Deníček uživatele berberka

16.07.2011

Ahoj všichni únorčátka a nejen vy... Tak dnes slavíme 5. měsíců, utíká to jako voda, Matýsek je naše zlatíčko největší... šikulka a prostě naše všechno.

♥Matyášek 5. měsíců♥
♥Matyášek 5. měsíců♥
♥Matyášek 5. měsíců♥
♥Matyášek 5. měsíců♥

je vidět,že je Matyášek spokojený miminko, nám bylo 5 měsíců 10.7. a dneska jsem malou vážila a měla 6,86kg

25.05.2011

Tak už máme za sebou 3 měsíce, utíká to neskutečně moc, máme už téměř 7 kg a velikost 68 už nám začíná být poněkud malá :) :) :)

Náš Matýs
Náš Matýs

Malej je moc krásnej :-)
Moje dcerka má ve třech měsících 6,150kg a 60 cm (68 je nám taky již těsná ...) Umí si hrát s hračkami, krásně se směje, žvatlá si, ležení jí taky moc nebaví, na levou stranu se překulíme na bříško, na pravou nám to nejde... Taky začínám pozorovat, že když jím, tak by mi to malá nejraději sědla :-) ale taky plně kojím, takže zatím má smůlu. Jinak na prevenar a hexu jsme šli ve čtvrtek, ale jelikož máme trošku rýmu, tak jdeme až v úterý, snad nás to nebude bolet :(

In reply to by aneajo

jéé, moc děkujeme :c:
Téda, tak už jste velcí šikulky, že zvládnete otočku v levo :one: a váhu i míry máte krásný ;)
Přeji, ať očkováníčko bolí co nejméně :n: a obejde se bez slziček :a:

krásný mimčo,my měli ve 3 měsících 5360g a 58 cm a velikost 68 teprve začínám dávat, většinu toho máme ještě v 62

In reply to by blankasi

Díky moc :)
No jo, jak sme tlustoučký, tak se nám to obtáhne kolem tělíčka a pak nám je všehcno krátké... overálky už máme i v 74 a není se čemu divit, páč máme stejnou váhu jako můj synek na půl roce.. přejki, ať krásně přibýváte a rostete :one:

03.05.2011

Zdravím všechny únorové miminka a jejich maminky a samozřejmě nejen je.

Matyášek 2,5 m
Matyášek 2,5 m
Matyášek 2,5 m
Matyášek 2,5 m
Matyášek 2,5 m

Jééé, kluci mají úplně stejné pusinky :///: ! Tak to už jste velcí, my byli včera v poradně a máme 5907gramů a 60cm a to nám budou v pátek 3 měsíce. Tak jen tak dál :one: :a:

In reply to by LÁjouš

No jo :s: to je jediné co mají po mě :///: Váhu máte taky krásnou, my měli velkou porodní :) 3910 gramů, centimetry nevím, to budeme měřit až na 3 m. Jinak děkuji za komentář :c: už sem myslela, že se ani nikdo neozve :r:

26.03.2011

Ahojky maminky, dlouho sem tu nebyla, páč tedy s dvěmi dětmi to není žádná legrace :) Matyášek je kus chlapa, ve středu máme 6 neděl a odhaduji váhu kolem 5,5 kg - plně kojený :)

6 neděl, kojení + starší sourozenec aneb budu brzo šedivá :(
6 neděl, kojení + starší sourozenec aneb budu brzo šedivá :(
6 neděl, kojení + starší sourozenec aneb budu brzo šedivá :(
6 neděl, kojení + starší sourozenec aneb budu brzo šedivá :(
6 neděl, kojení + starší sourozenec aneb budu brzo šedivá :(
6 neděl, kojení + starší sourozenec aneb budu brzo šedivá :(

Ahoj,já už mám větší děti-11 měsíců a 2roky a čtvrt-sou od sebe 16 měsíců a žárlivost je u nás na dením pořádku :( nejvíc malá začala žárlit když se malej rozlozil,začal jí brát hračky a už nebyl jen ležící mimnko.nejvíc pomohlo chválit a chválit :) A zdůraznovat jak ona se má že je velká a muže mít třeba kousek čokoládky,zatímco malej ne protože je mimino,ona se umí krásně vyčůrat a Tomík musí mít počůrané plínky.taky by měl mít nějaké věci jen pro sebe,které prostě bráška nesmí.naše malá se počurávala a pokakavala,nejdřív sem měla nervy ale pak sme to přešli,řekla sem že nevadí a čistě ju oblékla.PO tomhle všem během 1č dní dobrý,akorat ted máme další fazi už asi 3 týdny a už mi z toho hrabe,furt jen peru počůrané,malej skoro chodí a furt s emydlí o to koho pochovám :00: samozřejmě chcou chovat zásadně zároven,jinak je jim mamka fuk :D Hodně sil přeju,děti máš krásné a určitě to brzy přejde :)

In reply to by andrisek07

Téda, tak brzo po sobě, to asi muselo být ze začátko hodně náročné, co??? No, my se také snažíme hodně chválit, zdůrazňujeme, co Jozífek už umí, jak je vlký kluk, jak je šikovný a že to ještě Matyášek neumí, josu dny, kdy je zlatíčko a pak je ukňouraný, zlobivy, no hrůza... ale asi je to normální, já už se těším, až Matýsek povyroste a budou si moc spolu hrát :) taky přeji hdoně sil a mějte se krásně :a:

ahoj, oba dva chlapáky máš krásný :k:
nezoufej, Jozífek se brzo srovná.... mám prcky 22m od sebe a vždycky to bylo v takových vlnách.... po narození malý se Toník taky trošku zabejčit a pak jsem ho ze sebe nemohla pro změnu sundat (dcerka naštěstí preferovala postýku před maminku, tak to bylo dobrý.... i když na druhou stranu mě teda mrzelo že neni mazel).. no pak se zklidnil a začalo to znovu, když se Leuška začala zajímat o okolí a vyžadovat víc mojí pozornost....to taky ustál (jak jinak)...další vztekací období přišlo, když se malá začala překulovat (a dokoulila se k hračkám :s:) a následně lézt - to bylo pro Toníka asi nejhorší, protože Leuška už začala být mrštnější a rychlostí blesku se pro něco doplazila a vzala si to :s:
No a tak poslední měsíc je to dobrý (tedy ze strany Toníčka, teď začala žárlit Leuška a nemůžu jí ze sebe sundat
:!k: ). a hlavně si už spolu hrajou, mazlí se atd. Malý je 11m.
no a Toníka se snažím zapojovat - má radost, když může něco podat, přinést atd. ale zase to nesmím s tím zapojováním přehánět - když má svojí zábavu, tak ho nechávám být, ale když má tendence "zlobit" tak ho zapojím. no a taky se snažím poukazovat na výhody, který na rozdíl od Leušky má - že už může lecos baštit, že dosáhne na víc věcí, vyleze si kam potřebuje atd.
někdy je to těžký rozdělit pozrnost mezi oba dva - sem tam se to sejde tak, že mě chtějí oba dva ve stejnou chvíli jenom pro sebe, tak je chvíli řev, ale vždycky to nakonec nějak zmákneme. teď je Toník třeba blaženej, že může po obědě spát u nás v ložnici (v pokojíčku už spí Leuška a nechtěla jsem jí budit),protože tam normálně nespí....a dokonce mámpocit, že i usnul :s:

ten začátek je trošku náročnější, ale rychle to uteče (bohužel), Matyášek povyroste a Jozífek bude mít parťáka pro lumpárny ;)

In reply to by Tesa

:c: Děkuju
No budu doufat, že se to brzo srovná, my se snažíme hodně chválit, zapojovat do pomáhání, aby se necítil odstrčený, když kojím, sedí u mne.. JInak uteklo to strašně, pamatuji se, žes psala, že si těhotná, my se v té době už snažili o miminko a malé už je 11 měsíců, strašně to letí, tak budu dofuat, že se ti mi kluci budou mít rádi a všechny etapy nějak zvládneme :) :a:

22.02.2011

Tak i já (nakonec ostatně jako všechny :s: maminky) sem se dočkala a dne 16.2. v 9:05 se mi narodil můj druhý synek Matyášek 3,910 a 50 cm - kus chlapa.

Můj porod Matyáška
Můj porod Matyáška
Můj porod Matyáška
Můj porod Matyáška

jéé ten je krásnej, vůbec nevypadá jako čerstvý mimi, takovej velikej :one: já budu mít děti od sebe taky 2,5 roku tak už se moc těšim, jak vidim ty fotky, ale zrovna dneska jsem si říkala, že se vlastně toho porodu strašně bojim :€\€: jak vim do čeho jdu, tak bych nejradši vycouvala. A jak hodnotíš druhej porod oproti prvnímu - hlavně ty bolesti a celkovej prožitek. já si moc dobře vybavuju, jak jsem si po vytlačení malýho říkala, že tohle už nechci nikdy zažít a docela mě to straší :€z€: a to kdyby mi měli sešívat ten čípek, asi umřu, já teda myslela že umřu i při těch kontrakcích, fakt :O

In reply to by Pupidup

Děkujeme, jj, je to kus chlapa :) Já se porodu taky bála, ale druhý byl o 100% lepší!!! Bolesti se dali snést, nejhorší byly ty tři poslední a pak ten tlak na to tlačení, ale to bylo pár minutek. Taky sem po prvním tvrdila asi měsíc, že už nikdy, ale teď byhc do toho šla hned, ale 3 zatím dlouho neplánujeme, je to docela honička - to nebudu popírat :( ale až se secvičíme, tak snad to bude dobrý. Matýsek přes den spinká, tak to jde, ale jak nemám na staršího synka chiličku čas, tak je hned protivný a vzteklý, tak snad to se taky brzo změní :) a budou se mít kluci rádi :)

14.01.2011

Tak dávám fotečku aktuálního pupíčku, zítra začínám 37 tt, celá doba mi utekla tak strašně rychle a teď se to tak pomaličku vleče :( už se na našeho Matyáška tak strašně těší

9. měsíc aneb jdeme do finishe :)

No krásné, Vše připravené, všichni se těší... Paráda.
Kolik jsi doposud přibrala? Vypadáš skvěle.

In reply to by Pauluša

Jj, idilka :) Přibrala sem zatím 9 kg, ale skvěle, no nevím, nevidíš tu druhou bradu a tak všechno okolo :s: radši si fotím jen pupíček :///: S prvním synkem sem začínala na 65 a šla sem rodit skoro s 90 :( teď mám 85 .. takže je to krapet lepší, ale stejně žádná sláva, no modelka holt nejsem a ani nikdy nebudu, ale děkuji :)

20.12.2010

Ahojky únorčátka, tak přidávám fotečku aktuálního pupíčku, je to focené z boku, takže tam vypadám nějaká hubená, skutek utek ..

33. týden novinky + nějaké fotečky
33. týden novinky + nějaké fotečky
33. týden novinky + nějaké fotečky
33. týden novinky + nějaké fotečky

No teda mamko, takovouhle fotku pořizovat :s: , to tě bude asi vážně proklínat :s: . Bříško máš moc krásný :c: , tak ho pohlaď!!!!!

ty se mas, mas tak krasne a male brisko, take bych takove chtela. Ja mam pres pupek uz vic jak 130cm a nemohu se uz skoro hybat :-D
Jozifek je moc sikovny, mas v nem urcite skveleho pomocnicka.
Dej mu za nas pusinku a pohlad pupicek
Meena, Rozarka a Adrianek

In reply to by Meena

No ono zas tak malé není, povedlo se mi ho nějak šikovně po ránu vyfotit :) ale zase je pravda, že je tedy o hoooodně menší než sem měla s prvním synkem. Tvoje je taky určitě krásné, i když trošku větší :c: Jinak Jozífek to je opravdu velký pomocník }:) až mi občas z té jeho pomoci šedivý vlasy :///: Také posílám pohlazení pupíčkovi :c:

18.11.2010

Ahojky únoračky :) tak se nám to blíží, co? Už jen 12 týdnů do porodu ...

28. týden
28. týden
28. týden
28. týden

Krásný lehátko,opravdu teda ůžasný....a ty věcičky taky super,, :qu: .Bříško máme asi tak stejný a to mám 11kilo nakoře,ale je to fajn vědět,že jsem těhule a hlavně už se moc těším na prdolku.

In reply to by petizak

Děkujeme, s lehátkem to byla opravdu láska na první pohled :c: já měla na prvního synka od fisher price, ale nebyla tam ta novorozenecká vložka, tohle je opravdu měkoučké a pro miminko myslím že moc pohodlné :) jinak s bříškem bych řekla, že sem tak nastejno jako u prvního synka, jen ho nemám tak hezky kulaťoučké :( páč mám pupeční kýlu, no jo.. taky se na miminko moc těšíme, už aby to bylo :a:

Ahoj berberko,
jo,jo je to už jen asi 12 týdnů, letí to hrozně rychle. Pořádně jsem si to těhotenství ještě neužila a za chvíli už bude bříško pryč :\/: . Věcičky jsou kouzelný, už jen v nich mit ty naše Andílky. Já mám nahoře už 11,5 kg a bříško mám větší než ty :///: . Pohlaď pupík :€O:

máš pravdu, už se nám to krátí :) a máš pro mrňouska krásný věcičky a to lehátko je fakt super :one: . Bříško máš moc pěkný :€O: :€s€: , hned bych ho s tebou vyměnila :€p€: , já mam tak dvakrát větší, už si ani nezavážu boty ;) :a:

In reply to by Lena Pl

Vážně, mě příjde velké dost, ale je pravda, že na těch fotkách vypadá nějaké menší :s: taky už mi dělá problémy se ohnout a navíc mě začali dost bolet záda :( JInak děkuji za pochvali :c:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky