Deníček uživatele bobulkamodra

11.01.2011

ahojky holky přidám se s hubnutím k Vám.schodila jsem po porodu konečně vše a přišly Vánoce.a dost jsem přibrala.musím to schodit.na konci ledna jdeme na svatbu ,abych se vešla do kostým

04.03.2010

ahojky Holky, hodně jsem tu psala před asi týdnem ,že bych ráda už porodila.splnilo se mi.ale....24.2.

Ahojky, znám to.
Taky jsem skončila akutně na císaři. I když mě nejprve odtekla voda a kontrakce nikde. Pak začaly nepravidelné kontrakce a po 6hodinách stálého sledování monitoru rozhodli udělat císaře. Můžu říct, že to bylo všechno najednou strašně rychlý a kolem mě začalo běhat najednou strašných lidí-doktoři, PA, instrumentářky, lidi z ARA... Obdivovala jsem je, v 5hodin byli skvělý!!!
Já se na lehátku klepala jak drahej pes-nevím jestli zimou nebo strachem (asi vše dohromady)
A pak šup a malej byl venku.
A popravdě dokud působila spinální anestezie tak to bylo suprový, ale poté to bylo strašný. Nechtěla jsem nic silnýho na bolest-kvůli malýmu. Ale nešlo to vydržet. První 2dny byly příšerný. Každý pohyb... Ale ty další dny se to lepšilo a lepšilo.
Můžu říct, že až tak po 14dnech jsem se začala cítit lépe a připadalo mi, že začínám fungovat normálně...
Dneska jsem 22dní po a krom kašlání už je to v pohodě...

Tak se drž a ber to tak, že kvůli mimi vydržíme všechno:-) A bude líp. Chce to čas:-)

ahoj gratuluju k holčičce. Věřim tomu že je lepší rodit klasicky-i když to moc bolí než se potom trápit týdny jizvou po císaři a bolestí bříška. Je dobře že doktoři zareagovali tak jak zareagovali a že se nestalo neštěstí. Užívej si miminko a ať jsi brzo fit

Hlavně že jste v pořádku a vše dobře dopadlo, ty se zahojíš a malinká a´t ti dělá hodně radosti a jste zdraví.Pa

05.02.2010

ahojky Holky tak dnes mi v poradně natočily,že děloha vykonává nějakou děložní činnost.tak možná brzy porodíme.už abych to měla za zase sebou.nejvíce mě trápí jak mi asi v porodnic

26.01.2010

ahojky Holky tak jsem včera byla na kontrole.ve čvrtek budu 36tt. a paní doktorka mě moc potěšila.miminko se umoudřilo a je hlavičkou dolů.nä 30tt jsme byli KP.

vELIKÁNSKÁ GRATULACE, TO JE RADOSTI NAJEDNOU CO?
MY JSME OTOČENÉ UŽ OD 30TT, TEĎ JSME 39 TAK BY JSME UŽ MOHLI TAKTO ZŮSTAT :a:

a že nás KP je hafo!!!já sem 38tt astále kp,tak ti trochu závidím že se otočilo!ale už sem smířená že budu rodit prdelkou na před!tak mi drž palečky

09.10.2009

ahojky Holky tak jsem včera byla na ultrazvuku 20tt a čekáme holčičku.Doma mám Natálku a ted bude mít sestřičku.ale ted stále přemýšlím nad jménem.tak aby se to hodilo.když Natálie t

Ahoj, máme v rodině dvě Natálky. Jedna má sestru Klaudii a druhá Nelu. Ale myslím, že Klaudie a Natálie je dost pěkné.

20.04.2009

ahojky holky.Přeji hezký den.Stále přemýšlím nad jedním problémem.už jsou ho tu párkrát zminovala.Moje Natálka 11 měsíců.Stále kojíme.spí s námi v postely.ted poslední dobou se na

Ahojky no já sem přestala kojit asi před týdnem, malá měla 5tého rok, říkala jsem si že do roka to úplně bohatě stačí, navíc zařizujem svatbu takže když bych potřebovala přes noc dám malou mamči ta kby jí nenakojila:-) koupila jsem sunar. Jo jinak mi malá spinká celou noc už strašně dlouho. Takže ráno dávám sunar vypije asi 130 a na večer dávám hami hajaja ten zasytí a je dobrý taky vypije 130. tak zkus hajaja jestli jí bude chutnat, taky sem měla strach že mi nebude chtít UM ale chutná ji

22.03.2009

ahojky holky,Hurá naše Natálka už konečně přišla na to jak se leze.je to super.ted ji bylo 10 měsíců.sama si i sedá jako rak.mam z toho obrovskou radost.zkouší si i stoupat.Holky dávat

Botičky se dávat nemají..děti mají chodit hlavně na boso (v ponožkách)....Ps..to je radosti..kredence, šuplíky čekají na důkladný průzkum.. :s:

Ahoj,
tak to je šikulka, stejně jako náš 10měsíční Honzík :) .
S lezením si taky dával dost na čas, plazit se začal až v 9 měsících a doktorka neříkala nic, že by byl nějak pozadu. Každé dítě má prostě svůj rytmus, svůj temperament a podle toho se taky odvíjí jeho rozvoj motoriky. Pohodáři, jako je náš Honzík, prostě nespěchají a zkoušejí si všechno pomalu, ale jistě :) .
V 10 měsících mi začal pérovat na kolínkách a začíná taky konečně lézt po čtyřech (ale plazení má stejně nejradši). Taky v tomhle věku se začal v postýlce vytahovat do sedu, za pomocí špruslí z postýlky se ze sedu dostane do kleku a u ohrádky se konečně začíná pokoušet stavět a když mu pomůžeme do stoje, tak se drží ohrádky a vydrží už nějakou chvíli stát sám, akorát že zatím na špičkách jako baletka :)
Tak jsem ráda, že není náš Honzík jediný, kdo moc nespěchá :) .
Capačky mu zatím ještě nedávám. Dokud se nenaučí pořádně stát a pokoušet se o krůčky, tak to zatím neřeším.
Pa :a:

Ja mam teda 6 mesicu tak neporadim, ale chci se zeptat. zacala lezt az v tech 10 mesicu?
Me porad strasej ze je uz pozde v pul roce.,.. :(
Hanka a Davídek

In reply to by Hanina.Vohánková

ano začala lézt až asi 4 před 10 měsícem.taky jsem si myslela ,že je to už pozdě,ale doktor mě ubezpečil,že každé dítě je jiné.mám známou a ta má holčičku o skoro 2 měsíce mladší a ta jim lezla okolo 7,5měsíců.každé děcko se jinak snaží.já dělala tu chybu,že když Natálka zaknourala letěla jsem k ní a malá neměla takovou potřebu se snažit lézt.ale ještě než lezla tak vyžadovala chodit za ruce,což nám lékař nedoporučoval.tak jsem se snažila ji naučit lézt.a už se povedlo.taky jsem se bála,že snad nepoleze.nenech se vystrašit.i v knihách o vývoji je lezení až kolem 8-9měsíc.

17.01.2009

ahojky maminky.měla bych pár dotazů.mám holčičku Natálku 8 měsíců.co dáváte takvým prckům k jídlu?kolikrát denně?Dáváte jim také rýži?já mám strach ,aby se rýží nezakuckala.

ahojky, tak já dávám Verče: K ránu nakojim, v 9 má přesnídávku s koj. piškotama, ve 12 zeleninku s masíčkem či žloutkem, jednou týdně přidám červenou čočku, 1x jáhly a 1x rýži, jinak brambor. Když dávám brambor, tak rozmačkám, jinak mixuju, asi by to snědla i rozmačkaný, ale z mojí pohodlnosti jí to mixuju. Sní to rychleji a taky mam u tý rýže divnej pocit, nemáme ještě ani jeden zub. Pak tak v půl 4 má dětskej jogurt, normální jí nechutná, max. smíchanej s přesnídávkou a taky s koj. piškotama, samotný jí to totiž nestačí a v půl 7 má kaši. Mezitím na spánek jí nakojím, pít moc nechce, ale po každym jídle jí stejně flašku vrazim. :)
Taky je nenažraná, jak jíme my, chce to taky, takže jí vždycky musim dát najíst a potom jim až já, aby neřvala úplně. :)
Krupicovou kaši nedávam, máme ty instatní, chutnají jí.
Už v září jsem ji učila usínat samotnou. Usne líp sama, když mě vidí, tak řve, že chce mlíko. V noci si totiž zvykla spát s prsem v pusince, tak se to snažim odnaučit.
Jinak zatim závislost na mámě v pohodě. Když si s ní někdo hraje a povídá jí, tak by šla s kymkoliv. Je zvyklá mít kolem sebe spoustu lidí, občas se otáčí, jestli jsem tam taky, ale vždycky v pohodě. Ale možná, že se to taky zvrtne. Ale myslim, že ne.
Snad je to všechno, co jsi potřebovala. :)

My máme o dva měsíce starší Natálku,ale jako kdyby tý vaší z oka vypadla,taky se ted v noci budí(dneska snad 10x),dopoledne dostává přesnídávku,protože jsem zjistila,že když jí dám chleba,tak pak nemá na oběd hlad,k obědu má masozeleninový příkrm,k svačině bud bílej jogurt,ovoce nebo přesnídávku,nebo chleba třeba s máslem k večeři má kašičku,před spaním jí ještě nakojim a pak v průběhu celé noci :00: .Rýži budu zkoušet zítra,nevim,snad nebude moc hltat,těstoviny,brambor v pohodě :one:

24.11.2008

ahojky Mám hroznou radost,udělala jsem malé dnes poprvé kuřecí maso a zeleninku.spíše kuřecí polevka.rozmixovala jsem.náradmě ji ti chutnalo.ale chtěla jsem se zeptat děláte příkrm st

Ahojky, já mám zeleninku nasáčkovanou v mrazáku, koupila jsem květák, brokolici, balík mrkve a malý celer, nakrájela na kousky a nastrkala do pytlíků a dala do mrazáku. Ráno si pytlík vytáhnu, ono to trochu povolí a pak mu to k obědu rozvařím a rozmixuju, dá mu to ještě na druhý den, takže vařím jednou za dva dny.

Já vařím každý den čerstvé, dyt to není taková práce..teda já vařím v parním hrnci..dám to do toho natáhnu, kdy se to má vypnout a jdu od toho..a i na ohřev to je dobré..v misce to dám do parníka nahoře nechám víčko jen přiklopené a krásně se to v tom ohřeje (mám kvalitní misky od tuperwarenu)..Nikdy bych to do mikrovlnky nedala..parník využívám strašně moc, doporučuji všem..

já zatím nevařím... mám nakoupeno od Hami na několik týdnů dopředu :) - zatím mi sní půlku malé skleničky, dám to do ledničky a druhý den ohřeju...

Ahoj, tak to já malému uvařím alespoň tak na týden plus mínus jak mi to vyjde. Na dva dny nechávám v ledničce a zbytek dávám do mrazáku, večer před tím to z mrazáku vyndám jen do ledničky ono se to hezky přes noc rozmrazí, a pak mu to hřeju v mikrovlnce. No a ještě si nestěžoval :s:

ahojky, ja male delam vzdycky 2 porce. zbytek necham v kastrulku a dam do lednice. druhy den ohreju a je to :one:

09.11.2008

Ahojky Holky prosím Vás mám takový problem od včerejšího rána mě bolí levé prso.je to dost bolestivé na dotyk.když z něj malá saje tak to nebolí.mlíko taky tvoří.docela bych řekla

je mozne ze mas hodne mlicka a proto muze prso bolet ale kdyz bys mela horecky mohl by to byt zanet ja ho mela horecky az 39 na tojsem mela jen paralen a na prso prikladala tvaroh a hodne z neho kojila tak at je to brzo vporadku :j)

In reply to by LIBA

děkuji za odpověd.No zdá se mi že se vněm tvoří více mléka než v tom druhém.já todiž v noci mam malou v postely a skoro celou noc saje jen z tohoto prsa.je to možná moje chyba,že to i v noci netřídám.a ono je tak hodně povzbuzené k činnosti.

Bobulko,možná je to tím jak se ti tvoří mlíčko tak může být nateklejší mléčná žláza a může to bolet.

POkuď chceš jít k dr,tak bych šla rovnou na gyndu.

In reply to by bobulkamodra

Tak to nevím,ale je to možné dle toho jak píšeš nahoře.

Já kojím 7měsíc a stalo se mi něco podobného před 14dny,prsa se mi začala nalévat a bolet jak v době 6nedělí.Ale tepltota u toho nebyla.

Držím palce ať to přejde!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka