Deníček uživatele andulicek

06.07.2009

Ahoj holky, prosím o radu. Jsme na umělém mléku. Máme Bebu 1 a zajímalo by mě kolik by mimčo mělo vypít. Je nám měsíc. Děkuji za odpovědi

ahojky,my jsme na nutrilonu 1 a od 2 do 8 tydnu jsem delala 120ml a od dvou mesicu uz muzu 150ml ale mala basti jak kdy nekdy sni 100ml a nekdy treba jen 80ml a nekdy 150ml a jime po 3hod. Moc to ale neres pokud ti mala nebude brecet hlady,kdyby jsi kojila taky by si mimco vzalo jen kolik by potrebovalo :) ;)

ahojky
taky dávám bebu 1,je to napsané na té krabici kolik lahví může vypít.Syn když měl měsíc vypil 6-7lahví 120ml a k tomu i čajík.

30.05.2009

Ahoj holky, chtěla bych od vás radu. Dneska celý den mi malá tlačí pod pravý žebro a je to docela bolestiví.

Bohužel pravé podžebří na konci těhu trpí, je tam žlučník, který i často zlobí z útlaku plodem, zkus jestli nepomůže lehnout na levý bok, at se zmírní tlak na tu oblast a teplou koupel (už můžeš, už to chce ven :) )

Ahojka, tak to Ti fakt nezávidím, mě to malá dělá jen občas, ale je to fakt bolest jako blázen. Furt jí vysvětluju, že pod to žebro se FAKT nenarve a vždycky se nějak srovná, nevěřím tomu, že by se Ti tam malá nějak vzpříčila, spíš jí ta poloha prostě vyhovuje. Zkus si dát teplou vanu, třeba ji to taky nadlehčí a ona se srovná. Budu držet palec, vím, jak to bolí... :one: :a:

24.05.2009

Ahoj holky. Zase se chci zeptat na otočení miminka. Já jsem dneska 38+2 a malá se mi ještě neotočila. Nejvíc mě trápí, že to mojí doktorku moc nevzrušuje.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak já chodím pořád ke svojí doktorce, protože ona má monitor. Do nemocnice bych měla začít chodit až když budu po termínu a to je 4.6. No ve středu jdu na kontrolu tak to na ní zkusím a nenechám se odbýt. Jinak jsem z Českých Budějovic a budu rodit tady. Asi zkusím tu baterku, protože nic jiného mě nenapadá.

24.05.2009

Ahoj holky. Zase se chci zeptat na otočení miminka. Já jsem dneska 38+2 a malá se mi ještě neotočila. Nejvíc mě trápí, že to mojí doktorku moc nevzrušuje.

Ahoj, určitě si o tom s doktorkou promluv. Přece nebude spoléhat na to, že přijedeš do porodnice s rozeběhlym porodem a mimčo se ti ještě rychle otočí! Já teda příští poradnu budu mít v 37.tt a ačkoli nejsem zrovna náročnej pacient, chci vědět, co si o tom (že se mimčo pořád neotáčí) mudr myslí a kdy je dobrý naplánovat císařskej řez. Každopádně ale nechci rodit KP, v tom mám naprosto jasno a myslím, že na to máme každá právo.

Víš co můžeš zkusit? S prominutím to použiju od jiné mamči co to tady dřív psala,že se mimi taky nechtělo otočit a doktor jim poradil baterkou-světlo svítit na bříško,že se možná otočí,ale není to 100%,ale jim se to zrovna povedlo. Psala to nějak tak,že baterkou posvítili nahoře na bříško a postupně se světlem sjížděli dolů a tam zůstali chvilku svítit.Že se malé začalo trošku vrtit a opravdu se otočilo. :qu: Tak hodně štěstí,ať se ještě otočí :cc):

No co ja byla ted v porodnici.Tak se mnou pani na pokoji byla v 38t a mimco mela taky panevnim koncem dolu a mela urceny cisar,tak sla,aby nahodou se drive nerozjel porod a nenastaly komplikace.Ja byt tebou,normalne zajdu na ambulanci do nemocnice a rekla bych jim to.No kazdy doktor jiny nazor a za zeptani nic nedas.Drzim palce.

No já jsem se prý taky otočila v první době porodní.... no ale kdo má takové štěstí, že. Já jsem svou dceru porodila plánovaným císařem v 38+4. Každý má na to jiný názor, ale potom, co jsem si přečetla o porodu KP jsem se rozhodla pro císaře. V nemocnici mi řekli, že je to moje rozhodnutí, teoreticky jsem totiž mohla rodit spontánně, malá měla 3,3 kg, já vysoká, na půl otevřená, prý široké cesty... Ale to riziko poškození miminka je 6x vyšší nez u normálního porodu a vést porod KP umí už dneska málokdo. Takže já nechtěla riskovat a šla jsem na toho císaře a malou mám zdravou. Když je miminko KP máš na císaře právo!!! Pokud chceš radši rodit takto sděl to doktorce, musí ti vyhovět. Papa a hodně štěstí tobě i dětátku! :a:

19.05.2009

Ahoj holky chtěla bych se zeptat v kolikátém týdnu jste začali chodit na kontrolu do nemocnice. Já jsem teď 37+5 a nevypadá, že by mě tam doktorka chtěla poslat.

nechodila jsem, monitor má dr. u sebe v ordinaci....UTZ už se většinou nedělá, dělá se právě monitor. a dr. který ho má v ordinaci do nemocnice neposílá...takže tam půjdeš až k porodu ;)

Tak já jsem 38tt a můj dr má KTG u sebe v ordinaci, takže na ozvy chodím pořád do poradny, a když jsem se ho ptala, kdy mě pošle do porodnice, tak až týden před porodem.

Nazdarek,ja taky nebudu chodit do nemocnice, moje doktorka ordinuje i v nemocnici, tak je pry zbytecne, abych jen menila ambulanci. Jinak na ozvy me posila k jinemu doktorovi, UTZ uz jsem mela od zacatku 3, na vic nemam narok, takze jde fakt jen o ten monitor. Jinak si me pry necha az do porodu

Jsem 38+3, chodím stále k lékaři po 2 týdnech. Když by se mi neco nezdalo, mam prijit okamzite, kdyz mi bude hodne zle, mam jit rovnou do nemocnice, muzu mu zavolat..... Ale chodim k (ceskemu) lekari v Nemecku.. Je to ale uznavany specialista, tak si s tim nedelam tezkou hlavu...

Já jsem v 39 tt a ve středu jdu na poslední kontrolu ke svému lékaři a tu další už do porodnice. Chodím k němu vždy ve středu a termín mám 27.5. a to vychází na středu a tak mě asi rovnou pošle tam. Já mám cs 5 a tak nevím co to znamená spoustu vás tu píše daleko nižší. Poradíte mi. Už bych byla ráda kdyby byl na světě už se celkem pronosí bříško moje. Papa

28.04.2009

Ahoj holky chci se zeptat. Včera večer mě začalo píchat v levém podbřišku jako při menstruaci a levá strana mi strašně ztvrdla. Mohli by to být poslíčci?

já už jsem teda poslíčky měla a myslím, že to prostě poznáš, je to jak silnější menstruace a u mě byla i šílená bolest v kříži, bylo to nepravidelný, ale bolesti docela silný ( no nedokážu si představit ty porodní bolesti :jawdrop: ), budilo mě to i v noci. Jsem 38tt. Ale jak ty popisuješ, píchání... to nevim, u mě to spíše byla taková tupá bolest a jak kdyby mně mělo vevnitř něco prasknout. No a jinak to tvrdnutí bříška, to mívám taky, vždycky mi ztvrdne jen z jedné strany, ale je to prča, takový srandovní :s: Tak asi je to normální.. No a s doktorkou to tvrdnutí neřeším, ta mi řekla, že jak se to mimčo hejbe, tak to břicho prostě ztvrdne, jo, ale kdyby jsi ho měla tvrdý třeba hodinu, tak pak už by se to řešit prý mělo. A já magnézko nejím myslím od 34.tt a mně teda ani moc nepomohlo předtím.. prostě to k tomu těhotenství patří a nemáš se čeho obávat ;)

In reply to by Martty

A od kdy jsi měla ty poslíčky? Mě se ještě malá neotočila hlavičkou dolů, ale zatím to nikdo neřeší prý je ještě čas, tak jsem zvědavá. Příští týden jsu k doktorce tak uvidím co mi řekne. Ty už to máš za pár to se máš já už se nemůžu dočkat až budu mít tu naší prďolu u sebe.

In reply to by andulicek

tak to si přesně nepamatuju, ale myslím, že mi začly tak v tom 36tt, ale to si nejsem jistá jestli to fakt byly poslíčci, trvalo to chvilku a nic moc to nebolelo, takže fakt nevim, ale ty co jsem už poznala, tak byly teď v sobotu v noci a včera jsem byla v poradně, tak jsem to dr. řekla, tak se podívala co nám tam udělaly a prý je čípek už na prst :) takže to kdyžtak pak taky řekni dr. ať se podívá a ona ti i řekne jestli to byly poslíčci nebo ne.. Ale myslím, že to fakt poznáš, no ikdyž někdo je třeba nemá vůbec.. No já jdu příští pondělí k dr. ale to mně prohlížet prý nebude, takže se vůbec nedozvím jestli se to někam hnulo nebo ne :( Ale už se nemůžu dočkat, budeme mít překvápko, tak jsem hrozně zvědavá co to bude :\x:
Určitě pak napiš jak jsi dopadla ju :) A přeji ať se ti malá otočí hlavičkou dolů a když ne, tak zkus ( to nám radila porodní asistentka na kurzu ) klekni si na všechny čtyři ( no ruce spíš až na lokty, ať máš zadek výš ) a pomalu "couvej" dozadu a hodně u toho hejbej zadečkem, vypadá to srandovně, ale prý se takhle už jedné paní prcek otočil hlavičkou dolů. Bohužel ale nevím jak dlouho se to má dělat :( ale za pokus to stojí :one:

22.04.2009

Ahoj holky prosím poraďte ni. Teď jsem byla na záchodě a začala jsem trochu špinit. Jen trochu růžový výtok.

No mě začal růžový výtok ve 36 týdnu v jednu v noci a v pět odpo jsem byla mamina :cc): :cc): :cc):

In reply to by eva.sm

ahoj no já zítra začínám 35tt a zdá se mi to moc brzo na to abych rodila. za celý těhotenství jsem neměla žádný problém. no myslím, že to asi bude tou kontrolou, uvidím v noci a zítra. jinka moc děkuji za odpověď

Pokud jen to jen slabé špinění,tak je to po kontrole u dr. Každopádně to sleduj a kdyby se to zhoršilo,pro jistotu zajeď na pohotovost. Ale neboj,určitě to bude po kontrole :-)

19.04.2009

Ahoj holky vím, že se o tom tady mluví pořád, ale nedá mi to. Včera jsem si koupila čaj z maliníku a je tam napsáno že se má zalít 0,5l nechat vylouhovat a pít 2x-3x denně.

Ahojky, tak já jsem si maliník koupila minulý týden a piju jeden šálek za den. Dám normální lžičku do hrnečku, zaleju vodou a nechám 15 minutek louhovat a pak to vypiju. Ze začátku mi to vůbec nechutnalo, ale teďka už je to v pohodě.

Ahoj my sme podle UTZ o 14 dni mensi a malinik sem zacala pit od 35+1 jeden salek denne a od 36+1 2 salky denne. Ted jsem 37+2 a od pristiho tydne to zvysim na tri salky...
A delam to tak ze vezmu normalni hrnicek, dam tam lzicku neodsypanou, necham to tam ctvrt hodiny a vyndam...

Ahojky, mě byly maliník i lněné semínko doporučeny až od 34tt, někdy se dává až od ukončeného 34tt... Dneska jsem 34tt začla, tak ho v průběhu týdne začnu pít. a já mám v návodu zalít jen čtvrt litrem vody a nechat cca 3 min vyluhovat :-) v zakryté nádobě a vypít teplý... a prý stačí, když ho budeš pít 2x denně. Hezký zbytek těhu PA

17.04.2009

Ahoj holky chtěla bych se zeptat v jakém týdnu se vám mimčo otočilo hlavičkou dolů? My jsme byli včera na ultrazvuku a malá byla příčně. Ale doktor nic neříkal.

Ahojky těhulko.
my jsme otočení od 32 týdne hlavičkou nahoře. Včera jsem byla na kontrole (37+3) a prý se už ani neotočí. 30.4. jdeme na císaře, protože prý bude mít okolo 4kg a na to jaký je to malý obřík nemám tak velké bříško. U každého je to úplně jinak. Kamarádce se malá otočila ve 36 týdnu - což bylo minulý týden. Uvidíš, hlavně se tím netrap, všechno nějak dopadne :-). Nejdůležitější je zdrvaíčko. :cc): :||):

když jsem byla na kontrole ve 31 tt, tak malá už byla otočená hlavičkou dolu. A asi i vím, kdy se otočila, jelikož jsem pár dnů před kontrolou měla roztančený den. :dance: To se tam vrtila, jako kdyby byla na diskotéce. :°: Bylo to úžasný. Vůbec si s tím hlavu nelámej, určitě se otočí v čas, máš na to ještě pár týdnů. Tak hlavně v klidu.

Ahojky, tak mě se malá otočila ve 30 týdnu. Prcek se prý může otočit i den před porodem, určitě to bude v pohodě. :-)

Ahojek,
tak my jsme 32tt a v pondělí na poradně jsme byli hlavou dole...mi dr říkal, že se klidně ještě popřetáčí, že do 35tt je to úplně běžné...
pokud je prcek malý, myslím, že má větší šanci se otočit ještě v pozdějších týdnech...my jsme byli na začátku 32tt 1990g, takže bych byla raději, kdyby se už moc "nehuštal"
paf

Ahojky tak mě se malej otočil ve31tt a tet jsem 37tt a zatím je hlavičkou stále dole a vážíme 3,30kg.Tak se nestresuj mě dr,řekl,že se mimi muže otočit až ve 36tt,tak uvidíš,třeba se otočí!Hezký zbytek těhu

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky