Deníček uživatele Bonaquaa2

25.05.2015

HOlky, je tady někdo, kdo pracuje jako sestřička na zubním? Moc bych potřebovala poradit. Existuje nějaká šikovná kniha o stomatologii právě pro sestřičky? Potřebuji se naučit spoustu věcí, které jsou v zubní ordinaci zapotřebí a nedaří se mi sehnat potřebné materiály. Něco jsem stahovala na netu, ale není tam všechno. Třeba rozdělení zubního kazu atd. Nemáte někdo nějakou radu?

Ahoj jsem sestra na zubním a knihy existují ale spíš zastaralá vydání...Asi směrodatné je pracoviště či lékař který si tě zaučí podle svého...Jinak ti můžu poslat můj manuál práce co jsem psala pro zástup za sebe v období dovolené jelikož jsem jediná sestra u nás v amb. :a:

02.02.2014

Ahojte holky, :a: moc prosím o radu či Vaše zkušenosti. Koupila jsem si krásné bílo-černé šaty na ples. :s: Po koupi jsem si je malinko upravila na svou postavu (přešila ramínka a udělala drobné změny). Pak jsem si šaty chtěla vyprat - jen krátký program na 30°C, abych je měla pěkné čisťounké a voňavé.

Skoda ze neni leto, slunicko hodne beli, ja dam v lete kdyz hodne prazi slunko obleceni bile se skvrnami a ty jsou za pul dne pryc. Leda zkusit pouzit nejakou lampu horske slunce, ale kde ji vzit ze? A zas ti muze vyblednout ta cerna

Pak jeste existuje Savo perex - je i na rucni prani ale to je problem kdyz je pulka satu cernA

Ahoj,napada me jedine koupit neco z drogerie na skvrny nebo pak cistirna,ale to asi zrejme neni,cas,ze?Tak snad na neco padnes v drogerii.pp

21.08.2012

Milé maminky, prosím o radu. ;) Potřebuji shodit pár kilo (cca 4-7kg) po porodu a přitom nechci přijít o mlíko. Jsem 2,5měsíce po porodu.

Ahojky všem, :a: děkuji za cenné a užitečné rady. Opravdu nemíním nijak drasticky hubnout. :n: Už kvůli miminku a tomu mlíčku, které je pro něj to nejlepší. Ale taky můžu kojit do aleluja a fakt mám problém se šatníkem...do oblečení se zkrátka nevejdu a nové větší pořizovat nechci.
Taky jsem četla a hledala co a jak a dozvěděla jsem se, že prý se kojením hubne 0,8kg za měsíc... :O a pokud člověk drží dietu (snad se to ani dietou nazvat nedá, když pouze upraví jídelníček, vynechá sladké atd.), tak se smí prý hubnout ale max 2kg za měsíc.
Tak nějak bych to chtěla začít právě praktikovat. Pomalinké a pozvolné hubnutí. Např. shodit 6kg za 4 měsíce...Myslíte, že skutečně stačí jen vynechat sladkosti, smažená jídla, pravidelně jíst a hodně pít? Jo a trochu se hýbat? :dance: Chtěla bych začít chodit zase na aerobik - myslíte, že to nebude ničemu škodit???

In reply to by Bonaquaa2

Ahojte holky, tak jsem si vaše rady vzala k srdci:-) Poupravila jídelníček, sladkosti :n: apod. vyřadila, jím zdravě a pestrou stravu, hodně piju a je mi fajn:-) :00: Nehladovím, nemám chutě...prostě paráda...a mám kilo dole! Takže hlavu vzhůru a jen tak dál! :one: :a:
od září přidám pravidelný pohyb a do vánoc budu jako dřív :dance:

In reply to by Bonaquaa2

Hele, já se taky přes 2 měsíce do ničeho neoblíkla. Větší jsem si koupit nechtěla, byla by to rezignace.
Obě těhotenství jsem začínala na váze 59 - 60 kg, končila na 80 - 81 kg. Loni jsem v porodnici nechala sotva 5 kilo, ještě určitě dva měsíce po porodu jsem měla 70. Do půl roku jsem byla na své váze, pomalu, nenásilně. Teď (rok po porodu) mám 57 kg.
Cvičit určitě můžeš i při kojení, všeho s mírou;)

Já bych řekla, že nejlepší dieta je právě to kojení. Teda alespoň u mě. Nikdy jsem nespořádala tolik sladkého a buchet a přitom hubla jako u kojení.

jde... já zhubla loni 11kg (kvůli svatbě) za půl roku...
- jedla jsem vyváženou zdravou stravu... okolo 9.000 kj - hlídala jsem si bílkoviny (musíš mít nad 100g bílkovin denně kvůli koju) a složení jídla - tj. sacharidy ráno, dopoledne a v poledne, odpoledne už hlavně bílkoviny a zeleninu - chce to jíst 5-6x denně - naposledy 2hodiny před spaním... co nejvíc pít a omezit zjevné cukry (sladkosti, sladké nápoje) - začala jsem hubnout cca na 4 měsících syna (cvičit na jeho 2 měsících)

15.02.2011

Ahojte maminky, mám prosbu ;) :help: - plánuji koupit golfky či nějaký sportovní kočárek.

Holky, já moc děkuji ;) za vaše cenné tipy, ale přiznám se, že jsem myslela spíše různé postřehy maminek, které kočár už mají a ví co by nechtěli, na co by se zaměřili, či si dali na něco pozor....takhle na obrázku vypadá vše opravdu nádherně, ale není všechno zlato, co se třpytí :-)
:help:
např. jestli je lepší když má kočárek dvojkolečka, spojenou rukojeť atd.
Jestli je tady nějaká mamina, která by se chtěla o své zkušenosti podělit, tak budu moc ráda.
Děkuji

08.10.2010

Ahojte maminky, tak jsem se konečně odhodlala napsat o svém porodu dříve než to zapomenu. ;) Nějak jsem se k tomu pořád nemohla dostat a byla spousta jiných starostí a komplikací.

08.10.2010

Ahojte maminky :) Najde se tady alespoň jeden človíček, kterého trápí váha a kdo s tím chce opravdu něco udělat???

Ahoj Bonaqua,tvuj clanek je sice starsi,ale aspon se muzu zeptat,jak se ti dari hubnout a zda mas nejake vysledky??Ja se dnes pridala do klubu hubneme spolu,potrebuji se pravidelne motivovat.Zkusenosti a vuli mam,ale proti me je stres a nevyspani-to pak mam vzdy chut na sladke.Mam doma 8 mesicniho prcka a 10kg navrch.Merim 177cm a mam td 80kg.Do leta tech 10kg musi pryc.Budu moc rada,kdyz se budeme moci obcas podporit,Drzim palecky a preju pevnou vuli,pa Shany(z cervku-letnatek) :-))

Ahojky,to jsem rada,ze jsem nasla spriznenou dusi :o) Ja jsem byla docela v pohode behem kojeni,az do 14m maleho jsem si na svou vahu nijak moc nestezovala.Ale co jsem ho v tech 14m prestala kojit,vaha sla rapidne nahoru a behem 3m je to už 8kilo!Snazim se cvicit,zacala jsem cviky na brisko,stehna a zadecek hodinku denne kolem 18.hod + něco málo podle DVD.Pravidelny pohyb ale nijak moc nemam,chodim do prace a kdyz dojdu domu,tak jsem rada,ze si chvilku odpocinu.Uz je to neco pres mesic,co jsi sem psala tenhle prispevek,jak se ti dari hubnout??? :c:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky, tak mi písni mejla a domluvíme se. Já jsem odhodlaná zhubnout alespoň na váhu před těhu. Tak se domluvíme. Zatím ahojky a hezký den.

Tak já do toho jdu taky.Už se na sebe nemůžu dívat.Vezměte mě?Já bych potřbovala shodit víc než 5 kilo a kojím takže potřebuji podporu?Vezměte mě?

Ahojky, tak jestli ti můžu nabídnout pomoc, tak my jsme v tom 4. Jedeme tak už asi 2 měsíce. Každé pondělí si píšeme maily se svou váhou a všemi mírami a nějak ve stručnosti, co jsme dělaly, jedly a tak. Jsou to také holky tady z MT a zatím se všechny držíme.
Tak pokud bys měla zájem, písni mi zprávu a nějak se domluvíme :a:

16.08.2010

Milé maminky, prosím Vás o radu. : :help: Ty, které se teď v dohledné době budou rozhodovat o délce rodičovské dovolené poraďte prosím. ;) Nám končí mateřská 7. 11.

22.06.2010

Ahojte holky, všechny Vás strašně moc zdravím! :) Chtěla jsem Vám všem moc poděkovat za velikou podporu, když nám Karolínku odvezli do Hradce.

Konečně doma z nemocnice!!!
Konečně doma z nemocnice!!!
Konečně doma z nemocnice!!!
Konečně doma z nemocnice!!!
Konečně doma z nemocnice!!!

segra mi říkala, že už jste doma tak jsem se těšila na fotečky :) Karolínka je krásňoučká, takovej bobísek malinkej :) Na tý poslední fotce Ti to s ní hrozně sluší. Tak vám oběma přeju hlavně hodně zdravíčka.

Ahoj, tak přesně ten šrumec, který popisuješ si zatím neumím představit za přítomnosti dvouletého syna :-) vůbec nevím, jak to zvládnu a jak bude domácnost vypadat :-)
Užívejte si to, buďte zdraví ( nevím, co Vám bylo) a pošli brzo zase pěkné fotečky mimi :a:
Terez, Kristian a Lucián

az ted jsem si precetla tvuj pribeh a uplne me mrazilo pri predstave toho strachu co jsi musela zazit.Dodatecne blahopreju ke krasne holcicce :qu: Strasne moc vam s prdouskem drzim palecky!!! :k:

Ahojky mala je nadherna, moc me mrzi ze vas pustili takle pozde az, ale hlavne ze jste v poradku a mooooc k berusce gratuluji, jen tedy nevim copak se stalo, ze jste tam byli tak dlouho? Ja totiz take pred mesicem a malickym kouskem rodila takze sem tu asi uplne vse nestihala.....

Ahoj, dodatečně blahopřeji k narození krásné holčičky. Hlavně, že už jste doma. Doma je nejlíp. Neboj, to má každá pocit, že nic nestíhá. Za chvíli se vše upraví a bude líp. To my jsme taky bojovaly na začátku a to už bude mít Adélka v září 2 roky. Tak hodně zdraví a spokojenost. Ahoj Věrka a Adélka

29.05.2010

Ahojte všechny maminky, :a: tak se hlásím s dalšími zprávami z nemocnice. :O Tak naše Karolínka byla stále na JIP a vypadalo to, že se to všechno postupně zlepšuje.

Karolínka a nemocnice

pisu trosku se zpozdenim, mozna si uz ani tento vzkazik neprectes, ale chci te podporit..rodila jsem v HK 25.4...s malym jsme sli domu 5.den..presne po tydnu zacal mit horecky, nejedl, nereagoval - nic..jeli jsme na pohotovost, kde zacala serie vysetrovani, co mu je..ta nejistota a strach, co mu najdou, se vubec neda popsat..rozumim tomu, cim prochazis, opravdu..nakonec zjistili, ze ma maly nejspise zanet moc. cest..lezel 5 dni na jipce, ja na oddeleni pro matky a chodila jsem ho po 3 hodinach kojit..bral antibiotika, ktera mu nastesti zabirala..po tech 5 dnech nas presunuli na oddeleni pro kojence, kde jsem uz s malym byla na pokoji..za dalsi dny nas pustili..byla jsem stastna, ze se vse vyviji dobre, ale hned dalsi den vecer opet prestal jist, budit se, mel teplotu, takze opet na pohotovost a opet nervy, co to bude tentokrat..moc ale byla v poradku, krev taky..nic ten den nezjistili a nechali si ho tam na noc na pozorovani, pac se jim nelibil..a az dalsi den k odpoledni zacalit zelenou stolici s hnisem, tak padlo podezreni na rotaviry...a taky ze ano..za 2 dny se to potvrdilo..chytili jsme je v nemocnici pri te prvni hospitalizaci..takze jsme opet stravili tyden v nemocnici..maly mi odmital pit z prsa, ja ztracela tema nervama mliko, sestry zacaly dokrmovat pres flasku a maly pak kdyz naviral sily, odmital sat..jakmile se jeho stav zlepsil, sli jsme domu, ja se uklidnila, prsa se zacala nalivat a ted kojim a jsem stastna, ze jsme to zvladli..doktori a sestricky v hk jsou moc mili a ochotni..drzim palecky, abyste vsechno zvladli a mala byla zdrava!!!posilam hodne sil, jsou potreba...pa, myslim na vas

Ahoj, je to krásná beruška. Vůbec si neumím představit čím procházíš a moc držím palce, at je malá brzo v pořádku a můžete si jí odvézt domů. Já mám doma 4 měsíční holčičku, ted byla nemocná, měla atb, dost kašlala a mě z toho bylo dost mizerně. Je grozné, když takový drobečci marodí. Tak posíláme alespon pozdrav a budeme netrpělivě čekat na zprávy, že už je na tom Karolínka líp :) Terka a Ema.

Držíme moc Kájušce i vám všem pěstičky a posíláme hodně síly, at to zvládnete a přejeme vám, at se vše v dobré obrátí a to zlé už je pryč a můžete si holčičky pěkně užívat :k:

Ahoj, tak tyhle stavy moc dobře znám. Máme malého taky na JIPce a před tím byl na JIRP, jsme narození 2 měsíce před termínem. Každý den se bojím, co nového se dozvím. Jsem s malým v nemocnici, ale už mi tu z toho začíná hrabat. Můžeš si přečíst můj blog. Je to jeden den nahoře, druhý dole.
A to nám to začalo tak krásně, nebyl žádný problém a po 5ti dnech to začalo :-(
Držíme Vám s Marečkem palečky.

25.05.2010

Ahojte maminky, :a: dnes píši opravdu jen v rychlosti. Nakonec to opravdu byla plodová voda a narodila se nám v sobotu v 16.43hod nádherná holčička - Karolínka :||): 3005g a 49cm.

Moc gratulujeme k narození Karolínky :k: a pevně věříme, že testy dopadly dobře a problém je již vyřešen! Moc držíme pěstičky! Lenka a Kubík :k:

Moc Ti gratuluji ke Karolínce :girl: a držím pěstičky, ať je co nejdříve u Vás doma a hlavně v pořádku :k: :k: :k: !

Holky, strašně moc Vám děkuji za podporu a povzbuzení. :k: Moc si toho vážím. Dnes odpoledne tam za ní zajedeme a dozvíme se více. Pokud by tam bylo volné místo, tak bych tam s ní zůstala, aby tam nebyla chudinka sama samotinká.
Ale to čekání když se člověk má dozvědět další informace je šílené. Čas utíká tak strašně pomalu a při každém zavolání do Hradce se skoro celá rozklepu strachem co mi řeknou. :r:
Ale máte pravdu, člověk musí věřit, že bude líp a zase vysvitne sluníčko a ta naše beruška bude snad v pořádku.
Jak budu vědět více a mít přístup na net, tak dám vědět. Maminky pohlaďte bříška :€O: a své drahé ratolesti :°O°: a mějte se moc krásně. A těm, které to mají za pár přeji opravdu rychlý, pohodový porod a hlavně ať je vše v pořádku.

Ahojda, chci ti moc popřát ke Karolínce jsem ráda, že jste porod tak pěkně zvládli !!!! Váhu i míru má opravdu moc hezkou.
Akorát mě moc mrzí, že ti jí odvezli a nemůžeš jí mít u sebe, ale věřím že ti ji brzy vrátí a vše bude v pořádku !!!! Jen to nevzdávejte !!!!!!!! Moc na vás myslím a držím moc a moc pěstičky !!!!!! Dej nám prosím vědět jak se vám daří, ano ? :one: :a:

Ahoj, mojí kamarádce taky odvezli malého ihned po porodu do Hradce - byl přidušený, nakonec tam byl asi 14 dní, ale vše je nakonec OK. Držím palečky, aby to tak bylo i u vás. Moc na vás myslím :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka