Deníček uživatele bobika

28.01.2010

Prosím o radu- zítra ráno máme srazík u nás v dětském centru, kde mi nabídli ohřátí UM v mikrovlnce. Může se tam ta lahvička dát ohřát?

pokud mozno tak ohrej jen vodu a mliko tam pak dej,i ja ohrivam v anentce nekdy i s cumlem,a podle typu mikrovlnky staci asi tak 10vterin na ten ohrev,to musis vyzkouset :a:

In reply to by martina2105

kterou my krmíme, se nedá absolutně umíchat v teplé vodě natož horké. Přitom ta voda stejně nesmí přesáhnout, myslím, 45°C kvůli přídavku probiotik, které se tím ničí. Okamžitě se ty nukleotidy (co jsou v tom na zahuštění proti blinkání) začnou srážet v mega cucky jako palec a je to pakec to do něj dostat. Jednak se to ucpává, nechce to pít a pak vždy ty hroudy vymáčknout ze savičky do ubrousku- hotový očistec pořád dokola. I tak dík za radu :) .
Nakonec ten ohřev v dětském centru v MV nebyl třeba, odešli jsme dřív kvůli potřebě spánku malého a nakrmili v poledne doma.

In reply to by martina2105

hypoalergenní, což potřebujeme. Jinak když jdeme někam ven a je to na déle, tak samosebou že tahám hotové připravené UM v lahvičce a ne vodu a UM sypkou na přípravu právě kvůli tomu okamžitému houstnutí. Ptala jsem na to ohřátí UM a ne vody a za rady jsem již poděkovala 8) .

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

takže to s tím případným zkysáním nebude tak špatné. A nechodím ke kamarádkám, protože tady na KL zatím nikoho moc neznáme. Ale jedu třeba vlakem do Prahy k doktorům nebo na sraz do mateřského centra, kde mají právě jen tu mikrovlnku. Samo že venku dítko nyní nekrmím.

15.10.2009
22.09.2009

Maminky, prosím, poraďte mi, jak dlouho jste dávaly probiotické kapičky vašim škvrňatům? Nám už první balení dochází, malý má 5 týdnů. Myslíme si, že mu určitě pomáhají.

Ahojky,nam kapky zabraly, dávám je stále (je nám 3,5 měs), ale počítám s dlouhodobým podáváním, kvůli antibiotik, které také dlouhodobě bereme. Kapky se dají vysadit cca na týden, účinek probiotik zůstává (nám po týdnu už ATB všechny "breberky" zničily).
Paf

ahojky ám tedy pomohly moc měly jsme šílený koliky máme reflux anic jiného nezabíralo dávám je od měsíce a stále musím mám 4,5měsíce a zkoušelajsem vsadita trpěl jak pes tam máme od dr.dop.používat zatím stále

16.08.2009

Včera ve 21.10 hod se mé ženě Denise narodil náš syn Zdeněk, 49 cm, 3660 g. Oba jsou v pořádku, syn se všem líbil, dle vyjádření sester a doktorů je jako panenka.

23.07.2009

Ahoj, jistě jsem zde už někde o tom četla, ale nějak se mi nedaří při kliknutí na tento web zobrazení aktuálních předpokládaných termínů porodu těhulek dle jejich nicků a k nynějš

Ahojky, bylo to tu ale jak koukám tak koukám, už to tu není..... Bývalo to ve sloupečku napravo v sekci Termíny porodu v nejbližších 7 dnech tuším... teď tam nic takového není.

05.03.2009

Huraa, jupí- musela jsem to sem pácnout .. :\x:
Dena

Veliké gratulace.To je mooooooc fajn.To byla rána co,když ti to oznámili.Myslím od toho šutru co ti spadl ze srdce.Tak si teď můžeš v naprostém klidu užívat rostoucího bříška vše co k tomu patří. :qu: :\x: :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Díky za vaše odpovědi- potěšily mne. Nyní jsem v 17tt+6, t. j. zítra začínám 18tt. Na amniocentézu jsem měla jít už minulé ÚT, ale jak zde píšu jinde, měla jsem příšernou virózu s dávivým kašlem téměř nonstop a teplotami. Proto jsme to posunuli o týden. Zítra jdu na kontrolu PN a v PO už bych chtěla jít do práce. Musím pochválit MUDr. Matouškovou z pražského Gennetu- při UZ vždy vše popisuje co zrovna měří, jaké funkce a zda je vše v normě. Odběr amnio probíhal taktéž pro mě s obavami, ale příjemně- vždy popisovala co mě čeká a co bude provádět. Samotný odběr vůbec nebolel, jen se jim nedařilo nasát tu tekutinu kvůli vadným gumovým kloboučkům zkumavek. Po výměně několika již napíchnuté břicho pustilo množství vody a vše bylo v pořádku. Pak mi znovu vysvětlila co vše zjistila a napsala do zprávy. Je to velmi laskavá, usměvavá specialistka s individuálním přístupem. Taktéž MUDr. Hlavová, která provádí a vysvětluje vše potřebné při genetické konzultaci. Držím taky palečky :a: .

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

@mamacita
Ten první krevní biochemický odběr a screening mi provedli 13.1. (vyšlo vyšší PAPP a nižší hcg nebo naopak :|: ) a ten triple test mi dělali předevčírem před tím UZ a amnio odběrem. Do tří týdnů bude komplexní test, takže se i tak trošku ještě bojím. Ten strach budu mít stejně tak i tak do porodu, po něm taktéž a vlastně o dítko i později v dospělosti. To nevymizí, jen všeho s mírou. To víš, přestárlá matka ;) . Ale jak včera prohlásila moje hodná tchýňka- čekala jsem až na toho správného samce :|-|: . Tobě držím samo že palečky a doktorům bych věřila- jsou to povětšinou odborníci- uvidíš.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj,tak první krevní testy se dělají 1. náběr 10+0-11+3 a druhý od 14+0 do nepíšou,ale moje dr mi ho chce dělat v 15tt.Víš co přečti si to tady dej si do vyhledávače Centrum llékařské genetiky MUDr. Karel Čudka.Tam to vše popisují.Tak to fnguje u nás na jihu čech.Pa Marketa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka