Deníček uživatele chytra dagmarka

zdravím po víkendu, my ho měli teda fakt výživný :-) nejen, že partnerovy děti přijely s horečkama, takže jsem se jim snažila vyhýbat jak to šlo, když je člověk 37tt tak se to dá pochopit, ale ještě je v sobotu večer vezl k matce, sám to chytl a já se jenom modlím abych to já se synkem ustála :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

prosím tě a proč jsi si vybrala sama od sebe celkouvou?Vždyt to je hnus,do toho bych dobrovolně nešla :n: částečná je stokrát lepší,jinak doporučuji i autorce,celkovou nebrat :n: jinak přístup zajímavej,něco na tom pravdy je (třeba ta poznámka s tou doktorkou,kdy naposled rodila :///: ),ale jinak by se mi takový přístup teda taky nelíbil :n: navíc mimčo mi podle odhadu přijde tedy už docela velké na porod KP.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ty jsi blázen :s: toho jsem se teda nebála,já se spíš bojím,že bych se nevzbudila :s: to se bojíš,že tě to píchnou do míchy?to je blbost,spinál se píchá do bederní oblasti,kde už mícha vůbec není... to máš to samý jako lumbální punkci třeba při encefalitidě... hele mi jich napíchali stovky,vedle na hematologii tisíce a nikdo neochrnul ;) a je to určo lepší anestezie než ta celková...

In reply to by chytra dagmarka

pochopitelný je jen u nezdravotníka... celková má mnohem víc rizik než ta spinálka,jinak by jí nedělali,je totiž složitější :///: riziko je u narkozy vždy u každé,jde jen o to,u které jsou větší... jak píšu,my jich napíchali spousty a nikdo neměl problém s nějakým ochrnutím.Jde spíš o to si najít informace a relevantně zvážit,co je pro tebe nejvhodnější :///:

tak Vám nevím ....

Ahoj. Dívala jsem se, že jsi z Brna...nebyla jsi v porodnici na Obilňáku? Odtud jsou zkušenosti, že dost rodičky tlačí do přirozeného porodu i při poloze KP. Naopak, u Milosrdných bratří dají v tomto případě na přání rodičky - chce-li rodit KP přirozeně (a samozřejmě, nález doktora tomu neodporuje), pak rodí přirozeně. Pokud má ale obavy a není na to nastavená, dělá se císař.
Chceš-li konzultaci jinde (a v Tvém případě to zcela chápu, také bych si zašla jinam, pro další odborný názor), doporučuji jít tam. :a:

uvidíš jaký bude odhad tak za 2 týdny.. mě řekli, že KP se dá rodit, pokud má miminko do 3500g, nejsi prvorodička a poměr hlavičky je v pohodě k poměru tvé pánve (což je prý logicky důležitější než váhový odhad a dá se relativně přesně změřit...). Hlavička je největší a většinou razí cestu.. pokud je miminko KP, může se hlavička "zaseknout".. takže pokud máš dostatečně širokou pánev a miminko nemá zas tak velkou hlavičku, porodit se to dá..

je to fyziologická poloha pro porod,pokuď je pánevní zadečkem :///: no každopádně už jen z rozdílů váhy bych byla trošku nalomená a samozřejmě pokuď se n to necítíš,tak bych trvala na císaři... nárok na něj máš,toto může být indikací k císaři.Kamarádka rodila KP a říkla,že dobrý :///: každopádně to chce zkušeného porodníka,který má zkušenosti s porodem KP,to bych si především zjistila,pokuď se rozhodneš pro normální porod.

In reply to by Jita86

no protože poloha koncem pánevním se rozděluje na polohu zadečkem a polohu nožičkami.Poloha nožičkami je neroditelná a proto je vždy indikací k císařskému řezu,zatímco poloha zadečkem je indikací k císařskému řezu pouze relativní,tudíž lze odrodit i přirozeně.Poloha KP se rozděluje podle toho,jakou částí těla dítě naléhá na branku-tudíž při poloze zadečkem naléhá zadečkem a nožky má směrem vzhůru podél těla,kdežto při poloze nožičkami naléhají na branku nožičky-dítě je má vlastně pod sebou,sedí si na nich a proto je tato poloha neroditelná... Poloha KP zadečkem je fyziologická poloha pro porod stejně jako poloha hlavičkou ;) akorát má svá rizika a specifika,která je nutno zvážit :)

Ahoj děvčata, potřebuju trošku pomoct

Ahoj děvčata,

ano paní na hlídání je řešení i když ne ideální chtěla bych spíš aby byl víc v kolektivu ale asi mi nic jiného nezbyde :-)
ty odkazy jsou na jesličky zřizované městem a tam berou děti až od 18 měsíců :-) a to mi ještě k tomu vezmou rodičovský příspěvek :-) nemáme to jednoduché že?

Ahoj - z Brna nejsem ,ale moc mě mrzí , že jsi v takovéhle situaci! :( Snad brzy někoho na hlídání najdeš!A co třeba nějakou ženu co hlídá prcky doma?Vím , že je to možné ... Fakt nevím jak to v Brně funguje. :k:

ahoj holky potřebuju poradit....

My máme na ekzem ty Fenistil kapky, a myslím že mu pomohli.Zrovna dnes v noci ho to také hodně svědilo a asi ho to budí, chudinku:( Ale je to každý den jiný...prý se to zhoršuje a více svědí po očkování a když rostou zoubky. Jinak mu to promazávám modrou indulonou a do včera jsem mazala Imacortem, zdá nse mi super. A ode dneška máme Lipobasi, ale nevím nevím...uvidíme, máme ji poprvé. Malej má ekzem na krčku, tak to také škrábe přímo.Ale rukavičky by asi nesnesl:( Vždy mu ručky chvíli podržím a on na to naštěstí na chvíli zapomene.
Mišule a Štěpánek

jdem dnes na kožní.....ach jo....v noci se malej budil....bylo už pozdě jít do lékárny a nejvíce pomáhalo když jsem mu na exém foukala :-(

Ahojky, fenistil kapky může,nám je dr. napsal když měl malý 5 měsíců... Jinak mě jako malinkou , koupali v lázni ze syrovátky a nebo taky v ovesných vločkách, v takovém tom vyvařeném mazu, co se dostane z nich do vody...mírnilo to svědění a celkově to prý kapku pomáhalo... Jinak asi hodně promazávat (zase zkušenosz z dětství-doma vyškvařené sádlo...) , ať ho nesvědí ta suchá praskající kůžička...

Mame taky atopicky ekzem, takze pridam trosku do mlyna. Urcite jsou fajn Fenistil kapky, muzou je i tak male miminka, ale jsou na predpis. Ten cerny caj, jak pise maminka pode mnou mi taky kozarka doporucovala, ale zkousela jsem jen parkrat. Pak je dulezite stale promazavat-Lipobase, Zinkova Vitella /u nas taky pusobi uklidnujicim efektem/, nebo modra indulona. A pak supr na zklidneni je volne prodejne Tanno Hermal Lotio, je to takova bila vodicka, kterou se potrou ta mista s ekzemem, ale je potreba nejdriv pod to neco maznout-indulonu, nebo lipobasi. Pak bys jeste mohla zkusit na lecbu ekzemu konopnou mast, ale primo na ekzem, je taky fajn. Je asi potreba vyzkouset, co sedne a co pomuze. No a na noc malemu davam bavlnene rukavicky a kdyz je nejhur, tak ho zavazuju do plinky, jak se to delalo v porodnici, aby se holt nemohl skrabat ve spanku. Mame totiz ekzem na tvarich.

Ahoj Březňátka :-)

musím se pochlubit :-)
musím se pochlubit :-)
musím se pochlubit :-)
musím se pochlubit :-)
musím se pochlubit :-)

Teda naprostá NÁDHERA!!! taky už se těším, jak malého dáme do jeho pokojíčku a něco mu tam vytvořím :) !!!budeme taky předělávat pokoje, kde teď máme ložnici, tak uděláme malému pokojík a kde je teď "binec a pokoj pro hosty" tak si uděláme ložnici, ten pokoj je menší a teplejší, a když by někdy bylo druhé dítko, tak ať to mají větší, chci si totiž v ložnici udělat vestavěnou skříň... akorát nevím kdy to uděláme :) !!! OBDIVUJU TĚ! jsi fakt statečná!!!já si to bez chlapa nedokážu představit!!! hlavně, že se ti aspoň daří po finanční stránce, aspoň jedna starost z krku, že??? tak pohlaď Marečka a dej mu pusinku, je to velkej šikula!!!papa drž se!

Týýjo tak to je opravdu nádherný, chválím! Máme úplně stejný puzzlíky na hraní :-) Teď jsem to ukazovala manželovi a prý mám dovoleno taky něco takovýho vytvořit, ale netroufám si.. a stejně se budem za půl roku stěhovat tak to nemá cenu.. ale možná v novém bydlení bych něco vytvořit mohla, čím jsi to malovala? A měla jsi nějakou předlohu? A malovala jsi rovnou nebo sis to na tu zeď nejdřív nějak načrtla?
Jinak tě teda moc obdivuju jak to všechno zvládáš s malým, vůbec si nedovedu představit chodit do práce a ještě být na děťátko sama, ale co má člověk v tvojí situaci asi tak jinýho dělat viď? Tak hlavně přeju hodně sil ať to zvládáš a ať ti Mareček dělá pořád radost!

In reply to by jjanculka

Tak malovala jsem normálně tonovacíma barvama do primalexu a taky jsem si je trošku tím primalexem zředila, ono to pak nedělá šmouhy a víc ti to vydrží :-) mám v plánu obrázky obměňovat jak Mareček poroste. Ne předlohu jsem neměla prostě jsem si navrhla něco na zeď a bylo to :-) akorát jsem si to tam předmalovala jemně tužkou, ale ty kytičky už třeba vůbec ne...ty šly samy :-)
jinak to jde krásně zatřít zase tím primalexem, měla jsem tam jednu velkou kytku ale nakonec se mi nelíbila tak jsem ji prostě zrušila :-) a Mareček na to kouká a povídá si s obrázkama, tak si říkám že se mu to líbí :-) rozhodně neváhej na tom nemůžeš nic zkazit, když tak to zase přetřeš tou bílou :-)
Lidi dělají taky to, že si půjčí projektor, na zeď si obrázek promítnou obkreslí a pak vymalují :-)

Máš můj odiv!!! A to nejen za ten pokojíček, ale tak prostě celkově!!!! Jsi fakt šikula!!!!! Máš to nádherný. My se budeme příští rok na jařek stěhovat, tak chci potom taky pokojíček zařídit, ale bohužel ne svýma rukama (páč já jsem výtvarný antitalent :D )

In reply to by culik

buď můžeš koupit samolepky, ale to mi připadlo drahý, když se štětce a barev nebojím, nebo si můžeš vybrat obrázek, projektorem ho promítnout na zeď, obtáhnout tužkou a pak už jenom vybarvit jako omalovánku :-)
jinak celkově tak nějak nemám na výběr, holt jsem se u výběru chlapa asi unáhlila či co :-))))takže jsem sama a přeci to nevzdám :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka