Deníček uživatele .apai

23.10.2009

zensky, potrebuju poradit, jakou fintou jste dosahly pravidelneho cisteni zubu batolat?

cisteni zoubky-jak na to???

Jsme na tom stejně :( taky nechce takže skoušíme co to jde ale sám by chtěl ale přeci jen to není to správné čištění jen ho ocumlá a hotovo :?

My si čistíme zuby tandemově. Beru si ho sebou, on kouká, jak si čistím zuby já a chce taky svůj kartáček. Tím si šmrdlá v pusince a když mu je chci vyčistit, tak děláme výměnný obchod - on mě a já jemu. Čistíme zatím jen ráno. No a nočník je pro nás zatím velká neznámá :) Jo a Jeníkovi je 13m.

Ahojky, já dám vždycky Verčce(18měsíců) nejdřív kartáček - cumlá ho. Po chvíli na něj dám pastu a chvilku ji s nim v puse šmrdlám a pa kji nechám ať ho zase cumlá sama. Teď už je tak zvyklá, že bez vyčištění spát večer prostě nepůjde :-) Ale taky měla jedno období, že si do pusy nechtěla nechat šáhnout. A o nočníku ani nemluvim...... Jednu dobu na něm seděla a i se vyčůrala, ale teď tam chvíli sedí, vstane a řekne nic - že ta, jako nic není. Ale nevyčůrá se tam ani za boha a ani si neřekne, že chce čůrat nebo kakat. tak nevim co s ní budu dělat :-(

30.07.2009

tepic zensky, poradite? kdyz vam v noci vypije rocni dite 260 ml Sunaru a bez probuzeni si nerihne , nachate ho spat bez zvedani z postylek?

ahojky,já mám sice půlroční holčičku,a v noci když jí krmím tak jí nikdy nenechám odříhnout,ona by se mi zbytečně vzbudila a hlídám jí natolik,že by si neměla ublinknout...no včera jsem byla u máti,ta se velice hrnula k nočnímu krmení,a na mojí výslovnou žádost ať ji nezvedá po jídle z postýlky,samozřejmě že jí zvedla,malá řvala jak tur co se to děje no a celou noc měla rozhašenou,takže jsem sotva spala jen 2 hoďky,takže tak,raděj jí nechám v klidu spinkat..

ahoj, syn sice pil sunar až od roka a čtvrt, ale pokaždé byl vzhůru. Nabumbal se a krknul si. Sice ne pokaždé, ale většinou jo.

24.06.2009

Ahoj holky, muzete mi prosim napsat jaka basta vasemu ditku zachutnala nejvice? A rovnou i treba recept? Nejak varim porad to same.. dikas a mejte pekny den :a:

Ahoj, mám nový tip na dlabanec. synkovi teď zachutnal pangacius (ta ryba), udělala jsem mu to s těstovinama, mrkví a porkem a dala čerstou petržel...ryba byla dělaná na másla, pustila hodně vody. tak to zkus, třeba mu to taky pojede

ahoj Teso, ty jsi me opet rozesmala ;) no muj loupeznik ji tak malo, ze se divim, ze pribira /pri sve aktivite/.. se tak snazim s varenim a sni dve lzicky.. zdravime vaseho rostaka, pa :a\|:

hruška....dojít do kšeftu, koupit hrušku, dojít domu, omýt, okrouhat slupku, dát pryč jadřinec, nakrájet na kousky....to nic moc, viď? Ten můj loupežník poslední dobou nejí normální jídla. a je to boj :-(

13.05.2009

tepic zensky, ma dotaz: kde jste kupovaly pro vase prte prvni boticky a jake?a na doma davate "co"? ted jsem cetla nekde, ze backurky fakt na prvni chozeni doma nee..?? poradite? dikas, pa Petra

první botičky mám z deichmana..a doma nosí takové ty capáčky..látkové..aby to neklouzalo..

ahojky. my koupili boty na ven i papuce a fakt se mu v tom chodi lip nez v ponozkach, vse s zirafou. s velikostí ti poradi v prodejne. vyskousíte jich par a uvidíte

08.05.2009

tepic zeny, prosim vas: chtela jsem zaradit malemu /10 mes./ do jidelnicku Sunar, ale ani nahodou.. vubec ho nechce, jake mate zkusenosti vy? moc diky za info, krsny den k vam :a:

ahoj Kytiii, ja ho chci kojit co nejdele, ale asi tak tri tydny uz prso od rana jen olizuje, zakusuje se do nej - skace po me celkove, ale pit nechce (jen pri usnuti) ..flasku (Avent - kouzelny hrnecek) ma na caj - pije z nej caj sam tim pitkem cely den, sam si vezme kdy chce (savicku jsem mu zkousela dat jen na Sunar) .. mlecke kase jako vecerni jidlo po koupani uz vubec nechce (ani rano je nechce), zustava nam jogurt, asi tyden (po precteni tveho jidelnicku) obcas zredena Lucina a moje kojeni pred usnutim, behem noci.. hrnek zkousime, bavi ho to, tu savicku-nebo pitko se Sunarem jsem mu davala aby se "obslouzil" v ramci sve chute "kdy se napit" jako u caje .. myslis, ze mu opravdu na cely den staci jak pises ten prisun mleka bez Sunaru? ja se prave bala, aby to stacilo, ne ze chci ukoncit kojeni, mne jak se uz nenalivaji prsa, tak jsem takova nejista .. diky za dalsi rady, rada si je prectu :a:

In reply to by .apai

Určitě to stačí, a pokud nemáš jistotu, uvař mu třeba bramborovou kaši a do ní den buď UM (pokud je v rodině anamnéza alergie), nebo normální plnotučné mléko...
k svačinkám mu můžeš dávat třeba ještě jablíčko s jogurtem (nebo jiné ovoce)... polévky zahušťuj smetanou a i v koprovce je smetana a mléko :)
- ale miminka jsou chytřejší než myslíme, oni by si řekli... a určitě, kdyby mu mlíčko chybělo, kojil by se častěji...

- případně třeba zakysané mléko (Actimel) můžeš zkusit dát taky do pítka

30.04.2009

ahoj k vam, holky taky se vase ditko boji tolik vysavace pri odsavani -ryma nas potkala..? a leky mi zvraci, dari de vam zavadet u 10 m. (apod.) deti cipky? mne tedy nee.. tolik breci u vseho, chmm

no jo no, rýma je rýma :( Malá taky jen co jsem zapla vysavač, tak jí už bylo jasné, co přijde. Hodně plakala, no ale co se dá dělat, vážně jí to moc pomohlo. No a s čípky nemám problém, jenom jednou mi ho téměř nevztřebaný vykakala i s hovínkama :) Ať jste brzy zdraví :a:

Taky máme zrovna rýmu a odsávám odsávačkou na vysavač a kapu nasivin..taky si připadám jak terorista...

Jo rýma je hrozná Niki na ní docela poslední dobou trpí tak sme vyzkoušeli snad všechny odsávačky od té na pusu přes balónkovou(ta je úplně na nic)až sme došli k té na vysavač.Tu sem ze začátku moc nechtěla ale teď si jí nemůžu vynachválit odsaje to rychle.Niki se teda nelíbila žádná u všech pláče,ale s touhle to má aspoň rychle za sebou.S čípky zkušenosti nemám.Dávali sme jen antibiotika v sirupu a těch půlku vyplivala.Tak ať se brzy uzdravíte.

23.04.2009

ahoj zensky, mate se hezky? moc vas nestiham cist, taky mate tak hyperaktivni dite?

chi, to jsem ráda, že v tom nejsem sama, taky máme doma pěknou čertici }:) :s: . Malou jsme dali od 10. měsíce do autosadačky od Babypointu 9-25 kg, jsem s ní spokojená a malá taky snad, sice ještě nemá 9 kilo ale pššššt ;)

já mám holčičku 9 měsíců a máme autosedačku Babypoint Zenith kategorie 1+2 (od 9kg do 25 kg). Jsem s ní moc spokojená, má polohovací sklon autosedačky, což je ještě pro tyhle prcky super, když usnou tak jim nepadá hlavička a hezky si v ní :girl: Deniska lebedí :a: :a:

03.04.2009

tepic zensky, ja bych potrebovala radu, malej (9mes.) pres den nechce vubec k prsu, mne se prestava tvorit i pres den tolik mleka.. muze to byt i tim co jim? ze mu nejede?

Ahoj,
já kojím syna Honzíka už 11 měsíců, ale taky jsme si zažili už pár bojkotů. Ten nejhorší byl v polovině března v 10 a půl měsících - ze dne na den mi najednou začal odmítat kojení, nechtěl se vůbec přisát a já z toho byla nešťastná, že přijdu o mlíčko. Naštěstí to trvalo jenom 2 dny a pak už zase Honzík bumbal, ale stačilo to.
Jinak bych Ti doporučila kojit ho i v noci, aby se Ti víc tvořilo mlíčko a mimča bývají rozespalá, takže by Ti neměl u kojení protestovat. Zkus ho kojit aspoň ráno po probuzení a večer před usnutím, když je ještě ospalý a nemá už zájem prozkoumávat okolí.
Taky hodně pij, abys nebyla dehydrovaná a když uvidíš, že je malý ospalý i přes den, zkoušej ho taky přikládat, jak to půjde.
Hlavní je, že Ti pije přes den aspoň čaj, že není dehydrovaný. Zkus hlavně vytrvat, nestresovat se (to se mi to říká, sama jsem z toho byla nešťastná :) ) a doufej, že ten bojkot přejde a zase bude chtít od Tebe bumbat.
Pokud máš moc nalitá prsa, tak si přes den trošku odstříkávej, aby Ti nezatvrdlo mlíčko a abys trošku podpořila laktaci a zkus fakt kojit i v noci.
Pa :a:

Cauky Apai, :a:
ctu Tvoje radky a uplne mi to pripomnelo nase "(NE)kojici obdobi", ktery mela Luciferka }:) nekdy v 8,5mes. Mala mi delala presne to same!!!! Mela 1000 jinych zajmu a aktivit nez se nechat pres den nakojit - byla ochotna pit v podstate jenom v noci. Denni kojeni zkratka bojkotovala a trvalo to skoro cele 3 tydny!!!! :00:
Nicmene: povedlo se nam tuto krizi zazehnat. :c: Chtelo to teda megapevne nervy a spoustu prace navic, ale zdarilo se. :one:
Mrkni k nam na blog, treba pro inspiraci:
http://www.mojetehotenstvi.cz/bojkoterka-lucie
http://www.mojetehotenstvi.cz/jupiii-nas-mlecny-pribeh-pokracuje-o
Ja Ti drzim palce, at malyho jeste na kojco ukecas .... nam se zatim dari - mala bude mit pristi tyden rok a ted nechce na piti pro zmenu skoro nic jinyho nez jen mlicko ode me!!!! :hu: :00: :°°//:
SHARANE+LUCINKA
PS: jinak jeste pridam info z praxe, ze nam se osvedcilo kojit vzdy na tom stejnem miste - nejlepe v klidu, pritmi, bez rusivych elementu. Nekde sem cetla, ze taky pomaha "peliskovani" - zkratka vezmes malyho, zavrtas se s nim do postele a treba ho i prikryjes deckou ... on jak ma klid a pritmi, tak se vetsinou trosku zklidni a je sance, ze zacne sosat. Nam tohle trosku pomohlo, tak muzes zkusit ... kojenicku zdar! :one:

Já si teda nepřipadám, jak zkušená kojná..ale u nás je nejlepší kojit po probuzení nebo před spaním..jinak jí nemůžu sklidnit..má tolik věcí na práci, že jinak nemá zájem..Takže já kojím ráno, po vyspání před obědem, pak po druhém spaní a večer před spaním..Jinak dávám čaj..ale ten mi moc nechce..A láhev bych schovala, ať jí nevidí..nebo do ní dám čaj..ať si nemyslí,že z toho poteče mlíko...a nebo zkuste jinou polohu při kojení,třeba ho kojení nudí..a todle by byla změna..

21.03.2009

ahoj, muzu se poradit: jak vypada jidelnicek vasich priblizne 8-10 mes. deticek??? moc ted nepribirame, kojim spis jen kdyz si jde prcek zdrimnout..

tyy jo Ricky cervenou repu jite? no to me jeste nenapadlo zaradit.. jsem na ni nikde v receptech nenarazila, tak udelame pokus.. na cervenou repu jsem myslela ve spojeni s Matouskem, ale to kdyz jsem premyslela cim otisknout jeho rucku a nozku na papir :ww:

In reply to by .apai

Jjj, jíme a teď už ukázkově :a\|: nejraději s kuřecím a bramborou :hu: já jsem si stáhla tabulky http://www.kojeni.net/prikrmy.php mám je vytištěné a i když od pátého měsíce nekojím, řídím se tím a v pohodě... řepa se dlouho vaří, tak jí musíš nakrájet na kostičky, aby to netrvalo věčnost... já jí navařím, namixuju i s vodou, co zbyde a rozdělím po cca 100g do pytlíků a mrazím, pak to kombinuju s masem a přílohou :a\|: nejdřív jí nechtěla, ostatně nechtěla nic, jen mrkev s bramborou a masem... ale co máme dopoledne jogurt, tak baští o 106 :one:

kdyz mi jedl malej od 6m mesic zeleninku bez nejakych problemu, dala jsem uz dalsi mesic i ovoce.. k tem cukrum - ted jsem nakoupila v prodejne Rossmann presnidavky BABYDREAM /Nemecko/ Bio, kde by mel byt jen cukr z ovoce.. ja jsem mela hroznou nechut kupovat ovoce a zeleninu v kramech (cim to vsim strikaji pro krasu), ale pak se zas, jak ty sama pises, pro pridany cukr (a i Kc) nemuzes drzet jen kupovanych ovocnych presnidavek.. tak ovoce a zeleninu uz v kramech kupuji, v lete se v ramci vyletu objede nejaky ten zemedelec .. :j)

09.03.2009

ahoj, prosim Vas.. jake kupujete maso na prikrm? hovezi - svickovou? nebo jine? kureci - prsa? z kruty -prsa?

Já kupuju maso od řezníka u nás v krámě..takže to neřeším, jestli je to bio..nebo máme sem tam domácí .. já tudle ochutnala pár předsnídávek s jablkem a banánem a jsem ze skleniček vyléčená..to byl pěkný humus..vařím čerstvé..i ovoce..vše v parním hrnci není to pak taková práce..masu nejdřív umelu na mlýnku..a pak teprve vařím..žloutek moc nedávám..ale taky když už tak z domácích vajec..my máme hrozně vybíravou holčičku..takže mi nic moc nejí..snad se to brzo změní...

Ahoj, já zatím kupuju Týně jen kuřecí prsa, všechno ostatní maso kupuju ve skleničkách. Ale jiná masa na příkrmy mají být libová a drůbeží bez kůže. Včera jsem dělala hovězí guláš, tak jsem jí chtěla odkrojit trochu libového masa, ale bylo takový dost prorostlý, tak jsem se na to vyprdla. Byla jsem v Plusu, že jí koupím nějaké bio maso, ale u nás ho ruší, tak měli jen bio salámy... tak ho koupím v řeznictví... než se v tom naučím orientovat, co je nejlepší, tak si řeknu o nějaký libový, že to mám pro prcka... snad mi vyberou dobře

dikas za komentare :cc): zeleninu mrazenou nee, sice bych na krame rada videla zeleninu cerstvejsi, ale do zmrazene nejdu (nerikam, ze je spatna, jen jsem ji vzdy pri vareni pouzivala jako nouzovku)..holky tak krasnou noc uzijte, pa :)

my tedy zatím jíme jenom kuřecí, tedy co kupuju, králíka chuděra neměla...a žloudky..ale jinak jí všechno už od nás..i vepřový, i hovězí...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka