Deníček uživatele Alex007

21.07.2009

Ahoj holky,
tak jsem se konečně i já dostala k tomu, abych popsala svůj porod. Babička šla s Jiříčkem na procházku, tak je čas ;)

Jak Jiříček přišel na svět :-))

malej je moc hezounkej :cc): jojo zavadeni tablety bylo hnusny a ty prohlidky jestli se otviram(samozrejme vubec neotvirala)byli jeste hnusnejsi :spid: jinak porod popisujes ze jinak v pohode,tak to je super :qu:

TAk jsem ti to tady skopcila, :s: je to pekne dlouhe,ale nechapu proc mi to nejde jakoze aby jsi mohla jen na to najet,to je divne.

No sice jsem rodila minulý měsíc,ale jaksi časík neni,holky chtějí pořád pozornost.
Tak tedy jdu v sobotu 9.5. sama už do nemocnice,příjem jsem sice měla az v utery,ale sla jsem driv,byla jsem otekla v obliceji,nohy jak dinosaurus a ruky taky napuchle.Pak jak jsem dosla namerili mi i vysoky tlak.Mela uz jsem bolesti hlavy,no proste uplne na odpis.Bricho mi porad tvrdlo.
Tak me namonitorovali srdicka,doktor vysetril a sepsal prijem.
Uz si me tam teda nechali.
Poslali me na pokoj a ja cekala,jelikoz o vikendu v nemocnici nejsou ti vyšší atestovani či co doktori,tak jsem musela počkat na rozhodnuti do pondelka,zda mi uz vyvolaji porod.Bylo pondeli rano,tak si me zavolali na monitor a pak doktor na vysetreni,rozhodnout totiz muze jen druhoatestovany lekar o takove zakročeni do porodu.
Tak prisla i porodni asistentka a rozhodl,ze teda tabletu zavedou.
Nejdriv mi museli odsat 2 cysty u čípku a pak mi ten centimetrový čípek roztahly a vložil tam tu tabletu,no to byla bolest.
To bylo sedm rano.Tak mi rekli jdete na pokoj a v prijdte na porodni sál.Za 5 min. osm jsem se tam vydala.
To uz jsem citela mirne pobolivani,no a pak uz co 5 minut asik takove silnejsi jenom co me napojili na monitor,to uz me rovnou nechali na porodnim sale.Tak jsem cekala v tech bolestech,pak v 9 prisel doktor zkontrolovat na kolik jsem otevrena,tak uz na prst,tak zavedl jeste jendu tabletu,po te druhe,to tepr zacalo to točo.Praskla mi pak sama od sebe i voda a uz to jelo.
Bolesti jak blazen.Porodni asistentka,moc mila,byla moc fajn,mi rikala,at si zajdu do sprchy,ze se mi ulevi,tak jsem sla,pustila jsem si teplou vodu a ze si sednu na mic,no ne ze mi to při mé smůle podklouzlo a já přímo spadla na zem na zadek vší silou.No tak jsem se zvedla a pokusila si sednout znova,bylo mi hrozne,vubec jsem nevnimala svet kolem sebe,ta voda mi vubec nepomahala,akorat jsem se na miči krčila jak blazen.Tak jsem sla zpatky,chtela jsem jenom lezet,nemohla jsem se ani zvednout z toho lehatka na kterem se rodí,protoze jsem mela bolesti porad za sebou a jenom co prestala,jakoze se zvednu a zase druha,takze jsem porad lezela,pak jsem se prekonala sla jeste jednou do sprchy,porad me to nejak tlacilo achtelo se mi porad chtit čurat.
Prisel pak doktor a ze jsem na 4 nebo 5 prstu ned nevim,tak,ze bude klystyr,no na to ze jsem se nemohlaani zvednou a jeste do toho klystyr a jit na zachod,hrozna predstava.No nic musela jsem.Tak me naplnila tou teplou vodu a po 5 minutach jsem se zvedla sla na ten zachod,ani nevim,jak jsem tam doklopýtala,seděla jsem tam skrčená a při kazdem ztahu jsem zatlacila a u toho jeste ze me to vsechno odchazelo.
Dosti neprijemny zazitek ten klystyr,aspon pro me,protoze ty bolesti byly pořád a nemohla jsem ze záchodu odejit,ač jsem chtěla,jenže to všechno ze me jeste neodeslo,tak jsem se tam trapila dal.Tak jak uz jsem si myslela,ze to skončilo,osprchovala jsem se a dobelhala jsem si zase lehnout.
Tak prisel doktor a zkontroloval me,no a behem to klystyru jsem se uz uplne otevrela a uz jsme mohli rodit,bylo nejak kolem pul 1 asik priblizne,no tak prisel jeste dalsi doktor,ze uz teda rodime,no tak jsem tlacila,tak jak mi rikali,ani si nepamatuji kolikrat jsem tlacila,uz videli hlavičku,tak mi tam asi pomohli dovnitr trochu rukou,aby ji spravne natocili,hlavicka byla venku a na dalsi vztah vysla natálka na svet 2900/48cm.Takova uleva,ale jeste to nebylo bohuzel vsechno,jeste jedna holcicka musela jit ven,Natalku mezitim vazili a omyvali a ja rodila dal,mela jsem takovou zvlastni prohluben na brichu vlevo a v pravo jeste jedno mimi,prisel dalsi ztah,tak rikali,at zatlacim,tak jsem tlacila,asik po 3 ztahach dalsich vykukla hlavička Michalky a pak teličko a byla na svete 2600/46cm,az pak jsem si uvedomila,ze kolem me stoji snad celej personal nemocnice porodniho oddeleni Smích Smích .
Vsichni mi gratulovali,jak jsem to hezky zvladla.
Pak nastalo siti,ale nenastrihavali me,ale trosku jsem se natrhla ve vnitr,mela jsem sem tam 2 stehy,nekde jeden a tak.PAk jsem lezela dve hodinky na sále a holčičky jsem mela vedle sebe,ony si tam tak krasně pobekávaly,takovým jemným pláčem,byla jsem hrozně štastna.
No po hodine a pul jakoze zkusim se vycurat,tak jsem se zvedla,no hrozne se mi motala hlava,ale s pomoci jsme dosli na zachod,no marne,neslo mi to,tak jsem rikala za chvili,tak to taky neslo,tak me museli vycevkovat.
Pak me sestricka odvezla na pokoj.
Musim rict,ze i kdyz ten porod nebyl zadny med a bylo to utrpeni hrozne,tak na to vpominam jako na moc krasnou vec a jeste ted se mi chce z toho zazitku brecet.
Frýdecka nemocnice je moc fajn s moc fajnymi lidmi,vsem doporucuji,doktori super i sestricky.
Dokonce se me ptali jestli jsem chodila na kurzy,nebo jestli nejsem porodni asistentka,ze pry byl te porod na natoceni na video,jak se ma rodit,tak nevim Smích ,ale z me stranky,jak jsem si myslela,ze porod nezvladnu a budu zmatkovat,tak jsem nemela ani cas nad necim takovym premyslet a muj cil byl to uz mit za sebou,tak asi proto jsem i spolupracovala delala vse co po me chteli.Epidural uz mi nestihli dat,takze jsem rodila bez nej,ale tak nevadi,prezilo se,sice jsem myslela,ze se mi rozpadne bolesti telo,ale uz to je za mnou.
No ted premyslim,jestli na tento zažitek zapomenu,treba za 10 let bych chtela jeste jedno,ale ten pocit,ze uz vim co me ceka je hrozna,ale pak ta nadilka krásná,me drzi nad vodou,to jeste pozdeji jeste zkusit,az holcicky odrostou.
No snad vas muj nevystresoval,ty co jeste nerodily,opravdy kazdy ma jiny porod,nekdo ani nevim,ze porodil a nekdo se proste trapi,ale jak tady popisovala Romanca,mela taky vyvolavany tabletou,to je proste mnohem intenzivnejsi ty ztahy pri vyvolavanem,tak proto,to tak bylo.
Tak snad jsem sem napsala vše co jsem chtela,vzdycky mam toho tolik na jazyku a pak pisu a pozapominam tisic veci.
Tak snad to je vse.
Snad ses nenudila chichi :!k: pri takovem slohu.

Gratuluji.Uplně vím jak ses citila,no vadeni te tablety za cipek opravdu neni nic prijemneho,me to bolelo asik jak kontrakce,kdyz mi ten cipek musel roztahnout a zavest to tam no nic moc pravda.Vsak si precti taky jsem trpela dosti:http://www.mojetehotenstvi.cz/muj-porod-203.
NO hlavne ze mas krasne zdrave mimiska.At ti rostou,papa.

07.07.2009

Ahoj holky,
tak je to tady :jawdrop: Tyden utekl jak voda a zítra brzy ráno me cekají v nemocnici na vyvolání porodu :n:

TAky ti mocinky drzim palecky :) ,at to co nejmin boli a co nejmin trva,ja si taky uzila sve pri vyvolavanem,ale ja myslim,ze to budes mit ok,pak dej tady vedet,jak jste dopadli. :)

JA CHCI TAKY!!!!!!!zavididm ti,taky uz chci mit malou u sebe,ale me vyvolani jeste nikdo nenabidl......preji pohodovy porod....

Děkuji za komentáře a podporu, sluníčka :k: :k: :k: :h: :h: :h: Ted jsem si vzpomnela na výrok , který pronesl naš český komik Vlasta Burian .................. " Ještě se nestalo, aby to nějak nedopadlo. " ........... :s: :s: :s:
Pa pa pa ... :a: :a:

Moc Ti držím palečky, at je vše co nejpřirozenější a at se pak dobře hojíš, at se rychle rozkojíš a at je miminko spokojené! :)

02.07.2009

Ahoj holky,
tak jsem byla včera na kontrole v nemocnici - však to znate : monitor, ultrz kvuli biometrii apod.
Vše bylo celkem v pohode az na chvili kdy jsem musela na ultrz.

No nezlob se na mě, ale tohle bych si nedala líbit, jak jsi vydržela ho neseřvat??! Já jsem v těhu jak divoká šelma, jen se mi něco nelíbí, tak emoce naplno a huba pěkně proříznutá! Měla sis hlasitě stěžovat, u nadřízeného, nebo ředitele. Což teda udělej dodatečně po porordu třeba, klidně napiš oficiální stížnost! V takové Americe by byl už dávno žalovanej!!!
K dr. chodím jen v těhu kalhotech s tím vysokým pasem a nikdo mi nikdy ještě nic nenamítnul, a to jsem už zažila za těhu 5 různých dr.
Jak jsi to vydržela se zavřenou pusou je mi záhadou.... na druhou stranu se nedivme! Budeme-li jako ovce stále mlčet, tak se příkoří může dál dít, dokud si dr. nezvykne, že těhule není pacoš co musí poslouchat, ale klientka která tam může přijít i v tangách a kalhotech od Versaceho a dr. to musí být šumák, tak se nedivme. Dokud si ženy nevymohly volební právo v 19.stol. tak taky nemohly volit, tak holky, nedejte se a nenechte s sebou cloumat jak s kusem hadru!!! Připomíná mi to domácí násilí, chlap dělá co chce, a žena mlčí a pláče, at není doma konflikt. Proboha, žijeme v tržní době 21.století!

In reply to by Kašíkus

já vím, jistě mas pravdu, ale ja jsem fakt celkem putka :sick: ted toho take lituji, ze jsem neco nerekla, ale to vís, ze te to napadne az teprve , kdyz odejdes a poradne si to nechas projít hlavou... ja nevím.. je to divny a to jsem si jeste vzpomnela, ze sestra , kdyz mi davala vysledek vysetrení se jen usmala rekla, ze teda příste at prijdu radeji v satech a chi chi..
uvidím co me ceka v porodnici :r:
je uz nejspís na case se take ozvat a ne jen mlcet jako ryba :n:
tak ahojky...

In reply to by Alex007

No dovedeš si představit že by mu to prošlo v nějaké západní zemi? Že by mu pak ženká neudělala pěknou kauzu a už by si ani neškrtnul?? Být skromný a slušný je fajn, ale vše má své meze.
Zkus zesílit a příště si už nenech nic líbit, a změn dr.

In reply to by Kašíkus

jo jo jo, zrovna do me dnes všichni komu jsem to rekla šili , ze jsem blba apod. :s: Neboj , ja se to naučím a taky zacnu byt tvrdá a nenecham se ponižovat :spid: :spid: Nic spatneho jsem neudelala ,no nééé, tak proc bych mela byt za obět. :w: :w: Dekuji za komentare , docela jsi me vyburcovala :///: ja jim ve stredu dám :one: :one:

29.06.2009

Ahoj holky,
tak jak je ??

ahoj,tak já jsem podobně na tom jako ty bolí třísla a pánevní dno sotva chodim,je mi až uplně do breku ještě ke všemu mám kopřivku asi po jahodách v noci nemůžu spát strašně to svědí,ale říkám si že už to musim vydržet tak vydrž už se to blíží

vydrž, už to máš skoro zasebou, je mi jasné že to je hrůza, ale si ve finiši tak už to doklepeš :ooo:

29.05.2009

Ahoj holky,
tak se po dlouhe dobe hlasím :dance:
Musím se přeci také pochlubit co vsechno uz mam na toho svého Jiříčka :/;x:

Cauky, dekuji za pekne komentare :a:
Zrovna dnes se budu snazit snazit zehlit veci na mimco a rovnat do skrine. Je to tezke, kdyz jeste musite varit obed a poklizet :///: No jooo, mam nachystane i mlíčko pro jistotu. Pri Elisce se mi stalo, ze mala vubec nechtela sat a pres vsechny mozne pokusy jsme skoncily na Nutrilonu, porad lepsi nez, aby rval hlady :s: Navíc ho mam ozkouseny, takze pohoda :ooo: Vlastne jsem nekoupila nic jineho nez-li jsem mela pri prvním mimcu :ww: pa pa pa :a: :a:

ahoj, máš moc krásný věcičky. Taky jsem 35 tt a doktor mi 3 x potvrdil, že maličkej je o 10 dní napřed, takže mi doktor udělal vyšetření na streptokoka a prý si mám posunout termín. Takže mám termíny dva. Je mi divný, že ti ho doktorka taky neposunula. CS mám 4-5. Jinak s tím čekáním tě chápu, jsem na tom stejně. Už to chci mít za sebou a přijde mi to hrozně zdlouhavý, sice mám pořád co dělat, ale nějak nemám síly ... jak mě všechno bolí, pořád bych jen spala ... :'zz):

In reply to by Sarka´s blog

No vidíš, já také myslela, že mi to soupne, protože logicky jsem skoro o dva tydny napred, ale nic .. na streptokoka jdu pristí tyden a pak uz me odkazala do porodnice, budu rodit v Benesove u Prahy a tam vyzadují kontroly kazdy tyden pred porodem od 36tt. Tak uvidíme , teta :s: :s: Tak se take drž a preji Ti mooc stestí a pohodovy porod :one: :one:

ahoj,nevím zda ho máš,ale já jsem byla jak blecha když mi bolely bradavky ty první dny.mazala jsem jak divá a mooo to pomohlo....já měla na malýho na prdýlku rybilku kterou mám do ted a jsem na 100% spokojená,ale ten bepanten jsem ted využila i na popraskaný nos :-) po rýmě postě mastička na vše možné. :-)

10.04.2009

Ahoj holky, tak se zase po dlouhe dobe hlasim :a:

U nás máme cukrovku v rodině a včera mně z legrace změřil děda cukr v krvi, sice po sladkym obědě, ale čísílko tam bylo pěkný. Takže po Velikonocích mažu k dr. jestli mě pošle na ty diabetologický testy. Doufám, že to jen náhodně vyskočilo a bude to dobrý.
Víc než dietu bych asi nesnesla, nedej bože píchat si inzulín. Ach jo.
Já bych si tak dala čokoládu.
Musíme vydržet!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka