Deníček uživatele culik

27.10.2012

Ahoj maminky, tak se jdu pochlubit, co jsme zase za tu dobu zvládli :) Hlavně jsme se zbavili :q: Sice za úplatek (velký auto) , ale docela to klaplo. Ty děti jsou stejně stateční!

24.08.2012

Ahoj mamky, tak já se tedy tentokrát nejdu vůbec chlubit, ale jdu si spíš postěžovat a tak trochu pro radu. Malej se nám začal vztekat, ale to fakt hooodně.

tak my jsme měli asi klidnější období, u nás frčelo fňukání. Jinak vstek to ne, jan když už byl vytočený a věděl že semnou nehne, tak si dal sám pohlavek a odešel. Já ho fyzicky netrestám, tak netuším, kam na ty pohlavky chodí, ale asi se sám vychovává. Te´d jsme ve fázi, že když něco chce, tak mu vysvětlím, proč mu to nedám, nebo nekoupím, pokrčí rameny, jako že, tak jo a odejde si v klidu pryč. Jinak nám je 33 měs

Tak já musím opancéřovat nervy a zkusím teda nasadit ignoraci - koukám, že se to většině osvědčilo!

náš malej (28 měsíců) se taky umí pěkně vztekat. Ale není to ani tak o tom, že by se upřímně vztekal, jako spíš o tom, že se kňučením, dupáním, slzičkama a vřeštěním snaží přesvědčit mě, taťku nebo kohokoli jiného, aby bylo po jeho. Když mu vyhovím, umí vztekot ve vteřině "vypnout". Má ale smůlu, protože já už mu na to dávno neskočím, velmi se mi osvědčila taktika to jeho vztekání ignorovat, sice to na mě zkouší pořád stejně často, ale nejsou to žádný dlouhý srdceryvý scény, které by upoutávaly pozornost kolemjdoucích.

Ahoj, Petík je o pár měsíců starší, ale je to s ním podobné. je to děs. Už jsem se tady taky dnes chtěla vypsat z toho. Od rána do večera slyším jen "nechci, nejdu, nebudu" to vše zuřivě s výkřikem a ještě s podupnutím. poslední měsíc ho nic nebaví, začíná prožívat prohry, vždy se totálně sesype, když dostane třeba gól. A nejhorší je to celodenní kňourání. Vždy to byl veselý klučík, co se budil s úsměvem. a teď mrčí jen se vzbudí, odmítá ABSOLUTNĚ spolupracovat, když mu hezky řeknu, ať si sundá slipy na nočník, tak řekne "mamka, pak dupne a zařve Mamkááááá". a dodá hrozivě, tak ty mi je nesundáš? a rozbulí se. Chytám z něj nerva. Na zadek dostává jen někdy. Přišla jsem totiž na boží věc, když zlobí, řeknu, že mu seberu hračku, kterou má zrovna v ruce nebo, co má nejraději. Před jeho očima ji vezmu a dám ji na skříň se slovy, že si sním nechce ta hračka hrát, když je takový. zabírá to. drž se, je to boj. Já jsem psychicky na dně každý večer, když ulehám :)

11.06.2012

Ahoj mamky, tak se jdu pochlubit co ten náš lumpík Zdenda :) Už nám je skoro 2 a čtvrt roku.

Ahojky, no to jsou hezké zprávičky!! gratuluji k těhu :k: :k: No a jinak šikulka to je, my třeba s mluvením nic moc teda, nějaká básnička fakt nehrozí..ale dudlík jsme vzali 10 dnů před tím, než se malá narodila, pač ho chtěl hodně i přes den, a řval taky dost, hlavně noci ty první 3 byly nejhorší, ale vytrvali jsme a za ten týden až 10 dní si nevzpomněl!!! bez toho pláče to nepůjde, na to se musíš připravit. tak ať se vám všem daří a jste zdraví :h: :k: :)

In reply to by marcy

Marcy děkuju, tak to jsem ráda, že píšeš že se to bez pláče neobejde. Každý mi říká, jak to dítě vzalo v pohodě, tak mi ho až bylo líto. Já to do narození (nejdýl) taky chci stihnout, ale nejlépe už teď v létě, protože to ho fakt má jen na spinkání :)

In reply to by culik

Co já zase slyšela, tak mi všichni říkali, že nejhorší jsou první 3 noci a pak už pohoda, našemu malochovi to trvalo dýl, ale povedlo se. Malé teď dudlík zkouším, ptž. se uklidňuje u prsa, ale dudlík vyflusává a navaluje se jí z něj, tak jí ho snad ani strkat nebudu, když cidím, co to s jirkou dalo práce. Jako lépe se psychicky připravit na nejhorší a třeba tě dítko překvapí, jen musíš být odhodlaná a rozhodně dudu nedávat zpět. tak uvidíte.a co čekáte? víte už?

In reply to by marcy

Jj, taky jsem si říkala, že bych u druhýho dudu nedala, ale to je ještě daleko. Ok, připravím tedy taťku na to, že bez slziček se to neobejde a budeme to muset zkusit :) Ještě nevíme co to bude. Ale snad 2. července by mohl dr. už vědět. Chtěla jsem překvápko, ale čím dál víc si myslím, že to nevydržímn :)

02.05.2012

Ahoj holky, tak to vypadá, že se můžu taky zařadit mezi :€O: Poslední MS 22.3. a pozitivní testy jsou. K dr. jdu až 14.5.

In reply to by Borůfka

Jéééé tak to je supeeer :) Tak se asi taky těšíš na poradnu,viď? Mě se to hrozně táhne a k tomu všemu jsem nějaká dost přecitlivělá - chvílema skoro depky, tak doufám, že až to budu mít potvrzené, že se mi aspoň trošku rozvítí :€s€: Měj se krásně a určitě písni jak jste dopadli :)

velka gratulace :€s€:
ja mela posledni MS 21.3. a uz to mam od dr potvrzene a na dalsi jdu za tyden ve ct.
no u prvniho mimca jsme to rekli hned nejak ze zacatku-ted se to ale snazime tajit, i kdyz nekterym lidem to uz zacina byt podezrele-ja milovnice vina a kavy...a ted nic :dance:
zatim jsem se z toho vzdy nejak vykecala,ale po tom pristim UZ to asi uz rekneme,pac dva tydny nato nas ceka rozlucka se svobodou dvou kamaradu,tak to by se uz asi neututlalo :s:
a jinak me prijde,ze mi taky ten spek povyskocil,i kdyz jsem nic nepribrala.ale je mi furt zle-od probuzeni do usnuti... :O
tak ti preju,at ti to rychle utece do te kontroly a vidis uz prciska :€O:

03.04.2012

Ahoj maminky, už jsme se dlouho neozvali a tak si nás asi ani nebudete pamatovat - no opravdu je to snad více jak rok :00: Strašně to letí! Vaše dětičky moc krásně rostou a jsou fakt šikulky.

Jak se máme ve dvou letech :)

In reply to by Slunko

Ahoj Slunko, děkuju za přivítání. Mám z toho nočníku opravdu radost!!! Jsou to opravdu šikulky!!!! Tak to vy jste ještě o krok napřed - malej si zatím sám neřekne, ale už aspoň ví jak se uvolnit nebo zatlačit a vyčůrá se :) A samozřejmě ho baví splachovat - vždycky jednou rukou spláchne a druhou už se sápe na Bries one touch :D

25.10.2010

Ahojky mamči, mám na vás pár otázek. U nás nic nového není...Teda vlastně máme 2. zoubek a vypadá to, že polezou i ty horní, protože malej je dnes hrozně uplakanej.

Pár otázek a fotečky
Pár otázek a fotečky
Pár otázek a fotečky
14.10.2010

Ahoj tety, kamarádi a kamarádky, tak se nám dneska vyklubal první zoubek :) Je pravda, že jsme trošku plačtivější, ale není to tak zlé...tak uvidíme, co ty další :) Jinak je to s náma

06.10.2010

Ahoj mamči, mám na vás jeden dotázek. Malej mi při usínání cuká hlavičkou ze strany na stranu. Dělá to už od malička, ale teď mi přijde, že jsou ty pohyby prudčí...

21.09.2010

Ahojky mamči a mimísci, tak včera nám bylo bylo půl roku a dnes jsme byli na prohlídce.

Půlroční prohlídka a plavčo 2 :)

Ahoj Lucí - tak to je parádaaaaa, že se vám v bazénku líbí :one: Vidíš to, holt minule nebyl ten pravý čas ;) Zdeňulka je moc krásnej, nádherná fotečka :qu: Moc gratulujeme k pidinarozeninám a k pěkným mírám :k: Jo, a my po sauně nešli do sprchy, ale hupsli jsme do bazénku, je to větší šok, ale zase je to rychlejší ;) Bohužel jsme minulý víkend nebyli, Kubík byl nachlazený a tento víkend zase nebudeme doma, takže až ten další. Tyhle dva si nahradíme někdy jindy. Mějte se krásně a posíláme pohlazení a pozdravy :a:

10.09.2010

Ahojky holky, tak jsme dnes byli na poprvé na plavání a jak už jsem psala v nadpise - není se čím pochlubit. Malej byl od rána nějakej protivnej - jak kdyby něco tušil.

Ahoj, my jsme začínaly samostatně na vaničce a bylo to v pohodě, Terinka si to vyloženě užívala, nebrečela ani jednou, dokonce jsme už 4. lekci zvládly ponor. Větší plavání nás čeká ve čtvrtek, tak doufám, že to bude podobné a bude všechno v pohodě. Jinak si taky myslím, že jen neměl svůj den. Je to pro ně nové a každé dítko reaguje jinak. Hlavně zůstaň v klidu, aby necítil, že jsi nervozní a určitě to bude dobrý... A kdyby náhodou ne, tak to zkuste za pár týdnů... Přeji hodně zdaru! K.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj Lucko, tak nám se v bazénku docela líbilo. Malej nebrečel - jen po potopení jakoby prskal nebo se chystal natahovat, ale přestal. V sauně to bylo taky fajn, potom potopení do studený vody s následným křikem, ale to je jen jak se leknou a hned je ticho. A přesně jak píšeš - byl to docela zmatek, asi poprvý, pak si myslím, že už to vychytáme a bude to OK. Byla jsem ráda, že tam se mnou byla mamka, podržela pohlídala, když bylo třeba. Chlap byl bohužel marodnej. Budu vám držet palce v pátek, aby to bylo fajn - určitě to bude dobrý, myslím, že malá určitě jen neměla svůj den. Mimochodem taky tam byla holčička, která to celý probrečela, ale ono se to asi musí prostě ještě zkusit a pak se uvidí. Papa a dej vědět, jak to bude vypadat v pátek :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka