Deníček uživatele Ashoka Tano

29.11.2012

:P Ahoj holky, tak Luky už si taky vyšlápnul do světa . Už dva dny mi tady pochoduje jak medvídek.Když někam potřebuje rychle tak mastí po čtyřech.

08.11.2012

Ahoj dámy , tak se jdu pochlubit jak ,,pěkně,, obědváme :s: . Jak vidíte používám metodu dvou lžic z nichž jsou v podstatě obě nevyužité }:)

Pro Evika - obídek
Pro Evika - obídek
Pro Evika - obídek
Pro Evika - obídek

:s: :s: Super! :s: :s:
Nemůžu se smát moc nahlas,vedle chrupkaj děti. :s:
Rajská se moc pěkně matlá,to znám. ;)

Ahoj, teda to závidím.Ondrášek se snaží zatím jen nabrat a pak to všude popatlá a do pusy nedává nic :(

29.10.2012
Tak ještě pár fotek :-)
Tak ještě pár fotek :-)
Tak ještě pár fotek :-)
Tak ještě pár fotek :-)
Tak ještě pár fotek :-)

No to je ono,to mi tu chybělo. :s: Fotka z dnešní snídaně mně moc pobavila. :s: :s: :s: Já jsem tak ráda,že v tom nejsem sama. ;) Protože Mates je nehorázný prasátko. :pig: On teď nechce jíst ode mne,ale chce se krmit sám.Takže to strčí do pusy,potom vyndá,pomačká,vrazí zpátky,kousek vyplivne..... :€{€:
Dneska měl k obědu kolínka a omáčku.Vždy trošku snědl a potom se schválně poplival :€z€:
Botičky jsou parádní,v těch mu bude teploučko. :one:
Jakou velikost kupuješ?Mates má zatím 19 po Terezce,ale ta měla nožku malinkou,tak mám obavy,že mu budou za chvilku malý. :?

In reply to by Evik

JJ, LUKY MĚL K OBĚDU ŠPENÁT TAKY TO BYLO HEZKÝ :00: ALE JAK SE TO MÁ JINAK NAUČIT?občas jde po obědě rovnou do vany i v oblečení a teprve tam ho svlíkám :s: .
Ty boty jsou 22 sandálky má 21 a ty už má akorát tak jsem vzala větší,aby nám aspoń přes zimu vydržely. Doufám ,stály 1000 tak se mi nechce kupovat dvoje. Koupila jsem mu ještě v Lidlu ty gumový s kožíškem kdyby byl nějaký marast a on chtěl chodit.

29.10.2012
Luky 1. narozky :-)
Luky 1. narozky :-)
Luky 1. narozky :-)
Luky 1. narozky :-)
Luky 1. narozky :-)
Luky 1. narozky :-)
Luky 1. narozky :-)
Luky 1. narozky :-)

Takže Lukášku. :a:
Všechno nejlepší hodně štěstíčka a zdravíčka. :kiss:
Naše Terezka by ještě dodala ať se ti líbí ve školce a máš hodně kamarádů!To teď přeje každému koho vidí. :s:
Dortík vypadá náhodou moc pěkně,jsi šikulka. :one:
Jééé a fotka na záchodě,tak ta nemá chybu!Když holky nezavřou,tak Mates je tam během chvilky a už tam úřaduje! :€}€:

05.09.2012

Ahoj holky , měla bych dotaz. Lukymu je 10 měsíců. Myslím,že bych pomalu začala odbourávat,alespoń nějaké kojení. On je ,ale asi fixovanej na prso nebo co.

U nás je to stejné.. kojíme ráno kolem 5-6..pak po odpoledním spánku (někdy nahradíme normál jídlem), večer do ní kaši už nedostanu, dělá že chce mooooc spát..hérečka, tak že nastupuje kojení, po kterém teď taky nechce spát..trvá tak hodinu než jí uspíme (na střídačku) a v noci..děs..kojíme ve 23h..když jí pak dám do postýlky, řev..tak spí s náma..přicucnutá..někdy se odcucne,ale to většinou spím a zjistím to až když jí zase hledá..pokud jí nedám, řve..někdy si řekne 4x za noc někdy to od 23h vydrží do těch 5ti.
Bohužel jí v noci brečet (řvát) nemůžu nechat..muj se musí vyspat do práce..UM nepije, z flašky taky nepije (prodala jsem je), z hrníčku taky nepije (už zase)..pije jen brčkem a to jí na noc v rozaspalosti netroufám dát...

Ahojky. :a: Vítej do klubu. }:)
Mám doma taky pana závisláka! :00: Já jsem tedy asi před 14ti dny začala na noc přikrmovat.Už to noční krmení bylo nesnesitelný.(každou hodinu :€z€: )Teď už spí Mates většinou celou noc. :h:
ALE!!!!! :( Jakmile si ho vezmu na klín,tak hledá a hledá.A poslední dny,když kojím,tak si párkrát cucne a odtrhává se a když kozu schovám,tak říje.Uvidím jak ho to dlouho bude držet.Jinak bych s tím sekla úplně. :(
Tak se držte. :a:

In reply to by Evik

ahoj jsem ráda,že v tom nejsem sama. co mu na noc dáváš? Já mu dávám kaši -lžičkou ,ale stejně se mi v noci tak 2x budí.Sem tam si v rozespání vzpomenu a dám mu čaj a on buď spí dál nebo ne :00: Z lahvičky ani hrnku do něj sunar nedostanu. Cucne si a za řevu to odstrkuje :( .
Začíná nám další radostné období :00:
Jo a můžeš mi říct jak s tím chceš seknout? Taky se mi ta myšlenka mihla hlavou,ale to bych musela odjet a nechat ho na výchovu někomu hluchýmu :s:

In reply to by Ashoka Tano

Dávám mu na noc Nutrilon. ;) Pije ho normálně z flašky. :$}: Vyzkoušela jsem to a chytil se hned.Asi už měl absťák,protože moje prsa už měl jen na hraní. :00: Na dnešek spal taky až do půl šesté bez jídla a prsa jsem neměla vůbec nalitý,takže kdoví,jestli tam ještě vůbec něco mám! :?
U nás je dobrý,že si vezme tu flašku! ;) Zkoušej a nabízej,musí se přece chytit,ne? :?
Já už kojím pouze ráno,někdy dopoledne a navečer.Ale kolik si ode mne vypije,netuším. :#o: Mám pocit,že se pouze muchluje! }:)
Takže boji zdar! :°:
(kup si špunty do uší) :s:

Že je na tebe teď víc fixovanej, je normální - separační krize... ale to neznamená, že bude viset na prsu co pár minut...
je to jen o zvyku... ideálně ho zvykni na pravidelné časy kojení a stejné místo... v jeho věku mu stačí 2 (maximálně 3 kojení)... zvol si časy, které ti budou vyhovovat - třeba ráno, večer a před odpoledním spaní... a jindy prostě nedej... časy dodržuj striktně a stejně tak místo, kde budeš kojit (třeba gauč v obýváku) a jinde a jindy nedat!!!!
- do 3 dní si zvykne :D
- když chce pomazlit, tak ho pomazli, ale prso netahej... důrazně mu řekni, že mlíčko bude až před spinkáním, že teď ne, že už je velký kluk, a velcí kluci už tolik necucají...
Je to jen o tom se rozhodnout...
Takhle ho můžeš pak kojit ještě neomezeně dlouho - mýmu Robinovi je 22 měsíců a ráno, večer a 1x v noci taky ještě cucá - zkrouhli jsme to taky na těch 10 měsících...

29.08.2012

Ahoj holky , tak jsme zpět. Dovča byla super :one: Pohoda a sluníčko. Oba kluci si to moc užili.Luky byl hrdina i když ho občas proplácla vlna vubec nebulel.

Luky a moříčko 2012
Luky a moříčko 2012
Luky a moříčko 2012
Luky a moříčko 2012
Luky a moříčko 2012

Ahoj,krásné fotky,fakt to musela být paráda :€s€:
Docela vám závidím,my jsme se k moři báli s malou,kvůli tomu vedru,ale nakonec tady byly stejný vedra a možná u moře by se v těch vedrech líp dýchalo a taky by mi to pomohlo na kožní problémy ;)
.No kdybychom nejeli na dovču už tady v ČR asi bych se bývala rozhodla jinak.Co už :///:

Jůůůů krásné fotky. :one: To je dobře,že jste si dovču tak krásně užili. ;)
Kdoví co si myslí na té fotce s tím melounem. :s:

Ahojky, fotecky jsou bomba, úplné z nich čiší pohoda. Lukášek je frajer, že to všechno tek krásné zvládl. Tak vítejte doma :a: :///:

Krásné fotečky..závidím :€s€: Kolik je malému?? možná, že na moře nebudeme muset čekat tak dlouho..vypadá, že se to dá užít i s takovýmto prckem :dance:

In reply to by simackova2

Lukymu je dneska 10 měsíců :s: . S tím starším jsem taky byla u moře když mu bylo 9 m. Mazala jsem ho 50 faktorem.Když usnul u vody tak jsem ho pod slunečníkem přikryla plínou a zvládnul to i přes poledne.Pořád kojím tak měl přísun tekutin nebo jsem mu dávala vodu. Je to pohodář i normálně tak jsem se toho nebála. Vodu má rád. Vezla jsem sebou jídlo pro něj. Letadlo bylo v pohodě na start jsem ho připojila na prso aby mu nezalehli uši a spal celou cestu. Byli jsme v Bulharsku. Vedro tam bylo příjemnější než tady.

10.08.2012

Ahoj , od kdy jste dávaly dětem botky ? Luky pořád někde stojí občas šmejdí venku...

Děkuji za komenty :one: Koupila jsem sandálky super fit.Chtěla jsem něco v čem nebude mít zapařený nožičky.Já taky nejsem pro příliš alterntivní způsoby ,ale děkuji všem.

tak náš mladej se staví okolo nábytku a na doma má kotníčkové bačkory nebo sandálky a ven mu dávám taky sandálky,protože kolikrát cape za ručičky a v ponožkách by se mu chodilo venku blbě :///:

Botička pro prcky by měla být pevná..to znamená určitě vždy kotníčková s malým opatkem, kožené a o něco větší než naměříš nožku.Kulatá špička pro dobrý růst a vývoj prstíků,dobré jsou Peddy.
Na začátek stačí takové ty kožené botky..dříve bývaly jen v bílé (co jsme nosívaly my)..cena cca 500..určitě od doby, kdy se staví..doma teda zatím nedávám ,máme teda kotníčkové bačkůrky,ale ty budeme mít později, jsou větší, pak ty bílé. Ven dávám teda už botky, občas ťapeme..máme právě Peddy a ty druhé si nevzpomenu..ale certifikované.Pak máme z ccc takové sandálky s gumovou podrážkou..nejsou certifikované,spíš jen na ozdobu k sukýnce. určitě nedávat Nike,adidas..sice je hezké, že je to "značka" a módní,ale většinou nemají klenbu a dětem se jen kazí noha...všechny maminky z města si chodí pro radu k naší specialistce co tu má obchůdek s certifikovanou obuví pro děti..určitě ne mokasíny jak tu psala jedna maminka v tom není pevná noha a dítě si může něco zabodnout do nožky a hroutí se v tom klenba.

viz. odkaz

http://www.peddy-obuv.cz/jak-vybrat-spravnou-obuv/

In reply to by swwedka

Já to myslela takto
Je mnoho důvodů, proč jsou indiánské mokasíny z jelenicové kůže ideální pro vaše děti v každém věku. Nožička není v mokasínkách fixována a díky tomu se přirozeně buduje klenba a posilují svaly kolem nártů a kotníčků. Na chodidlech je spousta reflexních bodů, které se při chůzi po nerovném terénu masírují a tím pozitivně působí na zdravý vývoj dítěte.
Jsou báječné na lezení i chození po louce, na procházky lesem, kde chodidlo skrz jelenici krásně vnímá energii Země. Jsou vhodné i na domácí chození, protože mokasínky dětem umožní skrz měkkou podrážku využít při chůzi i prstíčky na nohách, které jsou tak důležité při vyvažování rovnováhy
odkaz na http://www.luciecapkova.navratil.cz/mokasiny.html
(to jen že je to okopčené od tud)

In reply to by MillyJ

Ono je to názor od názoru a ne vše "přírodní" je pro děti dobré. Někde chybí vitamíny, jinde jiné látky..já mám své zkušenosti s tím a jedné holce jsem už nohy zkazila..nekvalitní nebo špatně zvolenou obuví (bosky) tzv. návratem k přírodě. Nyní nechci udělat zase chybu..indiánské botky dám,až bude mít nohu pevnou, vytvořenou klenbu a tak na pár hodin na maškarní ke kostýmu.. bohužel mám svojí hlavu a hlavně zkušenost..tím vám nechci upírat právo na volbu obuvi..stejně jako ze mě nikdy nebude vegetarián,zato by jsem volila dřevostavbu místo cihly(panelu) mít na to..tak že na každém je něco..ale pokud mám dětem něco dát, tak ty zdravé nohy..pokud zvolím správnou velikost, má i mnoho místa pro prstíky a právě pomáhá se správně uvelebit kotníčku..

10.08.2012

Ahoj děvčátka a děťátka :a:
Většinou sem jen nakouknu,ale teď Luky hospodaří v kuchyni a kramaří kastroly tak mám chvilku čas ;) .

Luky 9+
Luky 9+
Luky 9+

:-) Tak u nás kramaření ještě nenastalo, ale vztekání je u nás oblíbená disciplína :-D Moře si užijte hlavně ve zdraví a ať vám vyjde počasí ;-) Luky je fešák :one:

Moře závidím, tak si hoc moooc užijte....Vidím, že Luky bude zvířátkovej,jak ten náš :-) A období vztekání nechť ty naše zlatíčka hoodnem rychle přejde!

03.08.2012

Holky , holky co Vám budu povídat... Dneska jsem šla na záchod a pro jistotu dala Lukyho do postýlky s hračkama. Když jsem otevřela málem mě kleplo protože ten prevít se mi hrnul naproti !!!!

whow to je ale borec. :s: .no hlabně že umí vylézt aniž by si něco udělal..ale chápu že třeba uspávání bude asi na mrtvicu :00:

In reply to by Evik

:///: Ano ano ano ,tak jsem si to představovala :s: . a ono prd....
Byla jsem s kamarádkou v obchoďáku a tam je taková žíněnka pro děti na hraní tak jsem ho tam dala,že si tam poleze a my pokecáme. Proháněl tam holčičky hulákal radostí a pořád se s nima chtěl mazlit( šmrdlá čelo o čelo). Po 20 minutách ho to přetalo bavit a vyrazil na nákupy ...Tak jsem ho musela vrznout do kočáru -což se mu nelíbilo a museli jsme chodit.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka