Deníček uživatele Beep79

19.10.2011

Ahoj holky :) tak uz si uzivame 15.tyden a je nam uz dobre :) zadne zvraceni, zadne nevolnosti..no parada...chi,chi..ne, delam si srandu :) sice uz nezvracim, ale je to o hrozne moc lepsi.

Dovolím si jen jednu novinku - od 7.11.2011 je možná registrace k Apolináři i přes internet. Takže žádné fronty, žadné čekání několik hodin. A je možné i zpětně zkontrolovat, zda "nezbylo" nebo se neuvolnilo nějaké místo pro vyšší týdny těhotenství.

Zatím to probíhá až nečekaně klidně, většina míst se zaplní cca během týdne. Málokdy je plný termín hned v den 14+0. Např. na týden 21.5.-27.5.2012 je aktuálně cca 15 míst volných, na ty předchozí týdny 3 resp. 1 místo. Zatím rezervujeme 2 místa pro "osobně příchozí", ale od spuštění "internetové registrace" je o tento způsob zoufale malý zájem .... takže stejně tato dně místa během 1-2 dní uvolňujeme pro internet.

Doufám, že neporuším pravidla tohoto webu, když zde uvedu "cestu k návodu" ... http://www.apolinar.cz/porodnice

F.Vaněk

No teda! To je síla, to jsem vůbec nevěděla, že to takhle někde funguje! Drsné. Tady se naštěstí registrovat vůbec nemusím a jsem tomu fakt ráda!

Holky, tak to vám vůbec nezávidím. Já budu opět rodit na Příbrami, tam se člověk nemusí registrovat ani nic jiného, prostě až to přijde tak jedem. Tak jsem to měla u dcerky, přišlo to náhle a hned jsem šla na příjem, podepsala pár papíru a žádné zdržování. Renča a Terka

Mám stejnou zkušenost, akorát jsem byla čtvrtá :-) Jedna maminka přišla v 13:00 a stoupla si k tomu vchodu.
Jen se otevřelo a už tam chtěla skočit...své místo jsem uhájila, ty za mnou už ne... jsem si trochu zasakrovala, ale já tam byla od 10:15.

14.10.2011

Ahoj holky :) pristi tyden se jdu registrovat do porodnice. Chtela bych k Apolinari v Praze, ale nevim, jak to tam funguje. Jak dopredu pred otvirackou tam musim byt? Je tam velkej natrask?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky...na devatou jdi....:-).....kamaradka tam byla minuliy tyden a prodrepela to tam uz od deviti a byla druha v poradi...;-)

05.10.2011

Ahoj holky..tak dnes ve 14,30 jdu na velky ultrazvuk..jsem z toho nervozni jak pes a mam hrozny strach :-S

Ahoj holky..tak jsem vcera absolvovala screening. No nevim no. Na to, ze jsem za to dala 1100,-- a doktorka mi slibovala, jaky to bude zazitek, tak jsem hrozne zklamana :( Poradne nevim, jestli je mimis v poradku, doktor byl hrozne neprijemnej. Nejdriv me vysetroval pres bricho, zmeril miminko, hlavicku a nevim, co jeste a pak, ze me vysetri spodem a pokracoval v prohlidkach, mozek, pater atd..no hrozne neprijemnej, jen nam rikal, ze tady ma dite mozek, tady pater, tady ruce, nohy...no o nejakem mavani miminka nebo tak, nemohla byt vubec rec..i kdyby nam mimis chtel zamavat, tak to nemel sanci stihnout. Pak jsem dostala nejakou zpravu se slovy, ze dojdete si ke sve osetrujici gynekolozce a nashledanou. Takze ja nic nevim a jsem z toho na prasky. Jo a jeste mi rekl, ze prej dalsi UTZ doporucuje ve 20tt. To jako ze je neco fakt spatne nebo ze to je normalni ja nevim :^O^: :^O^: :^O^:

In reply to by Beep79

Neboj mne jen řekl ze je vše v pořadku a jinak nic. Takže jsem taky čekala víc. Ani nam vhem koukání na mimi neřekl nic.Mam zprávu a tam je ze taky doporučuji kontrolu ve dvacátém týdnu, ale to je dle mně vždy. A pak tam mám ze jsem v nízké rizikové skupině, což je dle mne ok. Ale manžel dle přístupu hned usoudil ze rodit budu jinde. Takže neboj, někde jsou hold necitove.

In reply to by Beep79

Mám to ve zprávě - jaký jsem týden, velikost miminka, pak rizika u chromozomů nebo Nevim jak to přesně bylo - číslo 18 1:9000, číslo 21 taky jedna ku nějakému číslu a ještě jedno číslo. No a v závěru je ze mám nízké riziko. Pak všeobecně že samozřejmě nezjistí všechny vady a ze doporučují vyšetření ve dvacátém týdnu. Jinak nám neukázal na monitoru nic.prostě s námi nekomunikovali. Tak ja ležela, manžel seděl a pozorovali jsme jak kouká na hlavičku a pořád něco měří a tak. Zprávu dám doktorovi až tam půjdu na příští kontrolu. No a řekli jsme si o fotku žádnou jsem ještě neměla.

In reply to by Zorka

Hm, tak ja at koukam, jak koukam, tak tam nikde nic o riziku psane nemam :( ach jo..ja se zvencnu :( no nam sice vsechno pan doktor ukazal, ale nebyl nikterak setrnej, takze me pak pekne bolelo bricho a fotku nam nedal :( no nic..naskenovala jsem zpravu a poslala ji svoji doktorce..rikala, ze na to mrkne a da mi vedet.

03.10.2011

Ahoj holky :) tak dnes zaciname 13tt :) Ve stredu na velky UTZ, tak se moc tesim, ze mimiska zase uvidim, ale mam hrozny strach, aby bylo vse v poradku. Jsem z toho hrozne nervozni.

Ahojky,
my byli nu screeningu včera a opravdu to bylo moc pěkné! neboj, bude vše OK :-) jinak přeji, ať nevolnosti brzy vymizí a ty si můžeš to těhotenství pořádně užít :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no doktorka mi fakt tvrdila, ze miminko je videt cele jen asi do 14tt..tak ja nevim :-D tak ono asi zalezi i na tom, jakeho obricka v pupicku nosis :-D moooc dekuju...jsem cim dal tim vic nervozni :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

a v kolik jdes? ja jsem objednana az na 14,30 a jsem z toho uz uplne na prasky..jsem hrozne nervozni...hrozne moc ti drzim palecky :)

26.09.2011

Ahoj holky :) tak dnesnim dnem zahajujeme s mimiskem 11+ tt, takze vlastne zahajujeme 12tt :-p spatne je mi porad, nejvic o vikendech.

Ahojky, tak to jsme na tom úplně stejně, taky dnes začínám 12tt :-) jinak nevolnosti mi už ustupují, naštěstí ... jinak na screening jdu taky příští týden 3.10. tak se nemůžu dočkat... tak ať je ti lépe a měj se krásně :-)

Ahoj, já jsem 11+3 a zvracim rano, a vecer, pravidelne :( Ale je to super protoze u Lukaska jsem zvracela 17x denne a to byl teda opruz. Zavidim ti tedy ze jen o vikendu. ;)
Kazda maminka mi rika "to prejde" do tretiho mesice a dobry, v tu ranu ji ihned vysvetlim co to je zvracet cele tehotenstvi a odchazim :D Chtela bych uz prestat :( Tak preji kontrolu v poradku, me to ceka v patek :)

Paaa

Kacka a Luky

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já jsem to spatne pochopila, tak to je des, manzel mi vzdycky kdyz jdu ze zachodu rika ze me obdivuje a ze on by se asi davno odstrelil. Coz me trochu zveda sebevedomi :D On je fakt citlivka. Vcera jsem koupila zazvorový čaj, a večer jsem nezvracela, musim zaklepat co ho piju jeste jsem nezvracela a na cestovani mam zazvorove bombony, minule tehu jsem mela jen ty lizatka ale to nezabiralo. Tak doufam ze to neni jen placebo efekt :D Dekuji :k: :€O:

Kacka a Luky

19.09.2011

Ahoj holky :) tak dnes zaciname s piskotem desaty tyden :) a ne moc vesele :( mam opar pres pulku pusy a nevim, co s nim :( ptala jsem se v lekrane na nejakou masticku, ale pani mi rekla, ze pro tehot

16.09.2011

Uff, Uff..tak uz jsme konecne s pupikem dostaly tehu prukajdu :) tento tyden v utery :) jupiiii :\x: akorat mam v hlave zmatek z toho vseho, co se muze, nemuze, musi, nemusi..mam hrozny strach z toho

In reply to by paní Kateřina Behege

ja byla na kontrole 13/9 a ted jdu az 11/10 a jsem z toho nervozni, ze je to hrozne daleko..ted jdu teda ve ctvrtek na genetiku - nejaka krev a 5/10 ultrazvuk v konci prvniho trimestru (prej bezne geneticke vysetreni)...ale k doktorce jdu az pak s vyslekama v rijnu :-S tak alespon,ze 5/10 uvidim piskotka na tom ultrazvuku :) doktorka mi rikala, at s sebou urcite vemu muze, ze to je poprve a naposled, kdy uvidime miminko cele :-D pak, ze se uz nevejde cele na monitor :-D chi,chi...uz se moc tesim :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky