Deníček uživatele Andí

08.10.2013

Ahoj holky, máte některá zkušenosti se soukromýma školkama / jeslema v Brně, kam by mi vzali dvouletého syna? Prosím, podělte se o zkušenosti. Děkuji moc! :€s€:

Ahojky, ja davala synka do babyskolicky mimo Brna a to do Slavikovic u Rousinova. Mala skolicka, prijemne tety na hlidani a hlavne je to mimo mesta. Kazdy den prochazky do prirody, maji vlastne hriste :one: . Velka spokojenost, jenom odporucam. Katka

Ahoj. Já mám zkušenost s miniškolkou Pohádka (rozhraní Černých polí a Lesné). Chodil tam syn jeden rok (od roku a půl). Byl tam moc spokojený, jsou to malé jesle/školka, dětí tam bývá okolo 7, jsou tam na ně dvě tety. S majitelkou se dá dohodnout na čase (umožní i nárazové hlídání), na ceně se taky dá dohodnout (samozřejmě, čím častěji tam chodí, tím nižší cena). :a:

25.09.2013

Ahoj maminky,

sháníte něco na podporu imunity / zdraví pro vaše školkové, jesličkové nebo školou povinné děti? Pokud máte zájem o něco, co skutečně funguje a nechcete do dětí cpát žádnou chemii, můžu vám poradit a dát více informací. Ozvěte se mi do pošty :a:

Tak já vám to tu tedy maličko zahltím :-) Chtěla bych vám doporučit bylinkové harmonizační tonikum Alveo a ještě přírodní doplněk stravy Pinky. Možná to některé znáte a užíváte, tak případně přispějte také se svými zkušenostmi ;) Pro ty, co to neznají, jde o čistě bylinné produkty, které mají za účel především čistit a regenerovat buňky. Tím podporuje VLASTNÍ funkci imunitního systému. Pro ty, které se třeba zabývají fytoterapií při léčení svých dětí, Alveo obsahuje celkem asi 30 bylin, které jsou dohromady sloučeny tak, aby bylo dosaženo synergického efektu, tedy aby se navzájem podporovali - je tam např. přeslička rolní, tymián obecný, lékořice, skořicovník cejlonský, žen-šen, levandule atd. atd., zlepšuje zažívání, má antioxidační účinky, snižuje únavu, podporuje srdeční činnost a je toho prostě spousta (ale jak už jsem psala dřív, podrobnosti klidně pošlu do pošty nebo mailem). Je to přípravek, který mohou užívat všichni od kojenců až po dospělé, co vím, tak to pomohlo lidem i s vážnějšími nemocemi - např. snížit dávky inzulinu při cukrovce, zmírnit celiakii, astma, pomáhá to ženám s otěhotněním...je to opravdu hodně všestranné tím, že se vlastně odbourá příčina spousty onemocnění a to jsou ty "zanešené" a nesprávně fungující buňky. Což je problém jídla a výživy dnešní doby, ale to už bych se opravdu moc rozepsala. Takže ještě něco málo k tomu Pinky, to je doplněk určený přímo pro děti, jsou tam vitamíny a minerály, které děti potřebují jako základní stavební kameny pro růst a vývoj. Je to např. vápník, hořčík, vitamín C (kyselina askorbová), vitamín E, B1, B3, B5, B6, jód, kyselina listová, z bylin je tam heřmánek, proskurník, šalvěj, meduňka a růže šípková. Také především podporuje obranyschopnost organismu, reguluje metabolismus. Tolik velmi stručně, kdybyste měli jakýkoliv dotaz na složení, dávkování, účinky, tak se na mě klidně obraťte. Opravdu už to hodně lidem pomohlo s různými neduhy a nemocemi, tak určitě stojí za to o tom vědět :€s€:

In reply to by alimak_

Ahoj,

přímo na láhvi je napsáno - není vhodné pro děti. Je to kvůli legislativě ČR. Jinak ale přímo přední český imunolog Doc. Richter má studii na dětech a imunitě s tímto přípravkem :-) Jak už jsem psala, podporuje vlastní funkci imunitního systému, ale je na přírodní bázi, proto je určitě lepší než "chemické" léky.

Z mého okolí Alveo užívají celé rodiny - rodiče i malé děti, s tím že ty děti mají poloviční dávkování (ne odměrka denně, ale půl odměrky) a tím pádem jim jedna láhev vydrží ne měsíc, ale 2 měsíce :€s€: Já aktuálně vám můžu Alveo zajistit s 20% slevou, ale dá se samozřejmě objednat i přes internet :-)

Taky ho užívala jedna známá při kojení, takže opravdu není problém, aby to brali i kojenci :a:

A to jo to tak tajné že to jde pouze po zprávách nebo a se ti nelíbila konfrontace s námitkami s rozumem nebo zkušenosti?

13.09.2013

Ahoj maminky,

začal nový školní rok a máme tady nový klubík, kde můžete probrat vše, co se týká školek (jesliček). Jak to vaše děti zvládají, jaké mají učitelky, kamarády, co školková strava, akce, apod. :€s€:

Taky se přidávám. V září malej nastoupil do školky a já furt čučim, co nevim kolem školky... :? :a:

Pripajim se k vam do klubiku.
Syn 3 roky a 8 mesicu chodi do skolky od 2,5 roku a je v ni strasne spokojen.
Toho casu jsme v USA- Phoenix, tak chodi tady do skolky 3x tydne na 3 hodiny a vubec mu nedela problem anglictina. Dokonce i s nama doma obcas mluvi anglicky, co nas moc tesi.
Katka

má 5 let,do školky chodí od 3 let,takže už je z ní mazák :-).Prvních 14 dní její školní docházky byl velmi náročný,uplakaný.Docela v pohodě jsme ráno do školky docházely,jen jakmile nějaké dítě začalo s brekem,Julinka se svorně přidala :-).Naštěstí to trvalo opravdu jen pár dní.Nyní,když navštěvuje školku již třetím rokem,tak naprostá pohádka.No...ona se školka Pohádka i jmenuje :-).Ráno chodí natěšeně a odpoledne je nejvíc spokojená,když ji vezvedávám před zavíračkou :-).
Školné platíme 400.- Kč + stravné 28.- Kč na den.
Lenka

kačenka1711

maminky, prave resim zda maleho do skolky dat ci ne :? . od minuleho vikendu rano huhna a jinak nic ted v nedeli mu zacala tect "voda z nosu", dnes trochu hustsi. deti kdyz se s nim prevlekaji obcas kaslou a kdyz jsem mluvila s ucitelkou tak si stezovala, ze na ni nejake dite neco prsklo a je nemocna,ale mezi deti s tim chodi. tak nevim. mam necelych 6tydnu do porodu, jsem rada, ze maly skolku miluje a ja muzu zatim jeste doma neco udelat, ale nechci vypadat jako sobec, ktery ho tam cpe za akzdou cenu. teplotu nema, je vesely, jen ma proste trochu rymu. vcera rikal, ze ma v uchu "nejakej zvuk" ale pak to preslo, tak se mu asi hnul bubinek jak si psiknul, pak uz to bylo dobre. tak co myslite? rikam si zitra by jeste sel (mam dopol 2doktory a jeden z nich ho tam vylozene nechce) a ve ct pa by jsme byli doma? vikend byl tedy cely doma a nic.

kačenka1711

In reply to by kačenka1711

tak vyreseno, ucitelka mi rekla, ze DOmi je super ze jsou tam deti s mnohem horsi rymou at to neresim, od te doby co je ted odpol se mnou tak ani ejdnou nesmrkal:) a ve ct maj hromadne vys ocicek tak tam stejne musi

03.09.2012

Tak už máme taky starší dítko ve školce. Ráno jsme ji tam s bráškou zavedli a byla úplně v pohodě.

Tak malá to zvládla skvěle! Žádné velké objímání, jen přišla stylem mám to na háku :s: Všechno mi důležitě vyprávěla, dokonce sama jedla a oblékala se a nejvíc mě dostala učitelka, která se ptala, jestli vůbec umí zlobit :///: Jakoby se z ní ve školce stalo jiné dítě :s: Takže u nás to dopadlo výborně, přejeme všem podobné zážitky :€s€:

Také jsem tam dnes dcerku odvedla, loňský rok chodila jen pár měsíců, trvalo jí než si zvykla a teď má jednu jinou učitelku tak snad to bude dobré :€s€: ale stýská se mi pořád :s: jinak ji dávám jen do 12 když tam nemusí být celý den tak jí tam déle nechávat nebudu... :k:

A ještě mám takový dotaz...budete nechávat děťátka rovnou na celý den? Co jsem se dívala, tak většina nových dětí jde dnes po obědě, ale Lili si přála zůstat tam na spinkání, takže ji budu vyzvedávat ve 3 (do té doby je školka zavřená).

In reply to by Andí

ahoj, tak já pro ni půjdu celý týden po obědě. Nicméně dnes tam ještě donesu pyžamko, pokud by tam chtěla zůstat. Ale pochybuju, doma totiž od 2 let odpoledne nespí, ale možná, že ji strhne dav ;)

In reply to by Andí

Moje malá tam první den byla do 10 doporučila nám to i učitelka ať si pomaličku zvyká,pak druhý den do 12 a to už brečela že se jí stýská tak jsme měsíc chodili jen do 10 a pak už do 12. Musela jsem na ní pomalu :k: kamarádka tam kluka dala hned do odpoledne a začalo hrozné řvaní že ho pak do školky nemohla ani dostat, a to jí to učitelka říkala že ho nemá ze začátku dávat tak dlouho, také záleží na dítěti, některé ani nepípne a je tam až do odpoledne jiné je citlivější :s: u nás vždycky po obědě otevřou školku pro ty co si chodí pro děti ve 12 :€s€: tak ať se tam maličké líbí, já to obrečela :r: :)

26.03.2012

Ahoj holky,

Fusak - máte ještě?

Ahoj :€s€: ,
no to máte pěkné míry :one: :€s€: a je to šikulka.Petřík začal lézt je to týden, rovnou se mi chce stavět a dneska byl poprvé vkleče u hraček.Každý den je teď znát :D
Jinak já ještě fusak pro malého mám, ale on je opdmala velká zmrzlinka :) Jinak dávám dlouhé body. mikču a vestu nebo bundičku.Včera třeba příšerně foukalo :(
Koukám, že Tvoje díťata máš jak přes kopírák, přijdou mi podobný :s:
Tak se mějte krásně a užívejte :€s€:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Je fakt, že když fouká, tak se občas dost ochladí. Jít bez čepice by mě teda vůbec nenapadlo, tenkou čepičku dávám ještě i tříleté dcerce :-) Možná jsou ty děti nějak víc otužilé, my zatím taky dáváme body s dlouhým, mikinu a někdy jarní bundu.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jo to máme taky všechno ochutnat ale naštěstí už stačí jenom Míšo e-e a on už to do pusy nedává ale radši to zkusí druhý den co kdyby to náhodou prošlo :D

10.02.2012

Ahoj holky,

:h: Ahoj, my už to zkusili, malému jsem do toho naškrábala banán a dala trošku skořice a měl boule za ušima :D

včera jsme byli na půlroční prohlídce a sama paní doktorka nám říkala, že máme malýmu začít dávat bílý jogurt - nejlíp Activii a do toho nastrouhat mrkvičku nebo jablíčko (syrové)

10.11.2011

Ahoj holky,

ahoj chtela sem se zeptat zacala ste nektera davat banan a kase driv nez pred 4 ukon. mesicem nam je 4 mesice az za 3 tydny chtela bych mu skusit dat banan jaky na to mate nazor?

In reply to by jitka800

názory? ty si přečti o pár řádků níže... je to tvoje dítě... a jestli mu chceš zadělat na pořádné problémy, hurá do toho... co dodat?

ideální je začít, když si o to dítko samo řekne :D - ale já se přikláním k období po 5.ukončeném měsíci... lépe 6... zvlášť pokud dítě prospívá...
jinak když se začíná přikrmovat dřív, tak jen z důvodu hladu... tj. se nenahrazuje žádné kojení, ale doplňuje se to, co chybí... takže nakojit a lžičkou dokrmit... já jsem zastáncem toho, aby do půl roka byla prvním příkrmem kaše... a s kaší to doklepat do toho ukon. 6. měs...
následně s ukon.6. měsícem začít klasicky (mrkev, mrkev-brambor... atp.... po 3 týdnech s masem) a co měsíc tak jeden nový příkrm... přičemž dokojovat můžeš v podstatě po každém příkrmu, nebo u těch, které ti nevyhovují, nahradit kojo čajem... já od 10. měsíce kojím ráno(1. snídaně), v 5 odpol. (2.sváča) a večer před spaním (2. véča) a někdy v noci... teď chci utnout noční kojo a následně kojit do 2 let... když se nechá :D - první se nechal :D - aneb dobrovolně za Sunar utrácet nebudu :D

In reply to by Kytiii

Ahoj,

moc děkuju za komentář. Já taky upřednostňuju kojení před nacpáváním sunarem ;) A ještě se zeptám, myslíš že to kojení přes den po 2 hodinách je ok? Nejradši bych, aby do toho půl roku byl jenom na MM, přijde mi to ideální pro mě i pro něj, i to zavádění příkrmů je pak snadné, ale zas ho nechci samozřejmě trápit hlady :cc): :c:

In reply to by Andí

tak pokud přibírá, je interval o.k.... můj starší syn se chtěl kojit co 2 hodiny, i když už byl na příkrmech... jestli to vyhovovalo mamince, byla jiná věc :D - ale nevadí to ničemu... pokud přibírá!

29.09.2011

Ahoj holky,

Info o nás

:h: Ahoj :h: ,
u Tebe je to jak u nás přes kopírák :s: Malý má taky vel.68, k 6kg, hlavičku zvedá jen na mně - na bříšku neéé :€\€: a dávám ho spát kolem 19h a budí se mi kolem 2:30, tak jsem taky vyspalá :c: a s kojením to samé ;) :) Máš ho moc pěknýho, je to frája :one: .My jsme kapičky vysadili, protože tlačí už hezky a bolení neměl, ale dneska ho to nějak trápí, měla jsem hovězí vývar, tak asi ta zelenina :00: ,tak budu muset zase nasadit.Tak si užívej ratolestí a ať vám dopadne očkování v poho - my jdeme příští týden ve středu a už mám teď strach, minule měl teplůtku a rovnal se mi týden :r: Měj se krásně :a: :€s€:

Ahoj máš moc hezkého klučíčka. Hlavně hezky prospívejte. Já už se na toho svého také moc těším :-D

19.07.2011

Ahoj holčinky,

předem moc gratuluju všem novým maminkám k jejich miminkům a všem těm, které na miminka čekají přeju, ať už je mají brzo u sebe :cc):

Příchod na svět
Příchod na svět
Příchod na svět
Příchod na svět

Gratulace veliká :€p€: je to moc krásnej chlapeček ;) To byl super rychlý porod :) Malej, že spí v noci 8-9 hod?Tak to wow ... :s:

Ahojky Andi, tak to byl tedy rychly porod, panecku :h: :qu: Malej je krasnej!!! :h: :h: :one: jsi statecna, zes neplasila a jela az na posledni chvili ;) aspon Te moc netrapili a slo to fakt raz dva ;) gratulace velika!!! :c: :one:

Ahoj, moc k malému gratuluji a jsem ráda, že se dočítám, že druhý porod je pohoda a fofr. Teda vždyt vy jste to do té porodky stihli tak tak. Taky už bych nejraději rodila. A to spaní, no nádhera.

19.07.2011

Ahoj holčinky,

předem moc gratuluju všem novým maminkám k jejich miminkům a všem těm, které na miminka čekají přeju, ať už je mají brzo u sebe :cc):

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka