Deníček uživatele Brodice

06.10.2009

Ahojky,

Já už jsem tu taký!!!
Já už jsem tu taký!!!
Já už jsem tu taký!!!
Já už jsem tu taký!!!
Já už jsem tu taký!!!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Díky Oli,
ještě že fotka nezachytí, jak se mi při tom koupání třásly ruce. :s: Ale asi máš pravdu, Markétka vypadá na každé fotce jinak. Fotky jsou z různých období jejího krátkého měsíčního života, no a ta mimča tak rychle rostou a mění se. Já když byla maličká, strávila jsem měsíc v nemocnici a moje maminka tam za mnou nesměla. Když si pro mě po měsíci přišla, pohádala se s zdravotní sestrou, že to nejsem já, že mě určitě vyměnili, protože jsem se za ten měsíc hrozně změnila. :C]]:
Pa, pa. :a:

18.09.2009

Odpustě mi všechny, že sem teď napíšu něco, co děsí každou z nás. Ale musím, snad tím zachráním pár dětských životů.

vůbec se to neumím představit ,že by se tohle stalo mému synovi když se narodil jěště štěstí ,že to tak dobře dopadlo budu ti držet palce ať je malá s vámi brzo doma :a:

Díky moc, že si to sem napsala, jsem opravdu ráda, že jsem si monitor koupila!! Tobě přeju hodně už jen krásných zážitků s malou a klobouk dolů před Tvou rychlou reakcí!! :h:

Holky, slibuju, že vám vše popíšu, hned, jak to půjde. Ted vyrážíme za myšičkou do nemocnice.
Lucka

Ahojky. Já jsem v 26.tt a od začátku jsem přesvědčená, že monitor dechu koupíme za každou cenu, i když mi kámošky řikaly, že je to zbytečný a že spouští planý poplachy - stačí jeden takovýhle zážitek a hodně rychle člověk změní názor, klidně poplach třeba denně, hlavně ať jednou neni pozdě! Držim pěsti ať všechno dobře dopadne a holčička je v pořádku. A taky se přiklánim k prosbě holek tady - jestli bys, třeba časem, až trochu pomine ten šok, mohla napsat co se teda v takovýmhle případě má dělat - už teď mám strach, že mi miminko upadne, že ho nebudu umět správně chytit apod. a nedokážu si představit, že bych s nim měla třást, zvlášť pokud se to stane takhle brzy po porodu, když ještě nedrží hlavičku.
Držte se :-) Hanka

17.09.2009

Ahoj holky

Ahoj nasla jsem na netu tohle tak snad ti to aspon trochu pomuze :ww:
Použití:
1. Zvedněte víko
2. Sbalenou použitou plenku vložte skrz nástavec kazety hluboko do koše.
3. Otočte pak nástavcem kazety 2x dokola, zavřete víko a je to!
4. Do koše se vejde až 28 plenek.
Vyprázdnění:
1. Po naplěnní koše otočte nástavcem 4x, aby poslední plenka byla dobře uzavřena.
2. Pevně uzvařete víko až pojistka klapne.
3. Zmačkněte palcem pojistku řezátka a otočte řezátkem dvakrát ve směru šipky - rukáv se po celém obvodu odřízne.
4. Otevřete postranní úchytky, zvedněte horní část koše a ze spodní části vysypte plenkové buřtíky do popelnice.
5. Složte koš znovu dohromady, uvažte uzel na konci rukávu, prostrčte skrz nástavec kazety a koš je opět připraven k použití. :a:

ahojky ja ho sice nemam , ale zkus se podivat na net vyrobce jestli to tam neni a nebo zajit do nějake prodejny kde ho vedou :°:

28.08.2009

Tak jsme dnes s manželem vzali kalkulačku a počítali, kolik ten náš porod plánovaným císařem vlastně bude stát. A nestačili jsme se divit.

Ve Vítkovicích např. (jsem alespoň slyšela), že se platí i nějaký V.I.P. poplatek 2 500kč - a ten Ti zaručí,že tě vemou i kdyby byla porodnice Full. Jinak se můžeš ocitnout třeba na fifkách :) V Porubě jsou pokoje po 3, nevim jak ve Vít. nadstandart je fajn co se týče TV, kuchyňky a hlavně vlastní koupelny a volné návštěvy - taky super pokud máš v poho tchýni a neleze ti tam pořád:) Na Fifkách nedali minulý týden jedné známé klistír - tak doufám, že se mi tohle nestane! Říkala, že to bylo dosti potupné - před přítelem. Epidurál u částečného císaře myslim neplatíš, ale kdo ví jsme přece jen v Ostravě :) a manžel u císaře být může, ne jak tady některé mamči píšou, že ne.Bříško ti oddělí plachtou, takže nic neuvidí pokud nebude vyloženě chtít. A taky ty z Vás, které máte u Vás většinu těchto věcí zadara - tak buďte rádi. Nám v Ostravě z porodného zbyde po lepším porodu tak na danu :)

In reply to by Jarisska

Ahoj Jari,
konečně někdo, kdo mě podpořil. Dík. Jsem ráda, že nadstandart chápeš. Psala jsem o Vítkovicích, vybrala jsem je podle toho, že tam dovolí přítomnost otce u porodu císařem. Na Fifkách sice taky, ale ve Vítkovicích pracuje můj ošetřující lékař, tak jdu za ním. O tom V.I.P. poplatku ve Vítkovkách jsem slyšela, ale myslím, že když jdu plánovaným císařem, je to asi zbytečné. Vzít mě musí. S tím, že je v Ostravě draho, máš pravdu.
Díky za info.
Hezký zbytek těhulkování a bezproblémový porod.
Lucka

jen chci dat nazor,dnes me pustili ze spitalu po planovanem cisari s castecnou anestezii,
nevim ve kterem spitale budes rodit,ja rodila v porube,a vubec si nestezuju,byla sem prijata driv(9noci) a stalo me to 540,-
a taky sem se ptala co a jak:
nadstandart stoji 1000,-
den ve spitale 60,-
dite 0,-
manzel u cisare?to sem fakt neslysela,a nevim jestli muze byt a navic si myslim ze asi na to musi mit zaludek
a epidural?na vlastni zadost 1400,-
:a:

20.08.2009

Holky, chcete se pobavit? Před pár dny se mi zablokovala páteř, a tak jezdím na obstřiky k neuroložce. Vyptává se vždycky na miminko, dnes prý, kde budu rodit.

Ty jo,tak je hnus.Té lékařce by měli sebrat diplom.Já tě úplně chápu,že chceš rodit s lokálkou,já mám jeden císař v celkové anestezii za sebou a kdybych měla jít rodit zase císařem tak jedině s lokálkou,nepřipadala bych si tak ošizená o první kontakt se svým miminkem.Akorát bych sebou nebrala manžu,ale ne proto,že bych nechtěla,spíš si myslím,že by to nezvládl. Každopádně si najdi jiného neurologa,tohle přece nemáš zapotřebí

Ahoj. Tak to je opravdu kráva. Já rodila před 6 lety císařem jen lokální anestesii a před 11 týdny jsem rodila taky císařem, ale měla jsem celkovou narkozu. Teď to bylo lepší, protože jsem neviděla ty nástroje a hadičky, ale zase u toho prvního jsem hned viděla malou. Tak ti přeji aby to bylo vše v pořádku a dle tvého přání. Jo u mě manža být nemohl. :a:

Holky moje, chci vám všem poděkovat, jste báječné. Ani netušíte, jak moc jsem tohle potřebovala slyšet. Já se neumím s lidmi hádat, s každým se snažím vyjít podobrém a v klidu, bohužel ne všichni jsou tak ohleduplní.
Ještě jednou děkuju za vaši podporu. :h: :h: :h:
Lucka

promin ale to je taková pí*..a svi*!Že se vubec nestydí..no jo ji žere že to budeš mít takto..máš to hezky naplánované a za ní to prostě nebylo!Je tedy sice pravda že já jse srab a nechala bych se asi uspat celá...nedělá mi dobře nemocniční prostředí a nechtěla bych slyšet ty přístroje..takže se naopak skláním k tomu že si dobrá jak ses rozhodla!Ale od té doby co je možné fotit miminko hned po porodu sem nikdy neslyšela že je nechutné fotit zakrvácené dítě!!!Blbka jedna!Ale v jednom má pravdu že ikdyž nemocnice dovoluje otce při plánovaném porodu(tak některým doktorum)tam ten otec vadí ale říkají si to jen v duchu.A to jen kvuli tomu že se soustředí na tu maminu aby se něco nestalo.Jinak ti držím palečky a stuj si za svym!

18.08.2009

Prosím, holky, která z vás rodila plánovaným císařem v částečné anestezii, popište, jak to přesně probíhalo. U mě to vypadá na plánovaný císař a vůbec nevím, co mě čeká.

Ahoj, já rodila plánovaným císařem a vše bylo v pohodě. Nastoupila jsem do nemocnice den předem, po obědě už jsem nic nesměla jíst, jen pít. Vybrala jsem si spinální anestezi a ráno mi dali nějaké kapačky, cévku a šlo se na to. Na sále mi píchli do zad to umrtvení, všechno mi krásně vysvětlili, takže to bylo supr. Taťulda ale s náma nebyl, ten čekal na malýho a potom šel s ním na to vážení atd. Celkem na sále asi 30-40 min, já to ale nesledovala. Potom když přichází břicho k sobě, tak je to docela mazec, ale oni zase dávají utišující kapačky proti bolesti, takže se to dá. Myslím si, že se nemáš čeho bát a držím palečky, aby to všechno moc dobře dopadlo!

Ahoj,
mě to čeká v pondělí 24.8. dopoledne.
Včera jsem si vyběhala předoperační vyšetření (krevní testy a EKG a pak si jen doktor posledchl srdce, plíce, změřil mi tlak a zeptal se, jestli nemám rýmu nebo kašel..).
V pátek jdu ještě naposledy do poradny na monitor a v pondělí ráno v 7:00 mám nastoupit do nemocnice. Na lačno (nejíst, nepít). S sebou si mám přinést Yal, který mi aplikují sestřičky. Já se s doktorkou dohodla na epidurální anestezii - uvidím mimčo hned a je to menší zátěž pro mě a menší risk pro miminko. Miminko umyjí, zváží, prohléhnou, označí a tak a co nejdříve přiloží (což v celkové narkóze nejde). Pak bych měla být 24 hodin na JIPce a miminko mi budou vozit na kojení. Poté klasicky na pokoj šestinedělí.
Jinak u epidurální anestezie být tatínek může, u celkové ne. My se ale dohodli, že když porod nebude přirozený, počká tatínek za dveřmi.
Jarka

15.08.2009

Ahoj holky,

vis, pri kojeni se nemusis omezovat v jidele..jen ne alkohol...jelikoz alkohol se vstrebava do krve a tak i do materskeho mleka. Ale jinak jidlo nema vliv na kvalitu mleka :one:

Tak ono záleží hlavně na miminku,jaké má trávení.Můj první kluk prvního půl roku probrečel,neustále měl větry,bylo to opravdu hrozné.Přitom na jídlo jsem si dávala pozor.A u druhého kluka jsem zjistila,že můžu jíst všechno, byl úplně v pohodě,ať jsem snědla cokoliv,tak ho to vůbec nenadýmalo,opravdu neměl žádné problémy.Takže určitě bych ze začátku nejedla věci co nadýmaj,ale čerstvé pečivo myslim můžeš klidně jíst.Já jedla i ty jahody a citrusové plody.Prostě musíš všechno vyzkoušet,každý to má jinak.

právě že naopak...
důležité je jíst všechno a nadýmavé potraviny jíst v malém množství... kojící maminka potřebuje hodně živin, jinak by mimi neprospívalo... je vhodné zařazovat agresivnější potraviny postupně, aby se případně přišlo na to, co miminku vadí... já jedla i jahody i citrusy :)
do 2. měsíce jsem nejedla cibuli a luštěniny a čerstvé pečivo... jinak vše...
- v šestinedělí je potřeba hodně energie a čokoláda je výborný mlékotvorný prostředek... důležitý je dodržovat pitný režim (min 3 l tekutin), výborná je melta a kojící čaje (2 šálky denně)...
no a k tomu kojení... hlavně ze začátku přikládat vždy, kdy si dítě řekne - i po hodině, nedbat na zaručené rady typu, kojit pravidelně po 2 hodinách apod... jen nenechat dítě prso dudat, prostě musí pít a když usíná u prsa a víš, že moc nepilo, tak budit...
když se blbě spouští mlíko, tak prsa před kojením namasírovat hodně teplou sprchou a během kojení popíjet teplý nápoj...
- pozor na poporodní depky - jsou to zabiják laktace... takže mít po ruce vždy litry meduňkového čaje a kila čokolády :)

13.08.2009

Ach jo! Tak jsem se dneska vrátila z poradny a naše lenivé miminko je ještě lenivější než kdy dříve.

To se ještě může změnit.Moje malá se mi v břiše otáčí neustále.Ve 30 týdnu byla hlavičkou dolu,ve 32 doktor zjistil že se zas přetočila hlavičkou nahoru a teď ve 34 byla hlavou opět dolu.Ale sranda byla,že ještě ten večer co jsem přišla od doktora,se mi otočila zase hlavičkou nahoru.Opravdu to už poznám,2 dny mě kopala do močáku a pak se zase sama otočila hlavičkou dolu.Vím to,teď mám kopačky zas do žeber a doufám že už tak zůstane.Ještě se ti opravdu může přetočit,času máš dost.Tak nezoufej,co já bych dala za císaře.Mám za sebou porody 2 a na ten třetí se vůbec netěšim.Ještě se ti může přetočit.

Ja mam malou furt hlavou nahore...od zacatku, a ne a ne se pretocit...takze do dvou tydnu mi doktorka s nemocnici naplanujou datum cisare :n: Termin mam 18.9., ale rodit teda budu nekdy v prvnich deseti zarijovych dnech.Vubec z toho nejsem nadsena, ale bohuzel mam celkem male brisko, malo mista a vody na pretoceni, takze ja uz asi nemam sanci :r: kdyz ona je tam tak uvelebena a spokojena, vzdycky, jak se koukame na ultrazvuku, nejak ji to vubec nedochazi, ze je spatne otocena!!! :n: holt, co uz nadelam....pa :a:

tak to my máme dítko dost živé pořád se vrtí a kope, ale hlavičkou se taky zatím neotočil. Ve 26tt měl hlavičku hezky dole na 3D ultrazvuku a teď ve 31tt je nahoře. Doktor mi říkal, že pokud se do dvou týdnů neotočí to máme další poradnu tak mi na to dá nějaké cviky. Taky bych nechtěla císařem. Tak se nám snad ty mimísci umoudří a daj si hlavičky pěkně dolu k východu :///:

06.08.2009

Ahoj těhulky,

ahoj, my to máme takhle:
v pokojíčku, ze začátku, cca 8 měsíců v ložnici, oboje je v 1. patře, je kklasická postýlka (koleébku ani koš jsme neměli) a v noci synek chrupal tam. a nebo jsem ho tam dávala, když jsem byla nahoře.
a v přízemí, kde máme obývák máme cestovní postýlku a tam býval přes den. když byl uplně miminko, tak televize ho nerušila (ani vysávání a jiný randál, což bylo výtečný....bohužel to netrvá dlouho) a když synek trochu povyrostl, nevím, kdy přesně časově, ale celkem brzo, nastalo období, kdy odmítal spát, když jsme byli na blízku, taky už to bylo období, kdy se jakž takž urovnal a denní spánky měly nějaký rytmus, tak na spaní byl v pokojíčku (ložnici). taky na té dřevěné postýlce jsme měli kolečka, což bylo super při převážení postýlky z místnosti do místnosti (když se třeba potřeboval muž dospat, tak kluk z ložnice putoval do pokojíku). cestovní postýlku máme do dneška v obýváku (klukovi bude 14 měsíců) ale na spaní už jí opravdu nevyužíváme, slouží jako ohrádka, když potřebujeme někam odkvačit, tak aby si neublížil. bejt tebou, tak už si cestovní postýlku nepořizuju a klasickou postýlku dám do obýváku a až bude miminku malá kolébka, tak bych dala postýlku do ložnice nebo pokojíčku, to už záleží na vás.....no asi spíš do pokojíku, když muž chodí na noční.

Ahoj, my to máme podobně doma uspořádané... Kolébku mám v obýváku a postýlku prozatím v ložnici... Přes den malá spinká v obýváku (ptz. převážnou část dne trávím v kuchyni a obýváku :) ), v noci v postýlce. Já jsem zastáncem toho, aby mimi spinkalo při běžném denním ruchu. Kdybysme zachovávali naprosté ticho, tak mi pak nikde neusne - představa toho, že jsme někde na dovči a malá nespí... či bude-li u nás návštěva a malá bude kvůli hluku plakat, apod. :n:
Malé je 8 týdnů a na náš domací ruch je zvyklá, krásně nám všude spinká. :///:

ahoj, a nechceš to prohodit, postýlku do ložnice, kde bude spát malá přes noc a kolébku mít u sebe v obýváku. Malý miminka když spí, tak je jen tak něco nevzbudí, takže se nemusíš bát, že by ji třeba rušila televize. Já i kolikrát vysávala, myla nádobí (občas něco třískne) a malá se nevzbudila.
Tess

ahojky. my mame v prizemi kuchyn+obyvak a v 1. patre pokojik a loznici. v loznici jsem mela postylku, kde mala spala jen v noci a dole v obyvaku, kde byla a spala pres den. oni jsou mrnatka na hluk docela imunni, nemusis se bat :a: zabka+kaja

Ahoj,
já budu mít taky kolébku a postýlku. Postýlku dám do ložnice tu budeme mít pořád a kolébku dám do obýváku. :|P: Máme společnou kuchyň s obývákem a chci mít mimčo první 3měsíce u sebe abych na něho viděla. Potom budu používat v obýváku lehátko. Ségra ho měla a malá v něm byla moc spokojená.
Hezký den Pa Pa

30.07.2009

Ahoj těhulky,

Ahojky, na těhu cvičení nám sestra říkala, že když máme strach, že se mimi nehýbe, většinou by měla zabrat poloha: vleže na levém boku,, pravá noha pokrčená přes levou nataženou, levá ruka pod hlavou, pravá přes bříško (relaxační poloha pro těhulky). Taky někdy mám pocit, že ho cítím míň, v téhle poloze většinou ucítím aspoň malé zavrnění, ale pravidlo to také není. Zkus to :a:

ahoj, jé budeš mít Markétku-já mám skoro 2 měsíční doma :///:
Jinak tě chci uklidnit-aspoň trošku. Osobní zkušenost teda nemám že by mimi takhle málo kopalo, ale moje kamarádka prožívala celé těhu to samé co ty. Také čekala holčičku a ta jí kopla párkrát jen ráno a celej den nic. Takhle to bylo celé těhu. Taky se bála zda je mimi v pořádku. Doktor jí řekl že ano ale že je neuvěřitelně líné-že tohle vidí jen málokdy. Narodila se jí zdravá holčička, která v květnu oslavila 3 narozeniny. Stále je velice hodná, sama si hrála už jako malinká. Hodně spinkala-což jí vydrželo až do teď. Je klidná (samozřejmě se ale umí i neuvěřitelně stekat-jak každé dítě).
Tak se moc nenervuj. Třeba u druhého těhu to bude jiné a ty budeš vzpomínat jaké bylo to první klidné.

In reply to by Danzy

Moc dík holky,
snad máte pravdu, asi čekáme lenocha. Moje mamča říkala, že se mnou to bylo to samé. Ani o mně nevěděla. Asi se to dědí. :s: Konec konců, pohyb jako takový mi všeobecně moc neříká, tak to asi Markétka zdědila po mě. Chudák můj sportovně založený manžel. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka