Deníček uživatele angelaa

07.03.2010

Ahojky holky, :a:
tak je nám dneska 5týdnů a 4dny. Filípek právě spinká, :~!: tak mám chvíli času sem písnout.

Náš Filípek
Náš Filípek
Náš Filípek
23.01.2010

Zdravím všechny, :a:

Ahojky já to poslední mimi po vyvoláváníporodila za necelé 4 hodiny.Bud v klidu zkus vlést do vany a nahřívat se teplejší vodou to mne pomohlo u druhého synaDržím pěstičky :one:

Ahoj, moje sestřenka po vyvolávaným porodu rodila 3 hodiny se věím všudy, asi to je dost individuální... Neboj, miminku se prostě u tebe moc líbí... :)

:a: , já mám druhý TP v pondělí a také zatím nic. Dr. říkala, že to na porod ještě nevypadá, že jsem otevřená na jeden prst, mimčo je pořád nahoře. V úterý jdu opět do poradny, potom bych měla jít v pátek a to už by mně vypsala žádanku na vyvolání. Já mám také z toho strach, ale moje Dr. mi říkala, že je sice vyvolání nepříjemné, neboť Ti ihned nastanou veliké kontrakce, ale zato je to všechno rychlejší (že přý netrpíš tak dlouho). Tak nevím. Já mívám bolesti v kříži a také někdy dole v podbřišku, ale vždy mi na to pomůže teplá sprcha.

15.01.2010

Ahojky, :a:
chtěla bych se zeptat. Když chodím na nahrávání (monitor). Tak ty čísla znamenají co?? :#o:

Ahojky tak ja mela porad do 20 a dokonce kdyz jsem rodila tak se jim taky nic neukazalo a porodila jsem po monitoru za dve hodky tak se tim fakt ridit neda :a:

Ahojky tak ja mela porad do 20 a dokonce kdyz jsem rodila tak se jim taky nic neukazalo a porodila jsem po monitoru za dve hodky tak se tim fakt ridit neda :a:

Ahoj, tak já to druhé číslo měla max.50 a rodila jsem... Bolesti jsem měla jak :pig: ale číslo nijak velké nebylo. Zato jednou jsem byla na CTG a ztvrdlo mi břicho - nebolelo to - a bylo tam 80, takže tím se moc neřiď. Nebo aspoň já se tím opravdu neřídila :a:

07.01.2010

Zdravím všechny, :a:

Ahojky, já jsem začla pít maliník v 35tt po jednom šálku denně, na začátku 37tt jsem začla pít dva šálky denně a na začátku 39tt tři šálky denně. Teď jsem už 40tt, tak čekám a čekám a brzy zjistím, jestli to pomohlo nebo ne. :a:

Ajojky ja pila cajik od 35tt a zacala jsem jednim salkem denne...po tydnu jsem pridavala dalsi a dva tydny pred porodem jsem vypila i 5 denne :) kdyz jsem ho kupovala v bylinkarstvi, tak ta pani mi rekla, ze muzu klidne i dva litry...nepit horky a ani studeny :) proste tak akorat....a mala byla potom rychle venku a ani to nebolelo :) tak prijemny zbytek tehulkovani a rychly porod :))

26.12.2009

Ahojte holky, potřebovala bych vědět jak se dělá masáž hráze. Ode dneška jsem začala pít čaj z maliníku. Dneska jsme 36+0tt.

Masticka

Ahoj tak doma už masírujeme. Podle návodu mi muž masíruje část mezi pochvou a konečníkem a samozřejmě i ze vnitř cca 2 prsty a tlačí směrem ke konečníku.
Věřím, že nám to pomůže.

ahojky,
jen jsem chtěla dodat, že nám na kurzu PA říkala, že se to nedoporučuje těm, které trpí v těhotenství výtoky, že by se to mohlo pak i zhoršit - tak to jen na okraj ;-)

Ahoj, já jsem si koupila olej od Weledy a tam je to popsáno takhle: Při masáži hráze se masíruje oblast mezi konečníkem a pochvou.Ta je při porodu nejvíce zatěžována. Je důležité, aby se hráz masírovala nejen zevně, nýrž i zevnitř - v oblasti vchodu poševního. Žena zavede svůj palec (resp. partner ukazovák) s dostatečným množstvím oleje do pochvy a tuto olast jemně roztahuej směrem ke konečníku. Současně se prsty masíruje oblast hráze zevně. ... Když jsem byla na předporodním kurzu, tak PA říkala, že stačí zavést horní články prstů dovnitř a masírovat hráz zevnitř do U. Ale sama teda přesně nevím, taky v tom nejsem nějak znalá věci. Třeba nám někdo z holek ještě napíše, jak na to. Já sama přemýšlím, jestli se to toho pustím nebo ne. Nevím jestli bych si tu masáž sama dělala správně..

15.12.2009

Ahojte, těhulky, snažilky a maminky.

No já jsem si stáhla přímo formulář z www stránek porodnice(prohlášení o jméně dítěte-píše se do rodného listu) Ten jsem si vyplnila a ještě jsem si zašla s mým přítelem na matriku, ať má malé stejné příjmení jak on. Kdyby si to náhodou nestihla tak by mělo malé víc rodných listů. Ale stačilo by zajít na matriku potom. Ale je lepší zajít teď. Takže budeš potřebovat potvrzení z matriky, prohlášení o jméně dítěte (porodnice-kdyžtak to vyplníš až v porodnici), občanku, těhotenskou průkazku a průkazku pojištěnce. To jsou doklady které budeš potřebovat. Tak snad sem ti aspoň trochu pomohla.

Ahoj,

tak já si stáhla formulář z netu, z matriky. V klidu si ho doma vyplníme a pak jenom skočíme na matriku.

Masticka

Prohlášení o jméně dítěte jsem vyřizovala na matrice. Ale to dělají pouze maminky, které nejsou vdané.
Jinak nějak= formuláře k vyplnění by měla dávat porodnice, ale to ti dá sestra při první návštěvě ve 36 týdnu.

03.12.2009

Zdravím všechny maminky,těhulky,snažilky a všechny další holčiny.
Potřebuji poradit ohledně vypsání papíru na mateřskou. Je tam zaměstnavatel.

Mě smlouva skončila v červnu, ale marodila jsem. Když mi minulý měsíc doktorka dala papíry, na mateřskou, tak sem je tam donesla. Nastupovala jsem na ní ale 29. 11., tak jsem to měla i jako ukončení neschopnosti. Nic jsem tam ale nevypisovala, jen podpis a datum.

15.11.2009

Ahojte holky,
předně přeji hezkou neděli.
Mám dotaz, já jsem totiž totálně zmatená z mateřské na kterou mám nastoupit.

Ahoj, já teďkom budu nastupovat taky na mateřskou, ale myslím že je pro nás lepší jít těch 8 týdnů předem, alespoň ty 2 týdny budeš mít zaplacené líp než pak od ledna.

In reply to by Verrysek

Tohle jsem taky řešila, ale nakonec když jsem to spočítala, tak mi vyjde lépe jít později na mateřskou, i když ji sníží od ledna, tak ji budu brát o 2 týdny déle (v roce 2010), neschopenku jsem už měla hodně hezky vysokou a vykompenzuje mi tu ztrátu v příštím roce...

Koukám že to máš trošičku složitější, ale když to klapne a ty budeš moct pobírat PPM tak já bych asi nastoupila co nejdříve. Od novýho ročku se bude mateřská snižovat tak asi každá korunka dobrá. Já nastoupila před třemi týdny a pak jsem si říkala že jsem měla nastoupit hned těch osm týdnů před termínem.

Ty jo tak koukám,že taky pěkný guláš :? .Já ti poradím to,že nejlépe uděláš,když zajdeš na sociálku,tam ti řeknou co a jak.Já jsem OSVČ,na mateřskou mi nárok nevznikl,nemám odděláno 160 dní,taky jsem tam měla pracák,no prostě chaos a taky jsem nevěděla co a jak :00: .Teď jsem na PN a budu na ní až do porodu a pak ještě 6 týdnů po něm,ale u OSVĆ je to jiné,než u zaměstnanců.Zajdi na tu sociálku a tam ti určitě řeknou. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka