Deníček uživatele 28Tamara

01.07.2011

Ahoj tety,
posíl nějaké fotky, všechny mám na FB, protože tam je nemusím změnšovat.

Mluvení
Mluvení
Mluvení

Pořád řešíme doma taky mluvení, mama teda říká a to pořád ale táta říkala mnohem dřív, říká i bába, děda, mňam, buba - bumbat, hají - hají, hačí, halo, zvuky zvířátek ještě zvládne, že má bebe, nebo bobek, to je tak stejný zvuk :) a taky jí moc dobře jde "ne". Když po ní chceme aby něco zopakovala tak nechce ale pak jde od nás kus dál a "trénuje" to sama :D i když poslední dobou se už snaží i opakovat.
S nočníkem zatím taky bojujeme, neumí si ještě říct takže spíš vytírám podlahu.

Hoj, no my taky moc nemluvíme...tata, mama, ato, ebi...radši si spíš ukáže, než aby si řekl. Ale nijak to neřešíme, večer čteme pohádky, pořád mu vykládám co dělám a tak, snad se jednou rozmluví. :a:

My jsme taky v září,a s mluvením to není nijak valné :-))).Kluci jsou holt pomalejší :dance:

24.10.2010

Ahoj holky,
uklidněte mě prosím.Pořád ještě nechodíme, ale už přes měsíc stojí u nábytku a chodí kolem něj. Dokonce už stojí chvilku bez držení.. Ale zubů máme plnou pusu :-)

Pořád nechodíme

to na malym a neboj se jednou zacne.Nase mala zacala za ruku chodit v 7 mesicich tak jsem si myslela jak zacne brzo chodit sama a zacala sama az ve 13 mesicich nech ho musi si byt sam jisty musi si verit nase byla hrozne opatrna

ahoj, mala je krasna :c: a muj kluk taky nechodi ani nestoji... za tri tydny bude mit 15 mesicu. :a:

jéé holka no já myslela že když moje malá začla chodit kolem nábytku už v 8 měsících že začne hned běhat a jaké bylo moje překvapení když začla sama chodit až ve 13 měsísích :s: ...takže zleží jen na něm kdy se na to bude cejtit, naše malá se hoodně bála pustit, byla moc opatrná...

Neboj, chůze přijde mě malej začal chodit v 14,5m teď je mu 18m a běhá jak utrženej ze řetězu.

Ahojky,nám je dnes 13 měsíců a taky ještě nechodíme sami :( Okolo nábytku už asi měsíc,ale sami stále nic :( ,ale ono to jednou přijít musí :)

15.05.2010

Ahoj tety :a: ,

tak jsem dnes byl s našima na výletě v LAA.. Vůbec jsem neplakal. Bylo to super.. I v nafukovacím kruhu to byla paráda..

Lázně v LAA
Lázně v LAA
Lázně v LAA
Lázně v LAA

modroočka :cc): a je vidět že se mu tam líbilo... taky jsem uvažovala tam vyrazit, ale od nás je to moc daleko, to spíš teda jako prodloužený víkend v létě... je to tam moc drahé?

14.05.2010

Ahoj holky :a:
tak jsme včera šli na kontrolu a já měla takový divný pocit, že nebude vše OK..
Od začátku: Davídek měří 76cm, váží 8500g, kolem hlavičky 45cm..
To by bylo OK.

Jestli dobře počítám, malýmu je 8 měsíců?
Kuba se začla v 7,5 měsících přetáčet..Seděl v 9, stál v 10.měsících a chodil v 15..Každý dítě je jiný..Moje doktorka mi to vždy říkala, ať se neplaším, že je to normální...NEPLAŠ, JE TO NORMÁLNÍ!!!!!!!!
mĚL 76CM A 7670g, byl menší, ale všechno to dohnal..

Ahojky, abych pravdu řekla tak pokud to cítím z toho psaní dobře, jak je ta vaše Dr. :*8*: protivná tak bych jí normálně vyměnila :w: A o co jí šlo s tím seděním? Že by měl umět sedět, když ho posadíš nebo by si měl umět sednout sám? Každopádně nechápu proč by jako mělo být špatně když se plazí :00: vždyt skoro každé dítko začíná plazením potom se naučí po čtyřech :°O°: a ze čtyřech by si pak mělo umět samo sednout! Myslím si, že ta rehabilitace vůbec nic nezkazí. :one: S tím vařením ještě tak mu dělej zeleninku kterou jí ne? Mrkev, brokolici, brambory, květák- papá ti to?? :a\|: A celer a rýži kvůly kterých ti jídlo pak nesní zatím nedávej. Drž se bude to všechno dobrý uvidíš :a:

In reply to by 28Tamara

Tak to je dobře, že není protivná furt! :*8*: To chápu, když to máte blízko tak je to fajn- lepší než někam dojíždět. :one: Já, malé taky zatím dávám jen skleničky. :a\|: Tak to zkoušej určitě malénu brzy zachutná i to co budeš vařit ty doma :hu: :one:

11.05.2010

Ahoj holky, mám dotaz..

Homeopatika Chamomilla vulgaris - růst zoubků

Tak mě v lékárně poradili a dávkujeme takhle:
v 1dcl studené vody rozpustit 10 granulí a dávat 1 lžičku 1-3x denně, při tom rozpouštění to míchám lžičkou a netrvá to moc dlouho. Předávkovat se tím asi nedá, ale neměly by se užívat dlouhodobě. A hlavně, aby vám pomohly :a:

09.05.2010

Ahoj holky,
dnes jsme byli u babičky a ta na mě zase spustila kvůli jídlu pro Davídka!

Trápím prý Davídka hlady - říká babička!!

Moje Adélka má sice jen 5 měsíců a s příkrmama začnem až nejdřív za měsíc - zatím jsme jen na mateřském mléce, ale s tím nesolením a neslazením tě naprosto podporuju a souhlasím! Je sice fakt že mimča mají chuťový buňky, ale od narození neznají nic jinýho než mlíčko a tím pádem i to méně výrazný jídlo je pro ně výrazný dost. Je blbost srovnávat to s chuťovýma buňkama dospělých, který už jsou zvyklý na úplně jiný jídlo! Takže dokud to děti neochutnají a nezvyknou si na to, tak jim to vůbec nechybí (např. sladkosti). Tohle je teda můj názor, je fakt že už jsem taky zjistila že to každá mamča dělá jinak ;-) Moje mamka má taky tendenci mi občas ohledně malé říkat tohle musíš tak a tohle tak, já si to sice vyslechnu, ale pak si to stejně udělám tak jak je to podle mě nejlepší. Je to moje dítě a já za něj rozhoduju a mám zodpovědnost! Akorát škoda že říkáš že tě nepodporuje tatínek, zkuste to rozumně probrat a dohodnout se ;-)

Ahojky, :n: nevěříčně kroutím hlavou a nechápu :n:
tyhle chytré řeči totálně hned vypouštěj z hlavy a řid se sebou :w:
Určitě žádné solení a slazení :w: :n: Puding bych taky nedávala! Já, malé dávám zatím jen k obědu zeleninku ze skleniček a zbytek jen kojíme! A zkusila si na noc kaši, když říkáš že se tak často budí??

In reply to by emmily6

Ráda bych je vypustila, jenže problém je v tom, že Michal nemá sice stejný, ale dost podobný názor jako babička. Schvaluje vše kromě soli, protože taky moc nesolí.
Dnes mu uvařil domácí puding a co udělal?? Sladil ho glukopurem!!!!
Byla hádka jako prase a Davča to stejně nejedl..Tak byl 6h hladem.
Kdybych kojila, tak bych to neřešila, ale dávat mu jen Sunar??
Kaši na noc už dáváme strašně dlouho, ale NIC..
Stejně se budí.
Jsem zvědavá, jak bude naše výchova vypadat! Já zakazovat ON povolovat..
To mě Davídek nebude mít rád!!!
Ach joo
http://www.prckoviste.cz/davca

In reply to by 28Tamara

Tak to mě mrzí, že má i tatínek skoro stejný názor :w: Dítěti by se určitě do jednoho roka mělo vařit zvlášt. Já, to chci dělat i později nehodlám malou cpát ani po roce třeba knedlíkama, atd... A co dáváš už malému? Svačinky, obídek, tu kaši??? A kolikrát za den sunar?? A to jsi nebyla doma, že mu tatínek uvařil ten puding a když to nesnědl tak ho nechal o hladu??? :00: :$$:

16.04.2010

Ahoj holky.. od kdy můžu dávat Davídkovi jogurt?? Myslím třeba bílou Activii a sladkou, aby neměl překyselený žaludek??
A ovoce už může mít jen syrové, že??

Od kdy můžu dávat jogurt?? A nějaké fotečky :)
Od kdy můžu dávat jogurt?? A nějaké fotečky :)
Od kdy můžu dávat jogurt?? A nějaké fotečky :)

Activii sladkou nám řekla :*8*: že můžu dávat od 7m tak ji už teda dávám a malé moc chutná, ale dám ji většinou jen půlku a zbytek sním já, ona jednak není moc velký jedlík a pak ji taky nechci překyseloavat žaludek, protože když ji manžel dal celou tak ji pak blinkala (ale ona je blinkulka i u jiných jídel...) Holky doporučovaly i Holandii, tak jsem koupila už i ji a taky chutná :a\|: Střídám jeden den na svačinku jogurt, další přesnídávku a jindy zase ovoce. To už dávám asi tak měsíc-strouhané jablíčko nebo mačkaný či škrábaný banánek. Jinak sedačku mám tuto na doporučení holek a diskuzí tady... http://www.detskyraj.cz/zbozi/9476-babypoint-pinta-2010 a jsem s ní spokojená (my máme červeno-oranžovou)

Ahojky, malí je roztomilí ta první fotečka je boží :c: s těma jogurtama neporadím já je malé ještě nedávám a zatím ani nemám v plánu. Ale co jsem tu o tom četla tak lepší jak ta Aktivie je prý Holandie. :one: Jo, jo snad se počasí umoudří :€s€: :a:

In reply to by 28Tamara

Tak s tou židličkou taky jsem řešila, chtěla jsem kupovat dřevěnou, protože se mi líbí, že z toho je potom stolek se židličkou, takže by to malá využila fakt na dlouho. Jenže tím, že by dítka neměli sedět dokud se sami neposadí tak budou asi lepší ty plastové, které jsou polohovat. Já, zatím krmím normálně v lehátku a vyhovuje nám to. Uvidím kdy koupíme židličku.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka