Deníček uživatele bertulinek

02.01.2012

Ahoj maminky, protože pořád vymýšlím jak si zpestřit a zpříjemnit mateřskou a taky si přilepšit, pořád něco zkouším a teď jsem přes kamarádku natrefila na zajímavou věc.

24.11.2011

Ahoj maminky, uvažuju že se rozloučím s naprosto úžasným a dokonalým golfáčem Cybex topaz kol.

20.05.2011

Vzhledem k tomu, že žijeme na polosamotě (kvůli koníkům), ale malej je akční dítko, jsme hodně hodně na cestách a vyvstal problém, že jsem prostě nutně potřebovala nějký skladný ko

GOLFKY - velké dilema vyřešeno!
GOLFKY - velké dilema vyřešeno!
GOLFKY - velké dilema vyřešeno!
GOLFKY - velké dilema vyřešeno!

Ahojky, tyhle golfky vypadají fakt super :-) Zrovna dneska si paní přijela pro sporťák - prodala jsem ho a teď jsme bez kočáru, jelikož chci nějaké golfky a vůbec se nemůžu rozhodnout jaké :-( Kritéria mám stejná jako ty :-) A k tomu cenu jen do 3000,- Kč víc už do kočáru investovat nechci, už zas tolik v něm malá nejezdí .... Jinak krásný pesan, taky máme Ridgebacka, ale už pětiletého :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

To fakt není Ridgeback ? Ale je mu strašlivě podobný, možná akorát mohutnější, ale to někteří bývají :-) Tak to se omlouvám za omyl :-) Ale stejně je moc krásný !

Ahoj, tak to je fajn, ža máš dilema vyřešeno. Já pořád nevim. Moc se mi líbí to callisto, ale ta cena už tak moc ne. Navíc mam fakt pidi auto, jak jsem včera zjistila (teda vim to už dávno, ale včera mě to při nakládání zase šokovalo :-) ), tak bych potřebovala kočár a lá NUNA, ale ta se mi zas zoufale nelíbí :-( Klasický golfáče, co se skládají do deštníku se mi tam nevejdou, sporťák jo, ale pak už nic jinýho. Ach jo :-( Asi půjdu do tý nuny, vyměním jí za zippy, co máme. Líbí se mi i že se i do ní i docela malý dítě samo vleze, myslíš, že je to výhoda? Aby pak zas furt nezdrhala...

In reply to by Jihou

Ahoj, já jsem o Nuna uvažovala hodně moc, na netu se mi vysloveně líbil, ohlasy maminek mi taky nepřišly nejhorší, ale pak jsem ho viděla ve skutečnosti a hrozně mě zklamal... :-( protože se mi tedy taky zoufale nelíbí. Ten topaz se dá složit, že je docela malej, ale je pravda, že to jsem až tak řešit nemusela, mám kombíka, ale chtěla jsem aby byl lehkej a to topaz je. Těžko říct, jestli je výhoda, že se ti dítko vleze samo do kočáru, já malýho stejně připoutávám, tekže je mi celkem jedno jestli ho dám předtím dovnitř nebo jestli vleze sám... Jdu vyfotit topaze v kufru pro měřítko a hodím to sem...

10.04.2011

Přečetla jsem si rozhovor s Katkou Kristelovou, ve kterém velmi kritizuje maminky, které se na sebe po narození miminka cituji "vykašlou" zatímco ona chodí na různé vacupresy, do salónů ap

Ahojky, tak já se od té doby co mám malého (22 měsíců) se snažím o sebe pečovat co to jde. To znamená-1x za 2 měsíce ke kadeřnici, ráda se hezky oblékám a každý den se alespoň lehce namaluju. Nedělám to kvůli nikomu,ale kvůli svému pocitu, abych se cítila dobře :) Co se změnilo, je styl oblékání a to tak, že teď chodím sportovně oblečená ;)

jsem to zvládala i líp než pak po návratu do práce ;-) Ale ne... starám se o sebe dál jako dříve, jen o rodičáku jsem se snažila ušetřit na kosmetice a tvrdě se mi to nevyplatilo. Jakmile si tělo zvykne na něco kvalitního, odmítá pak slevit. Teď si kosmetiku a masáže natvrdo ordinuji, ale ať se snažím, jak chci, na nic jiného mi čas nezbývá - už je mi hloupé se někam na kosmetiku objednávat, protože tam prostě nestihnu zajít. A totéž s nějakým pravidelným docházením na cvičení - není čas a popravdě ani síly tam dojít, natož se pak organizovaně hýbat a tvářit nadšeně.

před těhu jsem měla o 35 kilíček mín a tím pádem se mi i nějak veseleji o sebe pečovalo:-)Ted je to horší,ale tak oholit si snažím obě nohy naráz:-)občas se obarvím,nechám střihnout od kadeřnice,udělat si nehty,ale žádná sláva to není:-))))Tedy ráda bych se rozmazlovala víc,ale holt čas by byl ,prostředky nejsou:-)Jak se říká:Peníze BYLY,BODOU,ALE MOMENTÁLNĚ NEJSOU:-))))

Snažím se snažím, ale není to co bejvávalo. Moje zušlechťovací neděle jsou v tahu a z toho důvodu mi vždycky něco chybí. Mám umyté vlasy, ale nemám oholené nohy, mám oholené nohy, nemám vytrhané obočí, mám vytrhané obočí, nemám nalakované nehty.....souhrn je asi takový, že abych byla vyfiklá se vším všudy, to se od porodu nezdařilo. Né že by nebyl čas, večer by byl, ale já když ho uspím, tak pokud zrovna není třeba mýt nádobí nebo věšet prádlo, tak se prostě svalím a tupě zírám a už se mi nic dělat nechce. K holiči chodím na melír jen tak třikrát za rok, to naštěstí není tak vidět, ráda se hezky oblékám, ale do moc věcí se nevejdu, tak je výběr omezenější a nové kupovat nechci, protože doufám v zhubnutí a u nás celkem ani není co koupit, musela bych se vypravit do Práglu a to bych potřebovala s sebou jednoho otroka na hlídání bobánka. Na kosmetice jsem byla jednou, zkloubit kosmetičku a nějakého hlídače dětí je trochu komplikované, tak se alespoň snažím doma a tajně doufám, že se to časem trochu zlepší, protože se necítím úplně dobře.

Ještě bych ke svému názoru níže chtěla dodat, že také záleží jak jsme každá o sebe pečovala před mateřstvím. Já jsem třeba nikdy nechodila na nehty, často na párty, schůzky s kamarádkami.....atd. Za 1 na to nějak nebyl čas a za 2 volno jsme věnovala svému muži a společné zábavě.
Tak mi to nějak ani nepřipadne. Navíc si myslím, že čas ušetřený vypnutím netu a mnohdy zbytečným tlacháním se ušetří mnoho času.
Bydlím na baráku, zahrada, malá dva psi......chlap stále v práci. Někdy stačí si den dobře naorganizovat a hned je lépe.

08.02.2010

Holky, jestli jste to neviděly, mrkněte.... Je mi z toho pěkně na nic. http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10117034229-168-hodin/

Se všema se tu holky ztotožňuju a jsem hrdá, že tu žádná nejsme tak švihlá:-( a za ty děti je mi prostě pořád smutno... a člověk nemůže nic.

já z toho byla taky v šoku... Nepochopím ty maminy, jak to vlastně můžou dělat, snad nemají všech 5 pohromadě... :jawdrop:

JESTE TED JE MI Z TOHO ZLE...........VCERA JSEM TO VIDELA NA CT1,ZACALA JSEM SE KLEPAT A PREPINAT TO.............NEDOKAZU POCHOPIT PROC TAKTO DOBROVOLNE UBLIZUJI MYLINKYM DETEM............NASI MALOU BY TO ZABILO............A MNE TAKY :00: :\/: :00: :\/:

tak to je strašný!!!!!!!Chudáčci děti,nevědí co se s nima děje a ta ženská co to provozuje je švihlá nejspíš nějakou sektou!!!

05.02.2010

Ahoj maminky, mám prosbu a dotaz, možná potřebuju jen uklidnit - můj miláček milovanej ( 10 týdnů) po každém krmení (plně kojím) děsně ublinkává, já ani nevím kde se toho v něm to

Ublinkávání

ahojky, tak zkus dávat říhat klidně i po pěti minutách kojení,....my to museli taky tak dělat,....a už to máme dobrý

podložila jsem Elišce při rýmičce matraci a je to lepší i na tohle.
Sice jsem ji vždy dávala na bok po jíde, ale vidím, že s tou podloženou
matrací je to o moc lepší. Zkus to, dát ji zpátky můžeš vždycky.Pa
www.prckoviste.cz/elinka2009

08.01.2010

Ahoj všem mám takový dotázek - co vy a dudlíky??? používáte, nepoužíváte - a proč? a když ano má to nějký vliv na kojení? moc díky za odpovědi

No nám se na to v porodnici právě netvářili. Malému je šest týdnů a jsme zatím bez něj, ale je párkrát už jsme měla trochu nervíky jak chtěl pořád sosat, tak jsem ju zkusila dát, ale nechce ho ani omylem... takže to asi budeme muset nějak zvládnout dále bez něj. Nejhorší je, když si vyvříská prso dřív než za ty dvě hodky - je pak zákonitě přepitej a ublinkává jak amina a to může být odkrkanej jak chce... Mno jo, proto má už taky ostatně 5,8kg...
Moc díky holky za reakce!

Ahoj, já dala malému dudlík taky už v porodnici, protože mi tam druhou noc hodně plakal a nemáme žádný problém s kojením.Mívá ho jen na usínání, pak ho vyplivne a spinká bez něj. Je mu 5 měsíců.

a dala jsem ho malýmu už v porodnici. Dávám ho, protože se jím uklidní, když pláče nebo je mrzutý a lépe se mu usíná...jinak bych musela více používat k utišení a uspání prso, což bych pak nedělal nic jiného :-). V porodnici na to vůbec nic negativního neříkali, že jsem mu ho dala. Zatím ho má jen málo, spíše na spaní akojení nám to nenarušilo vůbec. Dokonce má i MM v lahvičce, když je třeba,. Byla jsem na revizi dělohy po těhu a půl dne měl MM z lahve a pak se normálně vrátil k prsu, tak teď to využívám, i když třeba někam musím a jsem pryč déle než 2 hodiny. Pa pa Jolka
http://www.prckoviste.cz/jolkah

Ahoj, tak my dudlíky používáme (malé je 7 měsíců). Začali jsme s nima když jí byli asi 2 týdny a to dokonce na radu sestřičky. Malá mě používala místo dudlíku a vyžadovala celodenní skoro neustále kojení, takže jsem dala dudlík a zabral. Kojení nám žádným způsobem nenarušil. ale myslím, že to bylo taky tím, že už jí byli ty dva týdny, neměli by se dávat dudlíky miminkům hned v porodnici, no ale třeba moje sestra dala malýmu hned druhej den po narození (pořád brečel) a kojení jim to taky nenarušilo, takže to je miminko od miminka.
No jinak já teď dost uvažuju o tom, že už bych od dudlíka odnaučila, malá mi s ním usíná a v noci jak jí vypadne, tak se většinou vzbudí a začne brečet, takže některý noci vstávám i 10x na dudlíka, což je dost hrozný :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky