupenych pomazanek,zavru vickem a super!!!!! :one: :dance:

Tak našemu Danulkovi taky moc nejedou kousky. Sní to, ale je naštvaný. :O
Zamrazuju ve skleničkách. Ono to trošku zvětší objem, tak to nesmíš naplnit až po okraj a nepraskne to. :a:

taky si myslím, že ti to nejí kvůli tomu, že ve skleničkách je to úplně rozmixovaný. Já zatím mixuju, jednou jsem to zkoušela jen rozmačkat vidličkou a dávila se mi. A nezamražuju, vařím vždy na tři dny. A to je vždy asi 1mrkev,1kuř.prso a 1brambora. Pokaždý jen vyměním mrkev za vícedruhovou zeleninu nebo brokolici, špenát či květák. Držím pěstičky ať ti malá pěkně papá. :a\|:

Ahoj, jestli používáš zmraženou zeleninu, tak bys hotové jídlo už zmrazovat znovu neměla.

to jsou urcite ty kousicky, co ji vadi a vubec cela ta struktura, jestli mas spatnej mixer. me se mala taky poprve strasne davila, ale asi napotreti uz jsem to vychytala. v tech sklenickach je to uplne hladounky a je v tom hodne vody, takze jsem postupne pridavala vic vyvaru a taky brambory to delaji hodne suchy, lepsi je dat vic zeleniny. ja bych zkusila nekolikrat jen zeleninu s bramborem bez masa a rozmixovat uplne dohladka a pak teprv zkusit s masem, to ma uz jinou strukturu.
jinak, ja nic nemrazim, varim kazdy den cerstve a kdyz nekam jedem nebo fakt nestiham, tak dam sklenicku, ale to spis vyjimecne.

15.01.2010

Holky, je možný, že by mi malá začala odmítat MM? :?

Tak dneska opět stejný scénář, ráno jedla v půl 5, pak jsem ji nechala schválně do 8:45 vyhladovět, MM si cucla párkrát a začala kousat. Udělalal jsem ji jogurt s přesnidávkou a nechala si ještě přidat :00: :( já se z ní picnu. No obědu teď taky moc nedala, tak ještě počkám a docpu ji. Něco jíst přeci musí no ne?

Ahojky,
co si na nás ty červíci vše nemyslí viď?
Byli jsme na tom stejně, po zavedení příkrmů jsem přes den kojila, až jsem postupně přestala, protože Marťa u toho vyváděl šílený cirkus a místo aby pil, tak si hrál a kousal - sice jen dásněma, ale to stačí, stisk má opravdu velkej. :P Takže teď už kojíme jen v noci a ráno a jinak přes den papá dopo přesnídávku, oběd zeleninku, maso atd.. odpo jogurt s přesnídávkou, navečer má 120 UM a na noc kaši. Přes den mi jinak pije jen čaj. Když jsme mu dala oběd zapít mlíkem, všechno :sick: ://:
Zkoušej to dál a když to nepůjde, tak se netrap. Oni už pak prostě tolik mlíčka nechtějí, když papají normálně. Já se jim teda nedivím, v životě bych se mlíka nenapila :sick: :s: :s: :s:

ahoj, tak to jako když mluvíš o Markétě. Tohle jsme měli týden. Ráno jsem jí nakojila ve 4 hodiny a poté jsme šly spát. V sedm jsem jí chtěla opět dát prso a ona nechtěla. Odvracela se odemě a vrčela :s: . Byla jsem z toho docela překvapená (ona taková závyslačka). Ve čtvrt na osm vodim Ondru do školky, tak jsem si říkala jak to vyřešim. S hladovou jsem jít ven nechtěla. Tak jsem jí dala pribináčka a byla spokojená. Hltala. Měla prostě hlad ale prso nechtěla. No dopadlo to tak že po týdnu bojkotování si zase ráda cucne. Už to ale nini co to bývalo. Myslim si že už prso bere spíš jako spestření jídelníčku než jako jídlo. taky po něm vydrží kratší dobu najedená. Přes den kojim jen 2x a přes noc taky. Mám doma pro jistotu koupený sunar. Uvidíme zda si vezme flašku. Ondra se odstavil v 10.měsících a bylo to stejné jako u markétky. Takže to vypadá že s kojením pomalu končim :a:

Ahojky, Kolikrát ti to udělala? Já jsem z malýho jídelníčku teď taky zmatená, někdy si dá mlíko i 6x za den a někdy ho chce tak 3x, je to různý a jí i v různých hodinách, jak kdy. Ale je pravda, že po zavedení příkrmů už mlíko tolik nechce jako dřív. Chutná mu všechno i ta příšerná brokolice, přesnídávky, domácí ovoce, prostě všechno a mlíčku už tak nedá...

In reply to by Martta

No dělá mi to zhruba už třetí, čtvrtý den, dřív si ale aspoň trochu cucla, než jsme šly, ven, včera jsem do ní nedostala než pár cuců a začala kousat. fakt je, že v noci mi taky spí líp, budila se po 2 hodinách a třeba dneska se mi vzbudila v 10, v půl 1, v půl 5 jsem ji víceméně pomohla a vstávaly jsme až v 7:45, což teda poslední dobou fatk nebylo zvykem. No já nevím, možná je opravdu čas, aby začala míň pít moje mlíčko, přecii jen jí bude 7 měs., tak na mě pořád taky nebude viset, že jo. No uvidím, za chvíli jde snídat, tak jsem zvědavá, co bude, že by se ale nějak urgentně hlásila o jídlo, to teda fakt ne.

14.01.2010

Holky, co jsme najely na příkrmy má Zuzu tužší kakání.

my meli to same...maly my nekakal i 3 dny...zadne svestkove ani hruskove stavy nepomahaji....musi hodne pit treba i 300ml a hlavne omezit mrkev jsem neverila ale je to ono mrkev zatvrzuje rekla nam dr.a fakt...

In reply to by iv123

jj, přesně, ani nám švestičková šťáva nepomohla. Dneska jsem do ní zatím narvala 200 ml čajíku a ještě jí dám, ať má opravdu aspoň těch 300 ml. Jinak těžko omezit mrkvičku, když je v každém příkrmu v lahvičce a vařený mi zatím malá nejí :( ://:

In reply to by Draconela

kupovany tak s nejmensim obsahem mrkve...nam to teda zabralo..i kdyz nekdy to ma tuhsi ale uz tak netlaci a netrapi se jak predtim......a to piti je super 200-300ml nastesti niki pije porad tak uz jsem rada,,,ja sem se trapila jak tlacil.....a zadne stavicky nepomohli....jo a jeste mu davam casto cerstve nastrouhane jablicko(to ma rad)a to je dobre na traveni.....tak se mej pa pa

13.01.2010

Tak tohle je naše Zuzu, už jsem vám dlouho nic nenahrála, nějak nebylo kdy, i když fotek máme doma hafo :one: :a:

Naše Zuzu mix
Naše Zuzu mix
Naše Zuzu mix
Naše Zuzu mix
Naše Zuzu mix

Jé, vy jste ještě blonďatější, než my! :s: Ta poslední fotka je skvělá. :s: Jinak to má na hlavě modřiny, nebo se mi to jen zdá? Nemá to z toho, jak žuchla na zem? ;)

In reply to by mikoss

No jo, malá je po n ás bleďoučká a bude nejspíš zrzečka, takže to má zatím hooodně světlé a to na hlavě? Nééé, to nejsou modřiny, to má takové tmavé fleky, když byla malá, byly to takové ty šupinky a jí tam po tom zůstaly takové fleky, nevím co s tím, nechci do toho dloubat, má to přeci jen na fontanelce, tak to nechávám tak...

13.01.2010

Ahojka holky, tak se přidávám do klubu matek, kterým jejich miminko od někud někam spadlo.

Taky se přidávám. Měli jsme premiéru minulou sobotu, byli jsme u babi, dali ho spát na letiště a mladý pán se rozhodl, že hned po probuzení si skočí. Odnesl to sedřený nos, ale jinak vše ok.Slzy jak hrachy, matka infarkt, ale za chvilku už byl vysmátý. Teď se tomu směju, ale vyletěla jsem tak, že jsem shodila a rozbila tu velkou stojací lampu v obyváku :-D

to se stane, alespon to má už taky za sebou :s: mě malej nedávno skočil z postele na zem šipku a to už by mohl mít malinko rizumu když je mu 16měsíců

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Malá je v poho, už o tom určitě ani neví, fakt neměla ani škrábaneček, naštěstí fakticky spadla šikovně mezi postýlku a přímotop co visí na stěně, možná dokonce i na deku, kterou skopla, ale to jsem si v tom šoku nevšimla :00:

Jak se říká, takových ještě bude.... přesně to samé se mi stalo minulý týden. Taky tam měl zábrany....ale nepomohly :00: Na hlavě pak měl malou bouli, červenou spálenou od koberce asi :00: Chvilku ječel, ale pak dostal večeři a už si ani nevzpoměl. ;) Manželovi jsem to ani neřekla. Taky bych si vyslechla, že jemu by se to samozřejmě nikdy nestalo. Jednou se Dan dokutálel k jeho milovanému zesilovači a kopal do něj. Samozřejmě jsem byla já ten blbec, že jsem tam nedala překážku. Ale že on ho permanentně dřív nechával na gauči jen tak a malý se mohl každou vteřinu překulit a spadnout, to už nic..... :s:

12.01.2010

červíci, kolikátého dostáváte rodičák?

No tak koukám, že to každýmu chodíé jinak. mě teda ještě nepřišlo nic, ale došla mi proplacená dovča z práce, tak hlady neumřem, aspoň něco...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky