Deníček uživatele damilka

19.11.2010

Prosím o radu majitelky kočárku Bugaboo bee. Koupila jsem si tento krásný kočárek jako druhý. Původně jsem myslela, že přes zimu ho nechám jen na nákupy a bude až na jaro, léto.

já jsem do Bee vyzkoušela několik fusaků a fakt tam nejlépe padne ten jejich origoš, nahoře se přehne přes opěradlo a vůbec neklouže dolu a ač se to nezdá, je hodně teplý. Ale hezky tam vypadají i fusaky Lodger Bunker a Elodie Details ;)

In reply to by damilka

Ahoj,na Bee Plus se dělá nový fusak,ten starý je na Bee Plus moc krátký kvůli výsuvné opěrce a i snad otvory na pásy jsou jinak.BGB teď dělá nově univrsální fusak,který pasuje na Plusko a Cameleona současně.Dnes mi přišel a jsem z něj nadšená,protože je daleko teplejší než původní fusak na Bee a je takový hodně pevný,na rozdíl od třeba Elodie Details drží tvar. A opravdu doporučuji,protože jak píše Klárka nádherně na kočárku drží,připíná se za knoflíky pod boudou,takže vůbec nesjíždí.Jo a je dost dlouhý,Mathiaskovi je 16. měsíců a vejde se super.

03.01.2010

Ahojky, prosím o radu: malej má dnes 4 měsíce, plně kojím, jenže v noci se mi budí na krmení každé 2-3 hodiny.

nam se maly budil skoro do tech 4mesicu co 2-2,5h a tetkom zacal papat co 3-3,5h,my kojime castecne a dokrmujeme od zacatku
a my mame zatim zakaz cehokoliv mimo mlicka
preju aby zacal papat lip :a:

Ahojky, my mame pul roku, budime se co 2-3 hodky,a bohuzel kasi jsem zkousela, a stejne to nepomohlo:( Nekdy mam pocit, ze oni chteji jen pozuzlat prso:))))) jestli ti pekne pribira, tak mi prijde zbytecny ho cpat jeste kasi, maxim. bych to tak 2 dny zkusila, spis preji pevny nerviky:)))

Ahoj, nam je 10 mesicu na nas malej drobecek se budi tak jednou za hodku - za dve hodky... Porad kojim a Davidek uz basti uplne vsechno.. Takze ti popreju jen pevny nervy :a:

18.11.2009

Ahojky, jaké máte zkušenosti s odsávačkou do nosu na baterie?

Co jsem zjistila, tak jsou na baterky dvě. Já měla možnost vyzkoušet jednu zn. Cleanoz. Ta je opravdu špatná, nic nevysaje, ale asi před týdnem tu psala jedna mamča o té druhé, nepamatuji si značku a moc si ji chválila.

28.10.2009

Ahojky, poraďte co dát 8 týdennímu miminku na kašel a teplotu? Koukala jsem na Panadol baby a ten je až od třech měsíců? Zítra půjdu k doktorce.

my sme byli nemocni v 6tydnu a na radu dr sme dali na teplotu panadol,ale zalezi kolik tu teplotu ma,bohuzel nic pro tak male mimca neni,ale kasel sme nemeli mozna ten hedelix nebo co to je,
at se ti brzy uzdaravi :a:

jestli jdes k dr. zitra, tak bych radsi nic nedavala, jinak myslim muzes hedelix a 1/2 paralen. cipku (mozna 1/4, tusim, ze je to nejak podle vahy) žabka, kája a kačenka

27.10.2009

Ahojky, kdo mrazíte mateřské mléko a v čem?

Ahoj, já to mrazím v obyčejných pytlících na led - jen než to do nich naleju, na jednotlivé dílky si napíšu datum. Už mám vychytané, že jeden dílek je cca 10 ml :-)

Mám také kelímky od Aventu... Teď na mlíčko a potom si chci připravit do mrazáku příkrmy.
J.

ahoj ja pouzivam kelimky od Aventu,ale taky jich mam malo,tak mi kamaradka poradila,ze to dela v tvorickach na led,tak jsem to vyzkousila a super,a muzes si toho zamrazit kolik chces.

23.10.2009

Ahoj, malému je 7 týdnů a máme koliku, neustále pláče. Vyzkoušeli jsme Sab simplex i Babycalm a nic nezabralo.

Kapky můžou zabrat až po týdnu a pro začátek je dobré je kombinovat ještě se Sabíkem nebo Baby Calmem...než nastane jejich účinek (breberky se musí v bříšku zabydlet)...já kvůli antibiotikám začala ještě přidávat i kapsle Lactobacílky - a malý už je bez bolení...kapky ale dávám dál, už je nám 4,5 měs.

Ahojky

Ja pro tebe nemam asi potesujici zpravu. Mam holcicku Zorku 4,5 mesice a prdikuje bohuzel dodnes. S prdikama jsme odchazeli hned z nemocnice a mala trpela celodennima kolikama. Nezabiral nam babycalm ani Sab simplex. Po mesici jsme koupili probioticke kapky a bohuzel taky nezabraly. Byla jsem nestastna - totalne jsem omezila stravu, cvicila s Zorce s nohama, masirovala a nahřívala bříško, houpala na mici (to trochu pomahalo) - jedinné co nám vsak zabralo - byl cas - tim jak mala roste - dokaze prdiky uz ze sebe vytlacit. Ale i presto mi pres den doma breci - tak ji zaklubickuju (zadíčka ji strcim na moje bricho a mackam nohy jako dobriska) a placam po zadecku, utesuju nebo houpu na mici, po chvilce vztekani - vyjde prdik a mala si zase na chvilku ulevi - nez prijde dalsi vlna. Ted davame pravidelne - lactobacilky (je mozne brat od 1mesice) maji upravovat strevni mikrofloru. Do tretiho mesice jsme kandily - tak max 1-2 tydne. Ted uz skoro kazdy den ale prdikujeme dal. Takze preju hodne sily - co zabira je kopani nozicek

Pavlina

nám zabraly hned dávala jsem s um.mlíčkem na koliky bebu sensitiv a super už žádý celodení pláč...bohužel mu bude 6.měsícu a kapky usím dávat stále jina má bolení...beru je od paní tady na těhulkách za 280kč :one: Pokud kojíš tak holky psaly,že jim zabraly později...klidně mužeš dávat ktěm prbiotickým kapičkám baby calm...my to taky tak braly tet už to nepotřebujem jen probiotika :one: taky nám hodně pomáhal čajík fenyklový sáčkový...a nebo od sunárku fenyklový je od 1týdne cvičit a nahřívat bříško a vydrže my měli taky děsný koliky kvuli nim jsme i přišla o mlíčko ..bya jsem uplně stoho hotová :? jen plakal celé dny.tak držím palečky at brzy zaberou :one:

In reply to by Mag28

Děkuju za odpověď. Já kojím, tak snad zaberou, je to vážně děsný. Že se dají sehnat levněji to vím, ale já je chtěla hned a nechtěla čekat až mi je pošlou. V tu chvíli na peníze nekoukám a zaplatila bych cokoliv, aby mu to pomohlo :s: Kojit chci a tak bojuju. Taky mi doma řikali, jestli nebrečí hladem ať mu dám umělý mlíčko. Zatím jsem nedala, odstříkala jsem a vypil celou dávku a stejně plakal. Aspoň jsem zjistila, že nedostatkem mlíčka to neni.

In reply to by damilka

pokud ti papá mlíčko mormal tak je to ok mě se malej přes den budil najídlo po pul hodkách,nejdřív jsem myslela,že to je spurtík,ale pak když už to bylo dýl ně 14dní tak dr naznal at dokrmuju,dařilo se tak měsíc kojila jsme pně vnoci to se budil po 2hodkách a pak najednou prso nechtěl....no zkusila jsem si ,ale co hlavní je,že je mimčo spokojené já u prvního dítěte tohle vubes neznala kojila jsme pul roku bez problému,al etet po osmi letechto byl nářez...ale to jak píšš,že vypil a pak plakal tak to je bříškem.Nám hoidně omáhalo dávat na bříško no a cvičit a zkoušet vše je to hruza ...tak at broučka už dlouho bříško nebolí

22.10.2009

Ahojky, jsem 7 týdnů po porodu a řeším otázku antikoncepce. Mám již dvě děti a další neplánuju. Předtím jsem roky brala prášky a teď se mi asi nejvíc zamlouvá tělísko Mirena.

Ahoj, tak já ji mám necelý měsíc. Zavádění mě vůbec nebolelo a teď jsem poprvé začala menstruovat a stačí mi intimka. Zavedla jsem si ji až jsem přestala kojit. Jinak jestli můžu poradit, tak si obvolej více lékáren až ji budeš kupovat. Jsou tam dost velké rozdíly v ceně. Někdy i 300kč

Ahoj, já jí mám. Zavedení prý bolí. Mě to ale zaváděli asi 8 týdnů po porodu a vůbec mě to nebolelo. Menstruace potom, to je na dlouhé povídání.. Moje dvě kamarádky si to moc chválily, proto jsem to chtěla taky. Jedna kamarádka od té doby nemestruuje vůbec. Ta druhá cca rok po zavedení taky ne, ale ihned po zavedení krvácela nepravidelně, i když jen málo, asi 3 měsíce. Já od zavedení krvácela strašně moc, pořád, bez přestání. Nic mi nepomáhalo. Když už to trvalo asi 2 měsíce, musela sem přestat kojit, aby mi mohli dát hormonální léčbu. Byla sem total. vyčerpaná, nemohla už vůbec chodit, natož se starat o malou.. Ale prý jsem vyjímka, tak nevím. Každopádně teď už to mám rok a už si to taky chválím. Ale plánovala jsem si, jak dlouho budu kojit, a musela sem toho nechat. Takže teď už bych si to dát nenechala. Jo a i přes hormon. léčbu sem měla problémy a srovnalo se mi to až asi za 6-7 měsíců. Teď to mám nepravidelně cca 3 dny a stačí mi intimka.. :a:

21.09.2009

Ahojky holčiny, jsem 18 dní od porodu císařským řezem a měla bych několik otázek.

Ahoj! Tak já jsem osm týdnů po císaři a ten převis se mi začal ztrácet až poslední týden. Kilča mám nahoře furt čtyři, nejdřív mi spadlo jedenáct kilo běhen dvou týdnů a teď se to seklo. Ale na oblečení vidím, že hubnu... Ten Contratubex je dobrej, mám ho taky. Jinak je dobrý všechno co promašťuje, takže sádlo. Ty boule mám pod celou jizvou. Pomalinku se zmenšují, ale fakt pomalu, takže se neboj. Jizvu si masíruj, ale tak, aby ti to bylo příjemné, nesmí tě to nějak moc bolet. To že tě pod jizvou píchá si myslím, že je normální, já každou chvíli cítím bolest v jizvě. Někoho to trápí dlouho, někoho vůbec. Kdyby tě to bolelo nějak víc, tak si zavolej na gyndu, to bude nejjistější. Po císaři se může začít cvičit po 6 - 8 týdnech. Podle toho jak se cítíš. Nesmí tě to bolet! Já cvičím normální posilovací cviky na břicho. Nic speciálního. Ale kdyby tě cvičení bolelo i po osmi týdnech, tak ještě počkej. Choď na procházky a tak. A kdybys měla jakejkoliv problém, zavolej si na gyndu, komplikace jsou potom docela hnusný...

09.09.2009

Ahoj spolutěhulky zářijky, tak jsme doma z porodnice. Dne 3.9.2009 se mi narodil chlapeček Davídek, 3320 g, 50 cm.

Davídek je na světě

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka