Deníček uživatele Anduš

09.10.2014

Ahoj maminky, doporučily by ste mi prosím nějakou tichou elektr. odsávačku hlenů? Máme na vysavač nosátko, s tím sme spokojený, ale v noci se malej toho chudák bojí, tak by sme potřebovali nějakou účinnou tichou odsávačku. (Takový ty mačkací vůbec, tu jednu mam, úplně vyhozené peníze) . Děkuji za rady :k:

Měli jsme klasickou na vysavač z lékárny, je dobrá, ale už jen ten vysavač malou děsil a na cestování třeba je to nepraktické. Pak nám známí doporučili ústní odsávačku Otrivin, a půjčili nám jí na horách a fakt funguje. Tak už používáme jen tu. Ty jednorázové násady se dají pužít i víckrát, když se pořádně vymyje horkou vodu ten molitanek. Je to tato: http://www.lekarna.cz/otrivin-baby-care-odsavacka-a-3-nasady/
Jinak co měla kámoška nějakou jinou ústní odsávačku, tak to s ní nezvládala, musel jen chlap a když nebyl doma, tak měli smůlu :-(

21.09.2014

Ahoj holky, prosím máte vyzkoušené nějaké účinné vitamíny na vlasy? Po kterých vám vlasy zkoustly, více rostly atak? Po porodu mi hodně vypadaly a teď jim malej dává také zabrat, když si hrajeme :s: . Potřebuju jim nějak pomoct, dokud nejsem plešatá :00: ! Děkuji za reakce :k:

Ahojky, nejdůležitější je určitě první pomoc zevnitř. Taky mi děsně moc vypadaly, ale to je normální. Začni vitamíny, Vápník, Hořčím a Zinek. Pesně tenhle komplet jsem koupila v lékárně za 200Kč 130 tablet od GS :)
pak jsme ještě investovala do kůry Nioxin, prý je to zázrak :s: ale teď nevím, zda mi pomohla kůra nebo spíš doplnění vitamínů...každopádně už je to ok. Před létem jsem měla jednou tolik vlasů, co ted, bohužel. Ale hlavně, že už nepadaj :a: papa

Měla jsem stejný problém, začala jsem jíst Methionin (nebo tak nějak se to píše), a pomohl. Vysadila jsem ho a vlasy se mi vrátili zase k šílenému padání (šla jsem na krev kvůli štítné žláze, jestli není problém tam-čekala jsem až přestanu kojit) a tam problém nebyl, takže jsem zase začala jíst tento doplněk stravy a opravdu mi pomáhá.

Ahojky, mi taky zacaly dost padat vlasy po porodu,delaly se kouty,no hruza! Pomohl mi plantur,mela jsem tonikum a sampon a zdalo se mi,ze je to fakt lepsi,urcite mi prestaly padat vlasy o odst min. Ted mam va rokypo porodu, plantur uz nepouzivam,vratila jsem se k puvodnimu samponu,taky kvalitnimu,ale zda se mi,ze mi po nem vlasy padaji vic nez u planturu.

08.08.2014

Ahoj holky, dlouho sme se neozvali ... . Ve středu už malýmu bylo 5 měsíců ... , už je to velkej chlapák :s: ! Měří 60 cm a váží necelých 7kg. Teď už se máme dobře, paní doktorka nás hrozně vystrašila a posílala po všech doktorech ... , malýmu rostla více hlavička, tak sme byli na sonu, neurologii, ještě nás čeká oční, ale vypadá to, že je vše v pořádku ... , vyděsila nás hodně ... .

Mirda 5 měsíců <3
Mirda 5 měsíců <3
Mirda 5 měsíců <3
Mirda 5 měsíců <3
Mirda 5 měsíců <3
Mirda 5 měsíců <3
Mirda 5 měsíců <3
Mirda 5 měsíců <3
Mirda 5 měsíců <3
Mirda 5 měsíců <3

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Díky ;) . No je jak vězeň :s: , kupujeme mu hodně prouškatých věcí a zrovna tady na fotce se to sešlo :00: , že vrak vypadal :a:

taky jsem tu strašně dlouho nebyla, malý je krásný a že je "opožděný", prosím tebe, každé mimčo má svě tempo. Buďte v klidu a nestresujte se :a: :a: :a:

06.08.2014

Ahoj holky, chceme koupit nějaké hodně lehoučké golfky. Máme kočár TFK a je to peklo se s nim tahat do auta, když jedem k doktoru nebo nakoupit. Poradíte nějaké? Cena až takovou roly nehraje, ale hlavně lehoučké a aby něco vydržely, ale když doporučite lacinější zlobit se nebudu :s: ?! Předem děkuji :k:

Quinny buzz :h: lehkej, spojena rukojeť, takový roztomilý vajíčko jako sedačka a nějaký hydraulický skládání - proste odhaknes a ono se to složí samo. No prostě super, Já bych neměnila :D

Ahoj, já mám Britax b-agile za 5 tis. a opravdu jsem hezčí kočárek neviděla. Složíš ho jednou rukou, je super skladný do auta, i manžel je z něj nadšený.

Tak my měli jediné golfky Bugaboo Bee+ a nemůžu si stěžovat, skládala jsem je denně do auta, daly se ovládat jednou rukou, sedačka jde dát i do protisměru, takže za mě :one:

29.06.2014

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat za jak dlouho, co ste přestaly kojit přišla menzes? Já už nebojim 2 měsíce a stále nic ... (Kojila jsem pouhé 2 měsíce) . Díky za odpověď :k:

Ahoj tak to ti sice neporadím, ale já kojila dva roky a MS jsem dostala přesně na den při konci šestinedělí :-D

Děkuju za odpovědi. Zítra si raději skočim k dr. , protože už týden mi bolí i břicho, ale nic se neděje ... . :a:

Když měsíčky nedorazí tak si skoč na gyndu pro injekci po které dostaneš menstruaci do 14dnu.Občas jsou hormony ještě poblázněné.Mě vždy doktor musel píchnout injekci jinak bych neměla měsíčky asi nikdy :)

prý do 3 měsíců od konce kojení.. ale já vůbec nevím brala jsem kojící antikoncepci takže jsem nemenstrulovala

22.06.2014

Ahoj holky, tak se musím pochlubit, přesně před rokem po 9letém vztahu jsem se stala paní :-) , večer na svatební noc jsme to jednou zkusili a máme doma 3měsíčního cvrčka :h: ! Vybavuju si jako by to bylo včera, že si teda ten těhotenský test udělam, když mam ty 3 dny zpoždění a nemohla sem věřit svým očím :s: . Stali se z nás ale ohromně šťastný rodiče!

Dneska je to přesně rok co sme počali to naše štěstí, rok vdaná a 10 let vztahu :-)
Dneska je to přesně rok co sme počali to naše štěstí, rok vdaná a 10 let vztahu :-)
Dneska je to přesně rok co sme počali to naše štěstí, rok vdaná a 10 let vztahu :-)
Dneska je to přesně rok co sme počali to naše štěstí, rok vdaná a 10 let vztahu :-)
Dneska je to přesně rok co sme počali to naše štěstí, rok vdaná a 10 let vztahu :-)

Jste úžasní a to, jak si otěhotněla je tedy úžasné. My měli 5 let od svatby 19.6. :00: strašně to utíká. I ty dětičky nám rostou před očima :) :a:

09.06.2014

Ahoj holky, chci se zeptat, jestli dáváte vašim mimčům čaj nebo jen převařenou vodu, když je venku takové horko. Malýmu jsou 3 měsíce a už baštíme jen Nutrilon. Koupila jsem nějaký Bio feniklový čajík. Jak často mu ho dávat? A když uděláte čaj a vychladne, děláte potom vždy čestvý? Nebo se mu může dát vychladlý?

Ahojky,..je pravda že miminka mají obsažené tekutiny v tom mlíčku co pijou ale jestli chceš a v tom horku to určitě není na škodu tak čajík klidně třeba i slabší nebo zředit převařenou vodou a nemusíš hned vařit čerstvý po vychladnutí ale pozor,co vím z vlastní zkušenosti tak ty Bio čajíky se strašně rychle kazí. Bubišek toho fakt moc nevypije tak odlít a zbytek uchovávat v ledničce třeba a pak přihřát. ;)

když vychladne určitě mu ho dát můžeš, ale malá čaje prostě nechtěla, takže jsme jí třeba odštavnili mrkvičku a trochu zředili převařenou vodou a nebo měla jen vodu a tu pije do ted (20 mesícu) protože ona rádá cmrndá a byly by vsude fleky :-D

29.05.2014

Ahoj, dlouho jsem sem nic nenapsala, tak se hlásíme :-) , dneska už našemu štěstí je 12 týdnů, hrozně to letí :00: . Bříško už malýho naštěstí tolik netrápí, tak už je hodnej :-) . Je úžasný, jak každý týden je na něm znát, každý týden umí jiné věci. Úžasne se směje, to mam vždy lepší náladu i když mi zbudí v noci. Jinak vstává max. 1x za noc, takže paráda.

Dneska nám je už 12 týdnů <3
Dneska nám je už 12 týdnů <3
Dneska nám je už 12 týdnů <3
Dneska nám je už 12 týdnů <3
Dneska nám je už 12 týdnů <3
Dneska nám je už 12 týdnů <3
Dneska nám je už 12 týdnů <3
Dneska nám je už 12 týdnů <3
Dneska nám je už 12 týdnů <3

Vy jste nádherní !!! Nic jiného napsat nelze . Anduš ty že jsi rodila? Kde si toho prcka nosila prosím tě, dyť si jak proutek !!! ;)

11.05.2014

Ahoj, jdu si k vám pro radu ... . Bolí mě zub, docela dost ... , byla jsem si ho nechat opravit v těhotenství, kdy mi injekci nedali (nechtěla jsem ji) , ale bolelo to jak čert a asi mi to spravili blbě, protože mi zub bolel i potom a teď po půl roce mi teda bolí hrozně, ale teď už bych chtěla injekci na umrtvení, vadila by když kojim? Díky :k: :a:

tak injekci rozhodne ano, ta neublizi, je lokalni, nebezpecnejsi je ji nedat a z bolesti si vyvolat kontrakce a potratit, ale to kazdy zubar vi!

ja bych si ji dat teda rozhodne nechala, zeptej se zubarky, ona to musi vedet, a kdyz rekne, ze v pohode, tak bych ji duverovala.

když jsem kojila tak mi tahali nerv a zubařka říkala že inekce nevadí .. no nevím jak bych to přezila bez :s:

04.05.2014

http://m.novinky.cz/articleDetails?count=12&ref=search&sznu=IvS50R3E3sx…ěti%20by%20měly%20spát%20v%20posteli%20s%20rodiči%20do%20pěti%20let&aId=85980
Po přečtení tohoto článku mi to asi tolik vadit nebude, že s námi malej (8týnů) spí :-)

Našemu prckovi jsou tři roky a v ložnici s námi spí. Do necelých třech let spal s námi v posteli a teď má u naší postele svou postýlku. Občas si k nám přeleze, ale teď spíš až k ránu na dospání a pozdější pomazlení :-). V červenci čekáme druhé takže nám v ložnici přibude další nájemník :h: :) . Nikdy jsme neměli problém, že by jsme se nevyspali a ani netrpíme pocitem ztráty soukromí. Právě naopak, užíváme si společné spaní s naším synem a těšíme se na druhátko :€s€: . Jinak si myslím, že je každého věc jak to doma má, nikdo nemá právo odsoudit toho druhého jen pro to, že to má jinak... tomu se totiž říká soukromí ;) .

článek jsem nečetla a ani nebudu. Z vlastní zkušenosti bych spaní s dítětem až tak dlouho určitě nedoporučovala. Mám 4letého synka a 2letou dcerku a spaní s nimi v jedné posteli mi fakt nevyhovuje. Oba dobrovolně spinkali ve své postýlce do tří měsíců, pak se ze dne na den rozhodli, že sami spát nebudou. Zatímco na synka jsem byla "tvrdá" a pořád dokola jsem k němu vstávala, uspávala a vyšilovala z vlastního nevyspání, s dcerkou jsem rezignovala a nastěhovala ji do své postele. A výsledek? nevyspím se stejně, protože když mám dítě v posteli, jednak jsem celonočně okopávána, jak potomstvo mění vlastní spánkovou polohu a jednak mám mnohem lehčí spaní, jestli je to nějaká podvědomá pojistka, abych dítě nezalehla, nevím, ale budím se průměrně 4x za noc. A hlavně čím dál víc postrádám možnost přitulit se v noci k manželovi.

In reply to by ha.nka

Ahoj, máme to podobně. Já jsem s malým spala do dvou let v posteli. Manžel má hodně divoké spaní, takže s námi nespal, jak se bál, že mu ublíží. A Petík? hrůza, jak se vrtí, otáčí o 180 stupňů, kopal mě. Koupili jsme větší postel,kterou jsme přirazili k naší velké. Leželi jsme vlastně vedle sebe, ale jeho postel je nižší, takže v pohodě. Dodnes, má 4,5 roku, ke mně chodívá spát občas, ale ani jemu ani mě to moc nevyhovuje. Samozřejmě jsem ráda, že se můžeme pomazlit, čučím na něj, jak spí. ale noc je vždy hrozná, budíme se navzájem. V jeho posteli je mu mnohem lépe. :a:

In reply to by ha.nka

tak dvouletý dítě se snad nedá zalehnout,pokuď nejsi totálně mimo :? já se teda o své 1,5 leté fakt nebojím,že bych ho zalehla,vzhůru jsem teda taky,i častěji,ale já se takhle budím úplně normálně i bez dětí,tudíž jsem zvyklá a nijak mi to nevadí :///:

Ahoj, já jsem teda článek nečetla, ale z vlastní zkušenosti vím, že si dítě řekne samo. My jsme spali v ložnici všichni (já, manža, dcera 2r a mímo). Pořád jsme plánovali pokojíček a pořád jsme se k tomu nemohli dokopat. Okolí se nám smálo, že jsme sociální případi, když děti nemají svůj pokojíček, ale nám to bylo jedno. Až to pak přišlo. Mladší dceři bylo asi 9m a té starší 2,5r a asi se domluvily nebo co, ale začly v noci dělat virvál (do té doby spaly obě jako zabité - od narození). Buď jedna nebo druhá (současně nikdy). Když už jsme po 14 dnech nemohli, tak jsme se naštvali a jednoduše je přestěhovali (pokoj byl během 1 dne hotový). Od té doby spí zase v klidu. Takže tak.. Nutno podotknout, že když má některá nepohodu, tak si přijde (takže se cca 1x 2 měsíce vzbudíme v posteli ve větším počtu);-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka