Deníček uživatele barča03

13.07.2011

Ahoj mamulky čas nám letí a je zde další očkování spalničky, jak je vaše děti snášeli po vakcíně priorix?Nás to teprve čeká.

synek dostal první dávku priorixu zhruba před měsícem a žádnou reakci neměl.
Z těch očkování předtím - po hexavakcíně byl spavej, ale jinak mu nic nebylo, a po synflorixu měl jednou ze čtyř dávek horečku.

ahojky, no my ho dostali uz v 11 mesicich (v USA ho tak brzo ockuju) a maly nemel zadne teploty, jenom mi dva dni knucel, jak ho bolelo raminko a byl uknuranej.Katka

my máme první očkování za sebou a bylo to bez teplot a jakýkoliv výkyvů, dnes jsme byli na druhém, tak doufám, že se s tím tělíčko také popere tiše a bez teplot...

Ahojky, vy už jdete takhle brzy nebo raději sonduješ už dopředu :-) To se očkuje až v roce a půl, takže nás to čeká někdy v říjnu. Máme očkovanou jen Hexu a ta u nás probíhala beze změn v chování, ale ta trojkombinace teď má prý horší průběh. Sousedka má malou očkovanou Synflorixem, teda myslím, a teď po těch spalničkách měla teploty prý skoro 40. Takže už se těšíme a doufám, že to nebude tak hrozné ;-)

12.04.2011

Tak ty naše mimíska mají už rok, není to možné ani jak to letí a nás čeká další očkování hexy4 a co vy?Už jste ji na roční prohlídce dostali?A jaká byla vaše reakce.Nás to ček

my byli na roční prohlídce dnes, ale malej měl poslední měsíc skoro pořád rýmu, tak jsme na očkování objednaní na příští týden - to bude přeočkování synflorixem. Asi za měsíc půjdeme na čtvrtou hexu a pak už budeme očkovat ty spalničky a spol., ale dr. říkala, že to určitě nebude dřív než v roce a půl. Naštěstí jsme zatím s žádným očkováním neměli problém, jen po druhý dávce synflorixu měl malej horečku.

Ahojky, tak my jdeme na roční PP 21. a nevím o tom, že by nás mělo čekat očkování. Při posledním v půl roce Dr. říkala, že další očkování až v roce a půl. Tak uvidíme.

In reply to by Jablotro

No právě všude to i píšou, ale já mám aktivní mudr,tak jí to zítra řeknu, že ještě raději počkáme.A to ještě koukám, že jste byli v půl roce naposledy a mi chodíme každé 2 měsíce, přitom žádný problém nemáme.

22.03.2011

AHOJ MAMINKY,

jakej dáváte čajík a jak vám papají prďolkové,děkuji.

..čajík jsem dávala pytlíkovej ovocnej od Megavytu....teď dávám vodu s BIO Štávou od Babylove (není v ní cukr) - o hodně víc vody než šťávy teda a vypije cca flašku i dvě za den:-)... přestala jsem před 14 dny kojit-budil se hrozně často v noci - teď poslední týden usne kolem deváté, vstává kolem jedné/druhé a pak až ráno mezi šestou, sedmou, takže UM před spaním a v noci a ráno (takže 750ml za den)...a jinak ovoce - hlavně banány, hrušky, jablko, už vyzkoušel pomeranč, mandarinku, pomelo, víno...piškoty, dětské sušenky, občas nějakou domácí pečenou buchtu a brumíka....hlavní jídlo - cokoliv, zbaští všechno...takže maso/vejce+zelenina+příloha, dále přesnídávky, bílý jogurt, kukuřičné nebo rýžové křupky......ale nejradši by papal co maminka:-)

Ahojky, tak my máme granulované čajíky od Sunaru a pak Čajánky. Jinak papáme podobně, jako píší holky pode mnou ;-)

čajík jsem dělávala hlavně fenyklovej a taky jsem měla asi tři čtyři krabičky pytlíkových dětských čajů, ale asi tak před týdnem jsem místo čaje začala dávat jen vodu a malej jí vypije víc než toho čaje. UM dávám ráno a večer, občas i kolem druhé odpolední, to když se mi prcek moc neodbytně dere do výstřihu, zrovna se snažím zredukovat kojení na jednou denně. Jinak jí všechno, každou chvíli a co do množství netroškaří - jí ovoce (hlavně jablka a banány), zeleninu (brambory, mrkev, cuketu, kedlubnu, dýni, červenou řepu, brokolici ...) s masem i bez masa, chleba, sem tam dětský sušenky nebo ty kukuřičný křupky, jogurt, a vůbec nejnadšenější je, když mi může odtrhovat od úst moji porci

Ahojky, tak já dávám bylinkovej čaj od Lerosu a do toho vždycky cvrnku malinko dětský ovocný šťávičky, jinak by mi to malej moc nepil. Jíme na svačinky chlebík s máslem, přesnídávky, výjimečně čerstvý ovoce (banán, nastrl. jablíčko, už jsme zkusili i hrozno a mandarinku), kukuřičný křupky, na oběd klasika zelenina, maso, příloha, k večeři kaše. Jogurty, sýry, piškoty a nějaký ty dětský sušky přidáme až po roce, malej měl alergii na kravský mlíko a vejce, ale vypadá to že se to už lepší :) Jo a UM nedávám, pořád kojíme a min. do roka a půl budeme, ale myslím že tak do těch 2 let by ještě měli UM dostávat a neupravený kravský mlíko zatím jen do jídla. :a:

16.01.2011

Zdravím maminky,

nepises jak dlouho prikrmy zavadis,
nic mene,ovoce by mela dostat nejdriv po 1m zavedeni zeleninovych prikrmu a nebo po nahrazeni 1hlavniho jidla
pises ze jedla 2x denne zeleninovy prikrm?ze zacatku to ma byt jedno hlavni jidlo,maso by mela jist 3-4x tydne,
ze ti neji nemlecne kase se nediv neni zvykla na UM,zkus ji dat mlecnou kasi,nejlepe sunarku-je chutove lepsi,
pokud se ptas na kase z kravskeho mleka,tak urcite ne driv nez pred ukoncenym 1r,ale klidne ji dej cisty jogurt(aktivia,holandia) do ktereho muzes pozdeji pridat ovoce
kdyz nepije caj tak ji nech pit jen vodu,
klidne ji uvar ryzi nebo bezvajecne testoviny,nepises jestli umi kousat tak ji to butto rozmixuj a nebo pomackej na jemno,
ja se uvarila ryzi tak na pul pridala zeleninu a nechala dovarit,
susenky urco jeste ne,ale mas k dispozici klasicke detske piskoty a nebo ty"specialni"piskoty(sunarka a spol)
chleba nebo rohlik jen tak do ruky dostat klidne muze,ale na chleba se sunkou ci syrem jeste ne,pak muzes dat ryzove chlebiky(polystyren)a nebo jeste ty obyc chlebiky kukuricne nebo ryzove(ty obycejne platky)
snad sem to napsala srozumitelne :a:

13.11.2010

Prosím o pomoc maminky od rána jsem zoufalá,7měsíční dcera mi nechce dnes pít z prsu,poslední 2-3dny se kojení snižovalo a dnes již nechce vůbec jen se přisaje 2 a ž 5krát natáhne a k

tak mě se v tomhle měsíci malej odstavil úplně sám, prostě najednou nechtěl, takže jsme přešli na sunar ráno a večer a během dne čajík nebo lehounce oslazenou vodu. A večer ještě dostával mléčnou kašičku trochu řidší aby tekla z lahve a bylo a hned mi spinkal až do rána. A nebreč tomu moc nepomůžeš akorát se zbytečně nervuješ. Nám jsou 2.5 roku a nevypadá že by strádal:)

In reply to by barča03

Třeba jen nechce nutrilon já vím je to děs ale zkus jiné mlíčko a když nechce lahvičku tak lžičkou a nebo hrníček některá mimča holt ani flaštičku nechtějí a rovnou pijou z hrníčku. My to tedy měli opačně malej začal pít z hrníčku asi ve dvou letech takže pořád jsme byli na falštičce, sice pak už s brčkem ale nějak se to zvládat musí. Ona si zvykne neboj, ale něco do ní dostat musíš bumbat musí drobek, ze lžičky papá tak alespoň tak.
(a ještě jedno tajemství, vím, že do roka děti nesmí obyčejné mléko, jenže ten můj cvrček než si zvyknul na sunar a to jen na ochucenej nic jiného nechtěl, a doktorka to taky zkousla, sice jí to nešlo zrovna moc do noty, ale říkala, že když nic jiného tak alespoň tak, sunar jsem mu do toho pak přidávala a nakonec ho obyč mlíčko zrušila úplně)

A v noci nechce je to to samé,usne jen u prsa.Je pravda že prso nabízím častěji, ale přeci kdyby chtěla tak si veme.Nevím kolikrát za den v 7měsících bych měla dávat prso přes den.

In reply to by barča03

jsou to naši rarášci, náš malej bojkotuje už tak dva měsíce, tak jsem ráda, že už je na příkrmech a něco sní, nechce totiž ani flašku, jestli z ní tak jednou vypil něco málo tak je to moc.V noci s ním ale problém nemám spíš přes den a někdy mám pocit, že to v noci dohání.Ted dokonce si dá i když přijdeme z prochajdy a večer před spaním,ale to až poslední týden.Oni totiž jsou děsně zvědaví a kojení je zdržuje, zkus jinou polohu, já musím přes den kojit jen tak, že malej leží mezi mnou a rukou aby se nemohl točit, jinak pořád prchá, ale tak se docela nají.Nebu´d smutná, stejně tím nic nevyřešíš.Hlavu vzhůru a pomazli malou, pa

11.11.2010

Ahoj maminky, chtěla bych poprosit o radu jak oblékáte 6-7měsíční do těch 4 stupních a zda už máte sportovní verzi kočárku,já jsem do posud měla hlubokou korbu ještě.

my mme 7 mesicu a oblikam puncochy+ dlouhy bodycko a na to kombineku,takovou slabou,davam ho do fusaku,takovej spis podzimni,na zimu mam lepsi a jeste ho zakryvam dekou,pac ten fusak odkope a ma ho sotva do pasu :00: a je v hlubokem zatim,mame velkej kocar kam se krasne vleze.kdyz je vzhuru tak mu davam pod hlavu polstarek aby byl vis a videl ven

Ahojky, my jsme taky dubínci a první jízdu ve sporťáku dostal Matyášek k půlročním narozeninám. V korbičce už měl skrčené nožičky. :help: Na ven oblíkáme bodínko s dl. rukávkem, punčocháčky, vyteplené kalhoty, svetřík, teplou bundu, čepičku, fusak a nánožník. papá :)

Ahojky, nám je 7 měsíců a včera už jsme definitivně přesedlali na sporťák (do teď jsme ještě střídali s hlubokým, ale tam už byl jak sardinka :s: ). Oblíkám mu bodyno s dlouhým, punčošky, mikču nebo světřík, podzimní kombinézku, čepku a rukavky (párkrát jsem mu už dala i zimní bundičku ale zase měl pod ní třeba jen tričko a slabší mikču) a fusak už máme taky. :a:

10.06.2010

Ahoj milé maminky,

chtěla jsem se zeptat jak trávíte čas s miminkama teď v těch vedrech, jestli chodíte na procházky a v kolik hodin asi a jak oblékáte cipísky?

plně kojím ale čajík dávám, nevidim v tom problem. kolikrát ani nemáš možnost zrovna nakojit. davam fenyklový neslazený.jo a ven chodíme brzy ráno,protože musim venčit psa, ten je ale pak naštvaný že se jde tak brzy, ale pak je moc vedro zase na malýho mě,no a odpoledne raději nechodím, dávam malýho spat na terase.

tak ven chodíme na večer,oblíkám jen body a sebou beru deku kdyby náhoudou kačence byla zima,čajík dávám aby neměla žížu a taky jen kojím,protože nevíš jestli nemáš hutnější mlíko to by pak eliška měla žížu-takže čajík dávám ale třeba tak 50ml denně-podle její chuti...a dávám fenyklový čaj- je na prdíky-a můžu ti říct že s prdíkama nemáme problém a je spokojená....-tak takhle to dělám já´....

In reply to by Mirka

já ho připravuju ráno tak 150-200ml vody dám 1lžičku fenyklu a půl lžičky cukru a pak do toho hodím jednu -dvě kostky ledu aby to rychleji zchladlo a pak podávám celý den-vydrží mi celkem teplý a navíc když ho znovu ohřeješ tak už není dobrý a večer vylévám co mi nechala....ale teď jsem začla dělat jen 75ml vody půl lžičky fenyklu a necelou půlku lžičky cukru-vždy ochutnám abych poznala jestli je dobrý-jinak ti ho nemusí pít....a kačenka mi vypije tak kolem tý 50ml za den....

31.05.2010

Vážené maminky mám na Vás dotázek, hnedle dva,

Myslím, že zhoršená imunita je kojením - musíš hodně odpočívat, dost jíst a tak. Což se snadno řekne, ale hůř udělá - vím to moc dobře, mám mimčo a k tomu dvouletou rošťandu... Takže v průměru asi čtyři hodiny spánku denně :00:
Odsát padesát ml, aby se malá dostala na zadní mlíko, se mi zdá značně přehnané. Mně teče zadní (bílé) mléko skoro hned. Spíš bych řekla, že se kroutí, protože vypije mlíko navařený do zásoby a nelíbí se jí, že to pak teče pomaleji. Anebo ji může trápit bříško. Anebo větší mimča se za 5 minut stihnou najíst, takže možná už je najedená. To se těžko určí - každopádně moje zkušenost je, že čím větší mimčo, tím je to s ním jednodušší.
Držím palce, ať jsi brzo fit ;)

Ahoj Barčo, tak já tohle měla taky, ale ne dva měsíce, po porodu. Syn už měl cca 9 měsíců, když jsem začla být neustále na hromadě. Angína, migréna, opary, migrény, chřipka, poševní záněty, migrény...všechno se to střídalo tak šíleně, že jsem měla pocit, že se musím každým okamžikem rozpadnout. Už jsem kolikrát ani nebyla schopná se o malýho starat, pořád jsem ležela, pořád mě něco trápilo, no hrůza! Zašla jsem si na imunologii a výsledek byl, že imunitu mám naprosto ukázkovou. Všechno přestalo jako mávnutím proutku v okamžiku, kdy jsem v synových 11ti měsících přestala kojit. Prostě jsem se ze dne na den rozhodla, že takhle to dál nejde, že se musím víc léčit lékama, který jsem ale při kojení nechtěla. Odstavila jsem malýho a do týdne jsem se zbavila na dobro všeho. Nevím, žádný doktor mi to nevysvětlil, jen na té imunologii říkala doktorka, že už jsem prostě asi měla tělo vyčerpané kojením a tohle pomohlo. Ale ty máš holčičku malinkou, nebylo by lehké tohle rozhodnutí udělat.
Co se týká toho druhého dotazu...pokud je malá kojená, tak bych jí nijak neregulovala, jestli přední nebo zadní mlíko...tělo si samo vytvoří mlíčko tak, jak malá zrovna potřebuje. Třeba za těch 5 minut vypije celý obsah, třeba je už najedená. Na prdíky určitě zkoušíte všechno, co je všeobecně známé, tak ti snad jen napíšu, abys vydržela! Za měsíc už to snad bude všechno lepší.

09.05.2010

Maminky prosím o radu, nemáte někdo zkušenosti s mnohočetnými cystami na vaječníkách u měsíčního miminka,nebo krvácení ze zadečku?Na střevech máme vše v pořádku.Děkuji.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka