Deníček uživatele berca01

13.02.2012

Ahojky těhulky!Mám takovej dotaz,včera jsem začala 31tt a dnes odpoledne jsem měla na vložce takovou lepkavou hrudku.byla jako průhledná,ale taková nažloutlá.Už si vůbec nedokážu vybavit,kdy začala od

Mohlo by to být. Ta moje vypadala jako hustý gel nebo rosol či aspik a bylo to skoro čiré (nitky krve nebo tak tam fakt nebyly). Zkus se zeptat Dr. na další kontrole. Jo a neboj, zátka může odejít i 3 měsíce před porodem.

In reply to by tajemstvi3

Fakt jo?Tak to jsem klidnější...Mimčo navíc pořád kope nejvíc dole a kolikrát mi ta bolest připadá,jak kdyby mi měla ze zadku vylízt nožička nebo něco,jaká je to bolest,tak už se těším na ten duben,jak na smilování...Na KO jdu příští pondělí,tak si na všechno postěžuju:-)

Ahoj, já jsem dneska 36+0 a vůbec ani nevím jak by to mělo vypadat. Občas mám ve výtoku nějakou hlenku, ale je to průhledné, pořád si myslím, že zátka by měla být s nitkami krve, nebo aspoň tak se to tady psalo. Mám strach abych něco nepřehlídla a vůbec všechno poznala.....

23.01.2012

Ahojky těhulky!Potřebovala bych od vás zase poradit.Jaká intenzita tvrdnutí břicha je v normě?Jsem 29tt a asi 10 dní mi denně břicho tvrdne každou hodinu tak 2x-4x,v noci nevím,ale kolikrát,když se vz

Tak jsem se vrátila od dr. a jsme obě v pořádku,čípek 4cm,nic se nikde nechystá,všechno je zavřený,takže třeba předčasný porod nehrozí.Prý to může být tím,že mám menší břicho a jak se ta děloha zvětšuje a malá tam řádí,tak to může spolu všechno souviset.No nebyla zase otočená zadečkem? :s: Takže máme jen jednou na 90% potvrzenou holčičku,tak budeme doufat :dance: Jinak mimi váží 1200g a měří nějakých 37cm.To je mazec,jak se vytáhla...Párkrát se člověk zapomene zeptat,jak mimčo roste a pak takový míry :s: Prý by mohla mít o 100g víc,ale že prý to neva.Tak jsem taková hned klidnější,že je všechno ok :€s€: Posunula se mi tím teda i kontrola,takže jdeme zase až 20.2.To se potáhne jak smrad,chjo.Tak na sebe dávejte maminy pozor a nezapomeňte pohladit :€O: :€s€:

In reply to by berca01

Tak jsme byli na kontrole a nasadil mi magnesium. Z toho jsem pochopila, že to není úplně ideální, ale prý ať se vůbec nestresuju, nic neobvyklého poslední 2 měsíce před porodem. Nejvíc mi tuhne večer po práci, jinak max 2x za den - zato ty večery mě to dlouho nepřechází, mám pocit kamene v břiše třeba hodinu v kuse :\/: Nebolí, chodit můžu, ale ten nepříjemný stah tam prostě je... Říkám si, že jsem si asi musela něco vybrat za těch prvních 7-měsíců, kdy jsem ani moc nevnímala, že jsem těhu, a kdy jsem skoro nic nenabrala :///: Tak si s malou prostě teď užijeme trochu toho adrenalinu :s:
Mějte se krásně a pohlaďte :€O:

In reply to by Johanna79

Bereš magnesko teprve teď?Já už ho baštím pár měsíců a je nás tady takových docela hodně,co ho zobem pomalu od začátku :) Takže se vůbec neboj,to je spíš proto,aby to tobě trochu ulevilo,ne že by bylo něco v nepořádku :€s€: Mě už teda teď to magnesko nezabírá,břicho tvrdne čím dál víc a častěji,ale je fakt,že nejvíc ráno po probuzení a večer,když se natáhnu.Tak se hezky drž a pohlaď :€O:

In reply to by Johanna79

Já jsem ho pila do 36tt pak už ne, abych zase vůbec rodila, ale zatim se nic moc neděje, za týden se nezměnilo nic. Ale tvrdne mi víc a víc. To samotný nebolí, Ale připadá mi těžký, tak se musim předklonit. A je to delší ty intervaly kdy je tuhý. V pondělí mi snad na monitoru řeknou něco víc jak často tvrdne, ale když budu ležet tak nevim, to jen když ležim uplně rovně. Ale večer je to tak víc... :a:

In reply to by katynka1984

Holky, beru až teď, když mi ho MUDr.předepsal, dřív jsem neměla problémy a samotnou by mě to vlastně ani nenapadlo ... jinak zobu tak 3x týdně Centrum Materna DHA, ale tam toho magnezia tolik není, max.20% doporučené denní dávky. Katynko, máš jen měsíc, to už určitě vydržíš :ww: Já jsem teprve nazačátku 33 tt ... ale přiznám se, že třeba včera netvrdlo ani jednou :s: Dnes chvilku v práci, no, musíme to přežít ! :a:

20.01.2012

Ahojky holky!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj můžu mít dotaz? Nyní jsem na nemocenské. Vyplatí se mi na PPM nastoupit 6 týdnů nebo 8 týdnů před porodem? Rodičovskou bych pak chtěla čerpat dvouletou. No vůbec se v tom nevyznám :).

13.01.2012

Ahoj těhulky a maminky!

In reply to by Zorka

jééé,no koukám,že máš ty i manžel taky veselo.já bych teda dala ty osmičky pryč taky všechny,ale prý dokud nevaděj a nebolej,mám je tam nechat,tak nevím no,ale u nás s nima maj problémy všechny ženský,takže mě to si myslím stejně nemine.neboj,prcek ti to ještě vynahradí,že budeš čučet ;) ta moje malá potvůrka je dneska jak utržená ze řetězu.už si asi řekla,mámo,měla jsi do teď veget,tak jen počkej... :s: tak hodně kopanců a močák ať nezlobí...pa a pohlaď :€O:

03.01.2012

Ahojky těhulky.tak jsme byli dnes na kontrole,malá je v pořádku,má všeho dost,roste pořád hezky podle termínu,tak mám radost.jen se nám potvůrka pořád schovává,takže jsme opět bez fotečky.byly vidět j

Ahojky, taky jsme dnes byli:) Ale UZ mi nedělal, takže vím kulový:D Jen zkontroloval čípek, ten je dlouhý a zavřený a poslechl srdíčko, což já dělám každý den:D A na kontrolu jdem taky 31.1. i na odběry:)
Jinak nás čeká 16.1. kontrola na diabetickým, opět testy:( ach ju...doufám, že vyjdou dobře....
Držte se:) Pohlaď :€O:

In reply to by bardotka16

Tak budu držet pěsti,aby to bylo ok.mě tentokrát vyšly v pohodě,tak už naštěstí nikam nemusím.jen se musím ještě dokopat k zubařovi,ale vůbec se mi to nedaří.klidně budu rodit každý rok,ale k zubákovi se bojim bojim.jsem holt strašpytel no :P jinak jsme na tom hodně podobně,u mě se taky nic nechystá a taky vlastně nic nevim :s: tak se opatruj,pusu Samíkovi a pohlaď :€O:

23.12.2011

Ahoj těhulky.Mám opět dotaz.Od včerejška mě začalo bolet v podbřišku na pravé straně,ale nebylo to nic moc vyjímečnýho,ale dneska při jakékoliv chůzi při zvednutí pravé nohy mi málem vyhrkly slzy do o

Taky bych doporucila hned jet do spitalu ... ono snad s nejvetsi pradvepodobnosti bude bolest z toho, ze se rozseda a rozsiruje panev, ale jses si jista, ze to neni akutni zanet slepaku??? Pravy podbrisek a jestli Algifen nepomaha, neriskovala bych. Drzim palce, at to ten slepak neni :a:

Tak jsme si včera rozbalili dárečky,malej byl úžasnej,jak se na ty věci při rozbalování třepal :s: a asi půl hoďky potom jsme to vzdali a jeli na pohotovost.Tam mě dr prohlídla,hrdlo i čípek v normě,takže po gyn. stránce ok,mám se prý aspoň dneska na všechno vykašlat,nechat se obskakovat a jen odpočívat,magnesko už beru 3x2 a na tu bolest mi dali Algifenový kapky(to jsem ani netušila,že se při těhu můžou).A prý pokud to nepřejde,tak si mám zajít na neurologii,že to můžu od zad.Tak ale jsme klidnější,že je malá v pořádku.Dneska už je trochu líp,i jsem se v noci vyspala,tak se jdu na všechno vykašlat a ležet 8) A co vy berušky,jaký jste měli vánoce?

In reply to by berca01

Uff ,tak to mám velkou radost,že jste v pořádku :€s€: Ještě to musíme pár měsíců vydržet a už budeme mít klid. U nás Vánoce byly nádherný, letos jsme trávili u rodičů a bylo to moc hezký, prožívala jsem je ještě víc než normálně :) .. Dostali jsme sousty dárečků na malého :one:
Dneska jsem si sepsala seznam co ještě nakoupit a už toho moc nezbývá,tak mám radsot,že už máme tak nějak všechno. Tak se opatruj a pohlaď :€O:

In reply to by berca01

Tak hezky odpočívej - i když mě se to řekne, jsem skoro 2 měsíce doma a odpočívat jsem ještě nestihla, pořád je co dělat :), ale když mě někde něco pobolívá snažím se na chvilku lehnout. Tak si to dnešní lenošení hezky uží a poslouchej doktory. :€s€: Jinak svátky super, my tu měli návštěvu aby jsme tu nebyli jen sami 2,5 :€s€: .

Moc holky děkuju za komentáře.Bolest zatím trvá,ne teda jak včera,že nemůžu najít několik minut polohu,ale třeba ,,jen" minutu,dvě,ale zato častěji.Já vím,že jsem hrozná,ale malýho si prostě nemůžu nechat ujít :n: Teď už mám úplně všechno nachystaný,smažit bude taťka,takže hodím nohy hore a když se to do večera nezklidní,tak pojedu.Určo dám vědět.Tak maminky dobrou chuť a pokud máte rybku,tak bacha na kostičky :k:

18.12.2011

Ahojky těhulky.Moc vás prosím o radu.Poslední dobou bojuju s pálením žáhy a doma jsem našla TUMS.Můžu to jako těhule nebo ne?

Ahoj ja taky bojuju s palenim zahy uz skoro od zacatku tehu.Ja si koupila v lekarne RENNE a taky to pomaha.Hned jak docucas bombon tak je paleni pryc.

Ahojky, v těhotenství můžeš gaviscon, manžel na to trpí hodně a nedá na to dopustit, na pije se a skoro do 1 min.Jen to moc dobře nevoní, ale 100% zabírá!

Ahojky,já používám sodu z lékárny,při prvním těhotenství jsem snědla 2 krabičky,hnus,ale pomáhá a těhotné ji můžou,zeptej se v lékárně určitě toho můžem víc :s: pa.

06.12.2011

Ahojky holky.Tak dnešní kontrola dopadla moc dobře.Viděli jsme krásně pusinku,nosánek,mimčo na nás vyplazovalo jazyk,prostě krása.Srdíčko je v pořádku,zbytek taky,ale fotečku nemáme,protože by byla vi

Ahojky !
Koukám, jsme na tom úplně stejně, taky jsem byla včera na velkém screeningu a konečně nám řekl pohlaví - holka jak vyšitá (přítel si to myslel od začátku, i když okolí mi spíš tipovalo kluka) :!k: Ještě jsem se schválně ptala, jestli tedy máme počítat s holčičkou aspoň na 80% a on prý že můžeme na 99,9%, protože líp se mu ukázat snad nemohla :s: I pro nás laiky to bylo celkem zřetelné, takže je možná čas pořizovat první oblečky :///: Mám už sice 2 neutrální kousky a s holčičíma barvama to nebudu přehánět ani teď, ale pár jich asi koupím :€s€:

Další návštěvu máme taky 3.1.2012 a už teď se nemůžu dočkat, až malou zase uvidíme ! Jsem taky 22.tt a měříme prý 30 cm, všechno v normě. Určitě na tom budete s Nikolkou podobně :ww:

Jinak nemyslím, že by ta bolest byla po UZ, asi bys ji cítila hned tam, navíc doktor určitě ví, jak si může dovolit přitlačit a co už je moc. Možná se napínají vazy, mě včera varoval, že to může přijít. Nebo mu raději zavolej, ať máš jistotu, třeba Tě pozve na kontrolu.

Držím palce, aby to bylo jen přechodné ! A gratulace k cácorce :girl:

Johanna

Ahojky, tak konečně holčička do party :€s€: Moc gratuluju. Jinak s tím podbříškem - já jsem tohle řešila minulý týden - bolel mě tak že se mi to vůbec nelíbilo,ale druhý den už to bylo lepší a teď už ho konečně necítím. Takže odpočívej a zítra to bude určo dobrý :€s€: tak se měj krásně papa

In reply to by ppajinka

Ahojky!Moc děkuju.Dneska už je to fakt lepší :one: Ale já ten podbřišek cítím každý den,ne teda tolik,co včera,ale to mám možná tím,že s prckem nejde být moc dlouho v klidu,sem tam za ním musím doběhnout a nezvedat ho taky nejde.Už jsem se začínala bát,co se děje,ale ta bolest za jsištění pohlaví stála :€s€: Jenže oni už to všichni stejně věděli dřív jak my.Jedna babička pořád říkala,že na fotečkách vidí dva culíky a další jí dávali za pravdu a prababička nám dala naušničky :s: Tak jsme jim to jen potvrdili :///: Tak pa a pohlaď :€O:

Ahojky, super zprávičky. Moc gratuluji k holčičce :one: přeji, ať jste v pořádku a krásně rostete :-) :a:

ahojky taky moc a moc gratulujeme,my v dubnu taky čekáme holčičku Klárku,mě taky od včerejška píchá v podbříšku a když kýchnu,tak mě tečou slzy bolestí,prý mám odpočívat s nohama na horu,tak uvidíme.Je dobře,že už jí Filípek teď příjmá :€s€: ,tak se opatrujte holky :s: :a:

23.11.2011

Ahojky těhulky.Mám takovej problém a zase si ho u prvního nevybavuju.Bolí mě spodek,jak kdyby začínaly bolesti k porodu,ale je to jen když ležím a potřebuju se otočit na bok,tak jak zaberu a když si t

Ahojky, jsem z května 2012 a já mívám spíš takové jednorázové zabodání. Předevčírem večer ležím u telky na pravém boku, kýchnu si a pak jsem se mohla pos.... bolestí, málem mi vyhrkly slzy.

Ale ty říkáš jak bolesti k porodu s kterým už zkušenost máš. Neriskovala bych nic a aspoň si k dr. zavolala. Buď ti řekne, že je to normal nebo ať přijedeš a zkoukne tě ;)

Ahoj sice nejsme maminka...ale bolesti mam uplne obdobne jak popisujes ty...a je to hnus musim rict....mno byla jsme u doktorky a ta mi rekla ze nevi jestli je to spojeno s bolestma ale ze asi ano ....protoze se mi zacal skracovat cipek.....a to o dost...takze tedka jen doma klidovej rezim zitra k doktorce znovu musim chodit co tyden..a uvidi se co dal jestli nemocnice nebo klidovy rezim dale doma...snad doma no...tak se drz a radsi si zajdi :a: me kazdy rikal ze nemam chodit ze to je normalni a tak ale me to proste normalni nepripadalo tak jsme sla!..a i kdyby to nemelo nic byt tak bych byla aspon klidnejsi :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka