Deníček uživatele aronka

17.05.2010

Ahoj maminy, chtěla jsem se zeptat zkušenějších :) když je mateřská na 3 roky, dítě bude mít 3 roky např. 1.1 , tak do práce se nastupuje hned následující den tj. 2.1.?

Ja kdyz jsem koncila pred trema rokama materskou se starsim synem, tak mu 26. 3. byli 4 roky a ja nastoupila az 1. 4.

Nedávno jsem to řešila, mateřská ti končí den před dovršením 3 let dítěte, takže do práce nastoupíš 1.1., v den narozenin dítěte... Papa

In reply to by vejuska

Mě to taky není nějak moc jasné. Proč se tedy říká, že jde o tříletou variantu Rodičovské dovolené, když ve skutečnosti se jedná pouze o cca 2,5 roku (nastupuje se na ni až v půl roce věku v návaznosti na mateřskou) ???

17.11.2009

Ahoj holky, chci se zeptat kolik vám přibírají kojená miminka týdně? Je 130 g málo?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Pozor ale na zoxidování stolice, pokud je v plínce třeba půl hodinky, změní barvu do zelena. Pro to by se mohly maminky lekat, že mají hladové mlíčko.

Nám když po týdnu vážili Kryštůfka, nabral 100g. Lekla jsem se, že je to málo, ale dorktor na to nic neřekl.

03.09.2009

Ahoj maminy, tak jsem zabrousila k vám, do řad zkušenějších :) Řeším odsávačku hlenů.

Já jsem taky rozhodně pro odsavačku na vysavač. Teď jsme měli na dovolené s sebou jenom tu balonkovou a je skoro na nic. U té vysavačové sice Kátě hrozně vyvádí, ale fakt zabírá. :one:

Já jsem pro odsavačku na vysavač. Je bezvadná, rychlá a odsaje opravdu všechno během pár vteřin.

Ja bych ti doporucila tu na ten vysavac.Odsaje opravdu to co ma a je to rychlejsi a ucinejsi nez ten balonek. I vlekarne mi doporucovali tuhle.

01.09.2009

ahoj těhulky, mám jeden dotázek pro vás zkušenější :) Masáž hráze -pod pojmem hráz si mám představit jenom tu tenkou kůžičku z vnějšku, nebo se má nějak roztahovat i ten poševní

08.08.2009

Ahoj těhulky, tak jak se máte v tom 30.týdnu?

Ahoj aronko,jojo je to už fuška.funím ,někdy sotva vstanu z gauče a nejvíc mě štve,že již plně nefunguju pro domácnost a rodinku,už na mě musí brát ohledy.Pořád jsem říkla,jsem těhotná né nemocná,ale teď jsem ráda,když něco nemusím dělat...Moje Karolínka má 1600g,ale před 14dny,tak teď už asi o trochu víc.Ale ještě musíme vydržet 2v1!Tak ať je trochu líp,pa

ahojik tak ja sem 32tt a muzu ti rict ze uz mi taky sil ubiva,v noci spatne spim nemuzu najit vhodnou polohu,stat taky muzu jen chvili nohy vecne natekli zaha pali jako prase a o dejchani ani nemluvim,neustale mam pocit nedostatek vzduchu :s: jeste to musime vydrzet,a oni ty nase prdelky taky nemaj jednoduchy uz v domecku moc mista nemaji :dance:

my uz sme sice 37tt
ale ty stavy jsou uzasne a teprve zacinaji kolem toho 30tt ;) ,a asi te zklamu teprve ti zacne tlacit na mocak :-) to zvladnem neboj :a:

Ahoj :a: , tak já jsem dnes31+5tt a musím říci že to zatím zvládam celkem dobře ;) . Jen včera, jak sme byli na velkém nákupu potravin, tak jsem myslela,že nedojdu z obchodu ani k autu :00: .Náš miláček :cc): má totiž pořád polohu příční :jawdrop: a občas se až nepříjemně vyboulí :00: . Manžel si dělal legraci jestli nemá jet už do porodnice :n: . No ono ho ty legrácky přejdou, až začnu doopravdy rodit :s: . Jo a my máme už 1850 gr!!!!!!!!!!!!!!! :)

30.07.2009

ahoj holky co už jste rodily ;) Jak prosím vás vypadá ta hlenová zátka? Je to bílý hlen, nebo je to krvavé? Vůbec nevím, tak abych se, až to přijde nepolekala :s: :a:

každý to má jinak muže být bíli ale i krvavý(spíše jako že nahnědly od krve)z mé zkušenosti(já ho měla bíli...ted uvidíme:)

26.07.2009

Ahoj děvčata, jak jste na tom s praním věciček? Já už mám skoro všechno vyprané a vyžehlené a teď si říkam, jestli to není brzo :?

A proč se to vlastně všechno musí prát a žehlit??? Třeba povlečení chápu, ale proč mám prát nový oblečky? já to rozhodně prát nebudu... Marťa

In reply to by MartinaKurf

Miminka jsou po narození citlivé,potřebují dá se říct skoro "sterilní prostředí" a tak musí alespoň během 6ti nedělí být vše skoro sterilní!A Ty bys ho oblékla do oblečků,které mělo spousta lidu v ruce?já ne,je to teda každého věc,já peru.

In reply to by Helinka

Já nevím, mně to připadá jako trošku moc úzkostlivý přístup, ale je to každého věc. Skoro všechny oblečky, které mám koupené, byli ještě v igelitovým obale, což teda nepopírá, že na to někdo sahal, ale stejně tomu dítěte nemůžeš nikdy vytvořit úplně sterilní prostředí. A myslím, že tohle praní je výhradní česká specialita, za dva roky v zahraničí jsem se s tím nesetkala a to jsem byla v prostředí mezi malými dětmi..nene, náš píďa si bude hezky budovat imunitu od narození:) ale jinak to praní nikomu neberu, každej ať dělá co je podle jeho názoru pro jejich dítě nejlepší! Marťa

In reply to by MartinaKurf

šestinedělí je i náročné a citlivé období pro matku,já jdu do toho už po druhé,tak vím o čem mluvím,hormony blázní...Ale s tím praním si to udělej jak chceš,pokud nebudeš mít alergické či atopické dítě,tak to třeba bude dobré,ale já peru často i starší dceři,mám ráda věci čisté a voňavé.

In reply to by Helinka

Tak už jsem podlehla síle argumentů a asi to fakt vyperu, hledala jsem si různě po internetu další informace a dočetla jsem se, že v Číně, kde se spousta těch věciček vyrábí, se to napouští nějakou chemikálií proti hmyzu a vlhkosti, aby se do toho nic nedostalo během transportu. Jo a prej to taky obsahuje nějakou látku, která zvýrazňuje barvičky, aby to krásně vypadalo v obchodě. Tak já to teda asi holt taky vyperu, jen doufám, že se mi ty pidi oblečky ještě víc nesvrknou... Marťa

26.06.2009

Ahoj holčiny, před 2 dny mi zjistili cukrovku, slabou, ale jo...No kdyby bylo na mně, tak bych ten test ještě zopakovala, mohla to být náhoda,že to tak byšlo, ale oni že né :-g( .Vyfasovala

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj koloušku, já si tady stěžuju a ty jsi na to mnohem hůř, to mě mrzí... Já jenom že se mi to zdá jako hrozný skok, protože doteď fakt většinu mých denních porcí tvořily tuky a cukry, tak mám pocit že teď mi to vůbec nebude stačit, no ale asi bude. Ale ty sacharidy se odvážím si zvýšit tak na 220, protože co jsem se dočetla, nikdo nedostal tak málo jako já, i co psala doktorka, tak by to mělo být 250 - 275g na den :a:

Čauky, já už mám teda 7 měsíců po porodu, ale měla jsem těhot. cukrovku a dokonce jsem si píchala inzulín. Hlad mít nebudeš, páč musíš jíst 5-6x denně, ale spíš mě honili chutě. Dodržovala jsem to, ale před koncem těhu, jsem si dopřála i 1 oplatek denně. Musíš to nahnat zeleninou, tu můžeš v jakýmkoliv množství. A pokud ti to ještě neřekli, tak porod vyvolávají dřív a nečekají až do konce, kolem 39tt, ale mě to vyvolávali 37tt, měla jsem hodně rizikové, tak proto. Jinak kdyby jses chtěla na něco zeptat, tak klíďo písni. :) papa :a: a opatruj se

In reply to by kosiceL

kosiceL, jo, o tom porodu vím že se vyvolává dřív, ale mimčo zatím je normálně velké, spíš mi řekli že ještě o 5 dnů menší... A s tou zeleninou, no nehledě na to že ji zrovna moc nemiluju, tak mě dokáže zasytit tak na čtvrt hoďky...ale je to asi na zvyku ne?než se mě zcvrkne žaludek :) Jo prosímtě kolik jsi měla povolené sacharidy? Já jen 175 g

Ahojky taky mě čeká ten test a to příští čtvrtek no a ůplně jsi mi nahnala hrůzu já taky papkám tak nějak zdravě nezdravě a hlavně miluju kokinka tak se docela bojím. a navíc mě všichni straší jak je to strašně nedobrý že se to nedá ani vypít????

In reply to by weerruullee

Ahojky, mně dali vypít hrnek extrémně přeslazené citronády. Normálně sladké nemusím, ale tahle tekutina byla tak extrémně dochucená citronem, že jsem se půl hrnku rozhodovala, jestli je to spíš nechutně sladké nebo kyselé. Ale dá se to. Otrava jsou spíš ty dvě hodiny, co člověk prosedí v čekárně, tak si vem dost čtivy, ať se nenudíš. Výsledky ještě nemám, ale snad budou dobré. Pa :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka