Deníček uživatele divoska..

12.03.2009

:O ahoj těhulky a maminy, už dva dny mě drží hnusná chřipka. Celé těhotenství jsem se jí bránila a ted na konci těhotenství mě postihla.

Ahoj, já prodělala virózu. Doktor mi říkal, že si mám dát paralen jenom při vysoké teplotě (nad 38°C) jinak to prý nemá smysl a max. dva denně. Byla jsem cca v 11 tt. Měla jsem i jitrocelový sirup, ten je v těhu v pohodě. Jinak záleží na tom, co tě trápí. Pokud rýma, tak jsem pro těhu kapky pinosol, ale mě moc nepomohly. Některé užívají také vincentku. Dále takovéty babské rady jako cibule s medem a různé zábaly.
Drž se.
J.

27.02.2009

:? Ahoj maminy a těhulky, mám takový dotaz. Jsem ve 32.týdnu těhotenství a už pár dní mě dost často tvrdne bříško.

Jsem taky ve 32tt a taky mě poslední dobou bříško zlobí, magnésko nezabírá. Mám pocit, že mi ten pupan praskne. Jak jsem tu tak četla, tak už to asi budeme muset vydržet. Pá a drž se!

Ahojky,mě tvrdlo bříško od druhého trimestru a ke konci už to bylo skoro pořád,je to normální,neboj..Verísek a Sašenka

Ahojky,mě tvrdlo bříško od druhého trimestru a ke konci už to bylo skoro pořád,je to normální,neboj..Verísek a Sašenka

ahojky,
jsem taky 32tt a mam neco podobyho :( vcera jsem mela uplne tvrdy bricho a bolelo me a bylo mi zle :( Prvne jsme se uplne lekla co se deje a dneska uz dobry,tak snad to nic nebude ;) No,jo uz se nam to krati.

Tak mě tvrdne už od 20. týdne. Je to pěkná otrava, tvrdne mi každou chvilku a je to čím dál horší s tím jak malej roste a je hlavičkou dolů takže když jdu venčit hafana tak jdu jak naprcaná kačena jak se mi chce hned čůrat :///: no jo jenže s tím nic nenadělám, brala jsem magnesium ale stejně to moc nepomáhá. Jinak se mi to na porodních cestách nijak neprojevuje tak prej je vše vpořádku.
Je to sice nepříjemné ale co bych pro malého nevydržela že ano. Myslím že nejlepší je zajít na gyndu ať tě taky doktor uklidní. Já tam letěla hned jak mě začlo tvrdnout.

11.02.2009

:r: ahoj těhulky a maminy omlouvám se že píšu o svém trápení ale musím se nutně vykecat..... jsem ve 30.týdnu a už spíše odpočívam a jsem celé dny sama, přítel totiž chodí domu až večer, ale co tim chci říct.

Ahoj, já si myslim, že by bylo nejlepší si sednout a promluvit. Třeba ho něco trápí a neví jak ti to říct.
Já jsem teď ve 22 tt a s přítelem ještě nebydlím. Bydlim u rodičů a přítel za mnou jezdí. Taky byl takovej všelijakej, podrážděnej, nervózní...Nakonec z něj vypadlo, že si dáváva za vinu že ještě nemáme hotový společný bydlení, že budeme rodina a vlastně spolu skoro nejsme. A za další, já bych se vdávala a čekala jsem, že se o vánocích "vyjádří" a ono ne a zase byl takovej divnej. Když jsme si sedli, tak mi řekl, že mě miluje, že si chce být pořád se mnou, ale na svatbu prostě ještě nemá (ani ne před rokem mu zemřel náhle tatínek). A já to chápu.
Tím chci říct, že někdy chlapi prostě nemluví o tom co a jak cítí a na nás asi je, že to máme vytušit, nebo co? Já myslim, že i ve tvým případě, tam NĚCO" takovýho bude.
A ten pejsek...no já nevim. My máme dva pudlíky a ti spí v posteli (u rodičů), ale jakmile skočej na mojí postel, tak letěj! A jsou to naši mazlíčci. Držim ti palce ať se to co nejdřív vyřeší. paA.

Ahoj

jsem taky těhotná a máme doma dva pejsky MOpse, což je obdobná rasa.
Tento problém jsme s přítelem řešil jako první, když jsem se ozvěděla, že jsem těhotná. Kluk má dvanáct a v životě nespal na zemi a malou holčičku jsme si pořídili. když jsme přišli o první miminko. Nahradila nám tu hroznou ztrátu a je to naše holčička. Jak říkají ostatní maminky je to o kompromisu. Miminko bude spát s náma v ložniici, ale ve své postýlce, kterou budu mít u postele. Miminka stejně nemají v posteli co dělat. Zvyšuje to riziko syndromu náhlého úmrtí a když si budu chtít s miminkem lehnout do postele, tak půjdu do dětského pokojíčku, kde pejsci nebudou mít přístup. Vždy se to dá nějak udělat, aby byli všichni spokojení. Jen to chce domluvit se ze všemi zúčatněnými.

Určitě zas bude dobře možná mu je i nepříjemné že nemůžete bydlet sami bez rodičů .S tím psem ,hold mě by ani nevadil pes doma jak v té posteli ,už kvůli hygieně, i když je to mazel tak všeho moc škodí určitě si budeš chtít brát i miminko do postele a co když se mu pak do pusinky vloudí nějaký ten chlup nedej bože si ho pejsek splete s dekou a lehne si na něj a myslím si že je pak jedno jestli je to malý či velký pes prostě souhlasím s přítelem pes do postele ne.A to že teď spolu moc nespíte tak to se určitě brzy obrátí neboj až se mimi narodí bude i on na měko.A za maličkosti ,které teď řešíte muž neodchází neboj.Tak přeji hodně štěstíčka a rodinného klidečku :one:

Ahoj, tak co čtu tak tady budu asi jediná která napíše toto: pejska bych v posteli nesnesla taky. Pokud je to malej pejsek ať spí v pelíšku (proto se pelíšky prodávaj), pokud je to velkej pes, tak ať spí na chodbě nebo venku v boudě. Chápu že ho máte jako mazlíka, ale pořád je to zvíře..To že přítel řekl že od tebe odejde je od něj ošklivé-zrovna když jsi těhotná, ale asi je z toho opravdu nešťastněj. Je možné že ke psům nemá takovej vřelej vztah jako ty. Brzy budete mít mimčo a pokud se společně nedokážete dohodnout na tomhle problému-pokud ty nedokážeš pochopit jeho pocity tak to asi nemá velkou budoucnost...
Zkus udělat kompromis že pes bude spát s váma v ložnici, ale bude mít vlastní pelíšek...otázka je, zda to ten pes přijme..

to je zajímavé, on ti říká, že ho nemáš ráda? Holka, tak k tomu se postav, udělej prima večeři a pejska někam zavři, když mu tolik vadí, provděpodobně je to pejsek mamky, ne? Asi byneměl spát s vámi v posteli, když si to přítel nepřeje...možná má taky depku z toho, že je furt v práci, to nikoho nebaví..

29.01.2009

:cc): ahoj holky vím že je to brzo se ptát, ale zeptám se. Termín mám 24.4. a pomali začínam uvažovat co si vzít to nejnutnější do porodnice..... Můžu poprosit o radu?

Ahoj, s Brnem a porodnicema ti bohužel neporadim.
Ale stim co do porodnice snad jo a nač si nevzpomenu já tak určitě ti doplní někdo další :///:
- jendorázové kalhotky - koupíš v lékárně nebo na netu na webu www.promi.cz, doporučuji ty nohavičkové určitě 2 balení
- podprsenku na kojení a vložky do podprsenky
- svoje pyžemo - musíš si zjistit v porodnici jestli ti daj erární. Většinou dávaj
- sprchoví gel popř.šampón, pokud používáš lactacyd nebo něco podobného tak taky
- ručníky, alespoň 2 /kdybys je ušpinila od krve/ taky dávaj erární - záleží na tobě
- dudlíka - doma vyvařit a nebo to udělaj sestřičky v nemocnici
- plenky - doporučuju - sice dávaj v nemocnici, ale omezené množství
- podložku na přebalováni - prodává se v tescu,drogérii-jsou to takové ty čtvercové velké plenky (papírové)
- můžes si vzít i košilku nebo bodýčka s dl.rukávem - sice dostaneš erární - ale taky nedostatkové
- teplé ponožky - pokud nebudeš rodit v létě tak stačí klasické
- župan
- mast na bradavky (panthenol) nevim přesně jesti se tak nazývá-nám ho dávali, ale nevim jestli je to všude
- svůj rodnej list
- těhotenskou průkazku
- občanský průkaz
- papírek s napsaným jménem pro kluka a holčičku - vyplněný a podepsaný /odevzdáš na přijmu/
- klasika higiena (zuby,hřeben..)
- pokud nechceš dostat klasickej klistír, tak doporučuju v lékárně zakoupit čípek a nebo vodičku. Budou se ti na přijmu ptát jeslti máš vlastní preparát. Já jsem neměla a moje prdel zažila opravdu středověk :00:
- drobné peníze - do automatu, kdyby tě honila mlsná - jídlo nic moc výživné....taky knám jezdila pani se stánkem s novinama a časopisama - takové zpestření když mimi usne :one:

Už nic jiného mě nenapadá. je to trošku zpřeházené, ale ty se v tom určitě vyznáš....

-

tak s brnem ti neporadím ja rodila v Hradci Králové. Jinak do porodnice jsem si brala: župan, ale nenosila jsem ho!!
hyg. potřeby
ručník, ale používala jsme erární, protož efurt z tebe teče krev!!
dostatek kalhotek
pár plínek pro mimčo
oblečení, pro sebe i mimi až půjdete domů, ale to ti chlap může přivést potom
něco ke čtení, a neperlivou vodu na pití
kojící podprsenku a tampony do podprsenky
no a to je asi vše....
Ahoj Jana a Vikoušek

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka