Deníček uživatele chokinka

15.02.2009

Ahoj holky, dneska jsem byla na dětské kardiologii v Brně, kde nám paní doktorka sdělila, že miminku se srdíčko nelepší, možná lehce zhoršuje, ale neví jak to půjde dál.

Ahoj Chokinko.
Je mi moc líto, co teď prožíváš. Zatni zuby a drž se, protože miminko tě teď moc potřebuje. Když jsi byla na odběru plodové vody, nic pravděpodobně nemohli poznat. Pokud je miminko v bříšku, tak srdíčko pracuje normálně. Problém nastává, až se narodí a srdíčko najednou musí vyměňovat okysličenou a neokysličenou krev. Nedostatečnost srdce se pozná až na ultrazvuku. Musím říct, že z odběru plodové vody a z dalších genetických vyšetření lze poznat jen některé genetické vady. Naštěstí se většinou jedná o ty dost závažné. Ostatní se poznají později, po porodu nebo během života dítěte. Nemám zkušenosti s miminkem, které má srdeční vadu, ale připrav se na spoustu hadiček a přístrojů. Doktoři tě asi už informovali nebo budou. Mně se před pěti lety narodil chlapeček, který se vyvíjel úplně normálně. Musím říct, že byl v mnoha věcech hodně dopředu. V jednom roce mluvil, v roce a půl říkal básničky...Teď je mu pět let a umí číslice, písmenka...Problémy začaly, když začal chodit do školky. Začal se ve školce počůrávat, nechtěl poslouchat, byl agresivní k ostatním dětem...Protože jsem speciální pedagog, začala jsem uvažovat, čím to je, nacházela jsem stále více zvláštností v jeho chování....Myslím si, že má Aspergerův syndrom. Ještě jsme na speciálním vyšetření nebyli, kde by tuto diagnózu potvrdili nebo vyvrátili. Nicméně teď chodí do školky dopoledne, má integrační plán a nějak to zvládáme. Problém je v motorice a v soustředění, což každý den nějak trénujeme. Protože u tohoto syndromu se objevují známky autismu, tak náš chlapeček má problém spíš v té sociální oblasti. Co ostatní děti dělají úplně normálně, pro něj je to nepochopitelné. Pořád vysvětluju, proč té holčičce tečou kapičky po tváři, když mu někdo řekne, že mu ,,utrhne hlavu,, , bere to doslova. Je toho docela dost. Na první pohled není nic poznat ani na ten druhý. Spíš má problém s vrstevníky v kolektivu, protože často nechápe sociální situace. Pokud mu to někdo nevysvětlí, nastávají problémy.
Musím říct, že máme s manželem dost práce, ale nikdy bych ho nevyměnila za žádné jiné - bezproblémové - dítě. Hodně mě obohatil a už se dívám na svět i z jiné stránky. Teď čekáme druhé dítě. Samozřejmě si hodně, hodně přeju, aby vše bylo ok, ale dopředu mi to nikdo neřekne. V tomto směru je genetika bezmocná. Stejně miminko chci i kdyby se vše mělo opakovat. Máš velké štěstí, že máš v manželovi oporu (i když chlapi si dost věcí nedokážou představit a berou vše jednoduše - aspoň ten můj). Ať už se rozhodneš jakkoli, nikdy s jistotou nevíš, jestli tvé dítě bude zdravé celý život. Kdybych věděla, že mé dítě bude určitě těžce postižené, nebude mne poznávat a vyvíjet se aspoň v malých krocích, nechala bych ukončit těhotenství. To v tvém případě asi nehrozí. Promiň že jsem to nenapsala stručněji, ale nešlo to. Budu ti moc držet pěsti a třeba se spoj s jinými rodiči, kteří tímto už prošli nebo procházejí. Nevím, jestli tě můžu v něčem podpořit, ale kdyžtak se ozvi. Ahojky, Sonidla

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

internet jsem neprojížděla, protože nevím název vady. Když nás k paní doktorce posílali, tak se mělo jednat o hypoplastické levé srdce. To ale paní doktorka vyvrátila, takže vůbec nevím. Ona bohužel taky netuší jak to bude pokračovat, protože miminko se vyvíjí celé těhu. Teoreticky se to může i zlepšit. Akorát nám vysvětlila, že kdyby to dopadlo nejhůř, tak by malá musela na 3 operace, který dělají jen v Praze. No a po každé operaci by se ukázalo zda může i na další, protože to vždy záleží na tom jak dopadne ta předchozí.
Pojedeme i na vyšetření do Prahy, ale paní doktorka říkala, že oni nám tam asi nic nového neřeknou... Jenže my v podstatě nevíme nic.
Ale já už jsem se asi rozhodla. Malou nedám, manžel říkal že to všichni 3 nějak zvládneme a já mu moc věřím. Moc doufám že se malá dá ještě nějak dohromady... Víš co je nejhorší? Že jsme byli i na odběru plodové vody a ta byla čistá. Krev taky...

to je mi strašně líto ... co bych dělala na tvém místě nevím, nejspíš se budu modlit, abych tohle dilema nikdy řešit nemusela ... a když už by to nastalo, tak bych zkusila vytáhnout co nejvíc informací z doktorů, kdyby mi řekli, že není žádná naděje ... tak ... já vím, že je strašný přijít o miminko v týhle fázi těhotenství, ale asi bych nedokázala risknout, že to stejně přijde pár týdnů nebo měsíců po narození ... kdyby byla nějaká rozumná naděje, že to ty tři operace spravěj, tak bych zkusila být silná ... drž se :k:

In reply to by ha.nka

ahoj, dík za podporu. Ono je strašný to, rozhodnout se že o to miminko přijdu. Kdyby odešla sama, tak je to něco jinýho. Ale když mám říct že ji nechci, ať ji zabijí. To prostě nedokážu. Asi bych si to pak celý život vyčítala. Naději nám dává každý, nikdo neřekne, že nebude mít šanci na přežití. Naše naděje spočívá v těch operacích a i v tom, že nám paní doktorka nedokáže říct, jak to bude pokračovat. Jsme teprve 21 + 3 tt, takže se toho může ještě tolik změnit. Doufáme v zázrak... Silná musím být už kvůli malé, jinak bychom to ani jedna nezvládli...

01.02.2009

Ahoj holky, jsem na neschopence a zajímalo by mě do kdy OSSZ vyplácí peníze.

Ahojky,tak já spadám taky pod teplice,na nemocenský jsem od listopadu a marodný jsem ještě neviděla žádné :( asi mi to hodlají vyplatit až porodim !!!

In reply to by Danča28

tak koukám, že to jednání s lidmi je tam normální. Já tam volala skoro denně a po tom co jsem si stěžovala v Praze, tak mi i naznačili, že jsem problémová a že už visím na nějaké černé listině. Nejhorší na tom je, že nám budou vyplácet i PPM, takže i když jsem teď už nastoupila na MD, tak mě čeká ještě půl roku vymáhání peněz ... já už přemýšlím o nějaké stížnosti u ministerstva, protože v tomhle státě fakt neexistuje dovolání se nějakého práva :(

In reply to by evanackeova

Tak to je šílený. Naštěstí mám manžela, který docela slušně vydělává, ale nedokážu si představit jak to dělají maminky, který nemají žádný jiný příjem a sociálka není schopná jim cokoliv poslat. Hlavně že my tam ten papír musíme doručit co nejdřív, myslím že říkali nejpozději do 5. dne v měsíci. Proč je to vždycky tak že dokud platíš, tak je to v pořádku, ale jak si jednou řekneš o peníze na který máš nárok tak jsi ta nejhorší na světě...

tak to záleží asi na jakou OSSZ narazíš, protože já spadám pod Teplice a pro ně není problém vyplatit peníze po dvou měsících a žádné stížnosti směrem na centrálu do Prahy nepomáhají :(

02.01.2009

Tak za pár dní nám začíná 4. měsíc. Máme za sebou spoustu vyšetření, ale ty nejdůležitější a nejspíš i nejnáročnější nás teprve čekají.

Ahoj, to mě moc mrzí, že máš zatím takovéhle zprávy. Ale uvidíš, že to bude dobré. Spousta mých známých bylo na plodovce kvůli špatným testům a všechny mají zdravá miminka. Já pro změnu zatím nevím vůbec nic, protože když jsem se ptala doktora, kdy se budou dělat testy na genetiku atd., tak mi odpověděl "Všechno bude". Takže žádný screening v prvním trimestru se nekonal a ani nevím, co jako bude dál. Jdu příští pátek, tak uvidíme, co mi řekne. Zatím si nepřipouštím, že by něco mohlo být špatně, ale klidná taky nejsem. Nemám ani jednou odebranou krev, jen pokaždé ultrazvuk. ://: Držím Ti palečky, aby Ti to dobře dopadlo! :one:

In reply to by Betat

Tak já moc doufám že jo, protože miminko cítím normálně, hýbe se (docela hodně).
Všechno bude... Jak ti někdo může něco takového říct? Nechceš zkusit třeba jen konzultaci u jiného doktora? Já taky čekám 1. mimi a už mám za sebou screening a to mi je 20. Většinou tam posílají ty starší maminky. Ale musím říct že pan doktor co k němu chodím na screening a bude mi dělat i tu plodovku je moc hodnej a miminko vidíš úplně nádherně v životní velikosti. Pak ti ukáže i 3D obrázek. Je to krásný. Viděla jsem i srdíčko, dokonce jsem ho slyšela. Úžasný. Už jenom pro to se tam docela těším. Odběr plodovky asi nebude tak příjemný, ale zase uvidím miminko a na to se moc těším.
To že ti nebral ani krev taky moc nechápu. Já bych asi zkusila jiného gynekologa. Třeba jen konzultaci...

Ahojky,taky budu začínat 4 měsíc,a to za dva týdny.Zatím mám za sebou jen odběry krve a nějaké to základní vyšetření a za ty dva týdny jdu na další odběry,prý na nějaké genetické vady toho malého,první mi dopadly dobře,tak doufám že tyhle budou taky dobré.Taky mě čeká 3D ultrazvuk a doufám že taky dobře dopadne.Pořád mám z něčeho strach,protože je to moje první mimčo a pořádně nevím co mě čeká,jenom vím,že se na to malé hrozně moc těším.Takže všem kteří jsou na tom asi tak jak já,držím palce a hodně štěstí.

In reply to by Kaceenkaa

Ahoj, a kdypak máš termín?? To budeme rodit skoro stejně, ne? Já taky čekám první, strach mám, ale snažím se na nic nemyslet, protože to stejně neovlivním... Ale můžu ovlivnit to jak se ve mě cítí mimi, takže se snažím být v klidu a kromě toho že nás stresují jen doktoři jsme zatím v pohodě.
Takže buď taky v klídku, nerozrušuj se a užívej si to... Hlavně když máš zdravé mimi...

Já jdu taky na plodovou vodu, v úterý, tak tě naprosto chápu, my si budeme teda muset ty 2 týdny počkat, snažime se na to nemyslet, ale moc to nejde. Tak hlavně dneska už ty vady poznají snad skoro na 100% a taky budeme vědět co čekáme na jisto :) . Budu ti držet palce, ale určitě to dopadne všechno dobře !!!!

26.10.2008

Ahoj všichni, jmenuji se Milča, jsem skoro 3 měsíce vdaná a včera jsem zjistila, že už budeme mít miminko.

Moc ti gratuluju a vítám tě do klubu zatěhulinek v září/říjnu, je nás tu dost a pořád přibýváme, je to super! Těším se na ta miminka!
Přeji hodně zdravíčka vám oběma!!!
Eva
:\x: :\x: :\x:
:\x: :\x: :\x:
:\x: :\x: :\x:

In reply to by PEvík

takže to máme taky skoro stejný termín. My se zatím pohybujeme v rozmezí dvou, podle PM 25. 6. 09 a podle UZ 28. 6. 09... Tak ty tři kila ti nezávidím, ale něco už bych přibrat chtěla, abych na gyndě nevypadala blbě když mám pořád stejnou váhu, teda + - půl kila... A to se už docela začínám cpát...

In reply to by white_tie (neověřeno)

Děkuji... Určitě si můžeme psát, vzhledem k tomu že jsem se nedávno přistěhovala a ještě tu nemám moc kamarádek se kterými by se dalo mluvit o něčem jako je miminko (já žiju v místě kde snad není normální holčina se kterou se dá mluvit...). Takže určitě tvoji nabídku přijímám... A taky jsem zjistila, že budeme rodit skoro stejně. Já mám termín 25. června...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka