Deníček uživatele amfisska

12.10.2010

Ahoj holky, potřebovala bych od vás poradit. Náš malej Vašík má 8 týdnů a zatím plně kojím.

Ahoj, mně se moc nelíbí to odstavování podle doporučení lékaře. Miminko by mělo pít tolik, kolik chce. Našemu Ondrovi jsou 2,5 měsíce, kojíme tak 6x-7x denně. Kolik toho vypije, to nevím. Někdy blinká, ale to je spíš výjimečně. Musí toho ale najednou vypít moc, protože má stolici tak 8x denně, z toho 2x úplně naprosto plnou plenu. Když má Vašík stolici takhle málo, pravděpodobně mlíčko využije "bez odpadu". Myslím, že by mělo mimčo vypít denně zhruba 15% svojí hmotnosti a měřítkem jsou taky počůrané pleny - 6 denně. Těch 50ml a méně mi přijde hodně málo. 4. a 5. den po porodu jsme byli na dětským v nemocnici kvůli žloutence. Tam jsme po kojení vážili a pili po 3 hodinách 50-60ml. Když ale kojíš častěji a malej přibírá, tak mu to asi stačí.
Švagrovej řekl doktor, že jí malá přibírá moc, že má kojit po 3 hodinách max. 20 minut. No tomu bych se teda vysmála. Máma pozná, kdy je dítě syté, spokojené. Ondra někdy saje jako o život, že úplně heká a je slyšet, jak mu mlíčko žbluňká do bříška a za 7 minut je hotovej. Někdy saje 20 minut - zadudlá, 2x polkne, chvíli čeká.
Já bych to nechala na přírodě a nenutila ho pít tak často. Podle mě nemá po 1,5hod. takovej hlad a možná pije jen přední mlíčko.
Odstříkávat jsem ještě nezkoušela, ale v 8 týdnech bych radši z lahve nedávala.

18.09.2010

Ahoj holky. Prosím mocinky o radu. Trpíme prdíkama, ostatně jako i vaše děti, a chci Vašíkovi začít dávat ty Laktobacílky, které nám dr. doporučila.

my dáváme lactobacilky a to tak, že odstříkám cca 5 ml a dám do injekční stříkačky lactobacílek do toho mlíčko , zamíchám a dám to do pusiny mojí malé:)

13.09.2010

Ahoj maminky letňátek.

AHOJ,JÁ JSEM RODILA 23.8 A TAKY JEŠTĚ ŠPINÍM HLAVNĚ KDYŽ KOJÍM TAK TO CÍTÍM MYSLÍM ŽE JE TO NORMÁLNÍ. JINAK TI MOC GRATULUJI K MALÉMU A VÍTÁM TĚ MEZI NÁS :a:

Tak pokud špiníš, tak bych možná ještě zavolala dr. páč 5vložek za den to není úplně málo...
Jinak gratuluji k mimi a přeji moc a moc zdravčka. Pošli sem taky fotečky!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky