Deníček uživatele Any

26.04.2015

Ahoj, je tu někdo z Libuše? Jak řešíte letní školku, když letní provoz u státních neexistuje? Našla jsem zatím soukromou, kde je 450 na týden nebo 50 na hodinu. Mám dvě děti, tak ještě mínus 15 %. Je to pálka. Naši hlídat budou, ale jen asi týden v červenci, možná týden v srpnu, vnoučat maj hromadu, možná ještě někdo bude potřebovat a jinak si chtěj taky odpočinout, krom toho maj práci na zahradě.

Ahoj. Ja bydlim v Podoli a vzdycky na konci cervna na nastence ve skolce visi kdy ma jaka skolka na Praze 4 otevreno a pokryjou cely prazdniny. Na nasi skolku pripadly dva tydny nekdy v prostred prazdnin. Jestli Libus patri do ctyrky, musi v tom byt zahrnuta taky. Rodice, ktery to potrebujou vozej v lete deti do ruznych skolek po cely ctyrce.

Nejsme z Libuše ale 450 za týden? To je nádhera! U nás je to 450 Kč za den v příměstkém táboře.

Ahoj, my to řešíme příměstskými tábory. Dcerka chodila už vloni a letos se opět už moc těší. Jsou různě tématicky zaměřený :a:

25.09.2014

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti? Můj syn, budou mu v listopadu 4, začal chodit do školky. Ve školce se mu líbí, pohoda, ale nedojde se tam sám vyčůrat. Chodí, když ho tam učitelka naláká, že se jde doplnit papír nebo někdy, když jdou všichni řízeně. Ale i tak ho tam musí extra poslat, sám od sebe nejde, až se počůrá.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Do MŠ se těší a občas dělá se záchodem problém i doma nebo u babičky, prostě se šprajcne, je to psychickej blok. Uvidím, co mi na to řekne psycholog, jdem tam 10.10. podruhé, posledně jsme toto neřešili, protože to bylo na dobré cestě. Dneska se zrovna nepočůral :-)

28.05.2014

Ahoj, tak po dlouhé době jsem se rozhodla přihlásit se. Napadlo mě, že máte nebo jste některá měla podobný problém. Mám děti dost blízko od sebe, o 16 měsíců. Starší byl vždycky dost živé, paličaté a vzteklé dítě (z části po tátovi), mívá nevyzpytatelné chování, prostě drak, ale dost citlivej.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak díky za povzbuzení :-) Já vím, že je to do určité míry "normální", ale je to teda strašný, když se zabejčí a brečí v jednom kuse, že něco nechce, bez zjevných důvodů. Prostě asi zkouší. Já doufám, že se to nějak srovná postupně s nástupem do školky, změnou prostředí a tak. Anebo jestli si to bude kompenzovat potom odpoledne a večer... kdo ví. A jinak poklona, třetí už bych teda nezvládla, už ne takhle blízko od sebe. Já už ani třetí mít nemůžu, manžel má ještě dceru z prvního manželství a další dítě nechce, ani z ekonomickejch a dalších důvodů by to nešlo.

In reply to by Any

no tak třeba u nás to je tak, že starší - 5,5 let to má do teď :s: já nechci ven, tak nejdeme, ale já chci :00: já nechci kostíka, chci olmíka- druhý den dostane olmíka, já nechci olmíka, chci kostíka :s: prostě na vše opak :) já už ji beru takovou a neřeším, nechceš, nejez, nechceš jít, nechoď... sice pořád vše s kraválem, ale už mě to tak nevytáčí ;) a ve školce jediný problém není, už chodí společně s mladší ségrou, sotva zavřeme dveře od bytu, jak přijdeme domů a kravál :00: ve školce jsou v pohodě.

In reply to by ssiissiinnkkaa

Tak s jídlem mi taky nic jinýho nezbejvá. Když to nechce, tak říkám, ať to nejí (ale on má třeba hlad a chce to sníst, jen prostě dělá fóry), pak to třeba sní, když ho nevidim :-) Ale já bych si přála klidný ráno, asi budu muset vstávat brzo, abych nabrala síly :-) No a pak teda s tím, že se nechce převlíct, obout, když někam musíme ven, před spaním vyčůrat a pak klíďo do plíny, to je hrůza. Uklidnila jsi mě, že v MŠ je to OK, mám naději!

In reply to by Any

však ona taky ten jogurt chce, prostě jen ze zvyku řekne, že ho nechce, jako se vším. Prostě pořád vše špatně, jen aby dělala nějaký problém. U nás snad klidné ráno neexistuje a ani klidný večer :s: a to samé s tím, když se má oblékat na ven, ale já nechci jít ven, ale já chci, ale já nechci... tak je to celou dobu než nevylezeme z domu :00: venku už je pak klid. Nevím proč jí to tak dlouho drží, je to otrava, ale co nadělám, neplatí na ní nic. Jj školka fakt pohoda, ale o to horší pak doma :s:

13.09.2013

Mám kluka, kterýmu budou koncem listopadu tři. Přes den už docela OK, občas se počůrá, musim se ho často ještě ptát, jestli se mu nechce. Jinak na spaní, po obědě nebo v noci dávám plínu a vždy je počůraná. Přijde to samo? Podle doktorky je to OK. Jinak jsem slyšela různé názory odborníků - nastavovat budík, nenastavovat budík... Do školky ještě letos nejde, až napřesrok.

my máme 3 a 5 měsícu a v noci máme plenu durch,budit nehodlám,podle mě se dítě musí budit samo jinak to nemá smysl.Ted začla chodit do školky,poo doma už dlouho nespí,ve školce jo ale naštěstí se ještě nepočurala tím že tam spí hodku a pul tak to snad zvládne.Jinak už jsem se setkala že se tam při hře počurala 4-letá holčička a učitelky v poho tak to máme taky ještě nárok :)

Ahoj, tak já to hrotit teda nebudu, koukám, že je to fakt různý. Já ho vzbudila jednou, malej plakal a stejnak se nevyčůral. Takže to fakt podle mě není nejlepší. Večer mlíko už taky nedávám, ale je to úplně jedno. I když se vyčůrá těsně před spaním, tak to pustí pak znova do pleny, i o poledním, relativně krátkym spaní, totiž v poslední době spíš nespaní :-) No, říkám si, za chvíli mu koupíme velkou postel (se zábranou), třeba jak mu dám k posteli nočník, tak ho bude chtít použít :-) Jo, ta mladší (rok a půl) se mi dnes ráno vyčůrala na nočník :-)

In reply to by Any

ahojky,necetla jsem prispevky nize,ale u nas mame to same s nasim synem co ma 3r.a4mes.Uz ma velkou postel se zabranou,nocnik je pod ni a vse marne.Zkousela jsem vsechno mozne a stejne je vsechnomarne,takze tomu davam jeste cas a budeme ucit,ucit,ucit a ono to jednou prijde..Starsi syn byl kdysi to same a taky se vse v pohode naucil :) To buzeni u nas taky nemelo smysl akorat plakal a stejne se nevycural,takze cekat a ono to prijde..pa

In reply to by siska333

To jsem ráda, že nejsem sama :-) Vůbec si teda nedovedu představit, co by nám řekli ve školce, když by tam nosil na spaní po "o" plíny nebo teda ne a pokaždý by byl počůranej. Naštěstí to řešit nemusím, protože jsem se ani o školku na letošní školní rok nepokoušela, vzhledem k tomu, že mám doma ještě mladší dítě. Uvidím pak, jestli se mi podaří umístit obě děti najednou.

05.12.2012

Ahoj mámy. Nevím, do jakýho klubu to psát, tak třeba sem. Malá mi právě ve svých ni ne a8,5 měsících přestala pít z prsa.

Ahoj, mě se stalo to samé... Přesně v 8 měsících se mi malá sama odstavila...:(. Ale udělala jsem si to sama, jelikož jsem jí ještě místo prsa nabídla čaj ve flašce (byl srpen) a bylo vymalováno... Už přes den nechtěla prso, tak jsme zkusili UM a jí zachutnala. Tak že bylo po kojení přes den. V noci si ještě dala říct ale pak jsem musela začít brát ANT a po uzdravení se už ke kojení nevrátila jelikož malá nechtěla ani v noci. Dávám od té doby UM, střídám to a leze to do peněz. TEd bude malé rok a tak toho bude míň ale stejně. Dávám malé tak kolem 500ml denně UM (v nnoci a odpoledne ke sváče) a pak má ještě jogurt a kaši k večeři, tak má mléčných výrobků dost :)

In reply to by Hejnaska

Ahoj, díky moc. Já jsem teda na víc než 500 ml denně. Někdy prostě jen má chuť na mlíčko, protože ho dlouho nedostala, ale prokládám to čajíkem (bez cukru) a ten taky pije. Jen Tomášek jí přes den někdy závidí, protože mu mlíčko zatím taky moc chutná. No a jak to zvládnem finančně, to bude zajímavý. Protože náš taťka se zatím tváří tak nějak, jako by se ho to netýkalo, i když mu to říkám, jaká je situace. Jako bych měla pořád odkud ty peníze brát... o svoje zájmy se však dokáže postarat :-( ale to nepatří do téhle diskuze. Hele, jestli je malý rok, tak to stejně nebude míň, protože bude větší, okolo půl litru denně je akorát, teda někde jsem četla, že do tří let by dítě mělo dostat cca 0,5 l mlíčka. Takže u nás ještě rok litr Sunaru denně a pak ještě dalších půl druhýho roku půl litru pro malou. A to nevím, jak rychle si odvykne Tomášek. A stejně to dítě pak ještě nějakou dobu pije normální mlíko, ne?

27.09.2012

Ahoj, jestli jste z Libuše či Krče (ta nám začíná hned za rohem) a chcete občas někam na kafíčko (v kavárně v areálu Krčské nem. je i dětský koutek) nebo třeba do mat.

Omlouvám se, byla jsem u našich na chalupě a tam není internet, už jsem zde :-) Napíšu více zítra, teď se k počítači chystá usídlit manžel a já bych neměla klid napsat to, co chci, kdybych spěchala. Tak zatím a nebojte :-) Můžem taky udělat trojsraz, ne?

Ahojky ja jsem z krče. mam doma 3 letou slecnu a ted každým dnem se nám chystá na svet chlapecek.. takze urcite neni problem se nekdy domluvit a zajit na prochajdu ci pisek s detma. jedina kamoska se mi odstehovala tak tady ted taky nemam moc znamych. :a:

Ahoj tak já jsem sice ze lhotky, ale na Libuši jsem vyrostla tak tam jsem taky dost často u babí nebo jen tak mám děti tři a půl kluka a 20 měs. holka

24.09.2012

Ahoj, malýmu budou dva roky. Momentálně např. papá maso, ale brambory k němu néé a podobně je to s jiným jídlem. Měl jste to někdo taky tak a spravilo se to časem víceméně samo?

My to měli spíš opačně, že byl problém maso, pokud jí zeleninu v polívce, tak bych to moc neřešila. S nástupem do školky se to zlepšilo s tím jídlem, aspoň všechno ochutná. U nás je spíš na nervy že jí hrooozně dlouho.

nas ji jednou prilohy a jindy maso,proste jak ma chut,nenutim ho,dela to vicemene od zacatku ;) jestli se to spravi..doufam ale nevim teda kdy

Ahoj,my to měly přesně naopak,nemohla jsem do malé dlouho dostat maso,jen samé přílohy a když už náhodou,tak ho dlouho žvýkala a stejně vyplivla,nakonec to přešlo samo a začala ho baštit sama od sebe...se zeleninou to máme stejně,jeden čas nejí to,pak zas začne a nejí něco jiného,už jsem to přestala řešit,nutit nemá smysl,je to pak ještě horší.Uvidíš že to časem přijde samo:-)

10.09.2012

Ahoj, taky si Vaše dítě nenechá vyčistit zuby?

ahojky, tak to máme doma podobný. Náš Kubík napřed pastu ocucá, resp. sní a pak už jen řev. Někdy je to lepší někdy horší, snažíme se čistit aspoň ob den, ale jsou to boje největší, to aby ho dva drželi... Dneska to docela šlo, tak uvidíme co bude dál. Ale větší problém je nočník, snažíme se ho posadit, ale propíná se jak luk, řve a ne a ne si jen sednout. Asi před 14 dny se už i vyčůral a dobrý, tleskali sme, radost a teď zase krize. Začínám být zoufalá, v půlce října máme 2 roky, jiný děti už tohle dávnou mají zmáknutý ale my NENENENE, ach jo, taky tohle někdo prožívá??? Prosím pisněte, ať se trochu uklidním, díky H.

In reply to by Hany.83

Tak my už to s tím kartáčkem míváme občas lepší, někdy si je nechá vyčistit, nevím, jak se to stalo :-) Zato s nočníkem je to u nás stejný, dva roky bude mít koncem listopadu. Děláme to tak, že se tam vyčůrá, když vstává nebo občas i přes den, taky čůrá do normálního záchodu, ale úplně bez plenky, to jsem vzdala. Prostě mě nebavilo pořád to čistit, protože často zapomněl :-) No a že by tam seděl, to teda ani nááááhodou, takže bobek na nočník byl asi dvakrát náhodou. Jsem to spíš dobře odhadla. Jinak kadí do plenky anebo na koberec, minulej tejden na postel :-) Naštěstí to bylo suchý.

In reply to by Hany.83

hany, to bude asi jmenem. :s: :s: Ne, samozřejme že jmenem to není, ale náš Kubik byl to same. Začala jsem ho posazovat docela brzo, už kolem roku pravidelne,ale bez uspěchu, pak přišel blok a kolem dvou let absolutní odpor k nočníku i wc, nesednul by si na to ani za vagon čokolády. Tak jsme nočník schovali asi na mesic do skříne, uplne jsem se na to vykašlala, at zapomene, následně nám "odplenkovávaní" trošku zkomplikovalo temeř dva mesice nonstop marodovaní, a až letos v červenci se to povedlo, to mu bylo 26 mesicu. Proste jsem se jeden den rozhodla, že už mu plínu krom spani nedám a nedala jsem - tři dny jsem jen prala, vytírala a nervačila ale pak si začal všimat, že mu neco teče po nohou a behem týdne byl bez nehod dokonce tak dokonale, že další týden už nepotřeboval plínu ani na spani. Neboj, určite s plínou maturovat nebude. :a:

In reply to by sycatko

děkuji za podporu, jsi hodná, že si to tak napsala, asi to taky tak zkusím a pak už mu plínku přes den vezmu. Zatnu zuby a nasadím hadr a mop na vytírání, moc děkuji za odpověď, uklidnila si mě a je mi líp, ufff :h:

Tak to jste mě vyděsily s tím kažením! Musíme se zastavit preventivně u zubaře. Ale jsem teda zvědavá, jak samotná prohlídka dopadne. Odhaduju to tak, že náš mladej pana zubaře minimálně pokouše :-) Jinak teda když mu dám kartáček bez pasty, tak ho zahodí okamžitě :-)

03.09.2012

Ahoj, výše uvedených věcí se potřebuju zbavit, tak jestli máte zájem, pošlu fotky na požádání e-mailem.

Oblečení mám na těch dvou fotkách převážně holčičí, univerzal bych musela dál nafotit, je toho ale fakt dost na to, abych to fotila kus po kuse nebo když toho bude hodně na jedný fotce, tak aby to šlo dobře rozeznat kus od kusu. Jsou to bavlněná body - barvy: bílá, světle modrá, béžová, světle zelená, něco růžového nebo bílé s drobným vzorkem. Asi bychom se u oblečků dohodly na ceně za balík, a to zánovní holčičí v tom počtu a výběru kusů tak, jak je uvedeno v mailu. Upřednostním, když bude někdo rychlý, dojede si pro to a vezme si víc věcí najednou (teda nemyslím teď jen to oblečení). Budu Vám průběžně odepisovat, co je ještě k dispozici. Děkuju za projevený zájem :-)

Any

24.08.2012

Ahoj, tak jsem tady nedávno řešila nácvik na nočník. A představte si, ze dne na den začal Tomášek čůrat do nočníku! :one: Teda, musím mu to furt připomínat, ale občas si tam sedne i sám.

Ahojky, tak to moc gratuluji k úspěchu :) Ono se dost dětiček stydí kakat před někým, u dětí kolem sebe sleduji, že si vždy na kakání někam zalezou, aby je nikdo neviděl..
Mému Tomáškovi byly v květnu dva roky, a pořád má plínky.. Sice už jsme párkrát čůrali do nočníku, ale v sedě nechce ani náhodou, tak mu zkouším připomínat a dávat nočník k pindíkovi, a čůrá ve stoje :00: Vzhledem k ještě nedávnému totálnímu bojkotování nočníku je i tohle úspěch.. A když někde udělá loužičku, tak běží pro nočník a schovává to pod něj :s: Začal mi dost dlouho chodit(před druhýma narozkama), tak to u nás začne asi taky trošku déle.. Jenže on hoooodně pije, a pak hoooodně čůrá, třeba i každou minutu... :00:

Šikulka, super :k: Kačenka také z ničeho nic prostě pochopila a začla chodit. Je to super, ušetří to pak penízky za plenky, začala mi chodit ve 2 letech :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka