Deníček uživatele Baruška

01.12.2010

Ahoj,
nemáte prosím některá zkušenost s otěhotněním po antikoncepci Depo provera?

Ahoj, já jsem brala Depo Proveru po porodu rok. Když jsem se dočetla na netu, jaké jsou pak problémy s otěhotněním, tak jsem v loni v srpnu již na další nešla. Od té doby jsem ještě nedostala MS. Když jsem byla za doktorem (duben), tak mi píchnul provokačku na vyvolání MS s tím, že stejně nepočítá, že se něco dostaví a že za měsíc si to zopákneme. Teď mám 4 dny píchnutou druhou a jsem zvědavá, zda se něco stane:-) Moc tomu taky nevěřím. Navíc mne mudr. ubezpečil, že nejdřív se budeme snažit rozjet menstruaci a pak se vrhneme na ovulaci:-(S ohledem na můj věk (36) a tempo "rozjezdu" se obávám, zda mne časem nečeká CAR....

Ahoj. Jestli chceš otěhotnět a ms nepřišla, tak bych to určitě začala řešit s dr. Po injekcích je prodloužená doba než se tělo hodí zpátky do normálu, dr. ti určitě napíše prášky na úpravu cyklu nebo ti dá vyvolávací injekci. Já bych nečekala až ms sama přijde.

13.03.2009

Ahoj maminy,

Tak když po zákroku bylo mimi ok a tlouklo srdíčko, pak se není čeho bát přece :) Kdyby anestezie nějak vadila v takhle brzké fázi (5.tt), tak je to o pravidlu vše nebo nic - bud se přestane vyvíjet nebo nevadí, jako s opilectvím v této době, kdy ještě dost žen netuší těhotenství. Takže to mimi nevadilo a vesele pak tlouklo srdíčko, takže to bude dobré :)

Baruš zkušenosti s laparoskopií teda nemám,ale dobře snad vědí co dělaj.Tak se určitě neboj a uvidíš že za 14dní bude mimčo v pořádku.Hlavně klid - to mimču prospívá nejvíc :a:

18.02.2009

Ahoj holky,
musím začít tím, co je nejdůležitější - jsou tam!!! Jiná věc je, že vůbec nevím kdy k tomu došlo, možná mi s tím poradíte (přikládám grafík).

Cetla jsem jednim dechem a kazda rada dobra,takze dekuji,, ;) :) Rozesmalo me jak jsi popisovala to popatlanim se od manzela.. :///: uuuuf,parkrat jem to zkusila a moc mi to nejede :s: :00: ,ale co by clovek nevydrzel,ze? ;) Tolik testiku u tebe,tak to uz je jasnacka,ze budes maminaaaaa... :\x: :dance: :\x: :dance: ..Za par dni se mi uz blizi ovulka a uzse hlasi pobolivanim briska,tak zkusim s temispermonikama hned usnout a soupnout neco pod zadek... :s: :s: Davej na sebe pozor a moc se opatruj.. :a:

Tak moc blahopřeju,další dobrá zpráva :qu: a neboj u dr, bude všechno OK začni se radovááááát,já bych skákala 3m do luftu :) :one: :c:

10.02.2009

Deníčku, deníčku,

Ahojda Barusko,
ono je opravdu nejlepsi se tim tak moc nezabyvat. Pak uz ani z toho sexiku nemuzes nic mit, kdyz si porad rikas ted mam ovulku, ted by to slo, ted ji nemam, tak to ani nema cenu ... Proste tomu nech chvili volny prubeh. Popravde receno, my jsme se s pritelem snazili skoro rok, ovu testy jsem si nikdy nedelala, doted nevim kde nahmatat nejaky cipek atd. Pak bych se jen stresovala a stresovala, ze jsem neco prosvihla a tak. Jedine, co jsem obrecela, kdyz jsme jeli na dovcu a ja doufala, ze pocneme tam a ... hned druhy den rano, co jsme tam dojeli, jsem tu potvoru dostala a mela ji az do konce dovci. To me dost mrzelo :s: Takze hlavu vzhuru, zkus se jeden mesic nepozorovat a uvidis :a:

In reply to by sachmeta

Já vím, já vím. A moc mě to samotnou štvě, že to zatím nedokážu. Jenže - jednak je kolem mě pořád několik těhulí a jednak já jsem takový ten děsně logický typ, který se strašně špatně smiřuje s tím, že něco prostě neovlivním i kdybych se na hlavu stavěla (no, to by v vlastně pomoct mohlo :s: )
Ale budu se snažit - tak přísahám !!! :///:

Baruška

Ahojda Barusko,
ono je opravdu nejlepsi se tim tak moc nezabyvat. Pak uz ani z toho sexiku nemuzes nic mit, kdyz si porad rikas ted mam ovulku, ted by to slo, ted ji nemam, tak to ani nema cenu ... Proste tomu nech chvili volny prubeh. Popravde receno, my jsme se s pritelem snazili skoro rok, ovu testy jsem si nikdy nedelala, doted nevim kde nahmatat nejaky cipek atd. Pak bych se jen stresovala a stresovala, ze jsem neco prosvihla a tak. Jedine, co jsem obrecela, kdyz jsme jeli na dovcu a ja doufala, ze pocneme tam a ... hned druhy den rano, co jsme tam dojeli, jsem tu potvoru dostala a mela ji az do konce dovci. To me dost mrzelo :s: Takze hlavu vzhuru, zkus se jeden mesic nepozorovat a uvidis :a:

Ahojky, neztrácej hlavu, asi na to všichni moc myslíme a soustředíme se :( Ono to jednou vyjde :qu: musí. Jsem zvědavá na sebe, ve čtvrtek bych si měla udělat první ovu testík, v pátek druhý a v sobotu třetí, tedy podle návodu, tak jsem na to zvědavá :s: O kontrolování čípku jsem ale ještě nic neslyšela (jsem asi ještě "mladá" :///: )no doufám, že si ho nebudu muset někde hledat!! :///: Zatím se měj hezky, přeji ti hezký den a hodně štěstíčka. Pa,pa :a: Katka

09.02.2009

Ahoj holky,
prosím vás je možné mít jeden anovulační cyklus nebo prostě buď ovu probíhá pravidelně nebo nikdy? Trochu už magořím, ale tohle by mě zajímalo :-).
Děkuju za odpověď

Ahoj,ja od te doby co se pozoruji,hlidam a merim jsem mela jeden anovulacni cyklus a dalsi 4cykly nasledne ovu uz byla,je mi 31,myslim,ze je to normalni :a:

Ahoj, je to normální. Navíc věkem přibývá těch anovulačních cyklů, vím, že po třicítce už těch anovulačních může být dost.

No, to jsem holky taky četla, spíš jsem se chtěla uklidnit tím, že se třebas některé z vás už stalo :-).
Baruška

Barčo není nic nenormálního, když jeden nebo dva cykly v roce jsou anovulační, je to vlastně téměř normální, takže klid, když ale budeš mít tak 3 cykly po sobě bez ovulky, tak bys měla navštívit lékaře.

06.02.2009

Ahoj holčinky,

Tak ju pošli pryč tu depku protivnou :-g( Furt jenom otravuje vid,když ti napíšu nemysly na to tak mě stejně tvůj mozeček neposlechne :n: Já vím,baruško musíme věřit,že bude líp až budeme mít toho mimiska v bříšku.Svět bude pro nás krásnější a pohodovější.Brzo se dočkáš :w: :) Kdyby něco v práci hrozilo tak jdi na marodku a hotovo,nezatěžuj se stím.Třeba to dopadne ještě dobře kočko :cat: :8_/: :k:

Holky děkuju za podporu. Pracuju v projekci, takže kdyžtak budu zkoušet dělat doma. Taky jsem si teď byla koupit ovu testy, tak zkusím, jestli na mě nevykoukne alespoň slaboulinkatá čárečka.
Je mi hned líp, když to v sobě nedusím a můžu se někomu svěřit :-). Všem vám přeju krásný víkend a pokud vám to tak vychází tak uspěšné snaženíčko.

Baruška

Neboj se zlatíčko, vždycky to nedopadne špatně. Ovulka může přijít i později. Některá jí mám třeba až 28. DC. Já to tento měsíc taky budu sledovat. Koupím si ovulační testy a uvidím, co to udělá. Nesmíš myslet na propuštění. Když tak v nejhorším půjdeš na nemocenskou - jako moje mamka dopadla v Hyundayi.

Podivej se ,jak je venku.U nas teda neni videt na krok,jaka je mlha.A takovou depku,jako ty jsem mela minuly tyden.Jeste ze existuji tyhle stranky,to mi vzdycky zvedne naladu,kdyz si tu muzu cist a ziskavat novy info a ze tu depku nemivam sama.

Ahojky, hlavu vzůru, ovulka asi čeká na lepší okamžik a určitě tě nepropustí. Nemysli na to. Je to určitě těžký, jako nemyslet pořád na mimi ;) , ale zkus to, aspoň na chvíli.

02.02.2009

Ahoj snažilendy :a:,

také máme doma dvouletého kocourka :cat: a snažíme se o mimi. Máme domeček,tak chodí i ven. Je moc šikovný,tak se časem naučil chodit na záchod ven. Když se mu chce,tak začne tak vyvádět,že se to nedá přehlédnout :s: no a občas s náma spí i v posteli :dance: Klidně si číču pořiď,ale nepřibližuj se ke kočičím výkalům. Jooo a samozřejmostí je nechat číču odčervit a naočkovat nejenom proti vzteklině,ale i proti parazitům :w: :w: :w: Pa pa :a:

Holky díky za informace. Máme domeček, takže koťátka budou časem běhat i venku, ale jak to tak pročítám, tak to stejně asi riskneme. Teď ještě vymyslet jména...
A všem Vám přeju zdravá miminka :-)
Baruška

Ahojky, já myslím,že nejlepší by bylo skočit za obvodní doktorkou a říct jí aby ti udělala test na toxu. Jeslti už jsi jí prodělala tak tak můžeš mít kočet kolik chceš a už to vůbec nemusíš řešit. Já žiju na střídačku s kočkama 7 let a toxu jsem ještě neměla.................no nechápu to........... Momentálně jsem v 38. týdnu a dělali my 2 testy (16. týden a 34. týden)a toxa byla negativní.
Teď mám kocoura kterýmu je 3,5 roku. A můžu ti říct, že jsem se celé těhu bála. Hlavně proto, že by mě to oddělalo, že kocour, kterýho miluju ublížil mýmu dítěti. U starších koček je přenost menší. Nejvíce toxu šíří koťata a to jak psali holky z trusu. Jinak kočky můžou tu toxu dostat už od matky. Já jsem hodněkrát četla, že nevyhazovat starý mazlíčky ale nepořizovat nový............
Asi sem tě moc nepotěšila, ale zase jsou to zbytečný nervy, jestli jsi toxu ještě neměla.

tak my máme doma skoro sedmiletého kočičáka a s otěhotněním a těhotenstvím jsem neměla a nemám žádné problémy :) Taky jsem si zpočátku dělala starosti, jestli to mimískovi nemůže nějak uškodit, ale veterinář mi vysvětlil, že ta nemoc se přenáší výkaly a to by ještě ty hovínka musely alespoň 4 dny ležet v kočičím záchodě bez povšimnutí, aby v nich uzrály vajíčka té toxoplazmózy a to u nás teda nehrozí. Čistíme (tedy teď momentálně můj přítel, když jsem těhotná) záchod každý den, někdy i několikrát denně, když je to potřeba. Jo a když jsou čičinky chované pouze v bytě a nechodí ven, tak to riziko nákazy je téměř nulové :), takže bych se toho nebála a kočičky bych si na tvém místě klidně pořídila. Hezký den Lenka :a:

ahoj baruško,
my máme doma dva kusy, kočku a kocoura... jsou to teda kočky jenom bytové, vůbec nechodí ven, takže o nějaké nákaze nemůže být řeč. za měsíc budu rodit, tak uvidíme jak se sžijou s miminkem, z toho mám větší obavy než toxoplazmozu. navíc, viry té tox. jsou v jejich výkalech, takže když necháš čištění bedýnky na chlapovi, myslím, že ti nic nehrozí.

21.01.2009

Ahoj snažilky,

Ahoj Baruško. :a: Já jsi objednala čaje rovnou 2 balení(poštovné je 95,-Kč). :w: Jedno balení prý postačí na 1 měsíc. Má se pít od 1.DC 2-3x denně. Já ho začla pít od 15.DC a holky říkali že to nevadí. No a pokuď se to teď nepovede, tak hlavně pokračovat dál v pití. :one: Chuťově je dobrý. Je tam spousta bylinek: dubová kůra, rozmarýn, mateřídouška, jalovec, meduňka, hluchavka, přeslička, řebříček, srdečník, třezalka. :a:

Tak to mě taky napadlo jestli mi to bude stačit. Ale můžeš se zeptat Dadis, nebo tam napiš maila. Jo a dej vědět - mě to taký zajímá.

16.01.2009

Ahoj holky. Chtěla bych se zeptat, jestli nemáte některá podobné problémy jako já. Bez HA jsem dva měsíce.

ahoj Baru, se stit. zlazou bohuzel neporadim, ale vim, jaky to je byt netrpelivy tvor. ja jsem vysadila HA po cca. 13 letech v kvetnu 08, cistila jsem si organismus a rijen/listopad jsem "to" s pritelem zacali zkouset. bohuzel nic,(trosku jsem tajne doufala, i kdyz vim,ze je mala pravdepodobnost, ze to hned vyjde) a na zacatku prosince pritel odjel prac. do zahranici a vraci se nekdy v breznu. takze NIC a uz se desne tesim az budeme "pokracova". ja mela MS vzdycky pravidelnou, po vysazeni HA hned taky a taky to za 2 mesice nevyslo. tak hlavy vzhuru, snad nam to co nejdrive vyjde a budeme si psat zazitky z tehu :qu: hezky vecer,andy

To jste mě docela uklidnili. Asi se objednám k dr. Pro klid duše. Poslední dobou si připadám úplně nemožná. Protože mám nemocnou štítnou žlázu, tak trochu dopředu panikařím. Včera jsem ve zprávách viděla reportáž o endometrióze, tak jsem hned studovala přiznaky - no prostě z toho cvokatím :00: A taky nejsem moc trpělivá, tak bych nejradši mimčo hned a dost mě deptá, že to hned nejde :-)
Baruška

In reply to by Baruška

Ahoj Baru.... no já být na tvém místě, tak si raději zajdu k Dr., a nemysli hned na nejhorší!! Neboj, určitě ti řekne, že jsi v naprostém pořádku, je to asi fakt jen příznak vynechání HA. Já mám taky nemocnou štítnou žlázu, ale zatím na to neberu žádné prášky, takže to zatím nějak nehrotím. Ale je pravda, že moje endokrinoložka mi říkala, že hned, jakmile zjistím, že jsem těhu, tak k ní mám okamžitě naklusat ://: A jak to je s tou tvojí štítnicí? Bereš na to nějaký prášky?
Měj se moc pěkně, :k: pá :a:

In reply to by Lenis

Ahoj Lenísku, já už asi čtrnáct let beru léky, teď Euthyrox 100. Mám autoimunní zánět se sníženou funkcí. Ale četla jsem, že by to neměla být překážka otěhotnění. Jenže jsem taky četla, že bych neměla brát vitamíny, kde je jód a přitom mi můj gynekolog doporučil Femibion a tam jód je. No teď v úterý jdu na endokrinologii, tak se na to všechno chci zeptat a pak se asi hned objednám na gyndu. A možná zkusím změnit doktora. Tak ti přeju hodně úspěchů a ať máme brzy plná bříška :///:
Baruška

In reply to by Baruška

aha, tak to jsi na tom hůř jak já, u mě se to asi začne řešti, až budu těhu, mám sníženou funkci štítné žlázy, takže by to asi "nezvládla" až bude muset zásobavat 2 lidi :) ale spousta holčin tady, bere a braly prášky v těhu, a říkají, že je to OK, dokonce si pochvalovaly víc péče než ostatní :s:
Doufám, že ti změna doktora jen prospěje a ty budeš brzy hlásti těhu!
takže opakuju tvoje přání: rychle, rychle, ať máme plná bříška :cc): :cc):
Lenča

07.01.2009

Holky, všechny víme, jak je důležitá psychika - všude se to píše. A je pravda, že jsem z několika zdrojů slyšela, že se zadařilo právě, když se na mimi nemyslelo.

Mě to spíš připadá, že vpohodě otěhotní jen ty, které o děti moc nestojí. Bohužel hodně holek okolo mě to tak mělo. Například švagrová zjistila pokaždé že je těhu až ve 4 měsíci (což nepochopím) a těhu měla uplně vpohodě, ještě hulila jak ucpané kamna a holky má zdravé a krásné. A já si po pětiletém vztahu s přítelem řekla že nám chybí ke štěstí jen to mimi a buden se snažit. HA jsem přestala brát v září 2007 a otěhotněla jsem až v březnu 2008 a to jsem každou chvilku čůrala na proužeček a počítala plodné dny. No a v dubnu 2008 jsem začala krvácet tak jsem letěla do nemocnice a srdíčko mého prcka se zastavilo. Myslela jsem že je to konec ale můj Miša celá rodina mě pomohli. Na vyčištění dělohy jsem byla 29.4.2008 a musely jsme počkat 3 měsíce a pak to skusit znovu. Hned po 3 měsících se podařilo a jsem ve 24. týdnu a čekám chlapečka. Bude to Rudík a narodit se má 29.4.2009. Věřím že to špatné mám za sebou a i když mi sem tam tvrdne bříško tak večer blaženě usínám s pocitem že budu Maminka. :cc):

In reply to by Luxil

Moc gratuluju :qu: Nejhorší je asi to, že si do doby než to bude jisté budu myslet, že máme třeba nějaký problém. A i když si to zakazuju, pořád tam pochybnosti jsou. Léčím se s autoimunním zánětem štítné žlázy a manželovi nedávno zjistili celiakii, tak si pořád říkám, jestli dáme dokupy všechno co je potřeba :s: . Ale snad ano. Moc, moc držím palečky ať je chlapeček zdravý a veselý a ať ti dělá jen radost.
Baruška

Já na vliv psychiky věřím strašně moc, hlavně poté, co jsem si sama prožila - říká se tomu psychosomatika a kdysi jsem tu o tom vkládala blog.
Já jsem tedy otěhotněla po čtvrt roce, brala jsem jen kyselinu listovou, nic neměřila nebo nedělala ovu testy, o tom jsem tehdy ani netušila :) ale také jsem byla vždy tak trochu napjatá co bude nebo nebude. Pak jsem si řekla, že to nechám koňovi a když tak začnu v dalším cyklu měřit BT. No a otěhotněla jsem. ;)

Myslím si, že trošku ta psychika v tom roli hraje. Já třeba na to nemyslela do prosince vůbec brala jsem proveru na pravidelnou menstruaci a vždy když přišla MS tak jsem si řekla tak co další měsíc to vyjde. A nic. Tento měsíc poprvé si měřím BT, papám vitamíny jako babyplan, vitamin e a manžel vitamin e a Q10. Jo a od dr. mám nové prášky duphaston. Tak jsem zvědavá a je pravda, že trošku na to začínám myslel, ale holky upřímně na to nejde nemyslet. Myslím, že je lidské myslet na to...když něco chceš tak na to myslíš.
Já třeba na to myslela, ikdyž jsme se nesnažili, že bych chtěla mimi a koukala do každého kočárku... :n:
je to individuální, ale asi psychika trošku hraje roli.
Je tedy pravda, že s kamarádkou jsme začali stejně a ze začátku jsme se o tom spolu hodně bavili a ona už je v 17 tt. A taky nad tím dost přemýšlela ba bych řekla, že více než já.

jo treba ja....protoze ja na to myslela snad i pri sexu...takze to o tom neni, jak uz jsem tu parkrat psala a dokonce o tom videla i porad..ze se to na psychiku svadi jen v pripade, ze dr nevi, kde je pricina, proc se nedari..tak je to trosku takova vymluva...ja jsem pripad toho, ze to fakt tak neni a nejsem urcite jedina

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka