Přidat komentář

4 a půl roku je sice na první pohled docela dost, ale já bych to spíš vzala z toho konce, že má tak hluboké spaní, že ho potřeba čůrat neprobudí. V tom případě mi přijde nechat ho počůrat a denně převlíkat jako zbytečné stresování jak dítka tak matky. V dobách, kdy se to mých dětí týkalo (mám 6 letého kluka a bezmála 4 letou holčičku), jsem určitě někde četla, že noční počůrávání je do nástupu do školy "normální".

My jsme tak dva tři měsíce po odplenkování oba v noci na čůrání budili. Ne že bychom si kvůli tomu speciálně natahovali budíka, buď se někdo z nás vzbudil vlastní potřebou anebo bylo slyšet děti ze spaní kňučet. Stačilo posadit na nočník, vyčůrat a hned po uložení do postýlky zase spali, ráno si ani jeden nepamatovali, že byli v noci čůrat.

Šla bych na to tak, jak už psaly některé holky přede mnou, začala bych omezením tekutin před spaním. Pak bych se poradila s pediatrem zda není nějaký zdravotní problém. Pokud není zdravotní problém, určitě bych nedávala žádné léky. Každé dítě je individuální a potřebuje jinak času, ale každé to nakonec zvládne, když bude mít důvěru a podporu rodičů, že je na to dost šikovné. Když se na něj budeš zlobit, srovnávat ho se sousedovic Pepíčkem nebo i když se jen bude koukat na tvůj otrávený výraz při neustálém převlékání postelí, půjde mu to hůř.

 

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka