Deníček uživatele Arutha

07.03.2014

Ahoj holky,

diplomka zadaná a už dokonce i něco napsnáno(13 stran), 80% dat shromážděných, tak uvidíme.
Co se týká předmětů bude to drsné. Už příští týden je zápočet z ekonomiky a pak EIA, tohle zas budou vyřazovací předměty, asi nestačilo že 40lidí ze 100 vypadlo na GIS a dalších projektech, kterých bylo tolik, že to jasně mělo zlomit našeho ducha :D
Tak uvidíme co a jak :-)

Supr, šikula :)
Ta ekonomika je hnus morybundus. Pro mě byla největší noční můra. Ale budeš se s ní muset zkamarádit, prtže je povinná státnicová :a:
PS. jsem doma, úplně jsem zapoměla ;)

In reply to by Bystřinka

:-) no tohle mě štve že je to povinné, je to hnus a ta EIA taky, jinak bych si vybrala odpady a pozemkové úpravy, to mi příjde v pohodě :-)
zítra pojedu do Kbel na ORL, ráno, ale jako je to kousek a Vlastík jde konečně po 14 dnech do školky, tak můžu kdykoliv :-)

29.01.2014

Ahoj holky,

poslední zprávy nasvědčovaly epidemii spály u nás v rodině, tak vás potěším, nestalo se tak :-)
Za to teď máme střevní chřipku, začalo to u mě a ted to má poslední člen a to starší dítko, takže do pátku je doma ze školky.

Co se školy týká, zimní semestr oficiálně ukončím až zítřejším zápočtem, ale to už je prkotinka, takže proto píšu již ted :-)

13.12.2013

Ahoj, tak léto skončilo a já se opět chystám přispět svou troškou do mlýna do tohoto klubu :s:
Po státnicích sem byla ráda , že nemusím nic dělat, ten měsíc intenzivního učení byl fakt hrozný, ale jak víte vyplatilo se mi to :-)

Ahojky,moc Ti fandím. Školu mám (při mateřské) naštěstí už za sebou a opravdu se to trápení vyplatí. Momentálně "sklízím ovoce" a jsem fakt ráda, že jsem ji nevzdala. Přeji hodně sil a úspěchu ve studiu :one: :a:

Obdivuju všechny, co studují u více než jednoho dítěte. Já jsem chodila Mgr. při práci a už to byl nářez. S dětmi nejsem schopna chodit a být připravená ani na 1 x týdně angličtinu. Obdivuji :one: :one: :one:

23.05.2013

ahoj holky co si myslíte o těhle šatech na státnice, mám k nim ještě sáčko.

oblečení na státnice
22.05.2013

ahoj všechny spolubojovnice i vy co už to máte za sebou :-)) v pondělí 27.5. v 16:30 to čeká i mě. Kdo by znal náhodou, komisi máme: Jan Šíma, Dana Komínková a ještě Ventrubová ( ale tu znám já). Jdu jako poslední ten den, tak tak nějak doufám, že komise už bude unavená po těch 8 hodinách a prezentace moji bakalářky je nijak zvlášt zajímat nebude, protože co si budem povídat, ani neví kde Opava je že, natož nějaký Hradec.

předem ti popřeju hodně štěstí. Já jsem státnocivala v 36. nebo 37.t.t. Den předem jsem objížděla všechny možné známé, jinak bych se asi zcvokla. Učila jsem se každý den (asi mimo víkndů) dopoledne asi 1-2 měsíce předem. Státnice si trochu pamatuji, nakonec to dopadlo dobře. K té prezentaci a vůbec k řečnění - řídila jsem se radou, kterou nám dal vyučující asi ve třeťáku na SŠ a to hlavně mluvit. On nám tenkrát říkal, že např. dostaneme téma (mám zdravotnické vzdělání) cukrovka, pokud nebudeme vědět, tak hlavně nemlčet a říct např. ano cukrovka je vážné onemocnění ale vážnější je zánět slinivky a mluvit o tom, co vím. Já jsem si vytáhla opravdu těžkou otázku, nikdy jsem neměla takové okno, nakonec jsem si řekla prostě zkusím říct i to málo, co vím a uvidíme, rozhodně nemlčet a nevzdávat to. Nakonec jsem vypotila asi 10 řádků na A4, které jsem hodně roztáhla a dělala velké řádkování, aby toho vypadalo hodně a šla. Světe div se, ono to stačilo. Opravdu jsem neřekla nic světaborného samé všeobecné plky, ale nemlčela jsem. Hodně jsem mluvila o bakalářce, protože jsem dělala ji já a věděla jsem o tom tématu tedy dost. Měla jsem samé. Neboj, určitě to zvládneš. :a:

In reply to by Jassie

ahoj tak u nás se otázky nelosujou :-) a taky není žádná příprava, ptají se hned a prý ohledně témat bakalářky, já mám katastr nemovitostí jeho historii a pak o moje městě historii, takže nevím na co by se mě mohli zeptat když státnicuju z ekologie, lesního a vodního hopodářství a ekonomiky :-)
učit sem se teda začla měsíc předem, ale já mám teda už 2 děti, starší má 4,5 roku a mladší bude mít vc září 2 roky :-)

In reply to by Arutha

Tak to mas mazec,ja tenkrat cekala nase prvni. Neboj pokud budete mluvit o bakalarce a skutecne jsi ji psala,tak se chytnes,hlavne nemlcet. Chvili jsem i ucila,tak vim,ze jde z kazdeho neco vytahnout,pokud se dotycny nerozhodne mlcet. Dej pak vedet,drzim peste. Druhymu synovi budou dva v srpnu. Jsou to skvely certici.

In reply to by Jassie

nj :-) ale člověk si zvykne, ted to dělám tak, že si jdu po obědě s nima lehnout a pak se učím do půlnoci, někdy do 1,2 jak se mi chce, nebo jak zvládám no :-)

jo na bakalářku mám s i odpovědma od oponenta cca 11 minut připravenou prezentaci a jelikož jsme poslední myslím že mě to ani nenechají doříct, přece jenom podle vedoucí top mám udělat jen z té druhé části a to je o tom HRADCI a ten je u Opavy a nikdo ho nezná takže jeho historie je těžko zaujme :-)
Takže to čekám že se jim celé nebude chtít poslouchat :-)
Jinak se učím už měsíc a ted to všechno opakuju a utvrzuju takzvaně :-) no pokud by se rozhodli mě chtít dostat tak by mě samozřejmě dostali na každcé blbině, otázek je hodně a všechno perfektně neumím, ale doufám že takový nebudou no a že se teda nebudou ptát na nic mimo ty okruhy. :-)

In reply to by Arutha

já nemyslela dostat, jako nachytat, co neumíš, ikdyž to také jde, já jen, když prostě tam příjdeš a budeš něco říkat, je šance, že tě navedou na to, co chtějí slyšet, prostě jen, aby jsi to nevzdala předčasně. Myslím, že to děláš dobře, taky, pokud něco chci dělat bez dětí to nechávám na noc a odpolku jsi jdu lehnout. Držím pěstě, pak se ozvy.

29.04.2013

ahoj holky cca za měsíc mě čekají bakalářské státnice. Studuju dálkově od maturity jsem ted 8 let a jsem z toho pořádně nervozní.

moje kamarádka tědka taky dělá bc. na zemědělce v praze :-) jakej obor děláš? ona nějakou výživu
držím palečky :a:

In reply to by cyberrnis

jj praha :-)) taky mám semestr hotový, ale ukončila jsem ho v pátek, tak ted makám jako šroub s učením :-) zatím to docela jde :-) bakalářku mám hotovou a státnic se bojím jako čert kříže a ještě se hlásím na mgr a nemám průměr, takže to bude asi sranda :D

04.04.2013

ahoj holky,

Obdivuju všechny, co dokáží při dvou dětech cokoli studovat. Já jsem si dodělávala vysokou při práci, už to mi přišlo náročné. Ale u dvou dětí, obrovský obdiv. Já dávám 1x týdně angličtinu a to ještě s odřenýma ušima.

In reply to by jannaa

jo angličtinu bych taky chtěla dělat, ale uvidím jak dopadnou přijímačky na magisterské no, moc si nefandím, většinu naberou bez přijímaček, ale nemám průměr takže mám strach že těch míst takhle bude míň a určitě budou lepší jak já :-(

14.03.2013

ahoj holky, tak Bělinka má 88,5cm a 15kg, za půl roku vyrostla o 10cm a přibrala 3kg, bude velká jako brácha :-)
Co vy ostatní jak jste na tom?

Ahojky, tedy to bude asi kus baby :-). My máme taky velké dítě, ale je to kluk :-). V roce a půl měl 13kg, výšku nevím. Teď ve 2,5 letech má 16,3kg a rovný metr. Je to fakt kusanec oproti jiným dětem... Ale vy nás asi strčíte do kapsy :-D

In reply to by steri

já koukám že syn, který byl ještě o 5cm větší jak ségra, tak ve 3letech měl 109,5cm a 22kg, dneska má 4 roky, má 25kg 115cm a nmohu velikost 34 a každý myslí že je školák :D Bělinka je trošku menší, ale velká bude určo taky :-)

In reply to by Arutha

TY jo, tak to je fakt dost :-). A to jsem si myslela, že mám doma obříka. Je běžně větší i než děti o rok starší, ne tedy ve všech případech a jako u vrstevníků je největší vždy, byť o kousílínek. Ale je fakt, že kolem máme hlavně holčičky. Sestřenka má taky docela velkou holčičku, syn má její míry vždy o půl roku dříve. Ona je o 10měsíců starší. Když nad tím tak přemýšlím, tak myslím, že ve 3letech bude mít tak 105-7 cm a max. tak 18kg. Tak jsem zvědavá o kolik se seknu :-D

Ahoj, zrovna jsme se z ní vrátili :s: Máme tedy kluka, váha 11,7 kg a výška 82 cm. Čekala jsem, že bude vážit více, vždy pokukuju po ostatních dětech v bazénu a ten náš má docela pupík ;) Asi bude menšího vzrůstu:)

02.03.2013

ahoj holky, tak mám prosbičku, musela jste některé mít v práci kapitolu dikuze? u nás je to popsané takto:

ahoj něco sem sesmolila a poslala to vedoucí a uvidím co mi napíše a pak to hned posílám oponentce :-) děkuju moc za rady :-)

Tak určitě tam musí být kapitola, která bude v dané problematice přínosem, protože pokud máš jen teoretickou část, tak taková práce je vlastně zbytečná, každý si může přečíst původní zdroj (a review není cílem BP). Pokud píšeš, že máš největší závěr, tak zkus nějaké informace z něj přeřadit právě do té diskuze a závěr udělat stručnější (třeba i jen na 1/2 strany), ale o to výstižnější. Dobrým řešením je i kapitolu Výsledky a Diskuse spojit do jedné (Výsledky a diskuse) - bude se Ti to mnohem lépe psát a nebudeš stresovat, že toho máš málo a toho moc. Prostě napíšeš např. "...v našem regionu je situace taková..., oproti tomu v jiném je taková..., např. tyto podmínky jsou podobné, výsledky se liší, může to být zapříčiněno tím..., může to mít za důsledek to..." atp.

Ještě poznámka - dej si záležet hlavně na abstraktu a právě na závěru - aby byly zpracované jasně, výstižně, nikterak zmateně. Při obhajobě totiž členové komise, co Tě potom zkouší, v drtivé většině vidí Tvou práci poprvé a na jen velice krátkou dobu, tak se zaměří právě na tyto části, aby se rychle dostali do obrazu a věděli, na co se Tě potom mají ptát. Rozhodně musí být z těchto částí zřejmé, co bylo cílem práce a zda toho bylo dosaženo (příp. jakým způsobem, s jakými výsledky...) Toto určitě musí být uvedeno i v prezentaci v rámci obhajoby.

Každopádně by Ti s tím vším měl ale pomoct vedoucí BP - to bývá dobrým zvykem :-) :-) Tak hodně štěstí!

měl by tam být tvůj vlastní názor na problematiku... ty máš nejspíš asi nějakou analýzu, takže vlastní komentář k výsledku, aspoň něco málo, návrh řešení - co by bylo dobré změnit, určitě tě v práci něco zaujalo nebo se ti naopak něco nezdálo, přínosy tvojí práce pro katastr (tvého vedoucího nejspíš) apod...
Nevím, co konkrétně máš za práci, ale podle tématu třeba zahrnout různé analýzy (z tvojeho oboru), aby to nebylo jen takto opsané... Já jsem taky bojovala jak pes :).

In reply to by PavlínaL

moje práce je literární rešerše, která se jmenuje: katastr nemovitostí, vývoj a historie města hradec nad moravicí
první půlka je historie katasru od 16.století dosud a druhá část je o historii a vývoji z pohldu katastru v tom městě odkud pocházím v tom hradci, přínosem je to že to o tom hradci někdo uceleně zpracoval

In reply to by Arutha

aha, tak to těžko už něco dalšího vymýšlet... Určitě tam máš nějakou kapitolu o sběru dat, kde jsi hledala apod, to je taky tvé vlastní slova... mohla bys třeba doplnit bakalářku o nějaký dotazník, záleží jakou školu studuješ... Třeba informovanost obyvatel Hradce o místním katastru, i když mě teď nenapadá, na co se ptát, třeba jestli vůbec ví, kde je, jak dlouho, jak často ho již navštívili, důvody apod... práce navíc... Myslím, že závěr s tvým shrnutím bude stačit, i když je práce spíš popisovací. Záleží i na škole, jaký obor studuješ, třeba nějakou historii??? My jsme museli mít jednu třetinu teorii a dvě třetiny svoje výstupy (dle počtu stránek)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka