Deníček uživatele Agnesa

10.09.2012

Ahoj holky zářijový,

Ahojky Agnesko :-) já měla termín v pátek, druhý mám tento pátek a pořád tu straším :-) zítra nastupuji k hospitalizaci a těším se, až to bude za mnou! Přeji ti, abys i ty měla prcka brzy u sebe a následně abyste to doma zvládali.
Manžel si pro jistotu nahlásil dva týdny dovolené, abychom to tu ve čtyřech zvládali :-)

In reply to by Elukiv

Ahojky,
tak s tou dovolenou je to rozumný ;) manžel taky počítá s tím, že s námi pár dní doma zůstane, ale dovči už mu moc nezbývá, takže to vidím max.na 2-3 dny. Ale případně zavolám na pomoc mamku, anebo druhou mamku (tchyni).. no bude to těch prvních pár dní asi mazec, než se všichni pořádně sžijem :€s€:
A ty teda zítra na vyvolání? Tak hlavně ať to máš co nejrychleji a co nejmíň bolestivě za sebou, a ať vám miminečko dělá samou radost :q: :h:
A budu se těšit na příběh z porodu :one:
:a:

In reply to by Agnesa

Manžel právě šetřil dovču na porod :-) malou bude po dobu pobytu v porodnici hlídat moje mamča, tak si nás manžel pak užije všechny :-D
Já zítra nastupuji spíš na domluvu na druhého císaře. Tím, že jsem rodila dcerku akutní sekcí, tak se mne bohužel vyvolání netýká.

21.05.2012

Ahoj holky,

Tak já vám nevím ženský, má cenu něco organizovat?
To se vám nechce se potkat, popovídat u kafíčka?
V tomhle počtu to asi nemá cenu, navíc se známe a nemusíme
Se domlouvat takhle, že teto Jitko ;)
:a:

15.05.2012

Ahoj holky zářijový,

Ahoj, me spis ten 29.5. Pristi tyden mame takovy nabitejsi. Taky se chystame na sraz kocarku do lazni, jak uz tu bylo zmineno a v sobotu tancime na Bambiriade, takze ten druhy termin se nam hodi vic. No a my pres obed spime, takze radeji odpo, tak uvidime podle vetsiny:-).

Holky tak co třeba příští úterý, 22.5., nebo to další 29.5., ta pizzerie na Palmovce,
čas musíme dohodnout, buď si tam dát oběd, anebo se sejít odpoledne??
Jak jsem psala, my můžeme během celého dne, tak čas nechávám na vás..
Četla jsem, že jedna maminka nemůže, ale snad to není posledni sraz, který pořádáme,
anebo to můžeme ještě o týden posunout..
Napište, jak jste na tom, a jak se to komu hodí.. :one:
:a:

Ahoooj, koukám, že organizuješ srazík. Kdyby jste nás vzali také, tak s dvojčátky rádi přijdeme. Nemůžu ale ve středu odpoledne, to jdeme s kamarádkou do Žlutých lázní na sraz kočárků. A v pátek v poledne mám bohužel kontrolu u doktorky, ale jinak kdykoliv jindy se rádi přidáme.
Papa Romča

Ja bohuzel pristi tyden nemuzu :( , jedeme na tyden na dovolenou, takže mužu tento tyden nebo až od 30.05. Cas muže byt jakekoliv, ale spis odpoledne nebo o vikendu :)))

Ahojky, jestli by to šlo, tak já bych se k Vám přidala taky?? Mám tříletou holčičku narozenou v dubnu a dvouměsíčního chlapečka. Pokud by to bylo někdy v příštím týdnu tak by to šlo.

20.02.2012

Ahoj holky,
tak to vypadá, že tenhle čtvrtek se bude konec v Praze (v kavárně Mlsná žirafa, P10) sraz maminek a dětiček.. zatím teda takový menší srazík, jsme 3 ;)

15.02.2012

Ahoj holky zářijový,
koukala jsem do seznamu, že je nás tady i několik pražských, a tak se chci zeptat, už jste se rozhodly, v jaké porodnici budete rodit?

Já jsem měla v podvědomí Podolí a můj doktor mi doporučuje totéž. Bojím se na koho narazím,ale tomu asi nezabráním. V nejhorším se určitě ozvu a budu se bránit. Na zlý lidi se dá narazit kdekoli :(

Nejsem sice z Prahy ale chodila jsem do Krče kvůli tomu že mi malej přestal růst v bříšku(měl málo místa) a byla jsem ráda že jsem tam nerodila vrchní sestra se ke mně chovala příšerně,byla jsem těhotná poprvé a když jsem něco náhodou nevěděla tak mi vynadala.Už nikdy

Ahoj, tak já se chystám do Krče. Rodily tam moje sestry a byly spokojené. Já osobně ještě žádnou zkušenost s pražskými porodnicemi nemám, neboť budu rodit prvně.

In reply to by Kacenita

V Krči teď rodila, asi týden zpátky, rodila moje kámoška, a spokojená byla moc. Rodila mimčo koncem pánevním, a zvládli to tam přirozeně, ani nemusela na císaře, čehož se fakt bála. Já mám Krč docela daleko, tak se právě rozhoduju jen mezi Vinohrady a Apolinářem...
:a:

Já rodila v Podolí a druhé chci rodit taky tam. Byla jsem tam maximálně spokojená. Oddělení šestinedělí nebylo sice žádný šlágr a sociálky nemá každý pokoj zvlášť, ale co se porodu týká, byla jsem fakt strašně spokojená. Takže já jedině v Podolí :-).

08.01.2009

Ahoj holky,
tak mám zhruba po měsíci chvilku klidu, malá usnula, tak vám popíšu můj porod.

Nádherně napsáno!!
Normálně nejsem žádná bulivka, ale tvůj článek mě fakt rozbrečel - ale hezky :c:
Moc ti gratuluji a přeji moc moc zdravíčka a štěstíčka tobě a tvé rodince!!!

Moc ti gratuluju!!! Moc mě tvůj článek dojal. Já mám termín 31.3. a taky čekám první mimi a mám z toho strach. Dnes porodila moje kamarádka a taky to měla rychlé. Tak snad to taky přežiju. Mám taky úžasného manžela a budu na něj hodně spoléhat, že mi bude u porodu oporou!
Můžu se ještě zeptat jaké si měla trable v šestinedělí??? Moc o tom nevím. Díky moc a mějte se všichni tři krásně!

In reply to by Raduša

Ahojky, já jsem se taky porodu hrozně bála, a to hlavně proto, že jsem vůbec netušila, do čeho jdu a co mě čeká. Určitě to zvládneš a přežiješ, tak jako jsme to musely zvládnout a přežít každá :one: A jak píšu, manžel je opravdu veliká podpora, i když ten můj pak říkal, že to bylo i na něj hodně, nicméně se zařekl, že prostě je tam kvůli mě a tak byl statečnej..
No a šestinedělí to je kapitola sama pro sebe.. vůbec jsem netušila, že budu tak rozhozená, prvních pár dní po návratu z porodnice jsem byla fakt mimo, úplně se mi převrátil život naruby, všechno se musí podřídit miminku, a tak jsem měla pocit, že nedělám nic jiného, než jen kojím a přebaluju, s manželem jsme neměli čas ani si popovídat, já neměla čas se ani najíst, do toho ty hormonální výkyvy - takže jsem brečela - jednou proto, že mimi je tak malinký a krásný, a bála jsem se, abych se o něj vůbc dokázala starat, pak zase že je celý dosavadní život pryč, no prostě v člověku se to mele, protože zážitků za pár dní je strašně moc a chvíli trvá to všechno vstřebat..
Teď už je to ale v pořádku, malinkou milujeme čím dál víc :h: už máme i přes den trošičku režim, takže to nejhorší je už asi za náma.
Ale každý prožívá šestinedělí jinak, takže tebe to třeba vůbec nepotká.
Každopádně držim palce k porodu, a pak taky napiš tvůj příběh ;)
:a:

Moc a moc Ti gratuluji ke zdravé holčiče a všem vám přeji hodně zdraví, radosti a štěstí s miminkem. Při čtení Tvého článku jsem si úplně vybavila ten můj porod před 8 měsíci 2. 5. 08, až jsem z toho celá naměkko. Porod je opravdu ten nejsilnější zážitek - i když jsem stejně jako ty byla při tlačení trochu mimo, protože mi píchli do žíly taky nějaký oblbovák na zesílení stahů a vnímala jsem jen manžela, jak opakuje pokyny porodní asistentky a tlačila jsem, až jsem měla černo před očima - a za chvíli se nám narodil zdravý syn) a když mi syna hned po narození položili na bříško, tak jsem byla nejštastnější v životě a cítila jsem taky obrovskou úlevu a dojetí. Taky si moc vážím mého manžela, který byl se mnou u porodu a moc mi psychicky pomohl a když jsem pak viděla, jak je šťastný, když držel našeho syna v náručí, zatímco mě si vzal do parády doktor a 3/4 hodiny mě šil, byla jsem na něj opravdu moc pyšná.
Tak se mějte moc pěkně a ať Stelinka krásně roste a je zdravá.
Pa :a: :one:

12.08.2008

Ahoj holky,

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no já jsem se na to tady holek už ptala, reakce byly víceméně ok, hlavně se to tam teď úplně celý rekonstruuje, takže si myslím, že to tam bude moc hezký, čistý a nový.. nedávno tady psala Grapas, že tam odrodila, a že byla ohromně spokojená.. tak uvidíme..
ono to bylo tak, že na mě vlastně už jiná porodnice nebyla, chtěla jsem apolináře, ale rozhoupala jsem se pozdě s registrací, a nejblíž mám vinohrady.. byla jsem tam na UTZ ve 20tt, a byla tam moc sympatická doktorka a celkově to tam na mě působilo dobře, ale jak říkám, uvidíme
tobě každopádně držím palce, ať porod s mimi zvládnete, a pak napiš, jak to probíhalo
:a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jojo, že je tam hodně těhulek z číny a vietnamu nebo bůhvíodkud jsem teda taky slyšela.. ale na druhou stranu já bych si stejně chtěla požádat o nadstandard, takže bych se tomuhle multikulturnímu prostředí asi vyhnula ;)
Jak probíhá ten předporodní kurz? To je ta prohlídka porodnice, pokojů a tak? Nebo je to spojený i s přednáškou o porodu? Já tam musím určitě na to školení s manželem, protože se rozhodl mi být oporou a být u porodu, ale o jiném kurzu nevím?? Ještě mají teda na web stránkách uvedený cvičení pro těhulky, ale to asi není ono?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jj, už jsem manžela připravila na to, že to semnou bude muset absolvovat, je docela rád, protože mám pocit, že se porodu trochu bojí (možná i víc než já :) ) a když bude mít alespoň trochu tušení, co ho tam čeká, tak se mu snad bude líp spát.. je nutný se na tenhle kurz objednat? a kdy před porodem jste tam byli? Já jsem teď 25tt, tak si říkám, že je ještě celkem čas..
Jinak jsem si teď volala kvůli tý rezervaci nadstandardu, a řekli mi, že kvůli tý rekonstrukci ještě nadstandardy nemají přístupný, a ať si zkouším průběžně volat, anebo se zastavit, až půjdu do poradny.. tak tam asi fakt zajdu, aby na mě pak vůbec nějakej zbyl..
A co ty, jak se cítíš? Psala si, že rodit budeš co nevidět, tak jak ti je? A copak čekáte?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

a byla jsi se tam už podívat? četla jsem na jejich stránkách, že je možný tam jít na prohlídku -od pokojů přes porodní sály, tak jsem si říkala, že tam určitě zajdu.. jaký si slyšela reakce na tuhle porodnici? mě přijde, že ji všichni tak nějak haní, ale můj doktor mi jí naopak doporučoval, navíc se teď celá rekonstruuje, takže si myslím, že to tam bude fakt pěkný..
a co tobě a mimi, jak se daří? a jsi někde ze žižkova, vinohrad, strašnic a okolí?

09.07.2008

Ahoj holky,

Ahoj Agneso, tak jak jsi dopadla na UTZ? Vše OK? Už víte co to bude? Jé to je otázek co? :s:

Ahoj, já byla na UTZ 16/6 a probíhalo to podobně jako UTZ ve 12 tt. Přes bříško zkontrolují jestli má mimi všechny ruce, nohy, prstíky... Přeměřují hlavičku i tělíčko a délku stehení kosti. Potom kouknou jestli se dobře fungují ledviny a srdce a taky měří něco kolem mozku (jestli se vyvijí tak jak má). Dívají se taky jestli nemá nějaké rozštěpy na pusince a páteři. To je asi tak zhruba všechno, snad jsem nic nepopletla. Ještě spočítají přibližnou hmotnost a za 20 min. budeš hotová. Když budeš mít kliku tak uvidíte i co to bude. My to měli moc hezky vidět. Před chvílí jsem dávala foto do fotogalerie, měli jsme 442g. Držím palce ať je vše OK. Co se týče bříška, tak v tom 20 tt jsem ho taky neměla nějak velký, když jsem si vzala volnější triko, tak na mě nebylo vidět, že jsem těhotná. Teď jsem 23+6 tt a bříško je už pěkně kulatý, ale zatim mám jen 3 kg nahoře takže žádný obr.

In reply to by Fido

No já jsem právě ve 12tt na UTZ nebyla, náš doktor na tenhle screening neposílá, vysvětloval mi proč, a já jsem se toho tudíž nedožadovala, ale teď už vím, že až budu těhu po druhé, rozhodně chci tenhle screening v prvním trimestru absolvovat.
No a oto víc se tudíž těším právě na zítřek.. jsem vážně zvědavá, jestli se už dozvíme, co to teda bude.. manžel tvrdí, že holčička, já si myslím, že spíš klučík, no ale zítra se snad uvidí :00:
A s tím bříškem - jsem ráda, že nejsem jediná, kdo ještě žádný břicho v tomhle období nemá, bratrance manželka je totiž asi o měsíc napřed než já, a ve 20tt měla už fakt obr bříško.. a já pořád nic.. ale snad se taky dočkám ..
ať se vám taky dobře daří :one:

30.06.2008

ahoj holky,

Vůbec neměj obavy. Ikdyž nemáš bříško, tak je určitě všechno OK. Já jsem teď ve 29tt, přibrala jsem jen 3,5 kg a do 24tt jsem chodila ve svých běžných věcech. Všichni se mne ptali jestli jsem opravdu těhotná atd. Taky mne to stresovalo, ale teď když cítím kopání (a to pořádné) a otáčení jsem v klidu. Každá to máme jinak. Hlavně,že máš mimčo zdravé a pěkně roste. :///: :///:

Ahojik, já jsem opačný případ, mně začalo pupendo růst cca ve 13tt, strašně jsem se pořád radovala, jaké mám bříško,dokud mi nezačaly radost kazit některé "dobré duše", které to neustále komentovaly, jaké že to mám velké břicho a že určitě budu rodit dřív,a že jedna je těhotná dýl než já a má stejné břicho a druhá je těhotná stejně jak já a nemá ještě žádné břicho...Takže jsem jednu dobu, místo abych vesele nosila těhu šatičky, nosila něco, kde to bříško tolik nebylo vidět. Ale už na ně prdím a vesele se s pupkem prsím. Každé nám roste jinak, nenech se tím ztraumatizovat, určitě naroste a pak uvidíš ty noci,kdy nebudeš vědět,jak si lehnout. Buď ráda,že te´d v tom vedru, ještě nic nemáš. Ale úplně chápu tvoje těšení, je to krása a ten můj óbr balónek mi bude strašně chybět.

In reply to by petrželka

tak to podle mě patříš mezi ty šťastné, já mít pupík, tak ho taky vystavuju :)
Pravda je, že bříška si pak užiju ještě dost a dost... ale pupíky mi prostě přijdou hrozně roztomilý, hlavně už to mám spojený i stím, že mimi kope, takže o něm víc vím, a tak..
Já takhle vlastně skoro nevím, žej sem těhotná, až se někdy začínám i trochu bát, aby bylo všechno v pořádku..
:a:

In reply to by Agnesa

Neboj, určitě je všechno O.K. a pohyby začneš pomalinku cítit každým dnem. Je to krása.Nejdřív je to jako by tě někdo zevnitř pohladil, pak to poskakuje jako malá žabička a teď už mám pocit,že si prcek chce sednout vedle mě,jak mi vždycky vyvalí pupík na jednu stranu. :c:

jen se neboj taky se dočkáš já jsem taky dlouho neměla žádné bříško,a teď docela bych v tomto počasí uvítala vše tak poloviční. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka