Deníček uživatele auntie

25.12.2011

dobrý večer maminky. náš skoro osmiměsíční brouček je najednou jak vymeneny.

Ahoj, naší malé je 18 měsíců a už jsme měli tyhle uspávací problémy 2x. Taky z ničeho nic nechtěla být sama v ložnici. Trvalo to tak 14 dní a postupně se to zase zlepšovalo. Chvilku jsme u ní seděli a drželi za ručičku. Bohužel si nepamatuji, v kolika měsících jsme tohle řvací období měli.

Ahoj, mám 9 mesicni dceru. Od narozeni do 6 mes jsem ji prakticky neuspavala, polozila do postylky, dala dudlicka a bylo, vzbudila se jednou za noc na UM a pak jeste spala do pul sedme. Uderem 6 mes velika zmena ve spanku, uspavani na rukach, sice stacilo 5-10 min, ale oproti tomu predtim docela doba :s: , X krat se budila v noci, fnukala, po UM v noci jsem si ji uz musela vzit do postele, aby nevstala v pul 4 rano...Tak to trvalo 2 mesice (zuby to nebyly). Ted zase pro zmenu od ukonceneho 8 mes sice trva vecerni "chovaci" ritual, ale budi se opet jednou za noc na UM a spi Do 8-8:30 !!! a to usina nejpozdeji v pul osme vecer, takze si da krasnych 13 hodin a se citim jako v raji :€s€: . Asi je to pouze obdobim, treba take dcera mela separacni uzkost, ale vidis, napadlo me to az ted :? Drzim palce! :a:

04.12.2011

Ahoj vsem, prosim prosim o radu.

Při vysokých teplotách můžeš střídat i po 3 hod.(pracovala sem s malýma dětma). Jestliže má přes 39 raději bych dala i diazepam 5 1/2 tbl. aby se Ti nedostal do křečích, jestli máš rectodelt čípek, tak ten je úplně nejlepší, jinak zábal se musí dělat tak 15 - 20min pak 2min pauza a max.3x prostěradlo namočené ve studené (né v ledové vodě) a musí mu koukat nožičky a jedna ruka a ramena. To jest z praxe, přeji brzké uzdravení

ahojky, léky určitě víš, že se můžou střídat po 4 hodinách jiný druh.
Já malou vždycky svlíknu, pokud doma nemáte zimu, tak klidně do naha. Mně zábaly přijdou drastický, tak jsem taky zkoušela chladnou vodu, ale musel by tam být ai dýl. Nestačí jen namočit a vyndat. Zkus možná raději buď octový ponožky nebo zabalit lýtka do studený pleny, ale nesmí mít studený končetiny!!! Jestli bude mít studený nožičky, nedávej ani zábaly ani chladnou vodu.
Držim palce, je to hrozný, když člověk nemůže pomoct. Já jednou volala na pohotovost a paní dr mi řekla, že mam dávat zábaly a léky, že jezdit nemám, že by s malou udělali to samý co já doma. Že mám vydržet do rána ke svojí dr.

Můžeš střídat po 4 hodinách Nurofen s Panadolem (Paralenem). můžeš zkusit studené zábaly - do mokré plíny ho zabalíš, ručičky a nožičky omotat např. žínkami namočenými v octě. Ale pokud to nesrazíš a bude horečka takhle vysoká, určitě bych jela k Dr. Znám to zoufalství, držte se, doufám, že to přejde!!

18.10.2011

Nedělal jste někdo prosím doma bezmléčnou bezlepkovou kaši doma? abych nemusela pořád kupovat.... děkuji moc za radu a přeji hezký večer

16.10.2011

ještě bych prosím měla jeden dotázek ohledně kašičky. je nám pet a pul mesice a zaciname.

Ahoj, ja davam kasi pred 20hod (ale jen cca pul davky, co je psana) a dokojim. A hned jde spat. Je nam necelych sedm měsíců.

16.10.2011

hezke odpoledne, mela bych dotázek jakým způsobem podávat večerní kašičku?

My jsme dávali lžičkou za maminku, za tatínka, letí mimozemšťani, letadlo do hancháru, komár.....a mňam mňam...to je na blázinec co? :-)

Ahoj, my bumbali z flašky s dírkou na kašičku. Alespoň se malej ududlal, později si flašku už držel sám :$}:

02.08.2011

Neprodáváte někdo prosím (nebo se chystáte v nejblizsich mesicich) dětskou nejlepe drevenou zachovalou ohradku? dekuji predem za vase nabidky

Ahojky,
my prodáváme dětskou dřevěnou ohrádku zn. Geuther, je to rozměr 102x102cm, dno je polohovací do 3 poloh, což je úžasná věc. Ještě je k tomu mantinel, v modré barvičce. Ohrádka je na kolečkách, dá se zabrzdit. Super je, že se nešroubuje, ale jen zacvakává. Kdyby tě to zaujalo, písni mi ososbku

23.07.2011

drobečkovi budou za tyden a pul tri mesice a před pár dny se naučil cucat ručičku.

ahoj,můžu tě uklidnit,je to normální a pomáhá mu to i jako příprava k mluvení.Alespon mně tohle řekla rehab.sestra,když jsem malé vytahovala pěstičku z pusy.Nechat ji cucat,objevuje své tělo a procvičuje jazyk. ;)

Moje dcera neměla dudlíka a jednu dobu si začala cucat prstíky, odnaučila se to pak sama - přestala, já bych ho nechala být.

20.07.2011

Chtěla bych se zeptat, kdy jste u vašich miminek začali nastolovat nějaky pravidelnejsi rezim? nám jsou dva a pul mesice a zatim to na nejaky pravidelny rezim nevypada.

Ahojky, i my jsme zacali od narozeni..nas prcek byl teda uz od zacatku ,,nastartovanej,, na kojeni po 3 hodinach a to mu v noci vydrzelo hodne dlouho.Pres den to nekdy bylo tezke, nekdy to vydrzel, nekdy si rekl po hodine a pul...Rezim mel hlavne v tom, ze koupani bylo kolem 18.hod., nabastit a sup do postylky.Bylo nekolik probrecenych veceru, ale stalo to za to.Momentalne je nasemu prckovi 14 mesicu a je to supr.kolem 19.hod. ho dam do postylky, dopije si Sunar a spinka, po obede spinka cca 3 hodinky, takze taky parada, davam ho kazdy den kolem pul 12.A jidla ma taky vzdy cca ve stejny cas.Takze si nemyslim, ze je jeste brzy na nastavovani rezimu, ale chce to mit na pameti, ze kazde mimco je jine..,-))

já jsem nastolila režim od narození(samozřejmě postupně). Jelikož jsme na UM,tak to je přeci jen asi jednodužší,protože se dítě nadlábne a vydrží 3 hodiny. Jinak od 3 měsíce spinká celou noc bez probuzení a sám v pokojíčku. Vstává v 6 a dostane mlíčko,pak v 9:30,12:30,15:30 a v 18:30 dostane kaši do flašky. Pokud se ti přes den nedaří nastolit režim,tak bych aspoň ten večerní,okoupat-napapat,chvíli pohrát a spinkat.

Ahoj já bych to nenazvala režim ale tvoje miminko je ještě malé a mělo by jíst pravidelně,v noci bych ho nechala ale přes den jíst kdy se mu zachce?To určitě ne,mělo by jíst tak sedmkrát denně(ale moje byla na UM,u kojených dětí to může být ještě častěji).U nás později režim moc zavézt nešel,malá mi nechce moc jíst ale třeba večerní spaní to se snažím dávat přibližně ve stejnou hodinu ale přes den to moc nejde,ono záleží jak se ráno vzbudí a podle toho se nám odvíjí denní "režim"je nám deset měsíců.Ale někomu to může fungovat u nás nic moc.

ja sem nastartovala pravidelny rezim od "narozeni" vykoupat nakrmit a spat,zbytek si ridil podle sebe,pozdeji az kolem 7m kdy sme zacli s prikrmy mel rezim snidane,obed a koupani,krmeni a spani,a tak to pokracovalo,a kolem 1r uz mel rezim snidane,svacina,obed,spanek,svacina,koupel,vecere a spanek
:a:

14.07.2011

Chtěla jsem se zeptat, zda někdo máte zkušenost se vztekáním miminka při kojení.

Mám stejně starou holčičku a už druhej den taky vyžaduje častější kojení a je i po půl hodině, co mě sosá nespokojená. Přes den toho moc nenaspí, ale v noci naštěstí vydrží. Já myslím, že jde o růstový spurt. Podobně se chovala okolo 3. a 6. týdne. Trvalo to vždycky cca 2 dny, než se zase vyrovnala nabídka poptávce ;-) Vydrž, tím že teď častěji kojíš budeš mít brzy mlíka víc a malej bude zase spokojenej :-)

Ahoj, já sice nevím co to může být, ale když jsem si přečetla tvůj příspěvek, tak mě napadla příhoda s naší malou, která toto dělala taky... když se začala rozčilovat, že jí už mlíčko neteče tak dobře jako na začátku a musí zabrat, aby se k té sytější dobrotě dostala (já chodila do sprchy si nahřát prsa) a nebo malá se taky vždycky pro chvíli kojení začala děsně kroutit a to jsem zjistila, že se jí začnou pohybovat střeva a buď jí trápily větry nebo jí jak řekla paní doktorka na prázdno pracovaly střeva, protože měla problémy s kakáním a nekakala i víc jak týden a vždy po 5 dnech jí to dělalo večer děsný problémy. Paní doktorka mi to vysvětlila tak, že střeva i když malá nekaká, tak furt pracují i na prázdno a může jí to bolet, když není výsledek... Pokud nemáte problémy s prdíky a kakáním a popř. máš i jasno, že to nebude tím, že by ti pomale teklo mlíčko, tak bych sázela na ten růstový spurtík... ale mě hrozně mohly stránky www.kojeni.net, ty jsem vždycky procházela, když jsem si nevěděla rady... Hodně štěstí!

Ahoj, tak moje kočka se taky u prsa občas vzteká, ale u nás to bylo vždy tím, že ji tlačilo bříško. Když jsme ji dala odříhnout, tak pak zase pije v pohodě...

jenom mi je divne, ze v pripade ze by to byl spurt,ze by v noci vydrzel i 7 hodin bez papani.... prez den kdyz nespi (coz temer nespi) pije kazdou hodinu, takze skoro nic jineho nedelam :-) ale v noci krasne spinka.....tuk tuk abych to nezakrikla :-)

jenom mi je divne, ze v pripade ze by to byl spurt,ze by v noci vydrzel i 7 hodin bez papani.... prez den kdyz nespi (coz temer nespi) pije kazdou hodinu, takze skoro nic jineho nedelam :-) ale v noci krasne spinka.....tuk tuk abych to nezakrikla :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka