Deníček uživatele AliK

27.02.2011

ahojky holky, po dlouhém vybírání jsem vybrala tuhle autosedačku - Maxi-Cosi Priori XP Intense Red 2011, v týdnu bych si pro ni chtěla zajet. Nemáte s ní některá zkušenosti?

ale starsi model a jsem s ni moc spokojena :dance: . Maly sice nerad jezdi autem- nechce byt pripoutany. Ale co se tyka kvality, bezpecnosti a polohovani za me proste za :one:
A u me vedou hlavne autosedacky Maxi Cosi :s:
Preju Ti az jsi ty i prcek s ni moc spokojeni. :a:

Holky, děkuju moc :-) taky jsem vybírala podle testů, tak jsem ráda, že jste s ní spokojené a jdeme do ní :-)

Ahojky my máme přesně tuhle jen starší model ale jsme s ní naprosto spokojení, hlavně že se dá naklapět takže v ní malá může hezky spinkat a nepadá jí hlavička, jezdí v ní od 11m a jsou jí 2 roky a pořád super. Takže správná volba :-)

My máme starší model u rodičů v autě, doma máme Romer King plus. Priori mi ale přijde větší a jde dát víc do lehu. V našem autě je to jedno, ení vzadu moc místa tak by si pak tlačil nohy ale táta má veliké auto a tam i když dám malého do lehu tak má krásné pohodlíčko a myslím že mu vydrží dýl, že se do ní líp vejde. Tak ať vám hezky slouží a hlavně chrání děťátko. :one:

08.02.2011

Holky, už nevím co zkusit, abych do malého dostala trochu nějaké tekutiny... Bude mu 13 měsíců a já musím přestat kojit.

jeden poznatek... :D
dokud ho budeš kojit, tak pít nebude... ale až ho odstavíš, tak pít začne :)

Nevím jestli se to dá vysloveně naučit, nutit... Pokud to bude trvat dlouho, poradit se s lékařem, může to být i nějaké onemocnění, když nechce pít. Moc bych neochucovala ale je pravda že náš malej čistou vodu nejdřív taky nechtěl. Tak nějaký čajík, klidně i ještě naředit vodou nebo trošku ovocné šťávy (stačí vymačkat trochu pomeranče třeba a doplnit vodou. Já malýho učila na pítka už od 4 měsíců ale pil docela fajn, nikdy jsem to neřešila že by se mi zdálo že málo pije. Teď má lahvičku s měkkým brčkem, koupená v DM, myslím že Canpol babies nebo co, stála cca 80- a z té pije moc rád protože s ní může lítat a nemusí se zaklánět. :s: Ale myslím že u vás to asi tak jednoduché nebude takže zatím mu vař hodně polívky a taková řídší jídla, prostě propašovat co nejvíc tekutin do jídla a jak už tu bylo napsáno, Jindra se chtěl taky opičit a pít z hrnku jako já tak jsem si nalila to co může a pili jsme spolu. ;) Držím palce!

nevim, a co zkusit obycejny hrnicek bez savky?malej se chtel tak podospelit ze se napije z hrnku kdyz piju ja
a mliko do nej dostat v kasich?a nebo pokud ti ji v noci tak mu vrazit flasu s mlikem?nebo ridkou kasi?malej miloval mlecnou sunarku-krupicova s medem(sladka,vonava)
preji hodne zdaru :a:

Zkus koupit hrneček s brčkem. Je super. Vnouček neumí ani z lahvičky. Za třikrát se to naučil a od té doby pije dost. Má ho postavený na stolku a chodí se napít sám. I během oběda ho má u sebe a nasává si sám podle potřeby. Než jsme ho dostali, také pil hodně málo.
Tak hodně úspěchů.

02.02.2011

Ahoj maminy, potřebovala bych poradit. Málému byl v lednu rok a pořád ho kojím.

ja mam 14ti mesicni dcerku a uz od cca 11ti mesicu pije normalni mlicko a do te doby jsme meli Sunar. Bumba mi ho z lahvicky od AVENTu s pitkem (ne dudlikem) 6+. Mlicko davame rano a obcas i vecer a z normalniho mlicka varim i kasicky (temi jsem tedy zacinala a kdyz nemela zadnou negativni reakci, tak jsem zacala davat klasicke mliko i normalne k piti)
Mej se krasne
Meena, Rozarka a :€O:

ja mam 14ti mesicni dcerku a uz od cca 11ti mesicu pije normalni mlicko a do te doby jsme meli Sunar. Bumba mi ho z lahvicky od AVENTu s pitkem (ne dudlikem) 6+. Mlicko davame rano a obcas i vecer a z normalniho mlicka varim i kasicky (temi jsem tedy zacinala a kdyz nemela zadnou negativni reakci, tak jsem zacala davat klasicke mliko i normalne k piti)
Mej se krasne
Meena, Rozarka a :€O:

ja mam 14ti mesicni dcerku a uz od cca 11ti mesicu pije normalni mlicko a do te doby jsme meli Sunar. Bumba mi ho z lahvicky od AVENTu s pitkem (ne dudlikem) 6+. Mlicko davame rano a obcas i vecer a z normalniho mlicka varim i kasicky (temi jsem tedy zacinala a kdyz nemela zadnou negativni reakci, tak jsem zacala davat klasicke mliko i normalne k piti)
Mej se krasne
Meena, Rozarka a :€O:

Taky máme ledňačku, ale 09 :) Asi od 13-14 měsíce jsem začala navečer dávat 100ml bebilonu (nutrilonu) do flaštičky s dudlíkem (do té doby jsme taky plně kojili). Ze začátku jí to nejelo - poprvé jen cucla, podruhé trochu víc, pak vypila cca 10ml a postupně více až pak celou flašku. Dávala jsem to na noc, ze začátku jsem ještě dokojila, až jsme večerní kojení vynechali úplně a bez problémů. Bebilon snáší dobře, doporučila mi ho švagrová a kupujeme ho v Polsku, tam vychází víc než o 100,- levněji. Postupně jsme ho zavedli i ráno, potom i v noci a dnes se o něj hlásí i před odpoledním spaním. Takže dnes ve 2 letech pije cca 3-4x denně. Kojit úplně jsem přestala v 15.měsíci. Tak hodně štěstí v "nových chutích" ! :)

02.02.2011

Ahoj maminy, potřebovala bych poradit. Málému byl v lednu rok a pořád ho kojím.

Ahoj, malé je rok a dávám Nutrilon. Myslím, že malému nejede ta vAnilková příchuť, já kupuji bez příchutě a ani zkoušet nebudu. Mlíčko pije ráno, večer a někdy v noci. Lahvičku mám MAM

11.12.2010

holky, tak jsme poprvé nemocní a potřebuju podporu páč jsem pěkná hysterka :-( Malý měl včera teplotu pořád kolem 38 (bezdotykovým teploměrem měřím na čele a v oušku a na čele mi t

Holky, díky moc za odpovědi. Kapeme a odsáváme a zkoušíme měřit teplotku v zadečku, ale Honzula je cíťa po mě a je to pokaždé boj :-) Teď je to už o něco lepší, ale teplota je pořád, task uvidíme ještě ráno...

Ahojky,nezbíva nic než sražt teplotku, odsavat kapat nosní kapky a jestli maš i kapky do očí kapni mu i tam.Urcite to bude zítra lepší...

Ahoj,to je mi líto :( .Dávej mu ten Nurofen v kombinaci s něčím jiným.Třeba Paralen baby nebo něco jiného na teplotu.Prostě to střídej,to mi radila doktorka,pak to víc zabírá,než dávat furt to samé.Takže napřeskáčku,jednou to a jednou to po šesti hodinách nebo kolik tam píšou že se smí,ale jen když bude mít po odečtu přes 38.A ještě jedna rada:měření v konečníku je přesnější než na čele nebo někde jinde.Přeju ať ho to chudáčka brzy přejde a je zas veselí :a:

10.12.2010

Ahojky holky, přemýšlím, že si koupím parní hrnec, ale vůbec nevím podle čeho vybírat a jestli to vůbec využiju (myslela jsem hlavně při vaření Honzíkovi). Nemáte zkušenosti?

holky, dík moc za odpovědi, asi půjdu do toho co psala Evča. Vypadá suprove, jen doufám, že mi za ty peníze nebude stat nevyužitý v kuchyni jako třeba odšťavňovač :-)

lepší než parní hrnec je tlakový hrnec ida..a nebo vařič rýže..ted mají ve spáru za 500Kč..v tom se perfekně udělá zelenina a i přílohy během chvilky..Já parníky mám 3 odzkoušené..zlikvidované..a ted jsem i ten tlakový hrnec IDA odrovnala.a doufám,že bude brzy opravený..protože mi fakt chybí..šetří spoustu času a práce a záleží jak ho využiješ a co od něho očekáváš aby uměl..

30.11.2010

Ahoj ledňáčci, ostatní broučci a maminy, tak to tu dneska pročítám a koukám jak blázen, že většina z vás už chodí! Jste šikuly!

Neboj, naše Ellenka sice začíná ťapkat za ruce. Teď si navíc z krabice udělala chodítko, takže si ho před sebou šoupe a jde za ním..aspoň jsme ušetřili peníze za chodítko. Ale to, že jiné děti z ledňáčků chodí mě nestresuje.
Já do 6 měsíce kojila každé 2 hodiny, a to ve dne i v noci. Potom se noci uklidnily a teď: katastrofa!! Pořád se budí, převaluje, pláče ze spaní, sedá si ve spánku a celkově neklidně spí...už jsem z toho na švestku.
Vlasy, řasy ani pleť mě netrápí, ale ta kila.. Přibrala jsem 24 kilo a pořád mám nahoře cca 10 kg. A to chodím cvičit, 2 měsíce mám dělenou stravu a dolů to nejde. Takže tady nad sebou kolikrát bulím.
Hold každá máme něco.. ://: :a:

Beruško, buď klidná, dokojíš, upraví se ti hormony a bude to v pohodě, kojení je svinstvo no. Já odstavila malou před měsícem, začíná se mi vše rovnat. Prsa teda nemám žádný :D, dřív jsem měla krásný pevný kulatý a teď nic :D. Ale co mi strašně dává zabrat jsou taky vlasy a řasy. Vlasy mi padaj, teda teď už tolik ne, koupila jsem si vitamíny METHIONIN, ale řasy mám pořád divné, jakoby mastné.... :? , myslela jsem, že to mám snad jen já, ale vidím, že ne. Divně se mi lepí a kroutí na každou stranu a to používám stále svou osvědčenou řasenku. Ale myslím si, že se to časem zas vrátí do normálu. My nechodíme ani kolem nábytku a ani nelezeme, tak buď v klidu :metal:

15.10.2010

Ahojky holky, teď to tu tak pročítám a koukám, že skoro všechna miminka v 9 měsících jedí už skoro všechno.

ahojky, nevidim na vase slozeni jidelnicku nic spatneho!proc mu cpat k snidani rohlik ci namazany chleba, kdyz to jeste neumi poradne sbastit a stejne by se z toho moc nenajedl a neprinese mu to nic lepsiho, nez kdyz dostane mliko??my teda v 9ti mes.taky jeste nejedli pecivo jako jeden chod, max.dostala pul rohliku do ruky, kdyz jsme byli v krame na zuzlani, ale nikdy ho nesnedla - proste to jeste neumela ukousnout!susenky v 9ti mes.uz jedla (ty detske), tak to jich treba 5ks denne sblajzla a jedla uz teda syrove jablicko na mesicky - to umela sbastit ukazkove :-) a moc ji to chutnalo a banan do rucky..a jedli jsme uz teda jogurty :-) ten bych mu vymenila za tu jednu ovo presnidavku..ale jinak sme na tom byli stejne jak vy :-) .. chlebi s necim(ze mi snedla aspon pul krajicku) byla schopna snist min.az tak od roka!spis az ted to davame jako 1chod denne (snada, odpo svaca ci veca)a to je nam 18mes.

vubec si nelam hlavu z toho ze neji vse,maly ma strasne rad celozrne ryzove chleby(polystyren) a nebo chlebovou kurku jen tek do ruky
neboj zvladne to jen ho musis samozdrejme hlidat :a:

Ahojda, tak my všechno určitě nejíme. já teda kojím už jen 2x denně což mě docela mrzí, ale co sní mám dělat když jindy ani nějak moc nechce. jíme takhle: ráno kojo +křupka nebo kousek rohlíčku co vysomruje ode mě :) oběd masozelenina, sváča ovoce (přesnídávka, banán/nemačkám, malá ukusuje/, už měla i čersvný švestky, jablíčko, hrušku, nektarinku), další svačina jogurt(pouze bílý aktivia nebo holandia) večer kaše + kojení. už 5dní spí celou noc, dřív bylo ještě kojení v noci kolem 5-6hod. ráno. jinak malá mi pije pouze vodu, rohlík nebo chleba dám občas kousek, třeba v obchodě nebo když jím tak jí dám kousek od sebe, ale že by se tím nějak cpala nebo to měla jako jedno jídlo to rozhodně ne. a ještě k tomu pití jestli kojíš 8xdenně, tak se nedivím že moc nepije, asi se dost napije toho mlíčka, tak už potom nemá takovou žízeň. ale stejně mu určitě pití nabízej, hlavně po jídle, on si časem zvykne ;)

In reply to by shawni_x

Jéé vy spíte celou noc? To mi řekni jak to děláte??? :-) My máme teď obdbí, že se budí po 2 hodinách :-( Už vydržel, že se vzbudil jen jednou, ale teď asi zase zuby a už týden jsem se pořádně nevyspala :-(

tímhle se vůbec nestresuj... já jsem pro to zavádět každý měsíc max. jedno jídlo... tj. u vás bych na 10 měsících zavedla odpolední jogurt, na 11 měsících snídani... dítě do 1 roka má stejně hlavní živiny a přísun energie z mléka, takže to vůbec nemusíš hrotit... čím pomaleji se příkrmy zavádí, tím menší je riziko, že se dítě předčasně odstaví, že vzniknou nějaký potravinový alergie, nebo že by dítě příkrmy odmítalo...
- chleby a rohlíky dítě výživově nepotřebuje vůbec (upřímně je nepotřebuje ani dospělý člověk) - tělu nic nepřináší, jen zatěžují střeva lepkem...
- dopoledne už můžeš zkoušet dávat syrové ovoce (ne jen přesnídávky) - třeba rozmačkaný banán, nebo strouhané jablíčko, hrušku, odpeckované a oloupané hroznové víno (banán mu už můžeš zkoušet dávat i do ruky na žužlání - ten by mohl zvládnout sníst)...
- jinak vše o příkrmech najdeš na www.kojeni.net v dokumentu o zavádění příkrmů (je tam postup až do 3 let)

08.10.2010

ahojky holky, mám opět dotaz :-) včera se Honzíkovi do rána objevily na tváři a ve vláskách takové červené pupínky. Vypadalo to jako štípance od komára tak jsem to moc neřešila.

nic závažného to není.Dobrý na to je Bioderma řady atoderm PP ,nebo POzinc jako na všechno ,myslím,že pro malé děti a nebo pro atopiky je to úžasný.

tak ted jsem chtela napsat stejny dotaz.. mame uplne ale uplne to same jako vy !! akorat jsme pri tom dostali kasel a rymu :-( prez noc se to objevi a pak zase naskacou novy. nevim.. mozna to jsou jen potničky.. fakt nevim..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky